وقت بخیر دوستان گرامی
هر چند بیشتر دوستان دنبال پست هایی هستند که توشون سهمهایی سیگنال شده باشن و مطالب اساسی کمتر مورد توجه قرار میگیرن . اما من وظیفه خودم میدونم در حد توان چیز هایی که تجربه کردم و یا در موردشون مطالعه داشتم بگم .
دو مورد عجیب دیدم که باعث شد این مطلب رو بنویسم .
قبلا من و سایر دوستان در مورد ارزش گذاری سهام و اینکه هر سهمی رو به هر قیمتی نخرید صحبت کردیم . شاید این کار ارزش گذاری نیاز به زمان و تجربه داشته باشه و دوستان کم کم وارد تر میشن . اما وقتی تو این وضعیت بازار عده ای صندوق ها رو دارن بالای ناو میخرن دیگه نمیشه ساکت نشست .
مورد اول صندوق درآمد ثابت امین یکم هست . این صندوق از سودی که ماهانه بدست میاره ، ماهانه حداکثر یک و نه دهم درصد 1.9% رو تقسیم میکنه . ولی با وجود بازار منفی و اینکه ممکنه ناو پایین تر بیاد ملت دارن واحد های صندوق رو بالای ناو میخرن آخه چرا ؟؟؟؟؟؟؟
مورد بعدی سهام شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت خراسان جنوبی هست . یا همون
وسخراج . که جدیدا قابل معامله شده . در حالی که ناو اون 138 تومن هست ملت صف ایستادن که 181 بخرن ! آخه چرا ؟؟؟؟؟؟
پیغام های ناظر بازار
اطلاعيه درخصوص نماد معاملاتي شركت سرمايه گذاري استان خراسان جنوبي(وسخراج) | 99/6/12 15:35 |
---|
به اطلاع مي رساند،ارزش خالص دارايي هاي روز هر سهم شركت سرمايه گذاري استان خراسان جنوبي(وسخراج)در روز جاري چهارشنبه مورخ 1399/06/12- 1380 ريال مي باشد. مديريت عمليات بازار شركت بورس اوراق بهادار تهران | |
پس فردا همین ها که توصف خرید هستند همه رو به فحش میکشن که این چه وضع بورس ؟
اینا که دیگه سهم نیستند که نیاز به ارزش گذاری داشته باشند . صندوق هستند . ارزشش رو همون کنارشون یا چند تا صفحه اونورتر نوشته . انگار کسی بره مغازه و چیپسی رو که روش نوشته قیمت 5500 تومن بخواد با خواهش و تمنا بخره 7500 تومن .
شاید هم این صف بخاطر این هست که وسخراج قیمت پایینی داره . یک نکته هم در این مورد بگم .
دوستان قیمت پایین و ارزانی دو موضوع متفاوت هستند . مثال : یک پراید مدل 75 که دوبار چپ شده و موتور سوزونده برای فروش موجود هست به قیمت 55 میلیون . و یک بنز اس 500 مدل 2020 برای فروش هم موجود هست به قیمت یک میلیارد و 200 میلیون تومن . احتمالا همه شما موافق هستید که اون پراید با اینکه قیمت پایینی داره ولی شدیدا گران هست و اون بنز با این که قیمت بسیار بالاتری داره شدیدا ارزان هست .
پس در خرید سهام به این که قیمتش چقدر هست و چقدر بوده و ... زیاد توجه نکنید . به ارزش سهام توجه کنید . در مورد ارزش سهام هم کتابها و مقالات بسیار زیادی وجود داره . از جمله در همین فروم من و سایر دوستان مطالب و فیلمهای آموزشی زیادی در این باره قرار دادیم .
تمام این مطالب رو گفتم تا شما توی این وضعیت سخت اقتصادی پولی رو که با زحمت پس انداز کردین ، از دست ندین . اگر هم پولی تو دست و بالتون هست که تصمیم گرفتین یه جوری از دستش خلاص بشین بهتره حداقل خودتون حالش رو ببرید . برید شمال با خانواده و یک ویلای خفن کرایه کنید و هر شب چنجه و شیشلیک و اوزون کبابی بزنید بر بدن . بهتر از این که به راحتی تو بورس یا هر جای دیگه ضرر بدین .