• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

ابراهـــيم حاتمی كيــا

Jacky

مدیر بازنشسته - فروشنده معتبر
کاربر فعال
لایک‌ها
34
با توجه به طرفداران زياد ابراهيم خان حاتمي كيا ‌ ، اولين تاپيك كارگردان رو براي همين عزيز مي زنيم و با اجازه همه دوستان و رفقا كلنگ تاپيك رو مي ززنم . ( كوچيك همه رفقا )
براي شروع ، متن آخرين صحبت هاي ابراهيم خان رو كه در مورد قضيه مفتضح بگير و به بند جشن خانه سينما بود ، مطرح مي كنم ( يك كم قديمي هست و لي خوندنش خالي از لطف نيست )
" آقايان اگر اين بار قرعه به نام سينما خورده كه بايد ادب شود ، لااقل شان و حال متهم را رعايت كنيد و اتهامي در حدو اندازه اين اهالي فرهنگ قائل شويد . به تعبيري الكن ، عدالت را در تنبيه رعايت كنيد . حال كه چنين مقدر شده ، خوشتر آن است كه به خاطر انديشه و نظرات مستتر در فيلم هايمان خوانده شويم تا قصور در نگهباني جشن سينما !!! اين حقيرانه ترين اتهامي است كه به سينماي مظلوم كشورمان مي زنيم . آيا جدا در اين سينما هيچ نگاه انديشه اي و فرهنگي و حتي سياسي چالش ساز وجود ندارد كه به خاطرش خوانده شويم ، عزيزان انصاف كنيد ، تحقير بومي و منطقه اي و جهاني اين فراخوان جبري را ما در كدامين چاه فرياد زنيم . اين سخيف ترين شكل تنبيه است . تحقير ما تحقير مخاطب است . مدعي هستيم كه بر روح و روان مخاطب تاثير مي گذاريم . تحقير شدن ما تحقير قهرمانان قصه هايمان و تحقير قهرمانان ، تحقير مخاطبان است . اين فرآيند قطعي است . به آيندگان رحم كنيم . "

Kako

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
hatamikia.gif

تولد 1340در تهران. فارغ التحصيل فيلمنامه نويسي از دانشگاه هنر.

--------------------------------------------------------------------------------

با ساخت فيلمهاي كوتاه و مستند در رابطه با سينماي جنگ آغاز كرد. فيلمهاي جنگي او از بهترينها به شمار مي آيند. او يكي از بهترين كارگردانان دهه هفتاد سينماي ايران به حساب مي آيد. هر فيلم واكنشهاي اغلب مثبت را در پي دارد. او براي ساخت فيلم آژانس شيشه اي جايزه بهترين فيلمنامه و كارگرداني را از شانزدهمين جشنواره فيلم فجر دريافت كرد. در ضمن در دوره هاي برگزاري جشنواره فيلم فجر به فيلمهاي او (خاكستر سبز، روبان قرمز و ارتفاع پست) بي احترامي هم شده است.

فيلمها:
هويت (1365)

ديده بان (1367)

مهاجر (1368)

وصل نيكان (1370)

از كرخه تا راين (1371)

خاكستر سبز (1372)

بوي پيراهن يوسف (74/1373)

برج مينو (1374)

آژانس شيشه اي (1376)

روبان قرمز (1377)

موج مرده (79/1378)

خاك سرخ (مجموعه، 80/1379)

ارتفاع پست (1380

بهترين كارگردان ايراني كه ميشناسم. من علاقه زيادي به فيلماش دارم. همه ميدونن. ولي تنفر زيادي هم از فيلمهاش دارم :eek: ميدونيد چرا؟
چون اون ميتونه با هنرش هر حرفي رو تو ذهن مخاطبش فرو كنه. و البته اينكارو ميكنه. چيزي كه حاتمي كيا ترويج ميكنه فرهنگ جنگ هست. جنگ در هر صورتيش مستحق تقبيح هست.(مثلا نجات سرباز رايان رو ببينيد علي رغم اينكه هنوز بهترين به تصوير كشيدن جنگيست كه تابحال ديدم ولي با جنگ مخالفه!) حاتمي كيا اينطور نيست.

