• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار :: گوشي ها، سرويس ها و شبكه

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
ایستنا - سال 84 برای صنعت مخابرات کشور و بخصوص موبایل ایرانی سال پر هیجان و خبرسازی بود: این سال با راه اندازیٍ با تاخیر "شبکه تلفن همراه اعتباری تالیا" آغاز شد ، با جنجال های دامنه دار و گسترده داخلی و خارجی "مناقصه اپراتور دوم تلفن همراه" و "کنار گذاشته شدن ترکسل با جایگزینی MTN آفریقای جنوبی" ادامه پیدا کرد و در آخر با بهت ناشی از"ثبت نام نزدیک به هشت میلیون سیم کارت شبکه تلفن همراه دولتی" پایان یافت. در این سال ضریب نفوذ تلفن همراه در كشور به ازای هر 100 نفر 12.45 نفر بود.

در این گزارش به وقایع نگاری و مرور اجمالی مجموعه رویدادهای حوزه تلفن همراه در سال 84 میپردازیم:

• شبکه تلفن همراه دولتی کشور

شبکه تلفن همراه دولتی کشور (TCI) با 8 میلیون و 503 هزار و 60 مشترک سال 84 را به پایان برد که بوسیله 6 هزار و 251 ایستگاه آنتن BTS در 997 شهر سرویس دهی میکرد.
تعداد سیم کارت های واگذار شده اپراتور دولتی کشور در این سال 3 میلیون و 427 هزار و 382 شماره بود که باقی مانده واگذاری سیم کارتهای 6 / 5 میلیون متقاضی ثبت نامی سال 83 این اپراتور را تشکیل میدادند و از این طریق و در آستانه دوازدهمین سال آغاز بكار شبکه تلفن‌همراه دولتی کشور واگذاری یكساله تلفن‌همراه از میزان دایری تلفن ثابت پیشی گرفت.

پایین بودن کیفیت خدمات تلفن همراه، بخصوص سیم کارت های اپراتور دولتی تلفن همراه کشور بر کسی پوشیده نیست و بیش از 12 سال است که مشترکان به اختلالات زجرآورش عادت کرده اند از این رو در این خصوص تنها با یادآوری چند اختلال عظیم سراسری و منطقه ای بسنده میکنیم.

- SMS و خدمات ارزش افزوده مبتنی بر آن:
سرویس های ارزش افزوده از جمله منابع درآمد اصلی اپراتورهای تلفن همراه به حساب می آیند که از طریق آن و با عرضه سرویس های پیشتار و کاربردی و مدیریت هوشمندانه و فرهنگ ساز میتواند ارقام نجومی ای را به میزان درآمدهای یک اپراتور تلفن همراه اضافه نمایند. اما در ایران تا واپسین روزهای سال 84 تنها از مجموع هشت و نیم میلیون مشترک این اپراتور تنها 3 میلیون و 436 هزار و 880 مشترك امکان ارسال پیام كوتاه (SMS) را داشتند که یك میلیون و 882 هزار و 880 نفر از آنها در سال 84 به جمع مشترکین این سرویس پیوستند. اما در آخرین روزهای سال 84 مدیران شرکت ارتباطات سیار اعلام کردند با توجه به نصب و راه اندازی دو مرکز کوته پیام (SMS Center) جدید با مجموع ظرفیت 5 میلیون کاربر امکان ارسال SMS کلیه مشترکان را در سه روز آخر سال فراهم میکنند که چنین هم شد و سرویس ارسال SMS کلیه مشترکان اپراتور دولتی تلفن همراه کشور در واپسین روزهای 84 فعال شد.

