• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بررسی دلار تک نرخی ۱۲۲۶ تومانی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

sajjadmaham

Registered User
لایک‌ها
72
ولی در مورد مطالب آقای drdexter یه سوالی برام مطرح شده که چطور قیمت سکه که تو ایران براش مالیاتم تعریف کردن و خارج از کشور فقط پول طلاش رو محاسبه میکنن اونم به قیمت جهانی ، چطور ممکنه بالاتر از قیمتی که تو ایران هست بشه؟
مگه اینکه ایران ارزونتر از قیمت جهانی بدن که فعلا اینطور نیست!

mohenh

Registered User
لایک‌ها
73
دکتر جعفر خیرخواهان، اقتصاددان جوان ایرانی و استاد دانشگاه فردوسی مشهد:

طی 10 سال اخیر شاهد افزایش به طور میانگین 300 درصدی قیمت‌های داخلی بوده‌ایم؛ در حالی که قیمت دلار کمتر از 50 درصد افزایش یافته است.

بهتر است که بانک مرکزی از مقاومت در برابر بالارفتن قیمت ارز دست برداشته و با پذیرفتن واقعیت بازار و نیروهای عرضه و تقاضا، اجازه ندهد شکاف بین نرخ ارز رسمی و آزاد بیش از این شده و مشکلات و تبعات پرهزینه‌ای که در بالا ذکر شد گریبان‌گیر اقتصاد و جامعه ایران شود.

به عبارت دیگر تورم بالای داخلی همراه با تثبیت نرخ ارز، باعث سربرآوردن مجدد بیماری هلندی در اقتصاد ایران شده است که نتیجه آن تضعیف بنیان‌های رنجور تولید به ویژه در بخش‌های کشاورزی و صنایع کارخانه‌ای خواهد بود. در شرایطی که دائما تبلیغ می‌شود باید مصرف کالاهای خارجی کاهش یابد و یک روش منطقی، موثر و کم‌هزینه برای رسیدن به چنین هدفی، افزایش قیمت انواع ارز و به ویژه دلار ا

منبع talarebourse

mohenh

Registered User
لایک‌ها
73
داشتم این بیماری هلندی رو می خوندم خیلی جالب بود.

کاری که نروزی ها انجام دادند و در آن موفق بودند رو آقای خاتمی با تزریق پول و آوردن سرمایه گذارهای خارجی به بهترین وضع اجرا کرد.
در اون زمان بود که ما ارز را تک نرخی واقعی کردیم

اما متاسفانه انگار داریم عقب گرد می کنیم.

بد نیست دوستان علاقه من هم مطالعه کنند:

بیماری هلندی - ویکی‌پدیا
نروژی‌ها از بلایی که بر سر هلندی‌ها آمد، درس گرفتند و با تاسیس صندوق ذخیره ارزی، به جای اینکه درآمدهای حاصل از صادرات نفت خام را در بودجه‌های سالانه ریخته و بودجه را آلوده کنند، آن را به این صندوق فروختند و به بیماری هلندی دچار نشدند. صندوق یاد شده چند کاربرد عمده دارد؛ اول اینکه درآمد حاصل از ثروت ملی یک کشور را از نظر زمانی و توزیع بین نسلی، به شکلی مناسب مدیریت می‌کند تا نسل‌های بعد، احساس زیان نکنند. دوم اینکه این صندوق در تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از شوک‌های ناشی از نوسان نرخ ارز و یا میزان ارز در یک کشور تاثیر بسیار کارآمدی دارند. سوم، با ایجاد موانع شدید قانونی، دست دولت از این ثروت بادآورده کوتاه شده و دولت صرفا به کارایی اقتصادی بخش خصوصی و مالیاتی که از این بخش دریافت می‌دارد، بسنده کرده و علاوه بر اینکه به دولتی پاسخگو و کوچک و با تمرکز حداقلی تبدیل می‌شود، تمام تلاش خود را برای ایجاد زمینه‌های موفقیت بخش خصوصی ایجاد کرده و خود را بعنوان رقیب بخش خصوصی در نظر نمی‌گیرد. و در آخر اینکه این صندوق سبب کسب اعتبار جهانی برای کشور مورد نظر شده و مسبب ورود سرمایه گذاران خارجی به آن کشور می‌شود.(اگر سیاست نروژ را در نظر بگیریم که منابع حاصل از این صندوق را صرفا در کشورهای دیگر سرمایه گذاری می‌کند، این اعتبار آفرینی و قدرت چانه زنی کشور در عرصه جهانی چندین برابر می‌گردد.) البته تاسیس این صندوق پیش‌نیازهایی دارد، که اگر مهیا نشوند، این صندوق نمی‌تواند به وظایف اصلی خود عمل نماید.از جمله اینکه لازم است تا ساختار سیاسی کشور به گونه‌ای نهادینه شده و سیستماتیک، دستش از این صندوق برای مصرف آن در داخل، کوتاه باشد و نیز لازم است، شفافیت کامل از نظر دخل و خرج در مدیریت صندوق وجود داشته باشد به گونه‌ای که هم‌اکنون مدیریت این صندوق در نروژ با شفافیت کامل عمل می‌کند. به طوری که هر شهروند نروژی می‌تواند هر لحظه از جریان فعالیت‌های این صندوق آگاه شود[۸].

poole21

Registered User
لایک‌ها
47
به گفته رئیس بانک مرکزی، محمود بهمنی، اگر خرید دلار و طلا همینطور ادامه یابد، تا نوروز سال 91 دیگر دلار و طلایی باقی نخواهد ماند. بهمنی این سخنان را طی ماه گذشته در صحبتهایش با سران حکومت مطرح نموده است.

اقتصاددانان بانک ارزیابی میکنند که هجوم مردم برای خرید ارز و طلا در آستانه عید نوروز شدت خواهد یافت، بطوری که بانکها دیگر نخواهند توانست پاسخگو باشند.

نظر به بحران اقتصادی کشور که روز بروز عمیق تر میشود، بهمنی بطور غیر علنی دیدارهایی را با احمدی نژاد و رئیس شورای عالی امنیت ملی، جلیلی انجام میدهد. لازم به ذکر است که در صورت نیاز، وزرا و دیگر مسئولان نیز در این جلسات شرکت میکنند.

در اجلاس انجام گرفته طی ماه گذشته، تصویب شد که بمنظور متوقف نمودن کاهش بی سابقه ارزش ریال، یک سری اقدامات انجام گیرند:

بالا بردن نرخ بهره بطور حاد، از چهارده به 21 درصد، تک نرخ کردن دلار (1226 تومان) باقیمتی پایین تر از قیمت قبلی آن و فروش دلار صرفا به مسافران خارج و وارد کنندگان و همچنین برخورد با مردم و صرافیهایی که در بازار سیاه مشغول به خرید و فروش ارز و طلا میباشند.

تا به اینجای کار این اقدامات موفق به آرام کردن مردم نشده اند و گزارشات مبنی بر ایجاد صفهای طولانی و درگیری میان افرادی که برای خرید ارز به صرافیها و بانکها مراجعه میکنند روز بروز بیشتر میشوند.

ولی در ملاقاتی که در یازدهم بهمن ماه با حضور احمدی نژاد، جلیلی و بهمنی انجام شد، بهمنی هشدار داد که طبق گزارشی که اقتصاد دانان بانک مرکزی تهیه کرده اند، پیش بینی میشود که ارز و طلایی که در بانکهای کشور وجود دارند حتی تا نوروز سال 91 دوام نیاورند.

بهمنی اضافه کرد که به رئیس اداره بین الملل بانک، سید کمال سید علی، دستور داده تا در اسرع وقت توصیه های خود برای رسیدگی به این مشکل را هم از نظر عرضه و هم از نظر تقاضا ارائه کند.

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
. قاچاق اعلام شدن ارز و خروج سکه کار واقعا به جایی بود . چون همین سکه ایران رو در همین بازار طلای ایروان به قیمت خیلی بالاتر و صد البته به صورت دلار به فروش می رفت ! خبر ندارید ! اگر اساتید تحلیل بازار ارز و سکه همین پرشین تولز دیدشون فقط همین بازار سکه ایران هست که سخت در اشتباه هست ! در امارات و آذربایجان هم وضع به همین شکل و سیار شدید تر برای طلای ایرانی بود

الان خروج سکه از کشور رو ممنوع اعلام کردن

بعد دکستر جان خوت ایروان چکار میکردی :D

drdexter

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,550
الان خروج سکه از کشور رو ممنوع اعلام کردن

بعد دکستر جان خوت ایروان چکار میکردی :D

بنده در امارات - ارمنستان و گرجستان شرکت دارم :hmm: یعنی فقط طعنه بزنید ! یک بار گفتم چقدر خوب بود قبل از اینکه یه پست بزنید یک مقدار قبلش به هم احترام بزاریم :hmm: . من کلا تا همین لحظه حتی 1 دونه سکه هم نخریدم چون اصلا نه نیازی داشتم و نه کارم اینه . تامین ارزی بنده با توجه به حجم معاملاتم فقط از بازار آزاد هست :eek:

drdexter

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
3,550
آقای موذنی خبر دقیق تر در مورد این داری؟

UAE, Qatar stop trade finance to Iran over sanctions - Arab News

کلا دیگه ارتباط بانکی قطع شد یا فقط بحث LC و اینها!

خبر جدیدی نیست قبلا هم بوده . یعنی بانک های اماراتی و قطر نمی تونن به صورت مستقیم با بانک های ایرانی کار کنن. قبلا یه چند تایی به صورت مستقیم کار کنن . جدید نیست :دی قبلا هم بوده LC ها میشه به صورت Back top Back با واسطه :دی .

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
بنده در امارات - ارمنستان و گرجستان شرکت دارم :hmm: یعنی فقط طعنه بزنید ! یک بار گفتم چقدر خوب بود قبل از اینکه یه پست بزنید یک مقدار قبلش به هم احترام بزاریم :hmm: . من کلا تا همین لحظه حتی 1 دونه سکه هم نخریدم چون اصلا نه نیازی داشتم و نه کارم اینه . تامین ارزی بنده با توجه به حجم معاملاتم فقط از بازار آزاد هست :eek:

:D
بابا شوخی بود، طعنه چیه. اون جمله رو هم واسه دلار گفته بودم نه سکه.
به هر حال ببخشید

سکه رو به خاطر همون قسمت که نقل قول کردم خروجش رو ممنوع کردن؟

چه راه هایی واسه پول در آوردن بوده و ما بی خبر بودیم. اما همون بهتر که بی خبر بودیم

Last edited:

sajjadmaham

Registered User
لایک‌ها
72
هر موقع دیگه نشه از روشی پول در آورد اونوقت ما هم با خبر میشیم..:D
:D
بابا شوخی بود، طعنه چیه. اون جمله رو هم واسه دلار گفته بودم نه سکه.
به هر حال ببخشید

سکه رو به همون قسمت که نقل قول کردم خروجش رو ممنوع کردن؟

چه راه هایی واسه پول در آوردن بوده و ما بی خبر بودیم. اما همون بهتر که بی خبر بودیم

mehrdad201

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
17,805
دوستانی که میرن بازار یه قیمت میذارن ببینیم پایین اومده یا نه

mohammad200

Registered User
لایک‌ها
1,342

sJaguar

کاربر فعال موبایل و فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
1,591
مثه اینکه میخان ارز الکترونیکی بدن درسته؟
امروز تو ماشین بودم اخبار رادیو یه چیزایی میگفت

poole21

Registered User
لایک‌ها
47
واقعا آدم نمیدونه چی بگه از دست اینا ( واقعا عصبانیم :( )

متاسفانه هميشه سرنوشت جامعه هاي جهان سومي را احمق هاي آن جامعه رقم ميزنند ( به طور اعم) مگر انکه جامعه اي مانند مالزي , اندونزي و يا هند به خود بيايند و نخبه ها را به اداره جامعه بگزارند

poole21

Registered User
لایک‌ها
47
متاسفانه هميشه سرنوشت جامعه هاي جهان سومي را احمق هاي آن جامعه رقم ميزنند ( به طور اعم) مگر انکه جامعه اي مانند مالزي , اندونزي و يا هند به خود بيايند و نخبه ها را به اداره جامعه بگزارند

سیگنال شمسی را گرفتید دوستان؟ مطمن باشید $ ده هزار را خواهد دید

sekke bekhar

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
پی نوشت : هر کسی چه در پیغام خصوصی و در این تاپیک به من بگه ساندیس خور یا همچین اراجیفی هفت پشت خودش این کاره هستن و کاملا پیگیری میکنم . کسی که پای نت نشسته و فقط از گند بازار تهران خبر داره بی جا میکنه بازار ارز رو تحلیل کنه نمونه و سندی که بالا نوشتم 1 دونه از کارشناسان اقتصادی اینجا نمی دوستن
البته این مه شما ساندیس خور هستید با هم چین اراجیفی برای من کاملاً روشن نیست ، ولی با کاسه و کوزه ای که بر سر مردم می شکنید ، مطمئن هستم که شما جزء مردم نیستید .

مسلّم است که مردم از چنین شیوه های کسب درآمدی که توسط دولت منصوب مورد وثوق شما برای عدّه ای افراد نزدیک به خودشان ایجاد شده ، بی خبر اند .
کارشناسان اقتصادی راستین هم بخشی از مردم اند که هرچند شاید از این روش های درآمد زایی ای که شما از آن ها مطّلعید ، بی خبر باشند ولی قطعاً از مفاسد و رانت خواری هایی که پیامد چند نرخی بودن ارز می باشد آگاهی کامل داشته و با نوشتن نامه و مقاله سعی کردند قدرت مطلقه را از این مفسده ها آگاه کنند ولی نتیجه آن این شد که امروز در زندان به سر می برند .

mohenh

Registered User
لایک‌ها
73
البته این مه شما ساندیس خور هستید با هم چین اراجیفی برای من کاملاً روشن نیست ، ولی با کاسه و کوزه ای که بر سر مردم می شکنید ، مطمئن هستم که شما جزء مردم نیستید .

مسلّم است که مردم از چنین شیوه های کسب درآمدی که توسط دولت منصوب مورد وثوق شما برای عدّه ای افراد نزدیک به خودشان ایجاد شده ، بی خبر اند .
کارشناسان اقتصادی راستین هم بخشی از مردم اند که هرچند شاید از این روش های درآمد زایی ای که شما از آن ها مطّلعید ، بی خبر باشند ولی قطعاً از مفاسد و رانت خواری هایی که پیامد چند نرخی بودن ارز می باشد آگاهی کامل داشته و با نوشتن نامه و مقاله سعی کردند قدرت مطلقه را از این مفسده ها آگاه کنند ولی نتیجه آن این شد که امروز در زندان به سر می برند .

تایید میشه
مردم معمولی فقط می سوزند. تا وقتیکه شفاف نباشه اقتصاد همین وضعه.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا