• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

CMYK کردن یا نکردن ؟

CP-YOU

Registered User
لایک‌ها
193
سلام دوستان پاک
سواله من اینه که برای چاپ کاری اگر CMYK ش نکنیم چه مشکلی پیش میآد
اصلا CMYK چقدر لازمه ؟
همینجوری بدون CMYK کردن tiff کنیم چی میشه ؟

از همه مهمتر photoimpact که CMYK نداره یعنی photo impact برای چاپ نیست ؟ :blink:

FireFly

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
سلام دوست عزیز

برای کلیه کارهای چاپی چهار رنگ شما مجبورید از سیستم رنگی CMYK استفاده کنید. اگر در ابتدا RGB کار کرده سپس آنرا به CMYK تبدیل کنید تمامی رنگ های مورد استفاده شما تغییر خواهد کرد و در نتیجه خروجی شما با آنچه که مد نظرتان است تفاوت زیادی خواهد داشت ... در تمام سیستم ها و برنامه های مربوط به نشر رومیزی همیشه سعی بر آن بوده تا رنگ هایی که شما بر روی صفحه نمایش ملاحظه می کنید مشابه و نزدیک رنگ های چاپ شده باشد. پس در نتیجه چنین کاری نه تنها نمونه ای حرفه ای نخواهد بود بلکه در اکثر موارد سفارش دهنده از قبول آن نیز خودداری خواهد کرد.

فراموش نکنید بهترین نرم افزار ویرایش و کار با تصاویر و همچنین سلطان بی چون و چرای نشر رومیزی فتوشاپ است !

meli

Registered User
لایک‌ها
23
اکثرا برای چاپ نشریه ها و مجلات استفاده می شه نه پوستر و چیزای دیگه!

CP-YOU

Registered User
لایک‌ها
193
FireFly سلام
مرسی از اطلاعات خوبت
تعصبت روی فتوشاپ قابل تقدیره اما من که خودم 4 سال از فتوشاپ استفاده کردم با دیدن ایمپکت دهنم باز موند .
بهر حال هرکدوم اینا مصرف خودشون و طرفدارای خودشون رو دارند و من هنوزم برخی از کارهامو مجبورم توی فتوشاپ انجام بدم . البته اینم بگم که من عموما با پلاتر کارهامو چاپ کردم و تا بحال کار چاپخونه ای نداشتم . و کلا این طراحی ها برام یجور تفریحه و کارم نیست .
اما شما بهرحال استاد اینکارید
پس به توصیه شما کار رو از اول CMYK شروع كنم و بعد با فرمت TIFF و رزوله 300 ببرم چاپخونه ؟
اما CMYK رنگاش خيلي كدر و مرده س ها :(
من براي پدرم كارت ويزيت و سر نسخه طراحي كردم .
ميشه آدرس يه چاپخونه خوب و با كيفيت رو بهم بديد ؟ ( نه ارزون نه گرون ولي با كيفيت )
مرسي از شما
................................................................
................................................................
meli جان سلام .
خوبي ؟ چي براي نشرياته و نه براي چاپ ؟
فتو ايمپكت رو مي گي ؟
اما من با اينپكت پوسترهاي پايان ترمم رو زدم و پلات گرفتم خيلي خوب شده بودن
واقعا ميشه نرم افزاري با اينهمه امكانات اصلا رابطه اي با چاپ نداشته باشه ؟
شما هم مرسي

meli

Registered User
لایک‌ها
23
منظور من ایمپکت نبود
نظر دوستمون درست اما بعد از فتوشاپ به نظرم ایمپکته!
من راجع به فرمت cmyk گفتم
چون نشریات اگه توجه کرده باشی کیفیت بالایی نداره عکساشون
منظورم این بود که برای چاپ اینجور عکسا از این فرمت استفاده می کنند!

CP-YOU

Registered User
لایک‌ها
193
به نقل از meli :
منظور من ایمپکت نبود
نظر دوستمون درست اما بعد از فتوشاپ به نظرم ایمپکته!
من راجع به فرمت cmyk گفتم
چون نشریات اگه توجه کرده باشی کیفیت بالایی نداره عکساشون
منظورم این بود که برای چاپ اینجور عکسا از این فرمت استفاده می کنند!

يا تو بد توضيح ميدي يا من خنگم
cmyk براي نشرياته ؟ يعني من كه كارم چاپ كارت ويزيتو سرنسخه س لازم نيست cmyk كنم ؟
براي آي كيوي 12 بگو لطفا ( در حد مرغابي )
مرسي

FireFly

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
دوست عزیز من از سال 73 تا 79 کار اصلیم مربوط به نشر رومیزی بود و کلا کارهای چاپی ، در حال حاضر هم به صورت جسته و گریخته اینکار رو انجام میدم ، پس اگر در نوشته ها و گفته هام موردی یافتید که با مسائل روز مغایرت دارد علتش این است که در واقع دیگه در این زمینه بصورت حرفه ای کار نمی کنم ....
ولی در کل تا جایی که من میدونم و کار کردم پایه و اساس کلیه دستگاه های چاپ چهار رنگ و جی تی او بر مبنای CMYK است ، مگر اینکه شما مایل باشید از دستگاههای دیچیتال و چاپ دیجیتال استفاده کنید که امکان استفاده و خروجی بصورت RGB نیز مهیاست . ولی همینطور که اطلاع دارید و در جریان هستید برای تیراژ بالا استفاده از این متد به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد و شما باید چندین برابر هزینه کنید لذا استفاده از چاپ دیجیتال در تیراژ پایین یا ابعاد بالا و یا گرفتن نمونه قبل از چاپ یا همان Proof توصیه می شود .
به یاد داشته باشید خروجی CMYK هیچگاه شفافیت و گویا بودن سیستم رنگی RGB را ندارد ولی یک گرافیست حرفه ای با شناختی که از رنگهای CMYK و ترکیب آنها و نحوه استفاده و کلا علم روانشانی رنگی که داراست قادر است آنچنان این ترکیب ها را بکار گیرد که سفارش دهنده را راضی کند . در ضمن استفاده از یو وی و یا ورنی برای ایجاد شفافیت و براق کردن سفارش می شود که با توجه به بودجه در نظر گرفته شده قادرید بهترین انتخاب را انجام هید.

پس مجددا خدمت شما عرض می کنم در صورتی که مایل به استفاده از دستگاه های چاپ چهار رنگ هستید ، در ابتدا سیستم رنگی را CMYK و انتخاب کنید ، خروجی تصویر را هم TIFF انتخاب کنید. ولی به یاد داشته باشید هیچگاه با استفاده از فتوشاپ مطالب ریز و کلا متن تایپ نکنید. از جمله آدرس در کارت ویزیت و با مطالب مربوط به سربرگ ، در صورت استفاده از فتوشاپ برای تایپ متن های ریز حداقل انتظاری که از خروجی چاپ شده خود می توانید داشته باشید ناخوانا بودن آن است! همونطوری هم که قبلا در یک تاپیک دیگر در این مورد بحث کرده بودم بهترین روش استفاده از فتوشاپ برای زمینه و یا لوگوی تصویری کارت ویزیت و یا سربرگ است. صفحه بندی و قراردادن متن باید در یکی از نرم افزارهای Illustration باید انجام شود که بهترین آنها Free Hand برای PC و Adobe Illustrator برای مکینتاش است.

