• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

وضعیت بازار مسکن بعد از انتخابات ریاست جمهوری

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
سلام
مشکل بازار مسکن ایران اینه که تقاضای خرید بیش از عرضه مسکنه. برای حل این مشکل هم :
به نظر من دولت نه باید بساز بفروشی کنه ، نه اینکه بیاد به زور مردم رو وادار به فروش کنه!
اینکار ها شاید موقتاً جواب بده ولی اصولی نیست.
دولت باید با دادن وام مشارکت از ساخت مسکن حمایت کنه.
قطع شدن وام مشارکت مسکن یا سخت شدن گرفتنش و یا بالارفتن بهره اون دایره سازندگان رو محدود تر میکنه که به نظر من باعث میشه قیمت ها فاصله بیشتری با قیمت تمام شده پیدا کنن.
پیروز باشید
نميدونم شما يادتون مياد يا نه ولی يه وقتی بانک های سامان و پارسيان تا 50 ميليون وام ميدادن (فکر کنم سالهای 82-83 بود) که با اين مبلغ يه چيزی حدود 70 درصد مبلغ خريد خونه بود يعنی مثل اين بود که الان يه وام 400 ميليونی بدن
ولی چی شد؟با همين وام ها يه دفعه قيمت مسکن رفت بالا چرا؟
چون سازنده ديد که وقتی مردم دارن اين همه وام ميگيرن دستشون باز شده يه دفعه ملک رو بردن بالا چون ميدونستن بخش قابل توجهی رو بانک ميده برا همين جا برای زور تپان کردن هست و همين شد که بانک ها اين وام ها رو دوباره بستن

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
وقتی مشکل فرهنگی هست راه کار تو **** پولی و بانکی نيست
يه زمانی شرق آسيا رفت تو بحران همه مردم پول و طلا بردن ريختن تو بانک تا اقتصاد جون بگيره
اصلاً به مخيله ما ها يه همچين چيزی خريت محض نيست؟چون فرهنگ ما فرهنگ اينکه بزن برو پات رو بزار گرده مردم برو بالا

meysam_2012

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
443
وقتی مشکل فرهنگی هست راه کار تو **** پولی و بانکی نيست
يه زمانی شرق آسيا رفت تو بحران همه مردم پول و طلا بردن ريختن تو بانک تا اقتصاد جون بگيره
اصلاً به مخيله ما ها يه همچين چيزی خريت محض نيست؟چون فرهنگ ما فرهنگ اينکه بزن برو پات رو بزار گرده مردم برو بالا

مشکل اقتصادی راهکار فرهنگی نداره
این مهمترین قانون اقتصاده که هر کسی به فکر منافع خودشه
دولت با بستن مالیات سنگین پلکانی به تفاوت قیمت خونه می تونه جلوی قیمت ها رو بگیره
مالیات پلکانی خوب جواب میده
همونطور که توی بحث حقوق و دستمزد جواب داده
من 3 ماه هس که با شرکتمون درگیرم که حقوق منو 120 تومن کم کنن!!

میشه ساز و کاری هم طراحی کرد که معاملات دقیق ثبت بشن
از طرفی این باعث میشه کسی ریسک نکنه بره خونه مازاد بر مصرفش بخره. مثلا به عنوان سرمایه گذاری
دولت اگه بتونه با گیر دادن و مالیات گرفتن و ... جذابیت سرمایه گذاری تو دلالی خونه و دلار و طلا رو واسه مردم کم کنه مردم میرن سمت بورس و تولید و تجارت کالا
کسی که یه اپارتمان 300 تومنی تو تهران داره و نگه داشته واسه گرون شدن اینجوری می ترسه میفروشه با پسرعموش کارگاه بادکنک فوت کنی می زنه اینجوری پسرخالشم میاد اونجا کار می کنه و ...
این جوری بیکاری و تورم و رشد اقتصادی و خیلی مسائل کم کم رو به بهبود می ره

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HD

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
مشکل اقتصادی راهکار فرهنگی نداره
این مهمترین قانون اقتصاده که هر کسی به فکر منافع خودشه
دولت با بستن مالیات سنگین پلکانی به تفاوت قیمت خونه می تونه جلوی قیمت ها رو بگیره
مالیات پلکانی خوب جواب میده
همونطور که توی بحث حقوق و دستمزد جواب داده
من 3 ماه هس که با شرکتمون درگیرم که حقوق منو 120 تومن کم کنن!!

میشه ساز و کاری هم طراحی کرد که معاملات دقیق ثبت بشن
از طرفی این باعث میشه کسی ریسک نکنه بره خونه مازاد بر مصرفش بخره. مثلا به عنوان سرمایه گذاری
دولت اگه بتونه با گیر دادن و مالیات گرفتن و ... جذابیت سرمایه گذاری تو دلالی خونه و دلار و طلا رو واسه مردم کم کنه مردم میرن سمت بورس و تولید و تجارت کالا
کسی که یه اپارتمان 300 تومنی تو تهران داره و نگه داشته واسه گرون شدن اینجوری می ترسه میفروشه با پسرعموش کارگاه بادکنک فوت کنی می زنه اینجوری پسرخالشم میاد اونجا کار می کنه و ...
این جوری بیکاری و تورم و رشد اقتصادی و خیلی مسائل کم کم رو به بهبود می ره

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HD

اگه منظورت اينه که خونه ای که بر فرض 1 ميليارد ميارزه 10 درصد
قيمتش رو ماليات بگيرن و خونه ای رو که 100 ميليون ميارزه
2 درصد ماليات بگيرن خيالت تخت که با يه معامله صوری و
با استناد به اينکه مال خودم هست اصلاً ميخوام آتيشش بزنم
همون يک ميلياردی رو 100 ميليون قولنامه ميکنن و 900 ميليون رو
همينجوری بيرون از بنگاه ميگيرن اگه ميگی نميشه من معامله 10
ميلياردی رو خودم با چشمام ديدم اين کار رو کردن که يک سری مسايل
با شهرداری منطقه پيش نياد
اين ملت زرنگ هستن به قوله خودشون برای هر چيزی يه راه حلی هست
حتماً شنيدی که "کار نشد نداره"
بحث ماليات رو هم که يه بار گفتم باز هم ميگم ميگن مالياتش ميشه اينقدر اگه ميخوای اينم رو قيمتش هست نميخای برو تو چادر زندگی کن کسی اينجوری ملک نميفروشه
با شناختی که من از سرمايه داری تو اين مملکت دارم
اون پلکانی که ميفرماييد يک راست ميره ماتحت مشتری

aqaye_khas

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
اقا شما اساسا میخوای بگی نمیشه

ولی من دارم میگم اینقد مغز متفکر و اقتصاد دان قوی تو این کشور هست ک اگر دولت تدبیر و امید ب حرفاش عمل کنه مطمئنا میشه

تورم های شدیدتر از این رو کنترل کردن مثل المان و ترکیه

این ک چیزی نیست

اینجا میان ی راهکار ساده و بدون فکر زیاد میگن شما هم ی راه دررو براش میگی

مطمئنا اگه دولت بخواد میشه باید دید اقای روحانی ب حرفاش عمل میکنه یا نه

فعلا ک اسمش رو قیمتا از ارز و ماشین تا ملک تاثیر نسبی گذاشتن

masoudrejae

Registered User
لایک‌ها
191
یکی از دوستام اومده بود مشهد میخواست یک کارگاه تولیدی بزنه
هر بنگاهی که میرفت برای اجاره یک سوله تا میفهمیدن میخواد کار تولیدی بزنه و باید نزدیک 200 میلیونی وسایل بخره بهش زمین هایی که نه اب داشت نه برق نه گاز را نشون میدادن میگفتن مگه تو سال چقدر میتونی سود کنی با هزار ریسک
بیا مثلا همین زمین (که هیچی هم نداشت بخر ) مطمئن باشه سال بعد قیمتش دو برابر شده تو کارگاهت هم میتونی همین کار را بکنی ؟ تازه پول کارگر و مالیات و عوارض و شهرداری و دارایی و... هم به کنار

خب تا زمانی که شرایط اینجوری باشه هیچکی سمت کار تولیدی نمیره و همه میرن تو کار خرید و فروش زمین و خونه و دلالی
دولت بخواد خیلی راحت میتونه جلوش را بگیره

مثلا نمیتونه جلوی بنگاه های املاک را که مثل قارچ تو شهر رشد کردن و شیک ترین مغازه ها را اجاره کردن بگیره؟

chukar

Registered User
لایک‌ها
51
یکی از مشکلات بخش مسکن ما همین شبکه توزیع . بنگاههای املاک است که به محلی برای افزایش قیمت تبدیل شده.