اون به طرز تفكر استثنا خواهي و قائل شدن استثتا( كه از بالا تا پايين مملكت ما نهادينه شده!) دامن ميزنه. خايه مالي آقاي ***** اي رو ميكنه(پيرجوون زخم خورده :D تو آژانس) و با رفقايي كه داره اجازه نمايش چيزهايي رو تو فيلماش ميگيره كه خيلي هاي ديگه بايد سالها دنبال نصفش بدون.
حاتمي كيا فيلم جناحي ميسازه. علي رغم اينكه ادعاي روشنفكري و فيلم اجتماعي ساختن داره(كه انصافا هم ميسازه) ولي به وقتش خوب سنتيه! :hmm: نمادين فيلم ساختن كار بسيار سختيه ولي از موثرترين نوع هاشه. حاتمي كيا غير از فيلمهاي تابلو نمادينش(مثل روبان قرمز و بوي پيراهن يوسف) توي تموم فيلمهاش نمادهاي زيادي كه فقط براي ايراني مفهوم داره بكار ميبره.

بهترين فيلم ايراني بلحاظ انسجام فيلم(كه مهمترين وظيفه كارگردانه و در اكثر فيلمهاي ايراني اين بخشش پاره پارس!) آژانس شيشه اي بوده و فعلا هم هست. :eek: و حقش هم هست كه باشه

ابراهيم ارزش زيادي براي حرفي كه ميخواد بزنه قائله و ابزاري كه براي اون بكار ميبره از درونش و ناخودآگاه بيرون مياد. هر بار به شكلي. موضوع اينه كه اون هنرمند خوبيه ولي جهت خوبي رو انتخاب نكرده :wacko:

از تريپش و اينكه مثلا خودشو نميگيره خيلي خوشم مياد :happy: و اينكه با موتور ميرفت صدا و سيما مصاحبه ميكرد :blink: ......سخنور خوبي هم هست.

در ژانر فيلم جنگي بلامنازع هست. هيچكس به موفقيت هاي حاتمي كيا نرسيده است حتي به يكدهمش! تلاشهاي ديگران خنده داره فقط(حتي كمال تبريزي! مابقي كه اصلا نيستن! :D )

در كل اگر حرف بهتري براي گفتن پيدا ميكرد بهتر بود. وگرنه خوب شنا كردن بلده. استخر خوب گيرش نمياد بيچاره! يعني جراتشم نداره.(بهم ثابت شده كه جرات نداره تغيير جهت بده مثل سيد ممد خاتمي ترسوي خودمون!)

حاتمي كيا اعتقاد به ماورا, طبيعت رو با اعتقاد به ولايت فقيه(كه به گفته امام خميني بهترين اصل قانون اساسي هست! :blink: ) اشتباه گرفته!

از وقتي آهنگاي فيلماشو(مجيد انتظامي) رو شناختم كلي اوضاعم عوض شده......اونم از بزرگترين نقاط قوت هست!
+بازي پرستويي كه انصافا آدمو از خود بيرون ميكنه!

من فيلماشو هميشه ميبينم. روبان و آژانس و كرخه و ارتفاع پست .....

Jacky

کاربر فعال
لایک‌ها
34
كاكو جان يكي به نعل ميزني ، يكي به ميخ !!!
در مورد بي احترامي هايي كه به ابراهيم خان شده ، موج مرده رو از قلم انداختي . فكر كنم تنها فيلمي كه تهيه كنندش اينقدر ديوانه بوده ، كه يك ساعت قبل از به نمايش در آمدن فيلم در جشنواره ، جلوي پخشش رو گرفت . ( شايد چون بقيه تهيه كننده ها ، پولشون اينقدر بادآورده نبوده ) بعيد مي دونم كه حاتمي كيا براي هيچ فيلمي به اندازه موج مرده زحمت كشيده باشه . ( در مورد نتيجه اش قضاوتي نمي كنم ) براي اين فيلم سالها تحقيق كرد و حتي با تعداد قابل توجهي از جوانان ايراني مقيم خارج صحبت كرده بود ؛ حتي دو فيلم نامه مستقل نوشته بود تا سر انجام به فيلم نامه نهايي رسيد ، آژانس رو در بين ساخت اين فيلم ، ساخت و....
در هر صورت اين بنده خدا هم كمتر از بقيه افرادي كه مي خوان يك فيلم بدردبخور بسازن كه به شعور بيننده توهين نشه ، اذيت نشده .
راستي سر موج مرده اونقدر بهش حال دادن كه بالاخره فكر فيلم جنگي ساختن از سرش افتاد و به قول يكي از منتقدان ، مثبت ترين جنبه فيلم ارتفاع پست اين بود كه حاتمي كيا از ژانر سينماي جنگ بيرون اومد . فيلم آخرش هم كه تقربيا عشقيه و... در هر حال اين يك مژده براي طرفداران سينماي حاتمي كيا است كه مي تونن در ژانرهاي ديگه اي هم توانايي كارگردان مورد علاقه شون رو ببينن .

