• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

TFT & TFD

Tigerboy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0

TFT & TFD

اين دو نوع صفحه نمايش چه فرقي با هم دارن ؟ :cool:

كدوم بهتره ؟

ممنون ;)

mahdeen

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
ببخشيد كه دير جواب دادم.. topic ات رو نخوندم

ببين حتما ميدوني كه انواع مختلفي LCD وجود داره... بحث LCD خيلي پيچيده و مفصله... و جاش نيست كه اينجا صحبت بشه راجع بهش...

LCD انواع زيادي داره ولي از انواع LCD ها برات نام ميبرم:

STN (super twisted nematic كه مصرف برق كمي داره و ضعف بزرگش سايه اي هست كه از اجسام متحرك باقي ميذاره..كه به اصطلاح ghosting داره يعني يك شبح دنبال جسم متحرك ميره...256 رنگ تا 64k رنگ رو ميشه داشت..

TFD =thin-film diode در دهه 60 ميلادي ساخته شد و مشكل ghosting به حداقل رسيد. چون ديگه scan از بين رفته بود و ديود ها مستقيما تصوير رو تغيير ميدادند. مصرف برق TFD مثله STN كم هست و معمولا 64k رنگ هستن و براي گوشي هاي موبايل مناسب هستن بخاطر مصرف كم.

TFT=thin film transistor با جايگزيني ترانسيتور به جاي ديود سرعت refresh و كيفيت تصوير افزايش پيدا كرد و در عوض مصرف برق هم افزايش پيدا كرد. TFT ها در حال حاضر تا 256k رنگ هم ساپورت ميكنن.

حالا ديگه بستگي داره كه چه مصرفي داشته باشي... مثلا z600 سوني TFD هست .. براش هم كافيه ولي imate pda2k براش TFT LCD گذاشتن

بحث LCD خيلي زياد و پيچيده هست. اگه علاقه داري بگو منبع معرفي ميكنم تا مطالعه كني .. البته پيشنيازش درس هاي الكترونيك و فيزيك هست... :p

mahdeen

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
در ضمن همين TFT و TFD هم انواع و اقسام دارن مثلا MD-TFD كه توسط Epson طراحي شد مخصوص موبايل ها...
كلا نميشه قضاوت كرد بينشون براي موبايل چون هر كدوم مزاياي خودشو داره.. مثل CCD و CMOS در دوربين هاي ديجيتال... ولي مثلا تلوزيون و مانيتور ديگه حتما بايد TFT باشه !!!!

xPlod

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8
ممنون، من يكي كه استفاده كردم.

اينم براي زنگ تفريح:
توي يكي از فروم ها همين سئوال رو پرسيده بودن، يكي اومده بود با كلي اعتماد به نفس جواب داده بود:
" چيزي به نام TFD وجود نداره، علتش هم اينه كه روي كيبرد، حرف هاي D و F و T كنار هم هستن و احتمالا اون كسي كه اين عبارت رو به كار برده به جاي TFT اشتباهي زده TFD" :D :D :lol:

darya_s

کاربر فعال دوربین دیجیتال
کاربر فعال
لایک‌ها
5
ممنون. من هم خيلي استفاده كردم. ولي من جدي فكر نمي كردم فرقي داشته باشند. :D

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
توی سایت gsmarena مال T630 رو نوشته TFT در حالیکه من احساس می کنم شفافیت تصویر z600 رو نداره. آیا واقعا TFT هست؟ یا اگه نیست و مثل z600 هست (TFD) پس چرا با هم فرق دارن؟

mahdeen

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
مال z600 از نوع MD-TFD هست كه در سال 1999 اگه اشتباه نكنم درست شده . مخفmobile digital -tfd هست. همونطوري كه گفته شد اينا فرقشون بيشتر در تصاوير متحرك معلوم ميشه... چون مصرف TFT بيشتره ... ممكنه كه به منظور صرفه جويي طوري طراحي شده باشه كه جريان كمتري مصرف كنه و در نتيجه شما فكر كني كه MD-TFD بهتره... البته رزولوشن رو هم ببين كه آيا مثل هم هستن يا نه... به هر حال MD-TFD تكنولوژي جديدي هست و بعضي جاها ممكنه از TFT بهتر جواب بده...

darya_s

کاربر فعال
لایک‌ها
5
ممنون. رزولوشن دو گوشی بنا به گفته سایت gsmarena یکی هستش.

noki_6630

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام! ميتونم خواهش كنم كه اگر منبع اي در باره يLCD داري به من معرفي كني؟ممنون

mahdeen

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
به نقل از noki_6630 :
سلام! ميتونم خواهش كنم كه اگر منبع اي در باره يLCD داري به من معرفي كني؟ممنون

نميدونم منبع وب ميخواي يا كتاب...

Maissel ,L. I.,and R.Glang Handbook of thin film technology ---McGraw-Hill 1970
Tanaka, and K. Inoue ---Electro-optical Displays 1992 edited by mohammad A.Karim

كتاب كه اونقدر زياد هست كه نميشه همه رو نام برد... بعيد هم ميدونم گير بياريشون... من چند تا كتاب دارم كه سپردم برام آوردن.... منابع الكترونيكي كه copyright نباشن هم الان سراغ ندارم... منابع وب هم كه يك گوگل ميطلبه !!!!!

بالا