spiritpalsy
کاربر تازه وارد
- نوشتهها
- 40
- لایکها
- 9
من هم نگفتم همه پسند هست...فقط اشاره کردم به جایگاه ادبی پروست...همچنین نگفتم که همه باید خوششون بیاد و باید سلیقه شون منطبق با پروست باشه...منظور من این بود درسته که پروست برای شما کسل کننده بوده ولی نظرات منتقدان ادبی جهان این هست که پروست یکی از سه شخصیت برجسته ادبیات مدرن هست در واقع هدف این بود که شما دچار اشتباه نشی که چون با یک اثر ارتباط برقرار نکردی فکر کنی مشکل از اون اثر هست نه به هیچ وجح... بله هر کس آزاده که هر سلیقه ای داشته باشه ولی سلیقه غیرمتخصص در یک ضمینه رو نمیشه با نظرات منتقدان متخصص در همون ضمینه یکی دونست...سلین رو من نمی شناختم و نمی گم نظرش رو نمیشه جدی گرفت...ولی اون طرف قضیه هم هست نظر منتقدان ادبی جهان که در این مورد اجماع داشتن رو از خودم نگفتم منبع ام یکی از مقاله های کتاب داستان و نقد داستان: کارگاه نقد/ گزیده و ترجمه احمد گلشیری هست. البته جایگاه پروست فقط با استناد به این یک مقاله نیست، نظر سلین هم به جای خود قابل تأمل هست ولی این هم قابل انکار نیست که جایگاه پروست هم اگه بالاتر از سلین نباشه پائین تر از او نیست.خب ديگه هر كسى يه سليقه اى داره و حالا چون خيلى معروف و محبوب ه دليل نميشه همه پسند باشه مثلا سلين كه خودش از نويسندگان بزرگ فرانسه ست معتقد بود "اگر پروست یهودی نبود، امروزه دیگر کسی راجع به او حرف نمی زد.»[۱] حالا شايدم اين حرفش به خاطر اين بود كه از يهوديا خوشش نميومد.
شايد در آينده يه بار ديگه امتحانش كنم ممكنه سليقه م عوض شده باشه
یه نکته دیگه هم هست که باید بهش توجه کرد محبوبیت در نزد مخاطبان عام ادبیات با محبوبیت در نزد منتقدین ادبی رو نمیشه یکی کرد. من میزاین محبوبیت پروست رو در نزد مخاطبان عام آماری ندارم. اما در نزد منتقدین ادبی رو ارجاع دادم به منبعش. وقتی یک کتاب در نزد منتقدین ادبی جدی گرفته شده به نظرم خودخواهی هست که غیرمتخصص و حتی متخصص این جدی گرفتن رو در نظر نگیره و بگه نه نظر منتقدین مهم نیست همه چیز سلیقه ای هست البته اگه نظر شما همچین چیزی باشه.
من خودم نویسنده های محبوبم کافکا و جویس هستند نه پروست ولی چون با تاریخ رمان تا حدی آشنا هستم این رو می دونم که چه پروست نویسنده محبوبم باشه چه نباشه جزو نویسنده های برجسته قرن بیستم هست مثل خیلی های دیگه: کافکا، جویس، ولف، فاکنر و ... به بیان دیگه برای اظهار نظر در موردش نظر منتقدان رو بر سلیقه و حتی نظر خودم اولویت می دم.
البته من متخصص در ضمینه رمان و نقد ادبی نیستم ولی تا اونجایی که آشنایی دارم پروست از برجسته ترین نولیست های ادبیات مدرن هست. و فکر نکنم متخصصین هم نظری جز این داشته باشن.
Last edited: