Snow
مدیر بازنشسته

اگر به opera.com مراجعه کنید، متوجه خواهید شد که کم کم باید خودمون را برای نسخه جدید اپرا آماده کنیم.
قبل از ارائه نسخه نهایی مرورگر Safari توسط اپل برای ویندوز، Opera 9.2x سریعترین مرورگر در بین چهار مرورگر برتر بود.
و حال، آزمایش نسخههای بتا نشان از سرعت بسیار بالای نسخه 9.5 دارد.
که دلیل آن هم قدرتمندتر کردن پردازشگر هسته اپرای 9.5 با نام کد Kestrel میباشد.
آنقدر Kestrel سریع و شگفتانگیز بود و هست که اکثر سایتهای طرفدار دوآتیشه FF هم به معرفی آن پرداختند.
همانطور که میدانید 9.5 بتا دوم (نسخه برنامهنویسان)، تنها مرورگری است که آزمایش ACID3 را با موفقیت پشتسر قرار داده است.
نسخه 9.5 قابلیتها و امکانات تازهای در خود دارد که اگر وقت یاری کند به آن هم خواهم پرداخت.
و حالا کم کم به روز ریلیز آن نزدیک میشویم، من شخصا هیچ زمانی علاقهای به نسخههای بتا نرمافزارها نداشتم.
برای همین صبر میکنیم تا نسخه نهایی هرچه زودتر ارائه شود.
در این تاپیک سعی خواهیم کرد (البته به کمک دوستان علاقهمند) به معرفی قابلیتهای جدید و تا حد امکان رفع مشکلات کسانی که با آن کار میکنند (البته بعد اینکه نسخه نهایی ریلیز شد) بپردازیم.
من نظر خودم هم راجع به اپرا بگم، در سریعترین بودن آن که هیچ شکی نیست.
هم میشه به سایتهای مختلف که آزمایش انجام دادهاند مراجعه کرد و هم اینکه خودتان امتحان کنید.
واژه ایمنترین مرورگر هم اغراق آمیز نمیباشد چرا که کافیه است که تعداد نسخههای به روز رسانی شده (وصلههای امنیتی) مرورگرهای دیگر را با تعداد آن برای اپرا مقایسه کنید.
البته این دلیلی است کاملا درست ولی عامیانه که میشه آن را هم علمیتر بیان کرد.
و سوم اینکه تمامی امکاناتی که در اپرا وجود دارد، مانند mouse gestures, mail client, keyboard shortcuts, ... x همگی در خود اپرا مستتر است و بعد از نصب فایل 4.6 مگابایتی که از تمامی مرورگرها کمتر است! تمامی این امکانات در اختیار شماست! و نیازی به نصب صدها پلاگین و اسکریپ و ... ندارید!
اپرا اولین مرورگری بود که Tab Browsing را به کاربران دنیا ارائه کرد و اگر اشتباه نکنم بین 2 تا 3 سال هم تنها مرورگری بود که این قابلیت را داشت و بعد از آن Safari اپل به میدان آمد که فقط برای کاربران Mac OSX بود و بعد از این دو مرورگر فایرفاکس آمد که اگر به خاطر داشته باشید اوایل تحت نام FireBird قرار بود ارائه شود!
اپرا از همان زمان اکثر قابلیتهایی را که در حال حاضر باعث شده که برخی از آنها به عنوان یک قابلیت جدید و یا در غالب یک پلاگین جدید به مرورگرهای دیگر اضافه شود را در درون خود داشت.
قابلیتهایی که مرور صفحات وب را بسیار آسان و سریع مینماید که بسیاری از آنها هنوز در انحصار اپرا است.