درود
با اجازه رفقا... من البته یه نگاه به لیست تاپیکها انداختم و چنین عنوانی ندیدم. اگر هست من رو اصلاح کنید. هدف من از این تاپیک اینه که هرکدوم از رفقا اینجا از دانسته ها و تجربیات خودشون درباره خواباندن گوشت و مرغ در مواد مختلف برای کباب زدن بگن. من خودم خیلی نمیدونم اما از دوستی شنیدم که بالغ بر 20-30 مدل فقط برای خوابوندن جوجه داریم. امیدوارم اینجا از تجربیات رفقا استفاده کنیم . از زندگی یه کم بیشتر لذت ببریم...
پاینده باشید
سلام علی عزیز
تاپیک خوبی باز کردید.
همونطور که گفتید روش های مختلفی برای مزه دار کردن یا اصطلاحا
ماریناد کردن کباب ها وجود دارد و هر کس بسته به سلیقهی خود گوشت، مرغ، ماهی یا حتی میگوی مورد نظر را مزه دار می کند؛ هر چند اشتراکاتی هم بعضا بین اینها وجود دارد.
جوجه کباب:
خود جوجه را می توانید به شکل های مختلف تهیه کنید: استخوانی (مخلوط ران و سینه + کتف و بال/ یا فقط ران) / بدون استخوان (لقمه ای: هم می تواند سینه باشد و هم ران بی استخوان شده/ قبضه ای یا برگی که باید قطعات سینه را تخته کاری کنید و به سیخ بکشید)
خالا چند روش را پیشنهاد می کنم:
1- جوجه خرد شده را با پیاز ریز شده فراوان و افزودن مقداری روغن زیتون بی بو، 2 صدم گرم به ازای هر پرس یا هر نفر زعفران و قدری هم نمک به مدت 24 ساعت بخوابانید و اجازه دهید خوب این مواد و مخصوصا طعم پیاز به خورد بافت جوجه برود و آن وقت جوجه شما آماده سیخ کردن است. (این روش بیشتر باید طعم و بوی پیاز را حس کنید)
2- قطعات جوجه را در ماست، پیاز خرد شده، زعفران (5 صدم گرم به ازای هر پرس)، و مقداری هم فلفل دلمه ای خرد شده و نمک و فلفل سیاه بخوابانید. زمان لازم برای ماریناد شدن کامل: 24 ساعت
3- قطعات جوجه را با پیاز خرد شده، زعفران (به میزان بالا)، آبلیموی تازه، سس مایونز، روغن زیتون بی بو یا روغن هسته انگور (یا هر روغن مایع دیگری که داشتید) و مختصری نمک و فلفل آغشته کنید و 24 ساعت اجازه دهید که خوب مزه دار شود.
4- قطعات جوجه را با پیاز خرد شده، زعفران (به میزان بالا)، آبلیموی تازه، رب انار شیرین، مغز گردوی چرخ شده (15 تا 20 گرم به ازای هر پرس) روغن زیتون بی بو یا هر نوع روغن مایع دیگر، و مختصری نمک و فلفل به مدت 24 ساعت بخوابانید.
این 4 روش از عمده ترین روش های مزه دار کردن مرغ جهت جوجه کباب است.
یکی از ارکان طعم و مزه مناسب زعفران خوب و آب کرده و بعد هم پیاز است که بسیار در خوش طعم شدن جوجه شما موثر خواهد بود. ولی برای ترد شدن معمولا از مختصری روغن مایع و همینطور در برخی روش ها ماست و یا سس مایونز استفاده می کنند.
حالا برای جوجه ای آماده کرده اید باید یک
سس ویژه هم درست کنید که روی جوجه که تازه از روی منقل جدا شده بمالید تا خوشمزه تر شود:
یک روش درست کردن سس جوجه: کره آب شده + سس کچاب شیرین یا سس چیلی (بر حسب سلیقه خود) + آب لیمو (ترجیحا تازه) + سس مایونز و مختصری سس خردل+ نمک مختصر = این مواد را خوب باید به صورت یکنواخت در بیاورید و به صورت داغ و در صورت موجود بودن با قلم فرچه پلاستیکی روی جوجه بمالید.
یک روش دیگر هم که خودم انتحان کرده ام و تستش خیلی خوب بود افزودن یک ساشه 20 گرمی مخلوط روغن زیتون و سرکه خرما میکس شده (محصول شرکت سبزینه تک) هست که طعم و مزه خاصی به جوجه کباب شما می دهد.
امیدوارم این جوجه کباب ها را همراه یک سس خوب تهیه کنید و از خوردنش لذت ببرید.
ارادت