• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

ACPI Error

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
AMLI: ACPI BIOS is attempting to write to an illegal IO port address (0x70), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance.

AMLI: ACPI BIOS is attempting to read from an illegal IO port address (0x71), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance.

كمك! كمك! يه مشكل عجيب ديگه! اين error ها جديدا واسه من ميان. عنوان error ها هم ACPI هست و ID اونها 4 و 5. الان هم ويندوزي كه ديروز نصب كرده بودم واسه همين error ها ديگه بالا نمياد.
جريان از اين قراره كه من يه هارد خريده بودم و هارد قبلي رو ديگه بي خيال شدم و خواستم دوباره ويندوز نصب كنم. اول اومدم SP2 نصب كردم. بدون هيچ مشكلي نصب شد ولي دفعه اول كه خواست بياد بالا ، نيومد و روي اين عكسي كه مي بينين وايساد. يه بار ديگه نصب كردم اما بازم نشد. دفعه سوم اومد بالا!! اما بعد يه restart اون هم به همين درد دچار شد.
1144561327.jpg

رفتم سراغ SP1 ، اون هم همينجوري شد. يعني بدون هيچ مشكلي نصب شد ولي ويندوز بالا نيومد كه نيومد. البته در هر دو حالت (SP1 , SP2) توي حالت Safe Mode بالا مياد. از system restore هم استفاده كردم ولي فايده اي نداشت. تمام گزينه هاي منوي بوت رو هم امتحان كردم (از جمله Last known good configuration) رفتم بايوس رو آپديت كردم ولي باز هم فرقي نكرد. بعد آپديت بايوس دوباره ويندوز نصب كردم باز هم همون اش و همون كاسه!
ويندوز هارد قبلي ام بدون سرويس پك بود و سي دي اون رو ديگه ندارم و اون اصلا مشكلي نداشت و تا ديروز كه نگهش داشته بودم ميومد بالا اما ديشب زدم اون هارد رو فرمت كردم.:(
بعد از حدودا 14-15 بار نصب ويندوز ، بالاخره ديروز موفق شدم SP1 رو با موفقيت نصب كنم و همه درايورها رو هم نصب كردم و 7-8 بار reset كردم و هر چي برنامه هم لازم بود تا شب روش نصب كردم. ديگه مطمئن شده بودم كه اين error مشكلي رو پيش نمياره ولي محض احتياط ديگه سيستم رو به جاي اينكه reset كنم hibernate مي كردم اما امروز صبح (يه ساعت پيش) كه داشتم همين تاپيك رو مي زدم يهويي برق رفت:angry: و وقتي برگشت ديگه ويندوز بالا نيومد و همونجا كه توي عكس مي بينين وايساد.:wacko:
توي Help & Support ويندوز هم نگاه كردم (همون موقع كه به اينترنت وصل بودم) جوابي كه به من داد اين بود كه برو بايوست رو آپديت كن!
حالا من موندم كه چيكار كنم! ميدونم كه اگه دوباره ويندوز نصب كنم احتمال بالا اومدنش كمتر از 10 درصد هست و سر هر reset (موقع نصب برنامه ها و درايورها) بايد كلي خداخدا كنم كه يهويي گير نكنه!
راستي صفحه آبي هم تا حالا نيومد.

مشخصات:
Main Giga 7IXE4
CPU AMD Athlon 900
Ram 2*256 Kingston SD
Hard 80+ Seagate
كابل هارد هم ATA 100 هست ولي مادربردم ظاهرا فقط 33 و 66 رو ساپورت ميكنه. رم ها رو هم تست كردم مشكلي نداشت.

تا حالا هم بهترين جوابي كه گرفتم از سايت ati بود كه چند تا راه حل داده بود (متاسفانه لينك نميشه بهش داد!!! هر لينكي ميدم كار نميكنه!)
رفتم نگاه كردم. IRQ مودم (Motorola sm56) و گرافيك (Radeon 7000) با هم تداخل داشتن. مودم رو روي يه اسلات ديگه گذاشتم نشد. درايور جديدش رو از سايت موتورولا گرفتم درست نشد. بايوس رو هم كه آپديت كرده بودم. فقط مونده كه ACPI رو غير فعال كنم كه با اين كار بايد بشينم دوباره ويندوز نصب كنم!:wacko:

حالا به من بگين چي كار كنم؟

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
يه چيزي الان متوجه شدم! اون پيغام خطا كه داخل event viewer ثبت ميشد ، يه خورده تغيير كرده. الان به جاي دو تا فقط يه دونه مياد و متنش اين هست:
AMLI: ACPI BIOS is attempting to write to an illegal IO port address (0x90), which lies in the 0x90 - 0x91 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance.
همچنان مشكل بالا نيامدن ويندوز برقراره. اصلا رفتم هر چي كارت اضافه بود (صدا - تي وي - شبكه - مودم) برداشتم ولي بدون اونها هم بالا نيومد.