و اما در مورد چاپخانه از اونجایی که مدت مدیدی است که دیگر کار نظارت بر چاپ را با توجه به دردسرهای خاصش قبول نمی کنم بنابراین اطلاعاتم محدود به گذشته می شود ، ولی به یاد دارم بهترین چاپخانه ای که کار کردم واقع در اوایل خیابان ویلا از سمت جنوب خیابان بود ، اسمش را دقیقا به یاد ندارم . ولی اگر چند روزی فرصت دهید سعی می کنم از بین مدارک و دفترچه آدرس قدیمی ام آدرس و نام چاپخانه ها و لیتوگرافی ها را برای شما بیابم .... در پایان به یاد داشته باشید انتخاب یک لیتوگرافی خوب نیز درست به همان اندازه چاپخانه و دستگاه خوب و مرکب خوب تاثیر گذار خواهد بود.

xPlod

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8
به نقل از FireFly :
دوست عزیز من از سال 73 تا 79 کار اصلیم مربوط به نشر رومیزی بود و کلا کارهای چاپی ، در حال حاضر هم به صورت جسته و گریخته اینکار رو انجام میدم ، پس اگر در نوشته ها و گفته هام موردی یافتید که با مسائل روز مغایرت دارد علتش این است که در واقع دیگه در این زمینه بصورت حرفه ای کار نمی کنم ....
ولی در کل تا جایی که من میدونم و کار کردم پایه و اساس کلیه دستگاه های چاپ چهار رنگ و جی تی او بر مبنای CMYK است ، مگر اینکه شما مایل باشید از دستگاههای دیچیتال و چاپ دیجیتال استفاده کنید که امکان استفاده و خروجی بصورت RGB نیز مهیاست . ولی همینطور که اطلاع دارید و در جریان هستید برای تیراژ بالا استفاده از این متد به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد و شما باید چندین برابر هزینه کنید لذا استفاده از چاپ دیجیتال در تیراژ پایین یا ابعاد بالا و یا گرفتن نمونه قبل از چاپ یا همان Proof توصیه می شود .
به یاد داشته باشید خروجی CMYK هیچگاه شفافیت و گویا بودن سیستم رنگی RGB را ندارد ولی یک گرافیست حرفه ای با شناختی که از رنگهای CMYK و ترکیب آنها و نحوه استفاده و کلا علم روانشانی رنگی که داراست قادر است آنچنان این ترکیب ها را بکار گیرد که سفارش دهنده را راضی کند . در ضمن استفاده از یو وی و یا ورنی برای ایجاد شفافیت و براق کردن سفارش می شود که با توجه به بودجه در نظر گرفته شده قادرید بهترین انتخاب را انجام هید.

پس مجددا خدمت شما عرض می کنم در صورتی که مایل به استفاده از دستگاه های چاپ چهار رنگ هستید ، در ابتدا سیستم رنگی را CMYK و انتخاب کنید ، خروجی تصویر را هم TIFF انتخاب کنید. ولی به یاد داشته باشید هیچگاه با استفاده از فتوشاپ مطالب ریز و کلا متن تایپ نکنید. از جمله آدرس در کارت ویزیت و با مطالب مربوط به سربرگ ، در صورت استفاده از فتوشاپ برای تایپ متن های ریز حداقل انتظاری که از خروجی چاپ شده خود می توانید داشته باشید ناخوانا بودن آن است! همونطوری هم که قبلا در یک تاپیک دیگر در این مورد بحث کرده بودم بهترین روش استفاده از فتوشاپ برای زمینه و یا لوگوی تصویری کارت ویزیت و یا سربرگ است. صفحه بندی و قراردادن متن باید در یکی از نرم افزارهای Illustration باید انجام شود که بهترین آنها Free Hand برای PC و Adobe Illustrator برای مکینتاش است.

و اما در مورد چاپخانه از اونجایی که مدت مدیدی است که دیگر کار نظارت بر چاپ را با توجه به دردسرهای خاصش قبول نمی کنم بنابراین اطلاعاتم محدود به گذشته می شود ، ولی به یاد دارم بهترین چاپخانه ای که کار کردم واقع در اوایل خیابان ویلا از سمت جنوب خیابان بود ، اسمش را دقیقا به یاد ندارم . ولی اگر چند روزی فرصت دهید سعی می کنم از بین مدارک و دفترچه آدرس قدیمی ام آدرس و نام چاپخانه ها و لیتوگرافی ها را برای شما بیابم .... در پایان به یاد داشته باشید انتخاب یک لیتوگرافی خوب نیز درست به همان اندازه چاپخانه و دستگاه خوب و مرکب خوب تاثیر گذار خواهد بود.
چیز خاصی طی این چند ساله تغییر نکرده، اطلاعاتتون تقریبا به روزه :)
البته یه نکته رو من ذکر کنم و اون این که امروزه سیستم های مبنی بر PANTONE به طور کامل رنگ های نمایش داده شده بر روی مانیتور رو پوشش می دهند و حتا در بعضی موارد پا را از اون هم فراتر گذاشته و وارد حیطه رنگ های بصری شدند.