به نظرم می توان یک سیستم یا یک پایگاه اطلاعاتی ایجاد کرد که اینقدر داخلش هرج و مرج و دلال بازی نباشه

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
یکی از مشکلات بخش مسکن ما همین شبکه توزیع . بنگاههای املاک است که به محلی برای افزایش قیمت تبدیل شده.

به نظرم می توان یک سیستم یا یک پایگاه اطلاعاتی ایجاد کرد که اینقدر داخلش هرج و مرج و دلال بازی نباشه

بالاتر توضيح دادم که مشکل اساسی از سيستم نيست که صد البته سيستم هم مشکل داره
مشکل عوامل ديگه هستن

hossein55

Registered User
لایک‌ها
410
اون وقت هر کس با يه ازدواج صوری با يکی از اينا که تو خيابون هم فت فراوون ريخته صاحب يه خونه ميشه
اين طرح تبديل ميشه به خانه های عفاف مدرن يا هزارتا کثافت کاريه ديگه که ملت زرنگ ايران خوب بلدن

دوست عزیز ما داریم راجع به راههای جلوگیری از افزایش قیمت مسکن صحبت میکنیم، قطعا کسانی که الافن هم به سرشون میزنه یه کارایی بکنن که تو این جور طرحها موارد سوخته هستن که بعد از یه مدت هم مشخص میشه چه کسانی هستن، میشه موارد قضایی سنگین گذاشت تا جرات نکنن حتی راجع بهش فکر کنن.
شما اون قسمت کد ملی رو توجه نکردی که ظرف 2 ساعت آمارت رو میگیرن، آمار منظورم 7 جد آباد بود نه شخصی طرف رو! شخصی که 5 دقیقه است، 2 ساعت ماله 7 جد و آباده :happy:

Amirbahal3

Registered User
لایک‌ها
538
نميدونم شما يادتون مياد يا نه ولی يه وقتی بانک های سامان و پارسيان تا 50 ميليون وام ميدادن (فکر کنم سالهای 82-83 بود) که با اين مبلغ يه چيزی حدود 70 درصد مبلغ خريد خونه بود يعنی مثل اين بود که الان يه وام 400 ميليونی بدن
ولی چی شد؟با همين وام ها يه دفعه قيمت مسکن رفت بالا چرا؟
چون سازنده ديد که وقتی مردم دارن اين همه وام ميگيرن دستشون باز شده يه دفعه ملک رو بردن بالا چون ميدونستن بخش قابل توجهی رو بانک ميده برا همين جا برای زور تپان کردن هست و همين شد که بانک ها اين وام ها رو دوباره بستن

سلام
خیر من منظورم وام خرید منزل نبود! من گفتم وام مشارکت در ساخت. به سازنده تعلق میگیره ...
پیروز باشید

hossein55

Registered User
لایک‌ها
410
سلام
مشکل بازار مسکن ایران اینه که تقاضای خرید بیش از عرضه مسکنه. برای حل این مشکل هم :
به نظر من دولت نه باید بساز بفروشی کنه ، نه اینکه بیاد به زور مردم رو وادار به فروش کنه!
اینکار ها شاید موقتاً جواب بده ولی اصولی نیست.
دولت باید با دادن وام مشارکت از ساخت مسکن حمایت کنه.
قطع شدن وام مشارکت مسکن یا سخت شدن گرفتنش و یا بالارفتن بهره اون دایره سازندگان رو محدود تر میکنه که به نظر من باعث میشه قیمت ها فاصله بیشتری با قیمت تمام شده پیدا کنن.
پیروز باشید

منظورتون دادن وام مشارکت در ساخت چبه؟
1. به مردم معمولی بده یا به انبوه ساز؟
2. بانک شریک بشه با سازنده یا نه فقط صرفا وام بده؟
3. راههای سوء استفاده تو این جور موارد زیاده مگر اینکه سیستم نظارتی بانک قوی باشه ولی بازم سیستم نظارتی فساد پذیره و کنترلش قوز بالا قوز!