همچنین در این سال بعد از دوسال پیگیری شرکت های خواهان ارائه خدمات ارزش افزوده مبتنی بر بستر SMS اوائل زمستان 83 اطلاعیه شرکت ارتباطات سیار برای برگزاری مزایده انتخاب پیمانکار خدمات ارزش افزوده مبتنی بر SMS در روزنامه های کشور منتشر شد. برنده این مناقصه شرکتی بود که بیشترین مقدار میزان ارسال SMS در ماه را در مقابل رقبای خود تعهد میکرد شرکت گمنامی به نام "رهیاب رایانه گستر" منتصب به سازمان بنادر و کشتی رانی کشور بود که ارسال تعداد پنج میلیون پیام در ماه را متعهد شده بود.مطابق اسناد این مناقصه شرکت ارتباطات سیار میتوانست حداکثر سه برنده داشته باشد که هر یک میبایست رقمی مشابه رقم برنده اول را تعهد میکردند. برنده دوم یعنی مگفا (مرکز گسترش فناوری اطلاعات وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع وزارت صنایع) بلافاصله تعهد ارسال پنج میلیون کوته پیام در ماه را پذیرفت و به عنوان دومین برنده این مناقصه اعلام شد. شرکت سروش رسانه صدا و سیما هم در نهایت حاضر به تقبل تعهدی به این سنگینی نشد و از گردونه رقابت خارج شد و نوبت به شرکت آتیه داده پرداز رسید که بالاخره تعهد ارسال 5 میلیون پیام درماه را پذیرفت و فهرست برندگان مناقصه انتخاب پیمانکار عرضه خدمات ارزش افزوده مبتنی بر SMS را کامل کرد و تابستان امسال لینک ارتباطی مبتنی بر IP این سه شرکت به مرکز کوته پیام (SMS Center) شرکت مخابرات ایران برقرار شد و به مرور سرویس های این شرکت ها با شماره های اختصاصی ویژه ای که بدون کد و با ارقام 1000 ، 2000 و 3000 آغاز میشدند عرضه شد.
اما تا به امروز جز ارسال پیام های تبلیغاتی و چند سرویس ارزش افزوده معمولی حرکت قابل توجهی از این سه پیمانکار دیده نشده که البته طبق شنیده ها هیچ یک از این سه شرکت به ترافیک مورد تعهد خود نرسیده اند که بنا به اطلاعات رسیده علت اصلی آن به سنگ اندازی ها ، آئین نامه ها و بخشنامه هایی برمیگردد که پس از عقد قرارداد و برقراری لینک هر از گاهی از سوی شرکت ارتباطات سیار صادر و به این شرکتها ابلاغ میشود.

سرویس صندوق پست صوتی این شبکه هم چندان مورد استقبال کاربران قرار نگرفت و تنها 84 هزار و 295 مشترك در سال 84 به جمع 181 هزار و 295 کاربر این سرویس پیوسته اند که با تعداد هشت میلیونی مشترکین این شبکه رقم بسیار ناچیزی ایست.

به اعتقاد نگارنده اختلالات گسترده سرویس فوق (نظیر عدم ضبط پیام ورودی و یا عدم آگاه سازی صاحب سرویس از پیام جدید) و همچنین نیاز به مراجعه حضوری مالک خط به دفاتر امور مشترکین برای فعال سازی سرویس به همراه عدم اطلاع رسانی گسترده و تلاش برای فرهنگ سازی استفاده از این خدمت از جمله دلایل تعداد پایین مشترکان این سرویس ارزش افزوده میباشد.

- رومینگ TCI با اپراتورهای خارجی تلفن همراه:
بحق سال 84 ، سال پر فعالیتی برای واحد هماهنگی های بین اپراتوری شرکت ارتباطات سیار بود چرا که در این سال امکان استفاده سیم کارت های این اپراتور در 80 اپراتور خارجی و در 48 کشور جهان فراهم شد.

- ثبت نام نجومی:
زمستان 84 اولین (و آخرین) نشست مطبوعاتی رسول سرائیان مدیرعامل وقت شرکت ارتباطات سیار برگزار شد. در این نشست و در میان همهمه و اعتراضات خبرنگاران به شکل ارتباط این شرکت با رسانه ها و مدیریت جلسه فوق مهندس سرائیان با ته لهجه اصفهانی خود خبر از برگزاری دور تازه ثبت نام سیم کارت تلفن همراه شبکه دولتی کشور با مبلغ 360 هزار تومان بدون تعیین سقف و محدودیت در بهمن ماه خبر داد...ثبت نام سیم کارت های فوق برگزار شد و تا پایان آن حتی مدیران این شرکت و شرکت مخابرات ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باور نمیکردند که پایین آوردن هزینه ثبت نام از 440 به 360 هزار تومان و ثبت نام قسطی برای فرهنگیان و پرستاران هفت میلیون و نهصد و هشتاد و هشت هزار متقاضی خواهد داشت، اما چنین شد!

موضوع به همینجا ختم نشد چرا که در اسفند 85 محمد ******* وزیر ICT در چند مصاحبه اعلام کرد که مصمم هستند با برنامه ریزی دقیق و کار فشرده تمام سیم کارت های ثبت نامی این دوره را در سال 85 واگذار کنند! این یعنی واگذاری تقریبا معادل کل سیم کارت های واگذار شده در طول 12 سال اخیر در طی یک سال...باید منتظر ماند و عملی شدن این وعده را در سال 85 دید.