اون چاپخونه ای هم که شما اسم بردی(یعنی اسم نبردید!) قویا مورد تاییده. اینم شماره تماس با لیتوگرافی ش:
40 48 80 88

CP-YOU

Registered User
لایک‌ها
193
FireFly سلام . توضیح کاملی دادید و من از شما ممنونم بشدت .
در مورد آدرس چاپخونه هم خیلی خیلی متشکرم امیدوارم زیاد به زحمت نیافتاده باشید
در مورد نوشته ها هم مرسی از اطلاعات خوبتون . فقط یه مسئله
همین که من طراجی زمینه رو در شاپ انجام بدم و نوشته ها رو توی فری هند به کار اضافه کنم مشکل رو حل می کنه ؟
می بوسمتون و مرسی بابت همه چیز

اما بریم سراغ جناب xPlod
سلام
با توجه به سیستم های مبتنی بر PANTONE که فرمودید بازهم CMYK کردن برای کارهای چاپخونه ای از واجبات است ؟
امیدوارم که یکجورایی مجبور نشم از RGB بیام بیرون . چون نمی خوام دفعه اولی که با CMYK کار می کنم ؛ نتیجه ش رو روی پدر بنده ی خدام امتحان کرده باشم
راستی بابت شماره تلفن هم بقول خودتون قویا مرسی

xPlod

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8
من یه توضیح کوچولویی می دم، جناب FireFly میان به طور مبسوط منور می کنن ذهنتون رو!
CMYK کردن برای کار چاپ نه تنها از واجباته بلکه ترک اون جزو گناهان کبیره اس. اگه شما این کار رو نکنید محصول نهایی تون در اغلب موارد از لحاظ رنگ هیچ تشابهی به فایل طراحی شده توسط شما نداره، پس چه بهتر که از همین ابتدا جلوی مشکل رو بگیرید. خیلی از رنگ هایی که شما روی مانیتور می بیند در عمل قابل چاپ نیستند (مگر در موارد خاص و استفاده از رنگ های مجزا) . برای همین وقتی طراحی تون برمبنای CMYK باشه شما عملا با محدوده ی رنگ های قابل چاپ سر و کار دارید.
طراح هنری وقتی قراره محصولش تبدیل به نسخه ی چاپی بشه باید موارد زیادی رو مدنظر قرار بده که شاید توضیحش خیلی به درازا بکشه. برای همین من پیشنهاد می کنم که شما تصویری از طرح تون رو اینجا قرار بدید تا بشه در مورد ایرادات احتمالیش اظهار نظر کرد.

FireFly

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
به نقل از xPlod :
چیز خاصی طی این چند ساله تغییر نکرده، اطلاعاتتون تقریبا به روزه :)
البته یه نکته رو من ذکر کنم و اون این که امروزه سیستم های مبنی بر PANTONE به طور کامل رنگ های نمایش داده شده بر روی مانیتور رو پوشش می دهند و حتا در بعضی موارد پا را از اون هم فراتر گذاشته و وارد حیطه رنگ های بصری شدند.

اون چاپخونه ای هم که شما اسم بردی(یعنی اسم نبردید!) قویا مورد تاییده. اینم شماره تماس با لیتوگرافی ش:
40 48 80 88
خبر بسيار جالبي بود ، خاطرم هست در آن سالها استفاده از PANTONE در حكم يك رويا براي ما بود و اگر درست به ياد داشته باشم آقاي تهراني از ليتوگرافي توس واقع در تقاطع بهار سميه شديدا مايل به عملي كردن اينكار در ايران بود . به هر حال خوشحال خواهم شد در صورت امكان جنابعالي اطلاعات بيشتري در اين مورد در اختيار من قرار بدهيد.

