• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Neglect - فیلم کوتاه

gnu

Registered User
لایک‌ها
87
سلام دوست عزیز
من کارتو دیدم چند اشکال توی کارت وجود داشت که امیدوارم توی کارهای بعدی رفعش کنی و در آینده کار بهتری بسازی

از ابندا شروع کنیم
کردیت اول فیلم کاملا بی جاست . برای مخاطب مهم نیست که سینا قادری یا هر کس دیگه ای این فیلم رو ساخته . مخاطب منتظره که فیلم رو ببینه نه یک سری اسامی که اصلا نمی‌شناستشون . شما ۱:۳۰ ثانیه رو به کردیت اول فیلم اختصاص دادی که خیلـــــــــــــــــی طولانیه من که داشت حوصلم سر میرفت و میخواستم فیلمو ببندم
راه معروف شدن این نیست که اسممون رو به زور به مخاطب نشون بدیم . بلکه ساخت یک فیلم خوب باعث شناخته شدن سازندش میشه

صدای فیلم به شدت افتضاح بود . تقریبا من هیچی از دیالوگ ها نفهمیدم بهتره برای فیلم بعدی یه فکری به حال صدا بکنی یا اینکه صدا ها رو دوبله کنی روی فیلم
صداهای محیطی خیلی روی اعصابه و صداهای بی مورد توی فیلم زیاده

تدوین خیلی مشکل داره ، استفاده بی حا از موسیقی ، پرش های ناگهانی
ولی بیشترین قسمت برمیگره به همون موزیک که خیلی بد توی تدوین استفاده شده .
برای مثال دقیقه ۳:۶ میکس موزیک ها خوب نیست یهو می پره به موزیک بعدی
۶:۲۳ ناگهان موزیک قطع میشه ، ۶:۳۰ دوباره شروع میشه ۱۰ ثانیه بعدش دوباره قطع میشه . این خیلی بده
۷:۳۵ فید میشه که استفاده از فید خیلی بد بوده و خوب در نیومده
سکانسی که با دزدین طلا مواجه میشن بازی ها آماتوری و استفاده کاملا بیجا از موسیقی شده. موقع دیالوگ گفتن که موسیقی حماسی نمیذارن !
بعد هم اینکه موسیق به دیالوگ قالبه یعنی موسیقی باید تو پس زمینه باشه و صدا ها قالب باشن ولی اینجا برعکسه
دقیقه ۹:۴۰ کات بد و قطع شدن موزیک
قطع ناگهانی موزیک دقیقه ۱۱:۲۸

فیلم برداری ضعیفه . مشخصه کسی که پشت دوربین نشسته آماتوره .
فیلم بردار با دوربین زیاد بازی میکنه و دوربین حرکات اضافی زیاد داره .
صدای دوربین هم تو فیلم هست وقتی با زوم بازی میکنه
مثلا دقیقه ۶ وقتی دختره از خواب بیدار میشه دوربین خیلی حرکت اضافی داره . زوم بک های بی موردی داره دوربین که خیلی آماتوریه

دو تا نکته هم بگم که اگه مثلا این کارا میکردی خیلی کار بهتر میشد . باقیش رو هم خودت سعی کن به یه شکل دیگه توی ذهنت بسازی

دقیقه ۴ وقتی دارن دنبال طلا میگردن توی کمد ها اگه دوربین حرکت های سریع داشت هم حس عجله رو منتقل میکرد و هم اینکه کیفیت فیلم بهتر میشد
دقیقه ۶:۵۰ بهتر بود موقع قاپیدن انگشتر یه کلوز آپ میگیرفتی از دست در لحظه قاپ زدن
و ...