• اپراتور دوم تلفن همراه کشور

در تاریخ 29/11/82 كنسرسیوم ایرانسل متشکل از شرکت ترکسل کشور ترکیه ، شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) متعلق به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و بنیاد مستضعفان و جانبازان به عنوان برنده‌ مزایده‌ انتخاب اپراتور دوم تلفن همراه کشور و عرضه سیم کارت های 120 هزار تومانی (که بعدها با تصمیم مجلس به 150 هزار تومان افزایش پیدا کرد) اعلام شد.در این راستا كنسرسیوم آسیای جنوب شرقی به عنوان شریك خارجی این شركت معرفی گردید كه باید اقداماتی را از جمله ثبت شركت و واریز ضمانت‌نامه 300 میلیون یورویی حق امتیاز طرح به انجام می‌رساند.

در متن قرارداد اولیه و مقررات این مزایده بندی وجود داشت كه از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و طرفین حاضر در مزایده به امضا رسیده بود و بر اساس آن وزارت ارتباطات حق داشت قبل از به پایان رسیدن فرآیند مزایده آن را تغییر داده و یا بلکل ملغی كند. زمان پایان اعتبار این شرط واریز مبلغ 300 میلیون یورو بعنوان ضمانتنامه بانکی برنده مزایده اعلام شده بود اما در نهایت با وجود عدم واریز مبلغ مذكور هیچگاه مزایده از سوی وزارت ارتباطات باطل نشد. تا اینكه مباحث مربوط به ایرادات و نگرانی های امنیتی و حقوقی مجلسیون به مزایده فوق مطرح شد که در نهایت منجر به مصوبه‌ جنجالی مجلس و تغییر میزان سهام طرف‌های داخلی و خارجی این كنسرسیوم شد که وزارت ارتباطات با ابلاغ مصوبه‌ مجلس به شركت ایرانسل برای انتخاب شریك خارجی خود فرصت داد .

از نظر وزارت ارتباطات شریك خارجی همان كنسرسیوم آسیای جنوب شرقی به شمار می‌آمد و چندین مرتبه از طرف وزارت ICT و شركت ایرانسل برای واریز مبلغ از سوی ایرانسل فرصت تعیین شد اما هرگز ترکها نسبت به واریز این پول اقدام نكردند.

نهایتا وزارت ارتباطات ، برای ایرانسل چندین بازه زمانی تعیین كرد: فرصت اول در تاریخ 26/5/84 و برای به ثبت رساندن شركت ایران سل تعیین شد كه این كار صورت گرفت اما فرصت دوم تا تاریخ 13/6/84 بود تا تركسل به عنوان سهام دار خارجی و مالک حداكثر 49 درصد از سهام شركت ایرانسل نسبت به امضای تفاهم‌نامه‌ سهامداران اقدام و اصل آن را به تایید مدیرعامل برگزیده شرکت ایرانسل و مجری طرح رسانده و به سازمان تنظیم مقررات کشور ارایه كند. همچنین ضمانت نامه‌ بانكی باید به طرفیت وزارت ارتباطات و به منظور تضمین پرداخت مبلغ 300 میلیون یورو حق امتیاز و صدور پروانه‌ و سایر وجوه قانونی برای شركت ایرانسل تامین و به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات کشور ارایه کند.

بر طبق همین تصمیم چنانچه در پایان این مهلت یعنی 13/6 /84 تركسل به تعهدات خود عمل نكرد سهامدار خارجی ، برنده‌ دوم مزایده اعلام خواهد شد كه می‌بایست اقداماتی كه از سوی ایرانسل به انجام می‌رسید ، انجام دهد و این كار نیز بر اساس مجوز شورای عالی اقتصاد صورت ‌گرفت.

بنا بر این گزارش، نهایتا مبلغ حق امتیاز باید تا تاریخ 30/8/84 به خزانه واریز و برندگان مزایده رسما كار خود را آغاز میکردند در غیر این صورت مزایده ابطال میشد.

باوجودی كه برای وزارت ارتباطات تفاوتی نمی‌كرد كه پول از سوی MTN (اپراتور تلفن همراه آفریقای جنوبی که پس از ترکسل بیشترین امتیاز را در این مناقصه کسب کرده بود) ویا تركسل واریز شود بارها و در مراحل مختلف برای طرف ترك فرصت گذاشته شد، در این راستا تركسل اعلام كرد كه پول را واریز كرده است اما مسؤولان وزارت ICT اعلام کردند كه تركسل به حساب این وزارتخانه پولی واریز نكرده و فقط در یكی از بانك‌های ایرانی موجودی خود را اعلام داشته!

