این پست فکر می کنم برای بقیه دوستان هم راهگشا باشه
این دو مورد رو می فرمودید بیشتر راهنمایی تون می کردم:
1. بودجه تون رو دقیق مشخص کنید و اگر جا داره بیشترش کنید چون ممکنه گرون تر در بیاد
2. اینکه بعدا میخواین ارتقا بدید یا نه هم مهمه و یکی از فاکتور های انتخاب قطعاتتون هست
مثلا شما الان یه سیستم با 4930 می بندید بدون hdd و ssd شاید بشه 5 تومن ! حالا SSD یا هارد خوب نمیذارید
وبا یه هارد معمولی سر می کنیدبعدا قطعات بهتری رو جدا جدا می خرید ... اما در کل در بحث رندر شما هر کانفیگی که استفاده کنید باز هم جا داره ...
الا ای حال کلیتی که از سیستم رندر بهتون می تونم بگم ...
Socket : 2011 دلیلش هم بیشتر بودن مقدار cache l3 و قابلیت quad channel بودن این cpu های نازنینه
CPU : I7 4930 / 4820 >>> 1860-1100
Main : P9X79 LE / P9X79 / P9X79 Pro >>> 830-980
موارد دیگه ای هم هستن ولی تفاوت خاصی ندارن و تفاوتشون به تعداد پورت ها و بیشتر بودن اسلات pcie 3 هست
Ram : هر سه خوبن فقط نکته مهم اینه که رم هاتون 4 تا باشن ، چون سوکت 2011 رماش به صورت quad channel کار می کنن
برای مورد شما یعنی یه کیت 4 تایی 4 گیگی. مثلا Gskill ripjaws فک کنم گیر بیاد 4x4 2133 اش. فرکانس بالاتر هم که بهتر ...
GPU : کاملا بسته به بودجتون داره ، چون به قیمت پایینتر محدودید مجبورید روی همون Geforce باشید اما برای رندر GPU یا بهتر بگم رندر RealTime کارت های سری Quadro خیلی بهتر هستن ولی خب قیمتاشون خیلی بالاست! (خیلی نمی تونم بحث رو اینجا باز کنم چون یکم پیچیده اس و از حوصله این تاپیک خارجه ... ) مثلا Quadro k2000 هست 2gb ddr5 حدود 1700 ولی خب مال اینکاره ... و تا 10 15 تومن هم کارت quadro و tesla داریم ...
اصولا همینطور که سیستم workstation رو از لحاظ فنی روی سوکت 1150 یا 1155 نمی بندن سیستم workstation رو براش کارت geforce هم نمیذارن (البته اگر اصولی بخوایم کار کنیم ...) ولی خب Geforce هم خیلی خوبه و مشکلی ایجاد نمیکنه (بازم هر کارت geforce ای می گیرید سعی کنید sli باشه دو سه تایی بذارید بندواید gpu بره بالا )
HDD و SSD : یکی از مهم ترین قسمتهای هر سیستمی به خصوص سیستم های رندره و غالبا هم به دلیل سواد کم سخت افزاری متصدی های فروش مهجور باقی مونده ... این دو باز خودشون مباحث گسترده ای دارن اما به طور خلاصه بهترین storage ها به ترتیب انواع ssd ها و انواع hdd های بالای 7200rpm هستن ... روی این دو مورد هرچقدر هزینه هم انجام بشه بازم جا داره ! حداقل هزینه و بهترین پرفورمنس اینه که یه ssd 128gb خوب یا عالی بذارید برای Os و برنامه ها و یه هارد 7200 هم مثل western black یا segate barcuda ضمیمه اش کنید برای پروژه ها و غیره و ذالک ... هر چند هزینه کردن روی ssd هیچ ضرری که نداره همش سوده ... بهترین ssd های موجود اگر گیرتون بیاد سری 840 سامسونگ هست که خودش چند مدله 840pro/840/840evo و بعدش ocz خیلی هم به گارانتی ssd توجه نکنید چون اینا معمولا خرابی ندارن ...
Power : این روزها همه green میذارن ... شما نذارید ! گرین از برندهای متوسط پاور محسوب میشه ولی چون خیلی رایجه خیلی ها فکر می کنن خیلی انتخاب خوبیه کما اینکه خیلی مواقع اینطور نیست ... در مورد پاور اسمهای خوب زیادی به چشم میخورن ولی اگر بخوام نام ببرم cooler master و enermax انتخاب های خوبین ... برای سیستمی که 2011 بسته میشه بسته به اینکه نهایتا قطعات چی بشن باید 750 وات به بالا گذاشت حتما
اولش که پست رو شروع کردم قصد نداشتم انقدر زیاد بشه
ولی چون دیدم واقعا لازمه گفته بشه ، گفتنی ها رو گفتم ان شا ا... که دوستان بتونن خرید حرفه ای داشته باشن