Javad-ht

Registered User
لایک‌ها
560
نیازی نیست که حتما یه کاری بشه که الان جواب بده.
اگه یه اقدام حساب شده و برنامه ریزی شده انجام بدن که 10 سال دیگه هم نتیجه بده به نظرم ارزشش رو داره.
به نظرم ما از نداشتن یه بانک اطلاعاتی جامع تو این مورد ضربه میبینیم.
اگه یه جا بود که همه چیز رو کامل ثبت میکرد و اطلاعات یه ملک از وقتی که ساخته میشد تا وقتی که فروخته میشد یا اجاره میرفت به همراه مشخصات دقیق مستاجر میزان دقیق اجاره و قیمت و قبض ها و همه ثبت میشد.
و همچنین یه نظارت دقیق میکردن تا معاملات صوری ثبت نشه،ملک 10 میلیاردی رو 1 میلیارد نفروشن.خونه رو الکی اجاره ندن.
و برای ملک مالیات سنگین میبستن تا با توجه به موارد بالا و نظارت دقیق کسی براش صرف نکنه 20 تا آپارتمان خالی داشته باشه و منتظر باشه قیمتا بره بالا.اینقدر مالیاتش میرفت بالا که طرف مجبور بشه رد کنه بره یا اجاره بده.
اینم یه سیستم مالیاتی دقیق میخواد که کسی راحت از زیرش در نره.اگه هم در رفت یه گوش مالی حسابی بهش بدن.
شاید این اقدامات تو کوتاه مدت جواب نده ولی مطمئنا 10 سال دیگه جواب میده.
و اینکه همه جای دنیا به یه راه حلی رسیدن و تونستن جلوی راه های دررو رو تا حد زیادی ببندن پس مطمئنا اینجا هم میشه.هرچند نه در کوتاه مدت.

Amirbahal3

Registered User
لایک‌ها
538
منظورتون دادن وام مشارکت در ساخت چبه؟
1. به مردم معمولی بده یا به انبوه ساز؟
2. بانک شریک بشه با سازنده یا نه فقط صرفا وام بده؟
3. راههای سوء استفاده تو این جور موارد زیاده مگر اینکه سیستم نظارتی بانک قوی باشه ولی بازم سیستم نظارتی فساد پذیره و کنترلش قوز بالا قوز!

2. بانک صرفاً وام دهنده هست ولی وام رو به منظور ساخت و ساز میده.
3. به هر حال بانک یکی از کارهاش اینه که وام بده دیگه و از این راه سود ببره! از بانک و بیمه و مغازه و هر چیز دیگه ای هم شاید بشه سوء استفاده کرد ولی بسیاری از بانک ها و ... در اقصی نقاط جهان برای مسائل مختلف وام میدن و سودشون از زیانشون بیشتره ...
1. به کسی که سند ملکی داره و اون ملک در مرحله ساخته شدن هست وام با بهره معقول بدن. به جای اینکه سرمایه رو در راه بساز بفروشی دولتی (مسکن مهر) تلف کنن دولت میتونه برای اعطای این وام ها سرمایه ای در اختیار مثلاً یک بانک قرار بده.
یعنی در اصل با این کار در اختیار بخش ساخت و ساز سرمایه قرار میدن
با این روش در اصل کسانی که میتونن مسکن تولید کنن بیشتر از سابق میشن و مسلماً این موضوع اروی تولید مسکن اثر مثبت داره

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
سلام
خیر من منظورم وام خرید منزل نبود! من گفتم وام مشارکت در ساخت. به سازنده تعلق میگیره ...
پیروز باشید

اون ديگه بدتر
سازنده وام رو صرف ساخت ميکنه ولی درصد وام رو هم ميخواد از خريدار بگيره آخرش هم همون وام رو يجا با سودش رد ميکنه تو پاچه خريدار
همين الان اين وام مسکن اينجوريه

hossein55

Registered User
لایک‌ها
410
اگه یه اقدام حساب شده و برنامه ریزی شده انجام بدن که 10 سال دیگه هم نتیجه بده به نظرم ارزشش رو داره.
اگه یه جا بود که همه چیز رو کامل ثبت میکرد و اطلاعات یه ملک از وقتی که ساخته میشد تا وقتی که فروخته میشد یا اجاره میرفت به همراه مشخصات دقیق مستاجر میزان دقیق اجاره و قیمت و قبض ها و همه ثبت میشد.
و همچنین یه نظارت دقیق میکردن تا معاملات صوری ثبت نشه،ملک 10 میلیاردی رو 1 میلیارد نفروشن.خونه رو الکی اجاره ندن.
و برای ملک مالیات سنگین میبستن تا با توجه به موارد بالا و نظارت دقیق کسی براش صرف نکنه 20 تا آپارتمان خالی داشته باشه و منتظر باشه قیمتا بره بالا.اینقدر مالیاتش میرفت بالا که طرف مجبور بشه رد کنه بره یا اجاره بده.
اینم یه سیستم مالیاتی دقیق میخواد که کسی راحت از زیرش در نره.اگه هم در رفت یه گوش مالی حسابی بهش بدن.
و اینکه همه جای دنیا به یه راه حلی رسیدن و تونستن جلوی راه های دررو رو تا حد زیادی ببندن پس مطمئنا اینجا هم میشه.هرچند نه در کوتاه مدت.

خب این کار رو کردن و کمتر از 10 سال دیگه و شاید تا 3-4 سال دیگه جواب بده، مثلا در مورد مالیات در حال حاضر به سادگی نمیشه دور زد، چون اطلاعات هر فردی ثبت شده و به قول خودشون بر خط شده(آنلاین) مثلا تو سیستم میزنه حسینی با کد ملی فلان: 1. شغل و میزان درآمد 2. کلیه حسابهاتون (شخصی و شرکتی) 3.لیست اموال و داراییهای شما 4. میزان مالیاتی که دادید 5. اگر راست گفته باشین که هیچ اگر راست نگفته باشید جریمه سنگین میبندن.

3. به هر حال بانک یکی از کارهاش اینه که وام بده دیگه و از این راه سود ببره! از بانک و بیمه و مغازه و هر چیز دیگه ای هم شاید بشه سوء استفاده کرد ولی بسیاری از بانک ها و ... در اقصی نقاط جهان برای مسائل مختلف وام میدن و سودشون از زیانشون بیشتره ...
1. به کسی که سند ملکی داره و اون ملک در مرحله ساخته شدن هست وام با بهره معقول بدن. به جای اینکه سرمایه رو در راه بساز بفروشی دولتی (مسکن مهر) تلف کنن دولت میتونه برای اعطای این وام ها سرمایه ای در اختیار مثلاً یک بانک قرار بده.
با این روش در اصل کسانی که میتونن مسکن تولید کنن بیشتر از سابق میشن و مسلماً این موضوع اروی تولید مسکن اثر مثبت داره

2. خب بانک با چه تضمینی این وام رو بده؟ رو خونه ای که داری خراب میکنی؟ یه خونه دیگه (خب اینم میشه برای اونی که داره و میخواد ثروتش رو زیاد کنه دیگه)؟
3. بله بانک کارش وام دادنه ولی آیا در ایران همه در موضوعی که وام میگیرن پولشون رو هزینه میکنن یا مثلا وام مسکونی میگیره میره برنج میخره و انبار میکنه.
1. اتفاقا من با مسکن مهر موافقم اما نه در تهران که همینجوریش داره منفجر میشه، این طرح برای شهرستانها بسیار مثبته و باعث میشه روند مهاجرت هم جلوش گرفته بشه، برای تهران باید فکر دیگه ای بکنن که فقط برای تهرانی ها بشه کم کم، خود به خود همه چی کنترل میشه.(به قول دوستمون طرح بلند مدتی که جواب بده)

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72

تمام مواردی که گفتين رو تو پست های قبلی توضيح دادم هيچ کدام عملی نيست

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
2. خب بانک با چه تضمینی این وام رو بده؟ رو خونه ای که داری خراب میکنی؟ یه خونه دیگه (خب اینم میشه برای اونی که داره و میخواد ثروتش رو زیاد کنه دیگه)؟
3. بله بانک کارش وام دادنه ولی آیا در ایران همه در موضوعی که وام میگیرن پولشون رو هزینه میکنن یا مثلا وام مسکونی میگیره میره برنج میخره و انبار میکنه.
1. اتفاقا من با مسکن مهر موافقم اما نه در تهران که همینجوریش داره منفجر میشه، این طرح برای شهرستانها بسیار مثبته و باعث میشه روند مهاجرت هم جلوش گرفته بشه، برای تهران باید فکر دیگه ای بکنن که فقط برای تهرانی ها بشه کم کم، خود به خود همه چی کنترل میشه.(به قول دوستمون طرح بلند مدتی که جواب بده)

مسکن مهر تا چندين سال ديگه چنان بحران های اجتماعی به وجود خواهد اورد که فقط بايد نظاره گر آن بود

