• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

آینده دومین های آی آر را چگونه ارزیابی می کنید؟

KASHANWEB

Registered User
لایک‌ها
3
درود فراوان،
از صاحب نظران و اساتید در زمینه دومین همچنین کلکسیونر های محترمی که در این فروم فعالیت می کنند خواهشمندم نظر خودشان در مورد آینده دومین های IR طی دوره 5 و 10 و 20 ساله را بفرمایند.

متشکرم. :rolleyes:

TruthPraiser

Registered User
لایک‌ها
10
واژه نخست سه نام اين شهر به ترتيب تاريخ ع ش ق
اگه اشتباه نکنم قبلا یه همچین موضوعی ایجاد شده بود.

به نظر من باید فقط دنبال دامنه با املای درست و حتی المقدور کوتاه بود , این آینده خیلی خوبی داره.

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
از صاحب نظران و اساتید در زمینه دومین همچنین کلکسیونر های محترمی که در این فروم فعالیت می کنند

خوب همین اولش که معلوم کردی با من نیستی :D

آینده دومین های IR طی دوره 5 و 10 و 20 ساله را بفرمایند.

آینده روشنه مهندس جان.
من خیلی روشن میبینم. در 3 الی 4 سال آینده دامنه های دات آی آر جایگاه واقعی خودشون رو پیدا میکنن.
من بسیار خوشبین هستم و به خاطر همین یک سری دامنه خوب دارم که برای اون موقع نگه داشتمشون.

pool

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,697
به نظر من هیچ اعتباری بهش نیست با ارزش شدن یک دومین همانا و پاک شدن اسم شما به عنوان owner دومین همانایی دیگر به نظر شما بانک اطلاعاتی دومینهای ir کجا نگهداری میشه؟ با سرکار آمدن حکومتی دیگر به سر این بانک چه خواهد آمد؟ و ... که اینجا یعنی ایران من هیچ اعتباری بهش نیست.

g3naa

Registered User
لایک‌ها
31
به نظر من هیچ اعتباری بهش نیست با ارزش شدن یک دومین همانا و پاک شدن اسم شما به عنوان owner دومین همانایی دیگر به نظر شما بانک اطلاعاتی دومینهای ir کجا نگهداری میشه؟ با سرکار آمدن حکومتی دیگر به سر این بانک چه خواهد آمد؟ و ... که اینجا یعنی ایران من هیچ اعتباری بهش نیست.

موافقم
من که اصلآ بهش اعتبار نمیکنم

vahidscs

Registered User
لایک‌ها
0
به نظر من هم اگه اتفاق خاصی برای کل اینترنت نیفته به طوریکه کلا دامین و پسوند هاش متحول بشه احتمال اینکه رونق پیدا کنه زیاده البته حد اقل 5 سالی طول میکشه

alimosavifard

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
356
اوه - 5 سال 10 سال و 15 سال :)

این سال ها در دنیای اینترت به اندازه یک عمره .

مگر ما کلا چند سال اینترنت به معنای واقعی داریم ؟

از کجا معلوم کل استانداردها در اون زمان به هم نریزه ؟

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952

بی خیال بابا!
نکنه شما هم کتیبه 5 خورشید داری!
چه سالی دقیقا حکومت قراره عوض شه؟
loudlaff.gif

KASHANWEB

Registered User
لایک‌ها
3
فرمایش شما رو قبول ندارم. مگه ممکنه با تغییر حکومت (که حالا معلوم نیست کی باشه) بانک های یک کشور حساب کتابای مشتریا رو قاطی کنند یا حذف کنند؟

KASHANWEB

Registered User
لایک‌ها
3
اوه - 5 سال 10 سال و 15 سال :)

این سال ها در دنیای اینترت به اندازه یک عمره .

مگر ما کلا چند سال اینترنت به معنای واقعی داریم ؟

از کجا معلوم کل استانداردها در اون زمان به هم نریزه ؟
اتفاقا این مسئله قابل تامل هستش.

با وجود پیشرفت انفجاری اینترنت و ثبت دومین و اینکه دومین خالی تا چند ساله دیگه خیلی بد گیر خواهد آمد بعید نیست کل سیستم ثبت دومین دچار تحول بشه. اتفاقا زمزمه های این مسئله هم داره شنیده میشه مبنی بر انتخاب پسوند دومین توسط خود شخص ثبت کننده. حالا نمیدونم این مسائل تا چه حدی واقعیست.

اگر مسئله تغییر سیاست های ICANN در زمینه ثبت دومین رو نادیده بگیریم منطقی است که دومین های آی آر در مقاطع ذکر شده پیشرفت چشم گیری خواهند داشت.

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
اتفاقا این مسئله قابل تامل هستش.

با وجود پیشرفت انفجاری اینترنت و ثبت دومین و اینکه دومین خالی تا چند ساله دیگه خیلی بد گیر خواهد آمد بعید نیست کل سیستم ثبت دومین دچار تحول بشه. اتفاقا زمزمه های این مسئله هم داره شنیده میشه مبنی بر انتخاب پسوند دومین توسط خود شخص ثبت کننده. حالا نمیدونم این مسائل تا چه حدی واقعیست.

اگر مسئله تغییر سیاست های ICANN در زمینه ثبت دومین رو نادیده بگیریم منطقی است که دومین های آی آر در مقاطع ذکر شده پیشرفت چشم گیری خواهند داشت.

بله این احتمال وجود داره و زمزمه هاش به گوش میرسه. اما حتی اگه این اتفاق هم بیفته باز هم ارزش دامنه های عمومی بسیار بالاتر از دامنه های انتخابی و من در آوردی خواهد بود.

yassay

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
دوستان عزیز
بستگی به اقبال عمومی داره
مسلما زمانی که دامین های کوتاه و تاپ رجیستر شده باشند
دامین آی آر ارزش خود رو پیدا میکنه
متاسفانه خیلی از کشوهای کوچک و گمنام .دامنه های محلی با استقبال جهانی دارند
ولی دامنه محلی ایران عزیز ما در انزوا قرار دارد
مطمئنا در کشورهایی مثل ما.با تغییر حکومت دامنه های اصلی دولتی و حکومتی حتما جابجا خواهد شد
ولی فکر نکنم دامنه های شخصی افراد با مشکلی مواجه بشه
امیدوارم

Pixelweb

Registered User
لایک‌ها
80
من که به آینده دامین های ای آر خیلی خوش بین هستم. و به نظر من هم تا 4- 5 سال دیگر ارزش این دامین ها نمود پیدا میکنه.
البته بعضی دوستان بی انصافی میکنند و مسالی مثل تغییر حکومت و ... رو وارد این داستان میکنند.
یادتون باشه سال 57 هم خیلی ها فکر میکردند همین مشکل برای بانک ها حساب های بانکی به وجود بیاد . اما در عمل اینطور نشد.
دامین های دات آی آر هم زیر نظر سازمان فیزیک نظری هست تا آنجایی که بنده آشنایی دارم انسان های محترم و با سوادی آن را اداره میکنند.پس دلیلی برای نگرانی نمیبینم.

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
سلام
دوستان عزیز
بستگی به اقبال عمومی داره
مسلما زمانی که دامین های کوتاه و تاپ رجیستر شده باشند
دامین آی آر ارزش خود رو پیدا میکنه
متاسفانه خیلی از کشوهای کوچک و گمنام .دامنه های محلی با استقبال جهانی دارند
ولی دامنه محلی ایران عزیز ما در انزوا قرار دارد
مطمئنا در کشورهایی مثل ما.با تغییر حکومت دامنه های اصلی دولتی و حکومتی حتما جابجا خواهد شد
ولی فکر نکنم دامنه های شخصی افراد با مشکلی مواجه بشه
امیدوارم

یاسر جان به نظر من حتی اگه این اتفاق (تغییر حکومت) بیفته، باز هم .ir عوض نمیشه.
به خاطر اسم لاتین جمهوری اسلامی فقط نمیشه گفت پسوند ما این شده.
الان دیگه تو تمام دنیا میدونن .ir مخفف ایرانه و دامنه محلی ایرانیها.
به نظر من ما خودمون باعث شدیم دامنه محلیمون بی ارزش باشه!
خیلی از بچه ها حاضر هستن دامنه هایی با پسوند های عجیب داشته باشن و روش کار کنن اما دامنه ایران رو نمیگیرن!
امیدوارم آینده خوبی داشته باشیم.

Amenocy

کاربر فعال برنامه نویسی
کاربر فعال
لایک‌ها
602
من زیاد امید وار نیستم که آینده خوبی داشته باشه یا حداقل طوری نخواهد بود که سود زیادی بخوای شما بکنی ! چون اینترنت از دیدگاه صاحبان کشور سم است برای جوانان و ضمن این جامعه مجازی ایران مانند کشور های دیگر نیست . یعنی اصلا" اقتصادی توش نیست ! هر چی هست همینه که شما الان میبینی که در فروش سی دی و دی وی دی خلاصه میشه !

ضمنا" مساله دیگری هم هست که مربوط به تولید محتوا و محتوای مفید در اینترنت ایران هست . ! کو کجاست ؟! خیلی نسبت به سالهای پیش رشدش کمتر شده . و کمتر هم میشه چون توجیهی برای فعالان نیست . در کل اینده جالب و خوبی نمیبینم .

همه نوشته ها فقط نظر شخصی من بود .

yassay

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
یاسر جان به نظر من حتی اگه این اتفاق (تغییر حکومت) بیفته، باز هم .ir عوض نمیشه.
به خاطر اسم لاتین جمهوری اسلامی فقط نمیشه گفت پسوند ما این شده.
الان دیگه تو تمام دنیا میدونن .ir مخفف ایرانه و دامنه محلی ایرانیها.
به نظر من ما خودمون باعث شدیم دامنه محلیمون بی ارزش باشه!
خیلی از بچه ها حاضر هستن دامنه هایی با پسوند های عجیب داشته باشن و روش کار کنن اما دامنه ایران رو نمیگیرن!
امیدوارم آینده خوبی داشته باشیم.

من با نظرتون کاملا موافقم یوسف جان
دامنه آی آر ثبت شده برای ایران هست و تغییر نمی کنه
فکر کنم نظر دوستمون از تغییر بانک اطلاعاتی هویت صاحبان دامنه های آی آر بود
ما ایرانیها خودمون باید برای دامنه محلی کشورمون ارزش قائل بشیم
می دونی تو دامنه ها هم ما همیشه دنباله رو ساختار مشابه یک سایت معروف میشیم
نمونه وقتی bia2music اومد .همه از فردا bia2hal bia2film bia2dvd bia2khone
وقتی p30world اومد.اپیدمی سایتهای p30 آغاز شد
دو مثالی که آوردم. نمونه دامنه هایی هست که با عدد به کار رفته
در صورتی که هرگز دامنه های ترکیب عدد و حروف دامنه ای خوب بشمار نمیره
به نظر من بدترین کار این هست که شما بیای با تقلید از یک سایت معروف بخوای برای خود آوازه ای کسب کنی
یک آدم حرفه ای در زمینه وب هیچ وقت اینکار رو نمیکنه
مثلا همین کلمه istgah .من همین الان میتونم برای شما اسم 10 تا سایت رو بیارم
که فقط با کم کردن یک حرف .اضافه کردن یک عدد به اول آخر ..این کلمه بدبخت خواستن یکی بشن مثل ایستگاه
آقا یکی نیست به اینها بگه 1000 تا سایت یک شکل .یک جور با یک محتوا که حتی گاهی لوگو بالای سایت
رو هم بر نمی دارن.این چه مفهمومی داره
اینها همه از داشتن اطلاعات پائین هست
کسی میخواد کار کنه در زمینه وب حداقل باید دامین رو بشناسه .بتونه از هاست سر در بیاره
باید از بین 10 تا سایت حداقل 3 تاش رو بتونه تشخیص بده با چه برنامه ای کار شده .سیستم محتوا به کار رفته چی هست
کاش...

TruthPraiser

Registered User
لایک‌ها
10
واژه نخست سه نام اين شهر به ترتيب تاريخ ع ش ق
تو دامنه ها هم ما همیشه دنباله رو ساختار مشابه یک سایت معروف میشیم
نمونه وقتی bia2music اومد .همه از فردا bia2hal bia2film bia2dvd bia2khone
وقتی p30world اومد.اپیدمی سایتهای p30 آغاز شد
دو مثالی که آوردم. نمونه دامنه هایی هست که با عدد به کار رفته
در صورتی که هرگز دامنه های ترکیب عدد و حروف دامنه ای خوب بشمار نمیره
به نظر من بدترین کار این هست که شما بیای با تقلید از یک سایت معروف بخوای برای خود آوازه ای کسب کنی
یک آدم حرفه ای در زمینه وب هیچ وقت اینکار رو نمیکنه
مثلا همین کلمه istgah .من همین الان میتونم برای شما اسم 10 تا سایت رو بیارم
که فقط با کم کردن یک حرف .اضافه کردن یک عدد به اول آخر ..این کلمه بدبخت خواستن یکی بشن مثل ایستگاه
آقا یکی نیست به اینها بگه 1000 تا سایت یک شکل .یک جور با یک محتوا که حتی گاهی لوگو بالای سایت
رو هم بر نمی دارن.این چه مفهمومی داره
اینها همه از داشتن اطلاعات پائین هست
کسی میخواد کار کنه در زمینه وب حداقل باید دامین رو بشناسه .بتونه از هاست سر در بیاره
باید از بین 10 تا سایت حداقل 3 تاش رو بتونه تشخیص بده با چه برنامه ای کار شده .سیستم محتوا به کار رفته چی هست
کاش...

