• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پدران سینمایی

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
چند وقت پیش موضوعی رو تو یه سایت خارجی خوندم که به شخصیت پدرا تو فیلمهای سینمایی اشاره کرده بود. مطلب جالبی به نظرم اومد. قسمتهایی از اونو تو این تاپیک براتون مینویسم و از شما هم دعوت میکنم خلاصه ای از فیلمهایی که پدران در آن نقش برجسته ای داشته اند رو اینجا معرفی کنید.

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
در طول سالهایی که سینما به زندگی مردم رسوخ کرده، چهرهای گوناگونی از پدرها را در برابر ما ترسیم کرده است که بعضی از آنان به الگویی برای پدران واقعی مبدل شده است.

رت باتلر (کلارک گیبل)، شخصیت اصلی فیلم برباد رفته (Gone With the Wind)، چنان به تنها دخترش عشق میورزد که بلافاصله پونی اسب کوچکی که تصادفا دخترک را پرت کرده بود، با شلیک گلوله میکشد.

کلارک ویلهلم (چوی چیس)، ساده لوح روستایی که به طور خستگی ناپذیری، علی رغم جدال درونیش سعی میکند که در فیلم کنایه ملی (National Lampoon) خوانواده اش را به یک تعطیلات ببرد.

بنیامین مارتین (مل گیبسن) در فیلم میهن پرست (patriot) تنها آرزویش بزرگ کردن فرزندانش در صلح است، اما تصمیم میگیرد که اینکار را تا پایان جنگ به تعویق بیاندازد

همه اینها تصاویر مختلف و بیادماندنی هستند، که سینما در طی سالها به ما عرضه کرده است.

پدرهای سریالهای تلوزیونی اغلب ساده لوحانی هستند که انحصارا در اختیار همسران مستبد و فرزندان تیز فهم و زبان درازشان هستند و در اغلب موارد یک موضوع دنبال میشود: "پدرها هیپگاه داناتر از بقیه نیستند."، اما سینما نسبت به پدران مهربانتر بوده است، در سینما:

پدرها میتوانند تحسین برانگیز باشند.
مانند جیمز استوارت در فیلم این زندگی عالیه! (It's a Wonderful Life) یا گری کوپر در فیلم اعتماد دوستانه (Friendly Persuasion) .

پدرها میتوانند ماجراجو باشند.
مانند شون کانری در ایندیانا جونز و آخرین مبارزه (Indiana Jones and the Last Crusade) یا هریسون فورد در فیلم ساحل حشره (The Mosquito Coast)

پدرها حتی میتوانند کارتونی باشند.
مانند دلقک ماهی عصبانیی که در فیلم به دنبال نمو (Finding Nemo) به دنبال پسرگمشده اش میگردد.

گرچه سینما اجازه میدهد که پدرها جنبه تاریکی هم داشته باشند.
مانند مارلون براندن در پدر خوانده (The Godfather) یا دارت وادر در جنگ ستارگان (Star Wars) و گرگوری پک به عنوان محافظ مستعمره هیتلر در پسرانی از برزیل (Boys From Brazil)

پدران میتوانند:

وحشتناک باشند مانند رائول جولیا درخوانواده آدامز (The Addams Family)
شکاک باشند مانند داستین هافمن در کرامر علیه کرامر (Kramer vs. Kramer)
غیرعادی باشند مانند آلبرت فینی در ماهی بزرگ (Big Fish)
احمق باشند مانند رابین ویلیامز در خانم دابت فایر (Mrs. Doubtfire)
لجوج باشند مانند رابرت دنیرو در ملاقات با والدین (Meet the Parents)

اما خدا را شکر، پدرهای سینمایی اغلب دوست داشتنی هستند، از دن آی کروید در دخترم (My Girl) و کری گراند در پدر احمق (Father Goose) گرفته تا دنیس کوید در فیلم تازه کار (The Rookie).

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
در ادامه یه چندتا از فیلمهایی رو که چهره جالبی از پدرا رو نشون داده معرفی میکنم. اگه موضوع براتون جالبه، شما هم فیلمهایی رو که به نظرتون میرسه معرفی کنید.

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
روبرتو بنینی در زندگی زیباست (Life Is Beautiful 1997):

از روبرتو بنینی شاید بتوان به عنوان بیاد ماندنی ترین پدر سینمایی سالهای اخیر، در فیلم زندگی زیباست، نام برد. این برنده اسکار در این فیلم تصویری خنده دار و در عین حال درد آور از یک پدر ایتالیایی میسازد، که پسر کوچکش را در یک دنیای خیالی از دهشت اردوگاه مرگ نازیها در امان نگه میدارد. پدری که درد و رنج خود را همیشه پشت یک لبخند پنهان میسازد، هم او که تمام چیزها را برای هرچه خوشحال نگاه داشتن فرزندش، به صورت ماجرایی بزرگ نشان میدهد. او تنها اشعه امیدی است، که میسوزد تا اطرافش را روشن نگاه دارد.