Amirbahal3

Registered User
لایک‌ها
538
خب این کار رو کردن و کمتر از 10 سال دیگه و شاید تا 3-4 سال دیگه جواب بده، مثلا در مورد مالیات در حال حاضر به سادگی نمیشه دور زد، چون اطلاعات هر فردی ثبت شده و به قول خودشون بر خط شده(آنلاین) مثلا تو سیستم میزنه حسینی با کد ملی فلان: 1. شغل و میزان درآمد 2. کلیه حسابهاتون (شخصی و شرکتی) 3.لیست اموال و داراییهای شما 4. میزان مالیاتی که دادید 5. اگر راست گفته باشین که هیچ اگر راست نگفته باشید جریمه سنگین میبندن.

2. بانک وام رو به تضمین ملکت بهت میده ! خب ثروتش رو زیاد کنه از نظر شما اشکالی داره؟ در عوض با سود کمتر تولید میکنه و میفروشه به اونی که ثروتش کمتره.
3. در همه دنیا سوء استفاده از انواع وام وجود داره در خیلی مناطق خیلی کمتر و در خیلی از مناطق بیشتر. ولی وامی که برای ساخت مسکن داده میشه یکی از امن ترین وام ها از نظر سوء استفاده هست. چون از مراحل ساخت بازرسی میشه و بعد سرمایه در اختیار سازنده قرار میگیره.
1. احتمالاً شما به اقتصاد دولتی متمایل هستید برعکس بنده :)

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72

به هيچ وجه افرادی که مسکن ميسازن بيشتر نميشن بلکه کمتر ميشن
فقط کسانی ميتونن اين وام ها رو بگيرن که اولا ضمانت قوی داشته باشن دوماً اين بند پ رو کامل رديف کنن
اين ها اين وام ها رو ميگيرن ميزنن به کار بقيه رقبا که انچنان اون دو شرط رو نداشتن در مقابل اين افراد که به شدت و يکشبه سرمايشون زياد شده
دقيقا مثل leverage تو بورس زمين ميخورن و احتمالاً اگه بيرون نرن ضعيفتر ميشن
اينجا يه بحثی هم پيش مياد اون هم دلالی اين وام ها هست که اونم خودش ميشه يه قوز بالا قوز

hossein55

Registered User
لایک‌ها
410
قانون کفالت مادر رو ديدی که چه گندی زدن توش هنوز هم ميزنن طرف با يه طلاق صوری و يه صيغه 99 ساله بچش رو معاف ميکرد الان هم هست کسی صداش رو در نمياره
راجع به افراد علاف شما که ديگه دستت تو کار و کسب هست ميدونی که تمام ملت ايران همينجوری علاف هستن چه برسه که بخوان ازش پول هم در بيارن
نمونه هاش اينقدر زياده که حد نداره کارت ملی برا سکه،شناسنامه برا واردات از قشم اون قديما،واردات ماشين وقتی که راحت تر بود به اسم اشخاص و يليست خيلی بلند بالا
نمونه بارز اون هم طرح وام برای بنگاه های زود بازده بود که از دکتر و بقال همه رفتن وام گرفتن زدنش به .... گاو طرح شکست خورد طرح خوبی بود ولی مردم زياد خوب نبودن
اينا رو از زندان و حکم قضايی نميشه ترسوند

من گفتم بالاخره راه در رو برای هر چیزی که شما فکر کنی هست ولی مزایای یک طرح کارشناسی شده بسیار بیشتر از مضراتشه، به طور مثال اینکه ما چراغ قرمز نزاریم سر یک چهار راهی چون موتوری ها از چراغ رد میشن که نمیشه کلا در کشور زانندگی کرد! باید راهی پیدا کرد که موتوری ها هم رعایت کنن و می بینید که 4-5 تا طرح گذاشتن الان خیلی بهتر از قبل شده و اتفاقا در مورد کنترل مسکن به راحتی میشه کنترل کرد و اگر 4 تا رو بگیرن بندازن زندان بقیه حساب کار میاد دستشون، دقیقا رابطه مستقیم با توان مدیریتی و طرح کارشناسی داره مثلا همون بنگاه زود بازده یک طرح کاملا کیلویی بدون نظارت بود که بعد ها هر کسی رو هم که گرفته بود بدبخت کرد چون باید میومد میداد و نمیدادن و بعد ضامنها باید میدادن و مشکلات زیادی رو برای مردم درست کرد.

بالا