حمید گرامی وقتی شما صحبت از مقاومت میکنید یعنی بحث در زمینه ی تکنیکال است . منم زیاد از تکنیکال سر در نمیارم . فقط تا جاییکه میدونم الان شاخص درگیر یک مقاومت قوی هست ( 1490000 ) . درباره سناریو های شاخص کل باید دوستان تکنیکالیست نظر بدن . آقای گالیور که در تالار بورس بودند و الان در تالار گفتگوی بورسی می نویسند این تحلیل رو گذاشتند ولی توضیح ندادند . که از این تصویر هم من فقط همون رسیدن به مقاومت رو تشخیص میدم و بهتره دوستانی که وارد تر هستند نظر بدن :
مشاهده پیوست 1211162
اصلاحیه : خود گالیور ظاهرا نظرش اینه که شاخص صعودی هست :
واقعیت اینه ما 3 هفته رشد داشتیم . بازار چیزی در حدود 20 تا 40 درصد سود داد و قاعدتا همونطوری که من توی چندتا سهم توی این مدت کم کم فروختم ، بقیه هم احتمالا این روش رو انجام داده باشن
اونایی که آخرای روند نزولی خرید زدن ، الان سود 2 سال بانکی رو گرفتن و تموم
اونایی هم که بالاتر خرید کردن ، میانگین کم کردن و یا سر به سر شدن یا حداقل یه سود 5 تا 15 درصدی میتونستن ببرن . منظورم اونایی نیست که دقیقا روی قله خریدن چون اونایی که حرفه ای بودن و حداقل یکم تجربه داشتن ، دقیقا روی قله هر سهمی خرید نمیکردن ! یا نفروختن یا فروختن ! خرید نکردن . مگه اینکه نزدیک به قله یکم دیگه اضافه کرده باشن که باز بالا میرفت بفروشن و در نهایت فروختن و یا با سهم های تازه نفس جابجا کردن یا نقد موندن
نمیگم قطعا از فردا بازار میریزه
ولی باید یادمون باشه بازار روی شاخص 2 میلیونی ابر حبابی بود ...
روی شاخص 1.2 قیمت سهم ها خوب شده بود و یکسری سهم ها همچنان گرون بودن
اگه بخوایم ارزش شرکت ها رو طبق سود آوریشون افزایش بدیم قاعدتا توی 3 ماه اتفاق عجیب غریبی نیوفتاده که انتظار داشته باشیم ارزش سهمی مثلا 40% بالا رفته باشه !
بنابراین جون بازار کم شد و کم شد و کم شد تا امروز یکم منفی شد
این منفی آخرین منفیه ؟ به این پست اشاره میکنم :
همونطوری که سبزی شاخص دلیل بر رشد نیست
قرمزی شاخص هم دلیل بر نزول نیست
اگه قرار باشه مجدد اصلاح دیگه ای رو داشته باشیم ، قاعدتا فروش های سنگین روی قیمت های مثبت اتفاق میوفته ( قیمت های بالا ) و در نتیجه شاخص مثبت میشه
از اون طرف هم وقتی سهم جمع میکنن روی منفی ها میخرن نه مثبت ها
پس مثبت یا منفی بودن شاخص یا سهم ها الزاما دلیل بر ادامه روند در روز و روزهای بعد نیست
روی سهم های خودم که توی بازار مثبت میفروختم و در حال حاضر روند نزولی شکل گرفته و دو یا 3 روزه منفیه !
چندتاشون هم بلا تکلیف بودن که امروز مهر تاییدی بر اونا شد ( به نظرم ) و حالا حالاها نمیخرمشون تا پایینتر برن
شاید دوستان سهمی داشته باشن که هنوزم پتانسیل رشد داشته باشه ولی من توی اکثر سهم های خودم این پتانسیل رو ندیدم و سود و اصل سرمایه رو تا حد بسیار زیادی نقد کردم
در هر صورت من انتظار 1 افت دیگه دارم و اونجا احتمالا سهم های خودم به ارزش خوبی برسن !
دوباره یه بالا بزنن و یدونه افت دیگه و اونجا رو من برگشت سهم هام میدونم . برگشتی که شاید دیگه اون قیمت هارو لمس نکنه و کلیت روند اون سهم ها صعودی بشه ....
از اونجا به بعد دیگه سهامداری کامل میکنم تا جایی که مجدد احساس بکنم فاصله چشم گیری گرفتن
توی این مسیر سهامداری کامل هم هروقت پول دستم بیاد ، تبدیل به سهام میشه و توی همون بازه های به خصوص دنبال موقعیت های کاهشی میگردم که بیشتر بخرم
حالا سهم هایی که فروختم اگه باز هم بالاتر بره ، من به هیچوجه دست به خرید نمیزنم و باید حداقل تا مقدار دلخواهم نسبت به رقم فروش کاهش منطقی داشته باشه
این ملاک عمل من بود روی بعضی از سهم های اصلی خودم . میتونه درست باشه و میتونه نباشه . ملاک معامله کسی نباشه ، باید بشینه سهمش رو دقیق بررسی بکنه و تشخیص بده روند صعودیه یا نزولیه . تشخیص من روی اکثر سهم های خودم این بوده