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
مارلون براندو در پدر خوانده (The Godfather 1972 ) :

براندو برنده اسکار، در این فیلم در یک کلام خطرناک است. قدرت بی بدیلی در عنوان ویتو کورلئون، کسی که هم به عنوان پدر به فرزندش عشق میورزد و هم به عنوان پدرخوانده به خوانواده بزرگ سیسیلیها وفادار است، همان کسانی که به دنبال رویاهای آمریکایی هستند. او ممکن است دستورات خلافی بدهد یا اعمال غیر قابل اعتراضی انجام دهد، اما او کارش را کاملا از خانه اش جدا کرده است. این در تضاد نظرات ماکیاولی است، اما در فلسفه او مردی که زمانی را برای بودن با خوانواده اش، صرف نمیکند، مرد کاملی نیست.

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
جیمز ارل جونز در جنگ ستارگان (Star Wars1977-2005)

جونز یک صدای قدرتمند را برای شخصیت دارت وادر ایجاد کرده است، شخصیتی که وقتی برای بار اول در فیلم با او روبرو میشویم، کاملا دیو صفت به نظر میرسد، اما وقتی که فریاد میزند " لوک من پدرتم!" قلب ما را به درد میاورد، اما در اپیزودهای بعدی میبینیم که عشق و وظیفه شناسی نادرست او را به سمت سیاه ماجرا میکشاند. او در چشم فرزندش هم قهرمان است و هم پست و تبهکار!

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
یه چندتا فیلمی که بالا معرفی کردیم میتونید لیست فیلمای زیر رو هم اضافه کنید، که پدرا توش نقشهای مهمی دارن:

گر گوری پک (Gregory Peck) در فیلم کشتن مرغ مقلد (To Kill a Mockingbird - 1962)

تپل (Topol) در فیلم ویلن زن روی پشت بام (Fiddler on the Roof -1971)

اسپنسر تریسی (Spencer Tracy) در فیلم پدر عروس (Father of the Bride 1950)

تا م سلک، تد دانسون و استیو گوتنبرنگ (Tom Selleck, Ted Danson, Steve Guttenberg) در فیلم سه مرد و یک بچه (Three Men and a Baby - 1987)

آدام سندلر (Adam Sandler) در بابای بزرگ (Big Daddy - 1999)

...

adi1358

Registered User
لایک‌ها
4
حتی پدرها میتونن یک قاتل و جنایت کار باشه. (جک نیکلسون در فیلم درخشش)
من فکر کنم بهترین نقش پدرها رو روبرتو بنینی(زندگی زیباست)و مارلون براندو(پدرخوانده)ایفا کردند بخصوص بنینی.
ارطبات زیبایی که با پسر برقرار میکند و فداکاری نسبت به او دارد بیاد ماندنیست و تاثیر گذار

3epehr

Registered User
لایک‌ها
0
روبرتو بنینی واقعا تو زندگي زيباست خوب بازي كرده و اون فيلم من رو خيلي تحت تاثير قرار داد:D
مطلب زير هم كاملا تاييد مي شه:

از روبرتو بنینی شاید بتوان به عنوان بیاد ماندنی ترین پدر سینمایی سالهای اخیر، در فیلم زندگی زیباست، نام برد.

kaveh_d

Guest
لایک‌ها
3
به به! من فکر میکردم فقط خودم از طرفداراشم:D آواتار من خودشه و اینم وبلاگ قدیمیم که به روبرتو بنینی اختصاص داشته :

http://benigni.blogfa.com

English Lord

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
98
و پس از 2 سال:D

پدران میتوانند:

مهربان باشند مانند جان تراولتا در تغییر چهره
جنایتکار باشند مانند نیکلاسکیج در تغییر چهره
شجاع باشند مانند بروس ویلیس در آرمگدون
شجاع باشند مانند آنتونیو باندراس در بالیستیک
ماجراجو باشند مانند ژان ویت در گنجینه ملی
دروغگو باشند مانند جیم کری در درغگو دروغگو
عاشق و مجنون (و بیمار) باشند مانند شون پن در من سام هستم
فداکار باشند مانند ویل اسمیت در من افسانه هستم
تعصبی باشند شبیه بروس ویلس در جان سخت 4
قهرمان باشند مانند هریسون فورد در نیروی هوایی 1
قهرمان باشند مانند آنتونیو باندراس در زورو
خانواده دوست باشند مانند نیکلاس کیج در مرد خانواده

باقیش یادم بیاد میگم..

blue_system45

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
روبرتو بنینی واقعا تو زندگي زيباست خوب بازي كرده و اون فيلم من رو خيلي تحت تاثير قرار داد:D
مطلب زير هم كاملا تاييد مي شه:
صد در صد تایید میشه یکی از بهترین پدرایی بود که من تو سینما دیدم کلا چنین رابطه هایی تو امروز سینمای اروپا بهتره تا هالییوود

De Monarch

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
17
یه فیلمی چند سال پیش از TV خودمون پخش شد با عنوان " مرگ کثیف" یا یه همچین چیزایی (اسمش درست توی خاطرم نیست) که یه پدره راننده ی کامیون ه که مواد آلوده به رادیواکتیو رو جا به جا میکنه و بعدش هم بر اثر همین سرطان میگیره . بعد با کلک زدن به دو سر معامله که بدون اطلاع اون این مواد رو جا به جا می کردن , پول اونها رو می دزده تا خرج درمان دخترش رو جور کنه ...

خب این همه توضیح دادم بگم که این , یکی از بهترین پدرانی بود که من توی فیلم ها دیدم . فکر کنم فیلمش مال آلمان بود (تاپیک خوبیه)

blue_system45

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
یه فیلمی چند سال پیش از TV خودمون پخش شد با عنوان " مرگ کثیف" یا یه همچین چیزایی (اسمش درست توی خاطرم نیست) که یه پدره راننده ی کامیون ه که مواد آلوده به رادیواکتیو رو جا به جا میکنه و بعدش هم بر اثر همین سرطان میگیره . بعد با کلک زدن به دو سر معامله که بدون اطلاع اون این مواد رو جا به جا می کردن , پول اونها رو می دزده تا خرج درمان دخترش رو جور کنه ...

خب این همه توضیح دادم بگم که این , یکی از بهترین پدرانی بود که من توی فیلم ها دیدم . فکر کنم فیلمش مال آلمان بود (تاپیک خوبیه)

اینو ندیدم ولی گفتی رادیو اکتیو یاده 24 افتادم و جورج میسون تو سیزن 2 روانی اون سکانسم که آلوده شده داره می میره حوس میکنه پسرش رو که چند ساله رابطه ندارن ببینه زنگ می زنه به پسره میگه کارت دارم پسره قبول نمیکنه سکانس بعدی نشون میده که پسره رو با دست بند اوردن محل کارش !این جا که این دو تا به هم میرسن انصافا از نظر بازی حرف نداشت

sokOoooot

همکار بازنشسته
لایک‌ها
77
حالا كه بحث بحثه بابا هست

پدرا ميتونن تهوع آور هم باشند

مثل پدر فيلم war zone

1922-large.jpg

كه ديدن همچين پدري خيلي بده خيلي اوه وحشتناكه اصلا نميشه تصورشو كرد

پ ن : اوه اين تاپيك ماله كي هست

blue_system45

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0

مثل پدر فيلم war zone

1922-large.jpg

كه ديدن همچين پدري خيلي بده خيلي اوه وحشتناكه اصلا نميشه تصورشو كرد

پ ن : اوه اين تاپيك ماله كي هست

اون که حرف نداشت :lol:

blue_system45

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
یادم اومد یکی از پدرای حرفه ای که دیدم و انصافا لذت بردم دنیس هاپر تو true romance

English Lord

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
98
حضور تام کروز در جنگ دنیاها بعنوان پدری مسئول وعاشق فرزندانش
کرت راسل در فیلم خیال پرداز و توجه به دخترش
همچنین مارک آنتونی در مردی در آتش بعنوان پدری صنعتگر

شبیه به شخصیت پدر جک در فیلم ترنسپورتر هم بود....

و
پدرها میتونن قدرتمند باشند مثل گرگوری هریسون در اولین دختر

در مین رابطه میتونن نفرت انگیز و خائن باشن مثل جرمی ایرون در فیلم Damage

Last edited:

Dark Knight

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
37

اهداي فيلم از سوي Roth به پدر خودش از نکات/حرفهاي جالب پيرامون اين فيلم هست
مثال ديگه اي از تهوع (لول@تهوع) ميتونه کراس باشه در محله چيني ها

پدرها ميتوانند تحسين برانگيز باشند

مثل بريمور در نميتوني با خودت ببريش

پدرها ميتوانند ماجراجو باشند

مثل والتر هيوستون در گنجهاي سيرا مادره ( اصلا پدر نبود گويا! )

وحشتناک باشند

مثل دکتر Genessier در چشماني بدون صورت

به نوعي لستر در American Beauty

غيرعادي باشند

مثل روي در Matchstick Men

کارتوني باشند

مثل موفاسا در شير شاه

مثل دنيرو در ملاقات با فاکرها

مهربان باشند

مثل برت در ميلدرد پي يرس

خانواده دوست باشند

به نوعي ديويد در هواشناس

ماجراجو باشند

مثل مک نامارا در يک دو سه ( البته نه به اون معني ماجراجو )

--

در کل مثال بسیار زیاد هست
يکي از برترين پدران سينمايي تمام تاريخ :

410voefe.jpg

sokOoooot

همکار بازنشسته
لایک‌ها
77
بهترين پدر سينمايي كه تا الان ديدم يعني دوست داشتي ترين شون از نظر من

اين شون پن بود توي فيلم I Am Sam

kcgguo.jpg

و يه پدر با حال ديگه هم داستين هافمن در كرامر عليه كرامر