Kako

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
من به میخ و نعل کار ندارم سولاخ دوعا رو گم کرده داش ابرام! مشجل پیدا کرده! .....

buf

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
بدترين فيلمش به نظر من "موج مرده"ست و بهترينش "روبان قرمز"... البته روبان براي تماشاگراي عادي بدجوري واليومه. برخلاف فيلمهاي ديگه حاتمي كيا (البته خاكستر سبز هم يه جورايي هست)

"بوي پيراهن يوسف" و نصف "برج مينو" رو هم دوست دارم. "ارتفاع پست" هم از اكشن هاي موفق ايرانيه. شايد موفق ترين و قابل مقايسه با نمونه هاي خوب خارجي.

"آژانس شيشه اي" هم منهاي حرفش كه اصلا و ابدا قبول ندارم از نظر سينمايي هم يه كپي (البته موفق و جذاب) از "بعد از ظهر سگي" يه... البته تو بيشتر فيلمهاي حاتمي كيا ميشه ردپايي از فيلمهاي ديگه (گاهي ايراني گاهي خارجي) پيدا كرد. يعني اوريجين اوريجينال نيست به نظرم...

"خاك سرخ" هم تصلا سريال خوبي نبود ...

اما بهترين فيلم جنگي ايراني كه من تا حالا ديدم "ليلي با من است" مي باشد!!

SherlockHolmes

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
825
آژانس شيشه اي حرفش بسيار عالي بود بوف عزيز!!!(البته به نظر من)
اينكه ملت ايران هنوز تكليفشون رو با كسايي كه جبهه رفتن مشخص نكردن!!
بايد احترام بزارند يا فحش بدن!!در هر صورت من با حاتمي كيا موافقم كسايي كه جبهه رفتن و جنگيدن هيچ وقت
به حق خودشون نرسيدن!!(اينو با وجودي ميگم كه خودم از نزديك كسي كه جبهه رفته رو نديدم !!!)
در هر صورت....

كم پشت

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
با اين كه پارتيش كلفته به قول كاكو ولي فيلم "موج مرده" كه ساخته حاتمي كيا بود خيلي جاهاش سانسور شد/

Jacky

کاربر فعال
لایک‌ها
34
هم كاكو و هم من نسخه كامل موج مرده رو ديديم ، طبق معمول وسواس و گير دادنهاي بيش از حد به اين فيلم بوده و اينكه مي خواستن يه حالي به اين بابا بدن كه بي خيال اين قضايا بشه و.... ( هر كي هم نسخه كامل رو خواست در خدمتم ، البته بعيد مي دونم طالب داشته باشه ، براي همين تعارف زدم :p )
من هم با كاكو موافقم ، كه اين بنده خدا يه جوري سوراخ دعا رو گم كرده ، نمي دونه كدوم وري بره ؟ چه كار كنه ؟ خلاصه بنظر مياد به جورايي Hang كرده باشه !
راستي حتما مي دونين كه بر خلاف اكثر فيلمهاش ، فيلمنامه ارتفاع پست مال خودش نبود و فقط كارگرداني كرده بود .
در ضمن همونطور كه در همه اقشار افرادي وجود دارن كه بهشون ظلم زياد شده و در عين حال ظالم و سو استفاده جو درشون زياده ، در جمعيت جبهه رفته نيز همين حكايت وجود داره ، پس بهتر بي خود با هم دعوا نكنيم .
بهر حال تا ديدن " به رنگ ارغوان " صبر كنيم ، ببينيم اين بار چه كر كرده ؟

SherlockHolmes

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
825
به رنگ ارغوان موضوعش چيه؟

Kako

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
به داش شرلوك علي رغم ارادتي كه به استاد دارم ولي انصافا عكس استادو گذاشته بودي آواتار زير اسم شرلوك هولمز .....خيلي عجيب شده بود برام:p
آره من موج مرده رو يكمي تيكه پاره ميدونم. چون به داش ابرام سخت گذشته بود سر فيلمبرداريش حتي. همون لباس سردار كه تن داش پرويز پرستويي نشون ميده بقدري دردسر شد براش كه......
البت حلش كرد بالاخره:D

بقول خودش ميگه من حرفي كه لازم ميبينم گفته بشه رو ورميدارم با يه شكلي كه شم هنريم بهم ميگه فيلم ميكنم. ولي شكر خورده اينا حرفاي خودش(و يا خداي نكرده يكي ديگه) است!