اشکالات کلی :
بازی ها ضعیفه البته میدونم که کار آماتوریه ولی میشد با چند بار تمرین بهترین از این بازی گرفت

موضوع باور پذیر نیست . یعنی نمیشه ارتباط بر قرار کرد با کاراکتری که هنوز پشت لبش سبز نشده ولی ادای قهرمان های فیلم های هالیوودی رو میخواد در بیاره
بهتر بود به جای پرداختن به این موضوع ، با توجه به بازیگرایی که داشتی موضوع دیگه رو انتخاب میکردی مثلا اتفاقاتی که توی یک دبیرستان بین چند تا دوست میفته

داستان و مفهومی در کار نبود ، یعنی آخر فیلم من میگم که چی ؟ هیچ حرف مشخص و هیچ داستانی پشت فیلم نبود

اما نکات مثبت :

جلوه های ویژه خون و تیر اندازی خوب بود حداقل بهتر از کارهای صدا سیما :دی هرچند سکانس های شب خیلی مصنوعی بود با اون رنگ آبی
بعضی از نماها خوب کار شده بود که جای امیدواری داشت
در کل برای تجربه اول (حدس میزنم) کار خوبی بود و همینکه جسارت اینو داشتی که دوربین و برداری و فیلم بسازی خودش خیلی ارزش منده
ولی باید فیلم زیاد ببینی ، خیلی زیاد و به جزئیاتش دقت کنی
امیدوارم روند رو به رشدی داشته باشی و در کارهای بعدیت موفق تر ظاهر بشی

sinajeyjey

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
واقعا تشکر می کنم از وقتی که گذاشتی و اشکالات کار رو بهم گفتی . تمام اشکالات هم درست و بجا بود :دی ما امکانات کمی در اختیار داشتیم . یعنی همین که می فرمایید صدای اشخاص کمتر از صدای فیلم بود یکی از مشکلات نبود میکروفون است . یعنی امکانات ما بقدری کم بود که من اگر تعریف کنم خندتون می گیره . مثلا ما فیلم بردار نداشتیم :دی درسته توی کردیت نام کسی رو نوشتم ولی فیلمبرداری وجود نداشت. خود بازیگران فیلم رو فیلم برداری می کردند :دی یا مثلا ما با دوربینی فیلم برداری می کردیم که تنها 10 ثانیه فیلم می گرفت :دی در مورد موزیک فیلم باید بگم چون کار اول بود من در این کار ناشی بودم . من علاقه ی زیادی به فیلم ساختن و سینما دارم. و می خواستم برای کار اول یک فیلم اکشن بسازم . انشالله در کار های بعدی با امکانات گسترده تر و با توصیه های شما فیلم بهتری خواهیم ساخت . خیلی ممنون

gnu

Registered User
لایک‌ها
87
راه پیشرفت زیاد فیلم دیدن و تجربه کردنه
امیدورام تو این راه موفق باشی

ali farhadi

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
salam.manam vaghean az shoma tashakor mikonam.tamame harfaye shoma va eshkalaton dorost va beja bud.ama ye chizayy hast ke bayad baraton begam.sina beheton nagofte vali in film toye gorjestan film bardari shode na dar iran bekhatere hamin dastresi be emkanat baraye ma dar hade sefr bud.yani bavareton nemishe ma lavazeme avaliee film bardari mesle ye dorbin ke betone poshte sare ham film begire ro ham nadashtim.hala dg khodeton hesab konid.dorbine dar khoshbinane tarin halat 10 sanie film migereft masalan daghigheye 11:13ke mohsen mikhad dozdo bokoshe chon dorbin hamash ghat mikard majbor budim to hava vaysim ta jaye dorbin avaz beshe va dar kheilyyy az sahnehaye dg ma majborim modam jaye dorbino avaz konim.in az moshkele dorbin hala ma film bardaram nadashtim in dige vaghean khande dare yani sahnehayy ro ke masalan 3nafari to kadrimo aval zaviaro moshakhas mikardim bad miraftim jeloye dorbin ke sina badan onaro cut mikard.hala az nabudan bargh baraye sharje dorbin begir ta nadashtane vaght(chon mikhastim to yedone jashnvare sherkatesh bedim)va ............kholase koli moshkel.albate ma ghastemon baraye kare aval bedast avordane tajrobe bud ke khodaro shokr yechizayy dast giremon shod.motmaenan ba nasihat haye shoma karaye badi behtar khahad bud.bazam az shoma tashakor mikonam.rasti esme sharifeton chie

