• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پروتئین سویا و بدنسازی..

omid arianpoor

Registered User
لایک‌ها
4,500
پروتین سویا سلطان پروتئین گیاهی است، هر چند که تا حدی در مورد آن بی عدالتی شده و به اشتباه در بسیاری از موارد جزو پروتئینهای بی کیفیت طبقه بندی می شود .
بزرگترین تصور اشتباه در مورد پروتئین سویا این است ، به این دلیل که حاوی استروژن های گیاهی است ( مواد شیمیایی گیاهی که دارای خصوصیاتی شبیه استروژنها هستند ). باعث کاهش سطوح تستسترون و افزایش سطح استروژن می شوند . ولی مطالعات متعددی نشان داده که این حقیقت ندارد .اخیراً تجزیه و تحلیلی روی ۱۵ مورد از مطالعات معتبر پیشین که روی ارتباط سویا و سطوح تستسترون صورت گرفته بود . انجام شد .

محققان نتیجه گیری کردند که سویا تغییری بر سطح تستسترون در مردان ایجاد نمی کند . یکی دیگر از تصورات غلط در مورد سویا این است
که این پروتئین مشابه پروتئینهای شیر ، باعث رشد عضلانی نمی شود . بر خلاف این ادعا ، مطالعه ای در سال ۲۰۰۷ نشان داد وقتی به تعدادی بدنساز مرد، پروتئین سویا کنستانتره، پروتئین سویا ایزوله، پودر مخلوط شامل سویا و وی یا پودر پروتئین وی ایزوله در طول برنامه ۱۲ هفته ای تمرین با وزنه داده شده، همگی افزایش حجم مشابهی داشتند .فارق از این که کدامیک از این پروتئینها را مصرف کرده بودند . این تحقیق دیگری را که در سال ۲۰۰۶ توسط محققان کانادایی بر روی افراد تمرین نکرده انجام شده بود را هم تایید کرد.

پروتئین سویا بنظر می آید که مزایای مشابه وی ارائه می دهد ، بعلاوه فوایدی که وی و پروتئینهای دیگر فاقد آن هستند . اولین آنها توانایی پروتئن سویا در افزایش سطوح هورمون رشد است ، که بنظر می آید بخاطرمقادیر بالای آرژینین و لیزین موجود در آن است . همچنین باعث تقویت سطوح نیتریک اکسید می شود . انیستیتو پلی تکنیک ویرجینیا و محققان دانشگاه آیالتی بلکزبورگ کشف کردند که فیتواستروژن جنستئین موجود در سویا باعث افزایش سطوح نیتریک اکسید می شود به وسیله افزایش آنزیمی که کاتالیزور بین تبدیل آرژینین به نیتریک اکسید بشمار می آید . علاوه بر این ، سویا برای ریکاوری عضلات بهتر عمل می کند .

مطالعه ای که در سال ۲۰۰۴ در ایالات اوهایو بر مقایسه پروتئین بارهای سویا و وی روی رشد عضلانی انجام شده گزارش کرد مردانی را که سویا دریافت کردند بدنبال تمرین بدنشان بهتر در برابر رادیکالهای آزاد محافظت شد نسبت به کسانی که پروتئین وی استفاده کرده بودند . ودر سال ۲۰۰۵ ژورنال طب ورزش و تناسب اندام گزارش کرد که زنانی که پروتئین سویا برای چهار هفته دریافت کرده بودند دچار آسیبهای اکسیداتیو کمتر شدند نسبت به کسانی که پروتئین وی مصرف کرده بودند (در دسته ای که وی مصرف کردند، چنین کاهشی دیده نشد ).

علاوه بر تمام اینها، سویا می تواند به چربی سوزی هم موثر باشد . ژورنال بیماری چاقی در سال ۲۰۰۸ گزارش کرد پروتئین سویا می تواند به چربی سوزی کمک کند، که احتمالاً به دلیل کاهش اشتها و کالری دریافتی است . در واقع مطالعه در سال ۲۰۰۷ که توسط محققان در دانشگاه آلابوما انجام شد گزارش کرد زنانی که روزانه نوشیدنی پروتئین حاوی ۲۰ گرم پروتئین سویا بعلاوه ۱۶۰ میلی گرم از ایزوفلاونها دریافت می کردند از چربی های شکم شان کاسته شد، در حالی که کسانی که نوشیدنی حاوی ۲۰ گرم کازئین دریافت کرده بودند بر چربی ناحیه شکم شان افزوده شد . دلیلش این است که سویا باعث افزایش سطوح نیتریک اکسید و هورمون رشد می شود، همچنین افزایش ریکاوری عضلانی ، این پروتئین ارزشمند است برای افزودن به وعده پروتئین قبل و پس از تمرین .

نگاهی مختصر به پروتئین سویا

پروتئین سویا از لوبیای سویا بدست می آید پس از اینکه بخش عمده از کربوهیدرات و چربی آن جدا سازی شد . پروتئین سویا می تواند باعث افزایش سطوح هورمون رشد و نیتریک اسید شود، و ریکاوری عضلانی و چربی سوزی را تقویت کند . مصرف پروتئین سویا در وعده های قبل و پس از تمرین (همراه پروتئین وی ) مفید است . انواع پروتئین سویا عبارتند از پروتئین سویا کنستانتره و سویا ایزوله

seul

Registered User
لایک‌ها
261
خلاصه:
سویا خوبه. بخورید :D
البته خودم نخندمش ولی فکر کنم لب مطلب همینه :D

milad-70

Registered User
لایک‌ها
257
من که می خورم سویا ' ورزش هم مرتب می کنم

با روغن زیتون سرخ کنید '