من تعريف زياد كردم از اين كارگردان بايد نقد هم بكنيم. ايشالله از پست بعد.

kami

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2
به نقل از SherlockHolmes :
به رنگ ارغوان موضوعش چيه؟
گويا داستانش يه خورده سياسيه. يه مامور امنيتي که عاشق دختر کسي ميشه که بايد کارشو بسازه.( اين چيزاييه که موقع فيلک برداري درز کرده بود بيرون شايدهم اصلا کلا عوض شده باشه).

Kako

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
به نقل از kami :
گويا داستانش يه خورده سياسيه. يه مامور امنيتي که عاشق دختر کسي ميشه که بايد کارشو بسازه.( اين چيزاييه که موقع فيلک برداري درز کرده بود بيرون شايدهم اصلا کلا عوض شده باشه).
سياسي يا عشقي؟ :blink:

Jacky

کاربر فعال
لایک‌ها
34
تا اونجايي كه من مي دونم داستان به رنگ ارغوان عشقيه و نقش اول مرد رو " حميد فرخ نژاد " بازي ميكنه و نقش اول زن هنرپيشه معروفي نيست .
حاتمي كيا براي اولين بار خودش قصد تدوين فيلم رو داره و اين فيلم رو خودش تدوين خواهد كرد . ساير هنر پيشگان فيلم : خزر معصومي، فرهاد قائميان، مهرداد ضيايي، كوروش تهامي، رضا بابك و محمدعلي اينانلو
مو سيقي متن رو هم فردين خلعتبري ساخته و طراح گريم: عبدالله اسكندري است .
فيلم به رنگ ارغوان را مؤسسه بشرى فيلم تهيه كرده و حسن كريمى فيلمبردار آن بوده است
فيلمبردارى اين فيلم در بهمن و اسفندسال گذشته در منطقه فيروزكوه انجام شده است.

buf

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
به نقل از SherlockHolmes :
بايد احترام بزارند يا فحش بدن!!در هر صورت من با حاتمي كيا موافقم كسايي كه جبهه رفتن و جنگيدن هيچ وقت
به حق خودشون نرسيدن!!(اينو با وجودي ميگم كه خودم از نزديك كسي كه جبهه رفته رو نديدم !!!)
در هر صورت....

با اين تيكه منم موافقم. شايد درست تر اين باشه كه بگم با لحنش موافق نيستم...

SherlockHolmes

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
825
اون زمانم خيليا بخاطر ترويج خشونت ازش انتقاد كردن مخصوصا سره آژانس!!
البته دست خودش نيست همه چيزو ايدئولوژيك نگاه ميكنه!(يا بهتره بگيم ميكرد!!)

كم پشت

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
حالا اگه گفتين تحفيه آقاي حاتمي كيا كه در اكثر فيلم هاي اين كار گردان بازي كرده كي؟(پرستوي نيست) :)

FARGO

Registered User
لایک‌ها
0
به نقل از كم پشت :
حالا اگه گفتين تحفيه آقاي حاتمي كيا كه در اكثر فيلم هاي اين كار گردان بازي كرده كي؟(پرستوي نيست) :)

اصغر نقي زاده و پلاك ;)

FARGO

Registered User
لایک‌ها
0
در مورد حاتمي كيا حرف و حديث بسياره
من يه نظري دارم
تا يك فيلم از جهت ساختار و تكنيك ارزشمند نباشه ارزش بحث در مورد فيلمنامه اش خيلي وجود نداره چون اون فيلم فيلمنامه خيلي خوب را هم خراب ميكنه

فيلماي حاتمي كيا واقعا بلوغ سينماي ايران هستن
فيلمهايي هستن كه معمولا كسي در مورد تكنيكشون حرفي نداره

FARGO

Registered User
لایک‌ها
0
و فقط به اين نكته توجه نكنين كه ا همه اش ژانر جنگي ميسازه
به اين دقت كنين كه هر بار يك نوآوري داره
آژانس با اون محدوديت فضا، روبان با اون محدوديت تعداد بازيگر، موج مرده با اون فيلمبرداري نوين، خاكستر سبز كه بقول خودش ما با يه دوربين رفتيم سفر و در آخر با يه فيلم برگشتيم

در مورد مهاجر و ديده بان هم چيزي نگم بهتره
فقط كافيه يه نيگاهي به فيلماي اون موقع و مثلا فقط به كيفيت تدوينشون بندازين تا ببينين اين مرد چه كرده.

بالا