بحث امتیاز فنی مزایده‌ اپراتور دوم به گونه‌ای بود كه هر چهار شركت حاضر در مزایده از امتیاز فنی مناسب برخوردار بودند كه اتفاقا MTN آفریقای جنوبی با 90 امتیاز دارای رتبه‌ اول بود. همچنین لازم به یادآوری است كه ارزیابی فنی توسط اتحادیه‌ی جهانی مخابرات، كنسرسیوم مشاور وزارت ارتباطات و مشاور داخلی انجام گرفته بود،بنابراین چنانچه طرف ترك نیز در مزایده حضور نمی‌یافت از نظر فنی ایرادی به طرفین وارد نبود با این اوصاف و با توجه به این‌كه وزارت ارتباطات حداقل در چند مرحله برای شركت ترك فرصت گذاشته بود دقیقا مشخص نیست كه چرا هر بار كار به نوعی به تعویق انداخته می‌شد .

نهایتا در اول تیر 84 دکتر معصوم فردیس مدیر پروژه اپراتور دوم تلفن همراه در وزارت ICT طی مصاحبه ای با خبرگزاری رویترز رسما اعلام کرد "مذاکره با MTN بعنوان جانشین ترکسل آغاز شده" و دیگر ترکسل براى حضور در ایرانسل شانسى ندارد.

یازده روز بعد مسعود مقدس رئیس وقت هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران در جمع خبرنگاران از تعیین تکلیف اپراتور دوم خبر داد و گفت "اعضای داخلی و خارجی كنسرسیوم ایران‌‏سل سرانجام امروز به توافق رسیده و تركیب هیات مدیره كنسرسیوم را مشخص کردند."

پانزدهم مهر 84 مدیر ارشد MTN در ایران طی مصاحبه ای از واریز مبلغ حق امتیاز پروژه توسط MTN خبرداد و گفت "مذاكرات ما با طرف ایرانی روند ونتایج بسیار خوبی داشته است و طی این جلسات توانستیم كلیات پروژه‌ اپراتور دوم تلفن همراه را نهایی كنیم." كریس كیلووان هماهنگ كننده ومدیر ارشد MTN در ایران در خصوص قرارداد شركت MTN و طرفین ایرانی گفت:"كلیات قرارداد نهایی شده وتنها چند مورد جزیی باقی مانده است كه در تلاش هستیم تا هفته‌ آینده این موارد جزیی را نیز نهایی كنیم‌، تا همه چیز تا تاریخی كه دكتر ******* مشخص كرده است، آماده شود."در همان گفتگو هماهنگ كننده ومدیر ارشد MTN در ایران اعلام کرده بود که "طی هفته‌ گذشته مبلغ گارانتی 300 میلیون یورویی را به بانك ملی ایران واریز كرده‌ایم تا كار روال قانونی خود را طی كرده باشد."

فردای آن روز دکتر ابراهیم محمودزاده مدیرعامل صاایران و عضو هیأت موسس ایرانسل اعلام کرد "دیگر راجع به ترك سل صحبتی نمی كنیم .چرا كه بحث ترك سل مرده و تمام شده است." وی تاکید کرده بود "ایرانسل دیگر راجع به ترك سل اظهارنظر نخواهد كرد و هر چه بوده قبلا اعلام كرده است و دیگر نیازی به بازكردن بحث ترك سل در ایران نمی بیند." و نهم آذر 84 آغاز مرحله‌‏ عملیاتی پروژه اپراتور دوم تلفن همراه از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شركت ایران‌‏سل ابلاغ شد و طبق زمان بندی مورد تعهد ایرانسل 9 ماه از این زمان میبایست بعد سیم كارت 150 هزار تومانی در اختیار مردم قرار گیرد.و این بار باز مدیرعامل صاایران بود که از برگزاری اولین جلسه‌‏ رسمی قانونی و دقیق شركای این شركت برای پیشبرد راهكارهای اجرایی و تعیین اعضای شركت خبر داد که طی آن مهندس دزفولی مدیر عامل شرکت صنایع مخابرات صاایران به سمت مدیر عامل و محمد مخبر معاون بنیاد مستضعفان نیز به عنوان نایب رییس هیات مدیره ایران‌‏سل انتخاب شده بود.

علیرغم اعتراضات ترکسل به روند مناقصه و طرح شکایت این شرکت در دادگاههای داخلی و خارجی شفافیت مزایده نیز از دیگر نكات مورد توجه بود چراکه پس از اعلام تركسل به عنوان برنده‌ ‏مزایده‌ اپراتور دوم تلفن همراه، وزیر مخابرات آفریقای جنوبی رسما طی نامه‌ای از وزارت ‏ICT‏ ایران تشكر كرده و اعلام كرده بود: "این مزایده از شفاف‌ترین مزایده‌هایی است كه در آن حضور ‏داشته" وی در این نامه هم‌چنین علاقه‌مندی خود را برای حضور در سایر پروژه‌های ‏مخابراتی ایران اعلام كرد.‏

از طرفی دیگر مدیرعامل كنسرسیوم ، اوراسكام بالی روسیه هم طی ‏نامه‌ای به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران اعلام كرد كه مزایده‌ اپراتور دوم تلفن همراه ‏از بهترین و شفاف‌ترین مزایده‌ها در تاریخ این كشور می‌باشد كه با مقرراتی روشن و ‏مكاتباتی منظم و مطابق زمان صورت پذیرفت .‏وی همچنین نتیجه‌ مزایده را موفقیت بزرگی برای وزارت ارتباطات، دولت خاتمی‌، و مردم ‏كشور دانسته بود.


• شبکه تلفن همراه اعتباری تالیا

شبکه تلفن همراه اعتباری کشور که حالا دیگر همه آن را با نام تجاری تالیا میشناسند با 2 سال تاخیر در چهارم اردیبهشت 84 و توسط مجتمع صنعتی رفسنجان و با مکالمه تلفنی سید احمد معتمدی –وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات- با خانواده شهید جهان آرا در شهر تهران راه اندازی شد و واگذاری 677هزار سیم کارت متقاضی ای که در اسفند 83 از طریق دفاتر پستی شهر تهران پیش ثبت نام کرده بودند آغاز شد که در نهایت و طی 17 هفته واگذاری 455هزار و 855 متقاضی برای دریافت سیم کارت 45هزار و دویست تومانی خود به هفت ایستگاه تالیا مراجعه کردند.

البته علیرغم وعده های مدیرعامل این شرکت در و واگذاری سری دوم این سیم کارت ها در پایان سال 84 این اولین و آخرین دور واگذاری این سیم کارت ها در سال 84 بود.

شبکه تلفن همراه اعتباری تالیا که کار خود را با 150 ایستگاه آنتن BTS شروع کرد در حال حاضر 264 BTS فعال در سطح تهران دارد که البته با آمار هزار و پانصد و بیست و سه BTS شبکه 3 ميليون و 513 هزار و 338 نفری تلفن همراه دولتی در تهران قابل مقایسه نیست.

تا قبل از افتتاح شبکه تالیا ، هیچ کس فکر نمیکرد شبکه ای ضعیف تر و بی کیفیت تر از شبکه تلفن همراه دولتی ایران ( TCI ) وجود داشته باشد، اما بعد از آغاز واگذاری سیم کارت های این اپراتور و زیر بار رفتن شبکه تالیا ، TCI رو سفید شد چرا که تالیا ثابت کرد میشود شبکه ای بی کیفیت تر از شبکه تلفن همراه دولتی کشور هم وجود داشته باشد!

کیفیت خدمات و پوشش این شبکه هم با توجه به تعداد کم آنتن های BTS و عدم پوشش کلی برخی مناطق و نقاط کور بالا ، محدودیت پهنای باند لینک های ارتباطی این شبکه با شبکه تلفن همراه و ثابت دولتی کشور و همچنین محدودیت پهنای باند لینک ارتباطی مرکز SMS تالیا به مراکز SMS شرکت مخابرات ایران به هیچ وجه قابل قبول نیست. البته این درحالی ایست که 5 ماه بعد از واگذاری این سیم کارتها حسین بهرامپور مدیرعامل مجتمع صنعتی رفسنجان و مجری پروژه طی نشستی با خبرنگاران با تاکید بر اینکه "سرمایه گذاری مبتنی بر توسعه تا شش میلیون مشترک انجام شده است و یکصد و 20 میلیون تومان برای شبکه تالیا هزینه شده" اعلام کرد که "شبکه تالیا در تهران نیازمند 72 مورد جابه جایی جزیی در تجهیزات نصب شده است" وعده داد"از امروز تا ظرف 60 روز، تمامی مسایل و مشکلات این شبکه حل و وضعیت مطلوبی حاصل شود."

تالیا درحالی گوی سبقت بی کیفیتی را از شبکه TCI ربود که پیشتر مدیرعامل آن یعنی حسین بهرامپور وعده دستیابی به "شبكه‌ ای كارآمد" با ظرفيت سرويس دهي كامل براي 3 ميليون مشترك در 3 سال آينده را داده بود و جری مابس مدیر وقت ارشد این شبکه از آمادگی دو شركت tele2iran و مجتمع صنعتي رفسنجان برای کمک به شركت مخابرات ايران در زمينه‌ افزايش ظرفيت شبکه تلفن همراه دولتی کشور ارائه خبرداده بود.

پیش از راه اندازی این شبکه بهرامپور -مديرعامل مجتمع صنعتي رفسنجان- نوید دستيابي به شبكه‌ ای كارآمد با ظرفيت سرويس دهي كامل براي2 ميليون مشترك در 3 سال آينده را داده و اضافه کرده بود "بر اساس برنامه‌ زمانبدي شده مجري موظف است در سال اول، يك ميليون شماره‌ تلفن همراه اعتباري را به مشتركين واگذار كند كه در اين فاز، تهران و مراكز 28 استان تحت پوشش اين سرويس قرار خواهند گرفت و در سال دوم ضمن تكميل عمليات سال اول تمامي كشور زيرپوشش قرار خواهد گرفت و ظرفيت به 2 ميليون مشترك افزايش خواهد يافت" همانطور که بهرامپور گفت تالیا موظف بود در سال اول یک میلیون شماره واگذار کند اما امروز و بعد از گذشت نزدیک به سه سال از اعلام برنده مناقصه و یک سالگی شبکه، تالیا تنها 455 هزار و 855 مشترک محدود به شهر تهران را داراست و درحالی به اولین سالگرد تولد تالیا (چهارم خردادماه) نزدیک میشویم که خبری از راه اندازی رسمی شبکه در 28 مرکز استان مورد تعهد نیست و تالیا در سال 84 از تهران بیرون نرفت!

دوشنبه 19ام دیماه سال 84 ایرنا مصاحبه ای از رييس كميته مخابرات مجلس شورای اسلامی را منتشر کرد که طی آن دکتر رمضانعلی صادق زاده اعلام كرده بود: يك ماه به وزارت ارتباطات و شركت تاليا فرصت داديم كه اقداماتي براي بهبود كيفيت سيم‌كارت اعتباري انجام دهند.وی اظهار داشته بود: "وضع موجود سيم‌كارت اعتباري تلفن همراه بعد از ظهر روزگذشته با حضور مدير عامل شركت تاليا، وكيل حقوقي وي ، رييس سازمان تنظيم مقررات ، نماينده بخش ارتباطات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي و نمايندگاني از دفتر مشاركت مردمي و عمومي وزارت ارتباطات در اين كميته بررسي شد. ما، هم از نظر كيفيت و هم از نظر نحوه واگذاري سيم‌كارتهاي اعتباري بشدت گله كرديم و آقاي "بهرامپور" مدير عامل تاليا، گزارشي را از وضع موجود داد و معلوم شد فازبنديهاي پروژه اجرا نشده و كيفيت ، مطلوب نيست. از وزارتخانه و سازمان مديريت گله كرديم كه با توجه به اينكه قرارداد پروژه در ‪ ۸۲/۱۱/۲۸اجرايي شده بود و قرار بود ظرف دو سال، يعني تا ‪ ۸۴/۱۱/۲۸ دو ميليون سيم كارت اعتباري واگذار شود، چرا تنها ‪۲۵ درصد از سيم‌كارتها را آن هم با كيفيت بسيار پايين ، واگذار كرده‌اند. ونكته دوم كه مطرح كرديم اين بود كه آينده قرارداد بسيار مبهم است و مشخص نيست بقيه واگذاري سيم‌كارتها در پروژه‌اي كه مهلت تكميل آن ، يك ماه ديگر تمام مي‌شود، چگونه خواهد بود و اگر با كيفيت فعلي پيش برود، اصلا قابل قبول نيست ."

به گفته صادق‌زاده، "مجلس يك ماه به وزارتخانه، سازمان مديريت و شركت تاليا فرصت داد تا مشكلات داخلي خود را حل كنند و يك ماه ديگر، یعنی در اواخر بهمن 84، مجددا اين جلسه را در كميته برگزار كنيم تا تاليا جدول زمان‌بندي خود را براي اجراي پروژه به كميته بياورد و از نظر كيفيت نيز بايد اقداماتي انجام دهد تا به حد استاندارد برسانند".

وي افزود: گفتيم كه اگر نتوانيد اين اقدامات را انجام دهيد، ما در جهت لغو اين قرارداد حركت مي‌كنيم و يا اصلا اجازه واگذاري سيم‌كارت اعتباري را نمي‌دهيم و يا مجددا وزارت ارتباطات را ملزم مي‌كنيم كه مناقصه جديدي را برگزار كند. اما تا پایان 84 این جلسه هرگز تشکیل نشد!