يه چيز ديگه هم كه الان متوجه شدم اينه كه IRQ كارت گرافيك با Microsoft ACPI Compliant system هم يكي هست. هم اين دو تا و هم مودم IRQ شون 11 هست.

gray_wolf

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اگه هارد قديميتو هنوز داري يه ويندوز روش بريز و شرايطي رو كه باعث ميشد ويندوز روي هارد جديد مشكل پيدا بكنه فراهم بكن. اينجوري حداقل خيالت راحت ميشه كه هاردت مشكل داره يا نه.
كابل هارد رو عوض بكن.
براي خاموش كردم ACPI اول بايد از توي device manager بري گزينه Computer رو انتخاب بكني و اونو از ACPI Uniprocessor PC به Standard PC تغيير بدي.
بعد بايد بري و از توي بايوس گذينه ACPI رو خاموش بكني. ممكنه بايوست اين گزينه رو نداشته باشه و عوضش گزينه APIC داشته باشه. اگه اينجوري بود اونو خاموش بكن. فرقي نميكنه.
اينجوري ديگه مجبور نيستي براي خاموش كردن APIC ويندوز جديد بريزي.

ولي من هنوز به هاردت شك دارم.
يه نكته ديگه كه بين نوشته‌هات خوندم:
IRQ هاي مشترك بين چند قطعه سخت افزاري به هيچ وجه قابل تغيير و تفكيك نيستن. اگه تغييرشون بدي باهم تغيير ميكنن و هميشه مشترك ميمونن. براي اينكه از شر اشتراك irq بين مودم و كارت گرافيكت خلاص بشي تنها راه اينه كه اسلات مودمت رو عوض بكني. معمولا اسلات وسط مادربوردها براي خودش irq اختصاصي داره.
زياد هم روي بقيه irq ها حساس نباش چون مثلا usb هميشه و همه جا هست. ضرري هم نداره. ولي مودم و گرافيك باهم درست نيست.

يه نكته ديگه! هيچ عامل سخت افزاري يا نرم افزاري نميتونه باعث عوض شدن و يكي شدن IRQ ها بشه. خيالت راحت باشه. اگه الان مشكلي داري يعني قبلا هم داشتي. حالا چرا قبلا اذيت نميكرد نميدونم. براي همين به هارد جديدت شك دارم.

mahdi206

Registered User
لایک‌ها
5
خب من مودم رو كندم بردم يه اسلات ديگه گذاشتم! حالا مشكل ديگه از مودم نيست! درايور كارت گرافيك رو كه نصب مي كنم بعد 2-3 تا restart يهويي ديگه بالا نمياد! اين پيغام خطا هم در هر بار بالا اومدن ويندوز مياد ، چه وقتي كه سيستم نرمال بالا مياد و چه وقتي كه safe mode ميارمش بالا.
AMLI: ACPI BIOS is attempting to write to an illegal IO port address (0x90), which lies in the 0x90 - 0x91 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance
درايوري كه خود ويندوز براي radeon 7000 نصب ميكنه هم آشغاله ، بدرد خودش ميخوره فقط.
بعد يه چيزي! اين IRQ كارت گرافيك الان 11 هست و IRQ سيستم ACPI هم كه خودش اتوماتيك نصب شده هم 11 هست!
منتظر نظرات و پيشنهادات شما هستيم :rolleyes:

mammad81

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
23
به نقل از mahdi206 :
بعد يه چيزي! اين IRQ كارت گرافيك الان 11 هست و IRQ سيستم ACPI هم كه خودش اتوماتيك نصب شده هم 11 هست!
منتظر نظرات و پيشنهادات شما هستيم :rolleyes:
این که IRQگرافیک باACPI یکی هست مهم نیست چون مال کارت گرافیک برای اسلات AGP هست

aenemamir

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من هم چنین مشکلی رو داشتم، درست همین جایی که میگی یعنی اونجایی
که نوار گرافیکی حرکت میکنه یوهویی وای میستاد و دیگه کاری نمی کرد
من خودم فکر می کنم مشکلم از CD-ROM بود، یه CD-ROM داشتم و یه
رایتر اون سی دی رامه خیلی اذیت می کرد. حالا میگم که چی شد.

من ایجوری ویندوز رو بالا میاوردم:
توی Boot.ini توی قسمتی که ARC path ویندوز XP رو داده یعنی (Multi(0 ...
آخرش SOS/ رو اضافه کن این سوئیچ کارش اینه که موقعی که ویندوز در بالا اومدن
fail میشه دقیقا نشون میده که مشکل از کجاست و چه درایوری و چه دستگاهی
مشکل رو به وجود اورده .
من وقتی این سوئیچ رو به کار می بردم ویندوز کار میکرد.
بعد یه مدتی دیدم اصلا دیگه این سی دی رامه کار نمی کنه یعنی سی دی که
میذاری توی هیچ کاری انجام نمیده ورداشتم انداختمش بیرون!
و تقریبا مشکل حل شد، شاید به خاطر این بوده که باید سی دی رامه در موقع
استارآپ تست بشه و نمیشد.
حالا دیگه نمیدونم ...

بالا