Ping کردن به معنای صدا کردنه درست! اما بقیه اون چیزایی که عابر جان شما گفتی یکمی ناقصه. Ping فقط برای سایت های مرجع به کار نمیره Ping ابزاری است یا بهتره بگیم یک taxonomy جدید برای ارتباط دادن مطالب مربوط به هم در روی وب است.
هدف این بود که مطالبی که در سایت های مختلف درباره یک موضوع نوشته می شوند یک جوری به هم متصل شوند تا خواننده بتوانند به راحتی آنها را track کند و دنباله موضوع را پیگیری کند. مثلا شما امروز در مورد «هوای بد این روزهای تهران» مطلبی مینویسی و چند روز بعد من هم در همین مورد چیزی نوشته ام و می خواهم هر کس مطلب شما را خواند بیاید در ادامه نوشته و نظرمن هم در آن مورد بخواند. خوب حالا اگر امکان «پذیش دنبالک» را در نوشته خود (در صفحه نوشته جدید، پایین صفحه در کنار تاریخ) فعال کرده باشید یک قسمتی در انتهای نوشته خود در وبلاگتان دارید به شکل زیر (که البته بسته به طراحی قالبتان ممکن است کمی جایش و جملاتش فرق داشته باشد):
برای فرستادن دنبالک از آدرس زیر استفاده کنید:
http://yourdomain.com/mt/mt-tb.cgi/12
خوب حالا من این آدرس را در زیر نوشته خود در قسمت «فرستادن دنبالک» کپی می کنم و نوشته ام را ذخیره می کنم. و یک دنبالک برای نوشته شما می فرستم. حالا در پایین نوشته شما هم عنوان نوشته من و خلاصه ای از آن آمده است.
حالا فکر کنم مشخص شد که چرا ترجمه Ping به «فرستادن دنبالک» اینقدر با مسما است.
خوب پس کنترل این فرآیند در دست شماست. شما می توانی برای بعضی از نوشته هایت پذیرش دنبالک داشته باشی و برای بعضی نداشته باشی و یا دنبالک های رسیده را مدیریت کنی. و برای هر کسی و هر وبلاگی که دوست داری دنبالک بفرستی (البته به شرطی که او پذیرش دنبالک را فعال کرده باشد)
و اما اون موضوع که عابر جان گفت یک کاربرد بود که بعد از پیدایش این سیستم (که بر اساس XML-RPC کار می کند) یه ذهن دوستان امریکایی ما رسید. یعنی حالا که این سیستم هست پس بیایید یک سوکت XML-RPC طراحی کنیم که هر وبلاگی هر وقت نوشته ای منتشر کرد دنبالکی برای ما بفرستد و ما بفهمیم که آن وبلاگ به روز شده و به این صورت همیشه لیستی از آخرین وبلاگ های بروز شده داشته باشیم. همین.
آیا کسی حاظر است برای درست کردن یک سوکت XML-RPC برای وبلاگ های فارسی زبان (چیزی شبیه همان pingomatic که هر دفعه پینگ می کنید و لیست آخرین وبلاگ های بروز شده را دارد) سرمایه گذاری کند؟