یعنی گفته های شمارو باید با آب طلا نوشت , حرف دلمو زدی , متاسفانه عام کاربرهای ما اطلاعات مناسبی از محیط اینترنت ندارن و فقط می خوان ببینن کی چکار کرده کارش گرفته ما هم همون کار رو بکنیم یه شبه یا بازدید وب سایتمون بترکونه یا بشینیم صفرای حساب بانکیمون رو بشمریم , غافل از اینکه گوساله تا گاو شود ...

آدم حتی وقتی یه کیفیت نوشته ها تو دو زبان فارسی و انگلیسی (یا هر زبان ناشناخته دیگه ای) تو دانشنامه ای مثل ویکی پدیا یا هر وب سایت چند زبانه دیگه ای نگاه می کنه دچار افسردگی مزمن می شه که متاسفانه چقدر محتوای وب فارسی دچار رخوت شده و عریان و بی کیفیته.

بنده به شخصه وقتی به هر ایده جدیدی در زمینه ایجاد وب سایتی تازه فکر می کنم به دو نتیجه عمده می رسم , یا ما تخصص های کافی در اون زمینه هارو نداریم یا عموم کاربرهای ما کشش پذیرش محتوای اون رو ندارن , به هرحال اون طرح با اقبال از نظر کاربرپسندی مواجه نخواهد شد.

انگار همه ما به جا پیشرو بودن باید کورکورانه همون دنباله رو باشیم.

KASHANWEB

Registered User
لایک‌ها
3
البته من این وضعیت زبان فارسی در اینترنت رو طبیعی می دونم و حتی به نظرم اینی که الان هست خیلی هم خوبه!

ببینید کسی که میخاد در زمینه وب فعالیت کنه باید احساس امنیت و آرامش داشته باشه و تامین باشه (مثل هر بیزنس دیگری). کی فعالین در این زمینه اینگونه بودند؟ با این همه استرس و مشکلاتی که سرمنشاش ج.ا است همینی که الان داریم خودش غنیمته!

در زمینه عدم تخصص، ایده و کپی برداری هم باید بگم که متاسفانه این جریان در کشور ما در همه بیزنس ها صدق می کند. کافیه مردم بفهمن مثلا فلان مغازه در فلان خیابون خوب کار میکنه، از این به بعد آب خوش از گلوی اون بنده خدا پائین نخواهد رفت.

اصولا ما کاری با این جور مسائل نداریم. به نظر من این عده کمی که در این شرایط باز هم ایستادگی کردند به مرور زمان (و تغییر حکومت) افزایش پیدا میکنند و بالاخره ما هم طعم اینترنت آزاد رو خواهیم چشید. اون موقع ارزش دومین های ما مشخص میشه. همه باید تا اون زمان صبر کنیم تا ببینیم چه اتفاقی قراره بیوفته. چون در کشور ما هیچ چیز حساب و کتاب و آینده روشنی نداره!

Yousef

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,952
دوستان عزیز باید ما چند تا مورد رو در نظر بگیریم.
نباید برای اینکه متوجه بشیم آینده خوبی داریم یا نه، الان خودمون رو مقایسه کنیم با الان خارجی ها.

ما تو یک مسابقه ای شرکت کردیم که شرایط مسابقه برای هر دو طرف عادلانه نیست. مثل مسابقه دو میمونه که یکی سالها زودتر از ما شروع به دویدن کرده باشه! مشخصه وقتی الان اونها رو نگاه کنی بسیار جلوتر از ما هستند.
تازه فقط شرایط زمانی مطرح نیست، شرایطی مثل شرایط حکومتی هم در این راه میتونه خیلی به ما ضرر و زیان برسونه.
اما اینها دلیل نمیشه که ما فکر کنیم همیشه در همین نقطه شروع در جا میزنیم و هیچ وقت نمیتونیم پیشرفت کنیم.