تهرانی

Registered User
لایک‌ها
2,351
یه تحقیق کنید توی گوگل به فارسی از عوارض سویا برای اقایان , متوجه میشید چون ن باید فقط کپی پیست کنم اینجا

omid arianpoor

Registered User
لایک‌ها
4,500
مطلب به این نکته اشاره کرده تحقیقات دانشگاهی نشون میده سویا روی تستوسترون و در نتیجه ناباروری مردانه هیچ تاثیری نداره

omid arianpoor

Registered User
لایک‌ها
4,500
به نظر میرسه این تحقیقات قابل استنادتره
مردمه چین بیشترین مصرفه سویا رو تو جهان دارن ماشالله جمعیتشونم سر به فلک میکشه
به هر حال خود دانید هر کی میخواد مصرف کنه هر کی هم نمیخواد مصرف نکنه مهم نیست

تهرانی

Registered User
لایک‌ها
2,351
تعداد جمعیت مردم چین ملاک خوبی برای مفید بودن سویا نیست. مردم چین از خوردن هیچ جانداری کوتاهی نمیکنن , مردم چین ادرار پسر بچه هارو هم میخورن , پس چیز خوبیه بخوریم بریم باشگاه ?!

تعداد زیاد دو جنسه ها , مردانی با تمایلات زنانه و همجنسگراها در چین و اسیای جنوب شرقی ملاک قابل توجه تری هستش.
سویا در اقایون باعث به هم خوردن بالان هورمونی میشه , استروژن پر ضرر ترین هورمون برای یک مرد هست . احتباس اب شدید , ریزش مو , مور مور شدن نوک سینه ها و کوچک شدن بیضه ها از عوارضش هستش. در ادامه باید بگم , سویای خام بسیار بد مزه هستش و اونی که شاید شما خوردین و مثل اجیل مصرف کردین نمک زده شده و فرو دودی اون هست که با خوردنش مقدار زیادی هم نمک دارید مصرف میکنید...یکی دیگه از سموم بدن سازی..

milad-70

Registered User
لایک‌ها
257
نه از مردونگی بیوفتیم

omid arianpoor

Registered User
لایک‌ها
4,500
من هر چی میگم تحقیقاته جدید چیزایه دیگه ای ثابت کرده و نتایجه تحقیقاته قبلیو که شما به اون استناد دارید رد میکنه باز شما حرفه خودتونو میزنید من خودم مدته زیادی سویا استفاده کردم ولی هیچ کدوم از این عوارض رو نداشتم
به هر حال نظر همه محترمه

ardalanaz

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سويا يکی از بهترين منبع های پروتين هست / تحقيقات زيادی انجام شده که مشخص شده رو ميزان
ترشه تستسترون تاسيری نداره و حتی تو بازی از تحقيقات نشون داده کسانی که از سويا استفاده
کردن رشده عضلانی ، بيشتری داشتند
پروتين سويا دير تر از پرتين وی و زود تر از کازين جذب ميشه ، و مقدار زيادی (حدودن به اندازيه سفيده
تخم مرغ آلنين داره)
سويا تمام اسيد های آمينيه زروری و قيره زروری رو داره ، تو بازی از تحقيقات نشان داده شده که حتی
سويا باعث چربی سوزی هم شده به دليل بالا بودنن ميزان آرژنين توش ، در کل : تفکر اينکه سويا
رو ترشح تستسترون تاسير ميزاره کاملا اشتباه است
Whey vs. Soy -- You've Been Tricked اينم يه منبع با توضيحات کامل تر

omid arianpoor

Registered User
لایک‌ها
4,500

یه سویا هم هست میگن آجیل سویا

اون هم در این موارد هست ؟

یعنی شامل حالش میشود ؟
بله .اتفاقا اون خوشمزه تر هم هست.ولی ارزش تغذیه ایش فکر کنم یه مقدار کمتر باشه

xuvi

Registered User
لایک‌ها
273
کره بادام زمینی بخورید
سرشار از پروتئین و مغذی :)

farzad.sadeshi

Registered User
لایک‌ها
900
بله .اتفاقا اون خوشمزه تر هم هست.ولی ارزش تغذیه ایش فکر کنم یه مقدار کمتر باشه

خورددن همین آجیل سویا رو هم پیشنهاد میدید ؟

دنبال یه چیزی هستم از این آجیل یا .. که هم مفید باشه برا بدن و هم خوشمزه ؟

همین آجیل سویا خوبه ؟

راستی اگر فردی هرروز میوه ی موز بخوره مشکلی ایجاد میشه ؟ چون میگن کلسیم داره

omid arianpoor

Registered User
لایک‌ها
4,500

خورددن همین آجیل سویا رو هم پیشنهاد میدید ؟

دنبال یه چیزی هستم از این آجیل یا .. که هم مفید باشه برا بدن و هم خوشمزه ؟

همین آجیل سویا خوبه ؟

راستی اگر فردی هرروز میوه ی موز بخوره مشکلی ایجاد میشه ؟ چون میگن کلسیم داره
اره مشکلی نداره
جوانه ها هم مناسب و مقوی هستن ارزش غذایی بالایی دارند مثل جوانه گندم و جو و...

farzad.sadeshi

Registered User
لایک‌ها
900

جوانه ی گندم و جو چاق کننده نیستند ؟

غیر از سویا و جوانه ها در طول روز چجور از این موارد و خوردنش توصیه میکنید ؟
میخوام هم مقوی باشه هم برای استخوان خوب باشه

مثلا بادام زمینی ( کازو ) یا مویز چطورند ؟

بالا