به نقل از CP-YOU :
FireFly سلام . توضیح کاملی دادید و من از شما ممنونم بشدت .
در مورد آدرس چاپخونه هم خیلی خیلی متشکرم امیدوارم زیاد به زحمت نیافتاده باشید
در مورد نوشته ها هم مرسی از اطلاعات خوبتون . فقط یه مسئله
همین که من طراجی زمینه رو در شاپ انجام بدم و نوشته ها رو توی فری هند به کار اضافه کنم مشکل رو حل می کنه ؟
می بوسمتون و مرسی بابت همه چیز

اما بریم سراغ جناب xPlod
سلام
با توجه به سیستم های مبتنی بر PANTONE که فرمودید بازهم CMYK کردن برای کارهای چاپخونه ای از واجبات است ؟
امیدوارم که یکجورایی مجبور نشم از RGB بیام بیرون . چون نمی خوام دفعه اولی که با CMYK کار می کنم ؛ نتیجه ش رو روی پدر بنده ی خدام امتحان کرده باشم
راستی بابت شماره تلفن هم بقول خودتون قویا مرسی
دوست عزيز از لطف شما هم بي نهايت سپاسگزارم ، وظيفه بود. در مورد فري هند هم فقط كافي است لوگو و يا تصوير خود را در فتوشاپ با فرمت Tiff ذخیره کرده و در فری هند ایمپورت کنید. متن را هم با استفاده از یکی از برنامه های فارسی نویسی همانند مریم و یا پروین در فری هند تایپ کرده و سپس برای خروجی نهایی به یاد داشته باشید کلیه فونت ها و نوشته ها را بصورت Curve و یا همان Convert to Path درآورید .... فایل Tiff که ایمپورت کرده اید نیز باید همراه فایل فری هندی خود به لیتوگرافی تحویل دهید.

و اما تا جایی که اطلاعات ناقص بنده اجازه می دهد و حافظه ام یاری می کند شما وقتی سیستم رنگی PANTONE را انتخاب كنيد مبناي كاري شما برحسب L a b خواهد بود پس لزومي ندارد كه با RGB و يا CMYK مقايسه كنيد ، چون سيستم هاي مجزا و مختلفي از لحاظ كلاس كاري هستند.
ولي توجه داشته باشيد من فكر مي كنم كه هزينه خروجي با سيستم رنگي PANTONE بايد بسيار گران تر باشد ! البته در اين مورد نمي توانم نظر قطعي دهم چون تا به حال كار با اين سيستم براي من در حد يك روياي دست نيافتني بوده است ... در اين مورد استاد xPlod راهنمايي خواهد كرد.

با تشكر

FireFly

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
دوست من همینطوری که استاد فرمودن ترک سیستم رنگی CMYK واقعا از گناه های کبیره و نابخشودنی است البته این حکم در مورد عدم استفاده از فتوشاپ و فری هند و ادوبی ایلاستریتور نیز عینا صادق و در حکم فرایض واجب است. مسله اصلی در صنعت نشر رومیزی تطابق خروچی چاپی با نمونه طراحی شده و دیده شده بر روی صفحه نمایشگر است پس عملا در صورتی که شما ابتدا از سیستم RGB استفاده کرده و آنرا بعدا به CMYk تبدیل کنید یکی از اصل های اولیه را زیر پا گذاشته اید و مسلما و بدون هیچ شک و تردیدی نمونه چاپ شده شما فرسنگ ها و گاها میلیون ها سال نوری با آنچه که در نمایشگر مشاهده کرده اید فاصله خواهد داشت. ولی خوب در بعضی اوقات مجبورید که یک چنین عمل خیانتکارانه ای انجام دهید به عنوان مثال در نظر بگیرید شما نیاز به منظره و یا شاتی دارید که تهیه آن و یا هرینه بر است و یا عملا غیر ممکن ، مثلا بخواهید از یک تصویر زیر آب استفاده کنید و مسلم است امکان اینکار در حال حاضر عملا برای ما غیر ممکن است ، پس مجبور می شویم به بانک های اطلاعاتی تصاویر رجوع کنیم و یا از شرکت های ارائه دهنده یک نمونه حریداری کنیم ، بسیاری از این تصاویر با سیستم رنگی RGB موجود می باشند و یافتن نمونه CMYK آن بسیار سخت است ، در اینگونه موارد با استفاده از طرفندهای خاصی طراح قادر است تا بدون تغییر فاحش و با صرف وقت و دقت اینکار را انجام دهد ولی اینکار علاوه بر تخصص طراح و آشنایی کامل با سیستم های رنگی ، نیازمند حداقل یک نمایشگر سونی با تنظیمات رنگی دقیق مربوط به فتوشاپ می باشد.... این بحث و مقوله بقدری گسترده و پیچیده است که امکان این وجود ندارد فقط با استفاده از کلمات اقدام به آموزش و یا راهنمایی کرد و فقط تجربه و احاطه کامل به این مبحث چاره کار است.