اگه در یک کشور دیگه ای بودیم، یقینا میشد گفت که آینده خوب هست به خاطر اینکه به زودی اسمها و نامهای خوب به ثبت میرسه و بازار دومین رونق میگیره.
اما در کشوری مثل ایران نمیشه به این صورت گفت آینده خوبه.
آینده خوب برای دامنه های محلی کشوری مثل ایران آینده ای نیست که فقط به یک چیز بستگی داشته باشه و اونم کم شدن حق انتخاب برای نام دامنه باشه. این چیزی هست که کاملا قابل پیشبینی هست و همه ما میدونیم به زودی دامنه محلی ما جایی برای ثبت دامنه مفهوم دار جدید نخواهد داشت.
اما در این شرایط هم نباید با اطمینان گفت دامنه محلیمون با ارزش میشه!
تا زمانی که ما تو کشورمون دنیای اینترنت رو یک دنیای مجازی میدونیم، پیشرفتی هم در اینترنت نمیکنیم!
مطمئن باشید فقط زمانی میشه پیشرفت کنیم که طرز فکرمون رو عوض کنیم.

من هنوز هم میگم به آینده امیدوارم اما نه فقط برای اینکه در آینده ای نزدیک دامنه های ثبت شده ارزش اسمی پیدا میکنند، بلکه امیدوارم نوع نگاه جامعه و مسئولینمون به دنیای اینترنت عوض بشه.

Desperadoz

Registered User
لایک‌ها
5
من دامنه .IR زیاد دارم ولی واقعیت این هست که این دامنه ها و دیتابیسش دست افرادی هست که به راحتی قانون رو زیر پا میزارن و برای حقوق افراد ارزشی قائل نیستند کلاً حکومت های جهان سومی اون هم از نوع ما قابل اعتماد نیستند و به راحتی روی قوانین خودشان هم پا میزارن. مراجع رسیدگی هم نتیجه نداره . کلاً بی اعتمادی هست دیگه جایی که مقامات ارشدش راست راست در صدا سیما .... به کجاش میشه اعتماد کرد.

مورد بعد هم باز به خاطر شرایط خاص کشور ما و شرایط خاصی که برای کشور ما درست کردند ! نمیشه با دامنه های .IR دید جهانی داشت حتی برای هموطنان خودمان در خارج از کشور. شاید ده ها بار به این مورد برخورد کردم و فایل هایی که روی دامنه IR هاست شده رو کسی دانلود نکرده و گفتند دانلود نمی کنیم بنده خداها می ترستند بمب باشه توی فایل ها !
یا هاستینگ اگر نخواهید از سرور های ایران استفاده کنید در آمریکا و کانادا یا اصلاً دامنه IR قبول نمی کنند برای هاست یا اگر قبول کنند مثلاً بعد یک مدت Cpanel شما را تحریم میکنه ! اگر تاحالا خواستید از جای درست درمون VPS هم بگیرید با این مشکل حتماً سر و کار داشتید.

مورد بعدی اینکه رابطه خوبی با دیتاسنتر های جهانی نداریم ! کسی این دامنه را بلا نسبت آدم حساب نمیکنه.
شما حتما می دونید که مدت عمر یک دامنه در PageRank گوگل چقدر موثر هست حالا شما برید در Alexa یا سایت های مشابه و سایتتون رو چک کنید مدت عمر با واژه : نامعلوم یا Unknown مواجه خواهید شد این یک مثالش بود.

و خیلی مشکلات دیگه.

با این اوضاع و محبوبیت دامنه های COM و ... طبیعی هست کسی که می خواد روی سایتی سرمایه گذاری کنه طرف اینجور دامنه نره و یک دامنه مناسب .COM پیدا کنه.

در مود آینده هم مثل تمام چیز های دیگه از جمله تجارت جهانی ما و ..... ! بستگی به تصمیمات و آینده سیاسی کشور داره که چقدر به این مورد اهمیت بدن به عنوان متولی امر و همین طور روابط بین الملل ما و اینکه از این حالت انزوا حداقل در دنیای نت خارج بشیم.

الان دامنه IR فقط برای شرکت ها یا نهاد های داخلی مناسب هست به نظرم.

شاید تا 5-10 سال دیگه اگر وضع از این بدتر نشه ! بشه در این مدت با این دامنه ها خوب کار کرد ولی بعد از اون من شخصاً فکر کنم تغییرات عمده ای در وب شاهد باشیم اگر عمری بود و احتمالاً این تغییرات تاثیر مستقیمی روی دامنه ها و غیره داشته باشه.

Last edited:
بالا