- سیم کارت اعتباری TCI :
روز 28ام بهمن 84 برای مدیران تالیا روز سختی بودی چرا که بعد از مدتها زمزمه دكتر وفا غفاريان ، رييس هيات مديره شركت مادر تخصصي مخابرات ايران ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا رسما شایعات مطرح شده در خصوص طرح عرضه مستقیم سیم کارت اعتباری توسط شرکت مخابرات ایران و مبتنی بر بستر شبکه تلفن همراه کشور را تایید کرد در خصوص جزييات طرح سيم كارت اعتباري اپراتور اول ، اظهار داشت: بررسي‌‏هايي درحال انجام است كه طي آن شركت مخابرات ايران بتواند با امكاناتي كه تامين كرده، سيم كارت‌‏هاي تلفن همراه را هم به صورت پيش پرداختي در اختيارمردم قرار دهد.وي ، با بيان اين كه اين سيم‌‏ كارت‌‏ها قابليت تاليا را دارا هستند ، ياد آور شد: سيم كارت اعتباري شركت مخابرات از نظرتعرفه مخابراتي نيز مشابه تاليا عمل خواهد كرد.

رييس هيات مديره شركت مخابرات ايران ، افزود: درقانون و در پروانه‌‏اي كه به شركت تاليا داده شده ذكري از اين كه اين شركت به طور انحصاري بخواهد در زمينه سيم كارت اعتباري فعاليت كند به ميان نيامده ، بنابراين اقدام شركت مخابرات براي ارايه سيم كارت‌‏هاي اعتباري خللي در فعاليت‌‏هاي اين شركت وارد نمي‌‏كند.وي ، با تاكيد بر اين كه در صورت تصويب به صورت قطعي شرايط اجراي اين طرح اعلام مي‌‏شود ، خاطرنشان كرد: درابتداي سال 85، امكان واگذاري سيم كارت اعتباري اپراتور اول از نظر فني وجود خواهد داشت ، چراكه شبكه‌‏هاي هوشمند آن راه اندازي خواهد شد.

شش روز بعد از اعلام رسمی طرح شرکت مخابرات ایران برای عرضه مستقیم سیم کارت اعتباری با استفاده از بستر شبکه هوشمند (IN) شبکه تلفن همراه دولتی کشور توسط رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران يكي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از حساسيت مجلس نسبت به اين تصميم خبر داد: صبح روز 5شنبه 4اسفند خبرگزاری فارس گفتگویی از حميدرضا فولادگر نماینده مجلس شواری اسلامی را بر روی خروجی خود قرار داد که در آن فولادگر گفته بود: مجلس هفته آينده قانوني بودن اين تصميم را بررسي خواهد كرد.وي بااشاره به مصوبات قانوني كه دولت را از ورود به عرصه‌هايي كه بخش غير دولتي درآن عرصه ها وارد شده و يا مايل است وارد شود، منع مي‌كند، افزود: از مسئولان وزارت ارتباطات در خصوص جزييات اين تصميم پرسش خواهد شد.

چهار روز بعد هم صادق‌زاده، رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی که پیشتر انتقادات تندی را نسبت به وضعیت شبکه تالیا و پیجویی مجلس در این خصوص نموده بود طی مصاحبه ای اعلام کرد که " اپراتوری سیم کارت اعتباری را به مخابرات نمی‌دهیم"


تالیا حالا دیگر خواه ناخواه مونس و حتی ابزار کار 455 هزار و 855 تهرانی ایست و اگر راست باشد بنا دارد تا تابستان آینده در مراکز استانها هم خود را جا کند. البته تا اینجا که بیشتر ابزاری بوده است برای زجرکش کردن مشترکانش و رو سفید کردن شبکه نیمه فلج تلفن همراه دولتی تهران !

