ایران موبایل نیوز - تا چند وقت پیش، کسی گمان نمی کرد که هکرهای رایانه ای به حوزه تلفن همراه هم دستبرد زده باشند، اما پس از پخش شدن تصاویر و عکس های خصوصی ستاره های معروف جهان در فضای اینترنت و اعتراف آنان به ذخیره این تصاویر در گوشی های خود ، دیگر جای شکی برای منتقدان ورود هکرها به حوزه تلفن همراه باقی نماند.
با حضور اپراتورهای مختلف در ایران و توسعه روزافزون آنها و همچنین ارتقا گوشی تلفن همراه و قابلیت ارسال اطلاعات از راه های مختلفی همچون درگاه مادون قرمز و بلوتوث درسال های اخیر برنامه های مختلفی درباره این پدیده به دست هکرهای ایرانی نیز رسیده است.
به گفته بسیاری از فروشندگان نرم افزار تلفن همراه در تهران ، اغلب خریداران نرم افزار های مخرب را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند.
آنان با بیان این که فروش این گونه نرم افزارها سود فراوانی دارد ، می گویند: هر فردی این نوع نرم افزارها را نمی شناسد به همین دلیل هنوز فروش آنها جرم محسوب نمی شود.
فروشندگان در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی تلفن همراه ایران گفتند: کسانی که به دنبال این برنامه ها می گردند، حداقل باید آشنایی اندکی از چگونگی استفاده از این برنامه ها داشته باشند زیرا که در صورت ناآگاهی در نخستین اقدام اشتباه ، به گوشی خود آسیب می زنند.
به گفته برخی از کارشناسان گوشی در تهران، هکرها می توانند از طریق هر مجرایی که اطلاعات و دیتا را به گوشی ها منتقل می کند، به گوشی های دیگران حمله کنند.
نرم افزارهای زیادی دراین زمینه برای فروش به بازار تهران عرضه شده است که جدید ترین آن ، Mms hack craker است که نرم افزار هک کردن گوشی های کاربرانی است که از سرویس های ارزش افزوده MMS و GPRS استفاده می کنند.
هم اکنون تنها اپراتور دوم تلفن همراه ، شرکت ایرانسل خدمات ارزش افزوده MMS و GPRS را به کاربران خود ارایه می دهد ، بنابراین کاربران این نوع سیمکارت باید مراقب پیام های جدید مولتی مدیایی باشند که از سوی هکرها برای آنان ارسال می شود.
برخی از فروشندگان در تهران با بیان این که این نوع نرم افزار را ندارند ، می گویند: هکرهایی که از روش MMs گوشی های دیگران را هک می کنند، ،فقط می توانند به گوشی آنها آسیب برسانند.
آنان می افزایند: هم اکنون توانایی این برنامه ها تنها در ویران کردن گوشی ها است و هکرها با استفاده از آن نمی توانند اطلاعات شخصی افراد را به گوشی خود منتقل کنند.
"هاشم-خ" یکی از تعمیر کاران گوشی می گوید: هکرهای MMS حمله خود را با ارسال تصویر، صدا یا عکس به کاربر هدف ارسال می کنند.
وی گفت: این هکرها ، برای حمله از این طریق به کاربر مورد نظر، حتما باید شماره وی را داشته باشند.
به گفته وی ، این نوع هک ها اکثرا از سوی دوستان انجام می شود .
فردی که از سیستم ق MMs صورت می گیرد،
آنان می افزایند: هم اکنون تنها از طریق بلوتوث است که هکرها به اطلاعات شخصی دیگران و همچنین شماره تلفن آنان پی می برند.
یکی از تعمیر کاران گوشی که خود را " صادق رمضانی " معرفی کرد ، در این باره می گوید: هر روز بر تعداد افرادی که گوشی آنها مورد حمله قرار گرفته اضافه می شود.
وی گفـت: بسیاری از افرادی که گوشی هایشان معیوب شده ، دلیل آن را نمی دانند.
وی همچنین می گوید: هر چند وقت ، هکرهایی که خود قربانی برنامه ها ریخته شده در گوشی خود شده اند ، به ما مراجعه می کنند که اکثر آنان افراد تازه کار و کم تجربه هستند.
به عقیده وی ، یکی از دلایل افزایش تعداد این افراد ، آسان در اختیار قرار گرفتن این نوع برنامه ها است .
وی می گوید: کافیست تا کلمه هک تلفن همراه را در موتورهای فارسی زبان اینترنت جستجو کنید تا هزاران سایت به طور رایگان نرم افزارهای مخرب را در اختیار کاربران قرار دهند.
وی افزود: از طرفی لوح های فشرده حاوی هزاران برنامه هک به راحتی و قیمتی بسیار ناچیز در بازار به فروش می رسد و هکرهای ایرانی با پرداخت کمتر از 50هزار ریال می توانند جدید ترین برنامه مخرب گوشی تلفن همراه را خریداری کنند.
"مهدی-م" فروشنده نرم افزارهای تلفن همراه در بازار جمهوری تهران با بیان این مطلب که اکثرا نوجوانان و جوانان به دنبال اینگونه لوح های فشرده هستند ، می گوید: هکرهای ایرانی را به دو دسته می توان تقسیم کرد، برخی از آنان ، برای تفریح کردن و متعجب کردن دوستان خود به دنبال برنامه های هک می گردند و برخی دیگر به دنبال به دست آوردن اطلاعات شخصی افراد هستند.
مهدی می گوید: نرم افزاری های آسیب رسان ، ساده ترین نوع برنامه های هک هستند و غالبا کاربران مبتدی نیز می توانند به سادگی از آنها استفاده کنند.
وی ساده ترین نوع هک کردن را ، ذخیره کد مخصوصی در قسمت نام بلوتوث گوشی می داند و می گوید: هکرها پس از دادن این کد، بلوتوث خود را روشن می کنند و از کاربری که قصد دارد به گوشی او حمله کند می خواهد تا گوشی آنها را از طریق بلوتوث جستجو کند.
وی گفت: حمله به گوشی کاربر مورد هدف ، با پیدا شدن نام گوشی هکر
به پایان رسیده است و گوشی کاربر مورد حمله قرار گرفته پس از چند ثانیه شروع به خاموش و روشن شدن می کند.
وی گفت: کاربر مورد حمله قرار گرفته باید برای رفع مشکل گوشی خود به تعمیر کاران مراجعه کند.
"حسین –ر" یکی از تعمیرکاران گوشی در بازار تهران می گوید: هکرهای حرفه ای با برنامه نویسی ، پیام های کوتاهی درست می کنند که کاربر با دیدن این پیام ها متعجب می شود.
وی افزود: اکثر این پیامها حاوی دستورالعمل های نرم افزاری هستند که می تواند در حد روشن، خاموش شدن صفحه نمایش یا روشن شدن ویبره گوشی خلاصه شود یا گوشی را دچار نقص نرم افزاری کند.
وی با بیان این که هم اکنون متداولترین شیوه هک کردن گوشی ها از طریق بلوتوث صورت می گیرد، می گوید: کاربران گوشی نیز از برنامه هایی که از طریق بلوتوث حمله صورت می گیرد استقبال بیشتری می کنند.