gnu

Registered User
لایک‌ها
87
البته با وجود این مشکلاتی که از فیلم برداری می فرمایید ، فیلم برداری نسبت به تدوین و صدا در رتبه بالاتری وجود داشت
ایشالا در کارای بعدی با افزایش امکانات کارای بهتری بسازید

اسم من هم مصطفی هست :‌)

Paranoid Android

همکار بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
164
منم کارتو دیدم، نکات مثبت و منفی زیادی داشت که بیشترش رو gnu عزیز گفتن.
ولی خب بد ندیدم منم یه چند مورد اضافه کنم.

درمورد کردیت انتقاد کاملا به‌جا بود. منم حوصله‌م سر رفت.
فیلم کوتاه به کردیت طولانی احتیاجی نداره، گاهی بعضی فیلم‌های بلند هم کردیت آنچنانی ندارن، چون می‌خوان مخاطب رو بدون معطلی وارد ماجرای فیلم کنن.
البته بگم موزیکی که انتخاب کرده بودی خوب بود، و بخشی از آماده‌سازی مخاطب رو برای صحنه‌های اکشن انجام می‌داد. فقط زمانش کمی طولانی بود و می‌شد روی افکت‌ها هم بیشتر کار کرد.

انتقاد به موسیقی و کیفیت بد تدوین صداها هم وارده.
هم در انتخاب موسیقی به‌نظرم می‌شد تجدید نظر کرد، هم باید دیالوگ‌ها جوری ضبط می‌شد که حداقل درست شنیده بشه و من مخاطب بفهمم شخصیت‌ها چی دارن به هم می‌گن.
موسیقی هم به دلیل اینکه شما دارید فیلم کوتاه می‌سازید و کسی رو ندارید که براتون موسیقی بسازه، پیشنهاد می‌کنم سعی کنید استفاده زیادی ازش نبرید.

یا اگه قراره از یک موزیک استفاده کنید، سعی کنید از موزیکی استفاده کنید که اولا ناشناخته باشه و موزیک متن فیلم‌های دیگه نباشه، برای اینکه این موضوع حواس مخاطب رو پرت می‌کنه و باعث میشه فیلم رو کمتر جدی بگیره.
دوما اینکه موزیک، خیلی تنوع نداشته باشه و مثلا بیست نوع موزیک مختلف تو کار قرار نگیره، مثلا دو سه ترک از یک آلبوم و یک گروه مشترک باشه که اون صدای ثابت کار و اون حس فضاسازی که از طریق موسیقی می‌شه بوجود آورد، آسیب نبینه.

بازی‌ها خیلی بد بودن. اصلا انتخاب بازیگر و کستینگ یه جورایی خنده‌دار بود.
اگه واقعا قصدتون اینه که جدی فیلمسازی رو دنبال کنید، باید مسئله بازیگری رو خیلی زیاد جدی بگیرید.

درسته فیلم فقط به بازیگراش نیست، ولی تمرکز فیلمساز باید روی کاراکترها باشه و این کاراکترها هم نیاز به این دارن که باورپذیر باشن.
اگه داری قصه‌ی دزدیدن طلا رو روایت می‌کنی و می‌خوای تا ته‌ش بری، نباید تفنگ بدی دست چهار تا بچه و بخوای من قصه‌تو جدی بگیرم.

