حرفه اي نبودن بازار نوت بوك مشكل ايجاد مي كند...
پيمان جهانگاني مدير عامل شركت آفتاب شرق با اعلام اين مطلب افزود:تا چند سال پيش صنف كامپيوتر نظم و **** خاصي نداشت و هركس با هر ادعايي مي توانست از زير بار تعهداتش شانه خالي نمايد,ولي با شكل گرفتن **** صنفي رايانه اي مي توان اميدوار بود كه فعاليت ها حرفه اي تر و گارانتي ها قانون مند تر شود.
او تاكيد نمود:فروش نوت بوك نسبت به دو الي سه سال قبل سه برابر شده است و علت اين مسئله را مي توان در نياز روز افزون كاربران به كامپيوتر هاي قابل حمل و همراه پيدا كرد.
وي افزود:نداشتن نمايندگي رسمي مارك هايي كه فروش زيادي در بازار دارند از جمله مسائلي است كه باعث نگراني خريدار مي شود و عاملي مي شود تا آنها براحتي خريد ننمايند.ولي بايد اعلام شود كه شركت هايي كه روي برند خاصي بصورت حرفه اي كار مي كنند,خدمات پس از فروش مناسبي را ارائه مي دهند.مثلا در شركت ما طي هشت ماه گذشته به حدود 15 هزار نوت بوك گارانتي داده شده سرويس داده شده است.
وي سپس به مسئله مارك هاي ناآشناي اروپايي اشاره كرده و گفت:يك زماني دستگاه هاي ساخت تايوان و چين توسط شركتي كه در اروپا ثبت شده بود به بازارهايي با توانايي مالي پايين ارسال مي شد و در تبليغاتشان نيز توليد در اروپا به چشم مي خورد.اما زماني كه اين نوت بوك ها باز مي شدند,مشاهده مي شد كه ساخت چين و تايوان است.
او افزود:با اينكه اين گونه شركت ها از ضعف اطلاعات مردم استفاده مي كنند و با شعار هاي عوام فريبانه ذهن خريداران را مغشوش مي كنند,كمپاني هاي بزرگ نيز با رقابتي كردن قيمت ها شرايط را برآنها سخت مي كنند.
در حال حاضر بازار ايران به بلوغي رسيده است كه براحتي نمي توان با تبليغ قيمت كمتر آن را تحت تاثير قرار داد.در اكثر اوقات اين كيفيت برتر است كه گزينه اول خريدار مي شود.
وي مي گويد:اگر مي خواهيد تصويري از بازار آينده ايران داشته باشيد,به بازار آمريكا نگاه كنيد.شكل كلي بازار ما با چند سال تاخير از بازار آمريكا تبعيت مي نمايد.الان در بازار آمريكا و با وجود مارك هاي معتبر و با كيفيت بالا و قيمت هاي رقابتي و تيراژ بالاي رايانه,كامپيوتر ريماركي در سبد خريداران نميبينيم.
او نيز به قوانين جديد واردات مبني بر اجبار كسب تاييديه استاندارد براي نوت بوك هاي وارداتي اشاره كرد و گفت:
اگر مسئولين موسسه استاندارد مي خواهند كيفيت واردات دستگاهي را كنترل نمايند بيايند كمك كنند و باعث بهر رفتن زمان و هزينه نشوند.
او در ادامه گفت:تاثير اين قانون تابحال منفي بوده است و ترافيك وحشتناكي درست شده است كه در پايان به ضرر مصرف كنندگان خواهد بود.وي تصريح نمود:اصولا دستگاه هايي كه وارد ايران مي شونداز مارك هاي معروف و معتبري هستند كه داراي بالاترين استاندارد است.در اين حالت موسسه استاندارد مي خواهد آنها را بررسي و تاييد نمايند.اصولا استانداردي كه در داخل ايران به نوت بوك داده خواهد شد در حد CE/FCE نخواهد بود.
وي بازار نوت بوك ايران را در اختيار مارك هاي معتبر جهاني دانسته و مي گويد :تعداد كاربران اينترنت در ايران بيش از 5 ميليون نفر است و پيش بيني مي شود تا 10 سال آينده به 50 ميليون نفر برسد كه اين تحول تاثير مستقيم و مثبتي در فروش نوت بوك خواهد گذاشت.