به هر حال شما دوست عزیز این بحث و ماجرای RGB را به کناری رها کن و از ابتدای کار با سیستم CMYK شروع کن .. اگر هم مشکلی داشتید می توانید نمونه کار خود را قرار دهید تا بررسی کنیم ...

CP-YOU

Registered User
لایک‌ها
193
جناب xPlod در توضیحات شما متشکرم
شما لطف دارید که می فرمایید من نمونه طرح را اینجا قرار بدهم اما راستش فکر میکنم معصیت دارد که بنده ی کمترین طرحم را در مقابل شما اساتید ارائه کنم . تا همین جاشم که مزاحم شدم فکر کنم مرتکب فعل حرام شده باشم
خلاصه اینکه با توجه به توضیحات کامل حضرتعالی و همچنین با نگاهی به توضیح المسائل جامع جناب FireFly فکر کنم باید دور RGB رو خط بکشم و هرچه زودتر توبه و استغفار کرده و به آغوش CMYK بازگردم ( خدایا توبا )

جناب FireFly سلام دوباره
شما خیلی لطف دارید و توضیحاتتون بشکل یک میخ آهنین در سنگ کله ی من فرورفته و واقعا بدون تعارف خط به خطش به دردم خورد . مرسی
راستش سعی می کنم به توصیه جناب xPlod و خود شما نمونه ی کارم رو که خیلی هم زشت شده اینجا قرار بدم تا از نظر شما دو استاد گرانقدر کمال سوءاستفاده رو بکنم .
امشب منتظر طرح بیریخته من باشید فقط از همین الان گفته باشم اگر ناراحتی قلبی دارید لطفا دیگه به این تاپیک مراجعه نکنید که تاوان سختی خواهید داد . کلا طرحم 18+ محسوب میشه !! البته چون من اصلا از عكس براي طرحم استفاده نكردم و فقط خط و فيلتر و اين چيزا بوده فكر نكنم CMYK کردنش خیلی سخت باشد

از همه متشکرم بابت همه چیز

xPlod

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8
به نقل از FireFly :
البته این حکم در مورد عدم استفاده از فتوشاپ و فری هند و ادوبی ایلاستریتور نیز عینا صادق و در حکم فرایض واجب است.
آدم واقعا لذت می بره وقتی یه حرفه ای رو در کنار خودش می بینه :)

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
واقعا معذرت میخوام بدون هیچ اطلاعاتی میپرم وسط بحث شما! اگر بحث رو منحرف میکنه به بزرگواری خودتون ببخشید.
من همیشه تعریف واقعی بودن رنگ رو برای مکینتاش شنیدم که به همین دلیل خیلیها برای کارهای گرافیکی ترجیحش میدن:
http://www.apple.com/macosx/features/colorsync/
به نظر شما واقعا اونطور که ادعا شده مفیده ؟
موفق باشید

بالا