سلام من تاحالا تجربه ای در خصوص خرید حق تقدم نداشتم.مثلا اگه بخوام حق تقدم #ونیروح رو بخرم که حدود 526 تومنه باید بعدا(ظرف چه مدتی؟) مابه التفاوت قیمت روز سهم تا اون 526 تومنی رو که پرداخت کردم بدم تا سهام بنامم بشه؟؟
نه نه نه !
فرض کنید قیمت سهم 526 تومنه
شما حق تقدم رو باید 426 بخرید ( 100 تومن کمتر ) و 100 تومن هم باید جداگانه به شرکت پرداخت بکنید
اگه حق تقدم به شما تعلق گرفته باشه ، دیگه لازم نیست 426 رو بدید و فقط همون 100 تومن رو میدید . این مبلغ رو باید توی همون مدت زمان 60 روزی که حق تقدم ها معامله میشه پرداخت بکنید ( هفته آخر بدید ) . فقط مراقب باشید بعد از پرداخت وجه ، حق تقدم ها رو نفروشید !
و یک نکته : حداکثر قیمتی که توی شرایط عادی بازار ( نه اینکه بازار به شدت صعودی باشه مثل چند ماه قبل ) ، باید از 426 تومن ارزون تر بخرید چون چند ماهی پولتون بلوکه میشه و باید سود اون مدت رو هم در نظر بگیرید !
زمان بندی :
از زمانی که آگهی پیشنهاد روی کدال میره تا زمانی که توی سبد شما میشینه حدود هفت ، هشت ماهی طول میکشه .
زمانی که حق تقدم ها قابل معامله هستن 2 ماهه معمولا ( اگه تمدید نشه )
شما آخرین هفته پول رو واسه شرکت بریز ( از اینجا خواب سرمایه داری ! )
حق تقدم که بسته بشه ، یکی دو ماه بعد پذیره نویسی عمومی میاد یه مدت زمانی طول میکشه ، فکر کنم زیر یک ماهه
بعد نتیجه پذیره نویسی عمومی میاد
بعدش آگهی ثبت افزایش سرمایه میاد ( تقریبا یک ماه بعد از اعلام نتیجه پذیره نویسی عمومی )
یکی دو هفته بعد از آگهی ثبت افزایش سرمایه هم ، سهام ها توی پورتفوی شما میشینه
اصلا سوال اصلیم اینه که مگه حق تقدم رو بجز سهامداران سایر افراد هم میتونن بخرن ؟
حق تقدم یعنی اول حق تقدم با سهام دار هستش
ولی اگه خود سهام دار ها حق تقدم ها رو نگیرن و چیزی بمونه اون رو از طریق فروش عمومی میفروشن
تو مثال بالا (526 تومن) با توجه به اینکه قیمت هر سهم حق تقدم علی القاعده باید 100 تومن باشه اون 426 تومن میشه سود دارنده حق تقدم از فروش این حق؟؟؟؟
توی مزایده معمولا قیمت پایین تری فروش میره
اما اگه فرض کنیم 526 باشه و 100 هم اسمیش ، به شما کمتر از 426 تعلق میگیره . کارمزد و سایر هزینه ها هم کسر میشه ( اونقدر زیاد نیست )
سوال دومم هم اینه که کدوم صندوق ها ETF هستن و کدومشون غیر ETF؟ تو اساسنامه شون و یا جایی درج شده ؟
صندوق هایی که توی سایت TSETMC در گروه صندوق های قابل معامله هستن رو بهش " صندوق قابل معامله " یا صندوق ETF میگن . از طریق پنلتون میتونید خرید یا فروش بکنید
این لینکش