یا می‌تونستی یه قصه‌ی متناسب با بازیگرانی که در اختیار داشتی انتخاب کنی، یا اینکه از بازیگران مسن‌تر استفاده می‌کردی.
من پیشنهادم اینه که حتما سعی کن بری یه جا تئاتر کار کنی، تا هم نحوه‌ی بازی گرفتن از بازیگرا رو یاد بگیری، هم بتونی با چند بازیگر خوب آشنا بشی که بیان بدون چشم‌داشت زیاد تو کارت بازی کنن. تمرین کردن قبل از فیلمبرداری هم خیلی مهمه.

فیلم تو نباید تمام تمرکزش به پزدادن با اسپشال افکت باشه، باید فیلمت اونقدر خوب باشه که بشه با همه‌چیزش پز داد.
فیلم خوب، از بازی خوب، قصه خوب، فیلمبرداری خوب، موسیقی خوب و خلاصه یک کلیت خوب تشکیل میشه و این کلیت هم نباید فدای دراومدن فقط یک بعد و یک جزء اثر بشه.
بله جلوه‌های ویژه نسبتا خوب کار شده، ولی این برای من مخاطب کافی نیست. مخاطب ازت قصه می‌خواد، کاراکتر باورپذیر می‌خواد، باید این چیزا رو بهش بدی تا باهات همراه بشه.

حالا اگه بخوام نکات مثبت فیلمت رو بگم، اتفاقا برخلاف دوست‌مون به فیلمبرداری کار اشاره می‌کنم.
ممکنه ناخودآگاه بوده باشه، با توجه به مشکلاتی که گفتید با دوربین داشتید، ولی به هر حال نتیجه‌ی کار خیلی خوب شده.
یک فیلمبرداری خوب از نظر من، جستجوگر بودن و کنجکاوی دوربینه. و دوربین تو دقیقا حس کنجکاوی رو به من منتقل می‌کنه.
یعنی براش جالبه که اکشن شخصیت‌ها رو دنبال کنه و زاویه‌ی دید درست رو رعایت کنه.

شاید عالی نباشه و هنوز خیلی جای کار داشته باشه، ولی استعداد رو میشه توش دید.
بازم نمی‌دونم چقدرش خودآگاه بوده و چقدرش تصادفی خوب دراومده، ولی به هر حال فیلمبرداری کنجکاوانه رو من نقطه قوت کار می‌دونم.
البته منظورم این نیست که دوربینت باید روی دست باقی بمونه و حتا تکون‌های اضافی داشته باشه، ولی در همین حد که براش جالب باشه شخصیت‌ها رو دنبال کنه و تو جایی قرار بگیره که تمام اکشن رو بشه با دقت دنبال کرد، خودش خیلی عالیه.

همیشه دوربین رو چشم مخاطب در نظر بگیر، و البته سعی کن جایی دوربین رو قرار بدی که خودت دوست داری بایستی و به کاراکترهات و رفتاراشون نگاه کنی.
مثل یک صحنه‌ی تئاتر، فقط با این تفاوت که تو تعیین می‌کنی مخاطب کجا باید بشینه و قصه‌ت رو دنبال کنه. همه‌چیز لزوما در لانگ‌شات اتفاق نمیفته، تو می‌تونی صندلی مخاطب رو دقیقا جلوی صورت بازیگرت قرار بدی! اون‌قدر که اگه بازیگرت تف کنه، مخاطب یه متر بپره عقب! اینجوری میشه درگیرش کرد.

درآخر هم پیشنهاد می‌کنم زیاد فیلم ببینی و فیلم‌های کلاسیک رو هم در کنار فیلم‌های جدید دنبال کنی.
سعی کن یک کتاب فیلمنامه‌نویسی هم بخونی، خیلی به دردت می‌خوره.
راستی واسه اینکه با سلیقه‌ت بیشتر آشنا بشیم، اگه دوست داشتی چند تا از فیلم‌های محبوبت رو هم نام ببر.
در کل خسته نباشی و امیدوارم فیلمسازی رو جدی بگیری و در آینده اسمت رو در سردر سینماها ببینیم!

بالا