در متن قرارداد و SLA ، تالیائیون تعهدات دقیق و قابل توجهی را در خصوص میزان مشترکین ، محدوده و دامنه پوشش ، نرخ و ضریب موفقیت تماس ( CSR ) و دهها شاخصه ریز و درشتی که عملکرد و تعهدات یک اپراتور تلفن همراه را با آن میسنجند را قبول کرده و در مقابل آنها جریمه های را متعهد شده است که با انتشار متن این قرارداد و خصوصا موارد تعهد شده از طرف طرفین در قرارداد SLA میتوان بخوبی نسبت به عملکرد مجتمع صنعتی رفسنجان بعنوان پیمانکار شبکه تلفن همراه اعتباری کشور و همچنین شرکت مخابرات ایران بعنوان صادر کننده مجوز و تامین کننده بسترهای مخابراتی لازم قضاوت کرد و دید که آیا بدرستی مفاد قرارداد و توافقنامه SLA اجرا شده اند یا نه و بعد از آن وظیفه خبرنگاران حوزه ارتباطات در سال 84 بود که از مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، شرکت مخابرات ایران و تالیا میپرسیدند که : چرا شبکه با دستکم یکسال تاخیر راه اندازی شد؟ چرا تالیا علیرغم تعهدات اعلام شده اش هنوز در مراکز استانها راه اندازی نشده است؟ علت اینهمه تساهل دولت و مجلس چیست ؟ خسارتهای وارده به مشترکان تالیا را چه کسی پرداخت میکند؟ تالیا بر اساس قرارداد خود موظف بود تا 28 بهمن ماه سال جاری 2 میلیون سیم کارت در 28 مرکز استان کشور واگذار کند ، چرا چنین نشد و تنها به 23 درصد از تعهداتش عمل کرده است ؟ چرا جلسه بررسی نتایج مهلت یکماهه مجلس به تالیا و TCI هرگز برگزار نشد و چرا در این یازده ماه مجری طرح در شرکت مخابرات ایران،مدیران این شرکت و وزارتخانه و مجلس در مقابل عهد شکنی و ظلمی که به مشترکان تالیا وارد شده ساکت ماندند و قوز بالا قوزتری از شبکه تلفن همراه دولتی کشور را بوجود آورده اند ؟


موبایل ایرانی در سال 85
موبایل ایرانی 84 با همه جنجال های خبری حوزه ارتباطات و خصوصا تلفن همراه پایان یافت و حالا در سال 85 خبرنگاران حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید منتظر عملی شدن وعده های نظیر تدوین و ابلاغ SLA خدمات تلفن همراه اپراتورهای مختلف، راه اندازی تالیا در 28 مرکز استان و واگذاری یک و نیم میلیون سیم کارت تالیا، راه اندازی و واگذاری یک و نیم میلیون سیم کارت های 150 هزار تومانی اپراتور دوم تا دهم دی ماه ، واگذاری نزدیک به هشت میلیون سیم کارت شبکه تلفن همراه دولتی و حتی واگذاری سیم کارت اعتباری توسط اپراتور دولتی باشند.
سال 84 سال پر جنجالی بود و سال 85 سال واگذاری ها و جهش نجومی بازار تلفن همراه! سال واگذاری دست کم 11 میلیون سیم کارت وعده داده شده جدید و ایرانی با نزدیک به 20 میلیون مشترک تلفن همراه!!! باید منتظر ماند و دی
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
رييس هيات مديره‌ي شركت مخابرات ايران گفت: اگر موضوع ارايه‌ي سيم‌كارت اعتباري به‌وسيله‌ي اپراتور اول و نرخ‌هاي مربوط به آن كه دقيقا مشابه نرخ‌هاي تاليا است، به تصويب برسد، كار ارايه‌ي سيم‌كارت اعتباري اوايل سال ‌٨٥ انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بهمن‌ماه سال گذشته طرح عرضه‌ي مستقيم سيم‌کارت اعتباري توسط شرکت مخابرات ايران، مبتني بر بستر شبکه‌ي تلفن همراه کشور مطرح و عنوان شد كه بررسي‌‏هايي در حال انجام است كه طي آن شركت مخابرات ايران بتواند با امكاناتي كه تامين كرده، سيم‌كارت‌‏هاي تلفن همراه را هم به‌صورت پيش پرداختي در اختيار مردم قرار دهد.

طبق اظهارات مديران مخابرات، اين سيم‌‏‌كارت‌‏ها قابليت تاليا را دارا هستند و از نظر تعرفه‌ي مخابراتي نيز مشابه تاليا عمل خواهند كرد. پس از آن مواردي در مورد منافات اين امر با خصوصي‌سازي مطرح و ازسوي مديران عنوان شد كه اغلب اپراتورها در دنيا به سمت ارايه‌ي خدمات اعتباري رفته‌‏اند و سيم‌كارت اعتباري اپراتور اول نيز جزو خدماتي است كه شركت مخابرات بايد ارايه دهد.

طرح اين بحث در حالي است كه رييس سابق سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در سال گذشته گفت: صلاح نمي‌دانيم با وجود ثبت‌نام هفت ميليون و ‌‌٩٨٨ هزار سيم‌كارت كه تعهد مالي و اخلاقي براي دولت ايجاد كرده و بايد در كوتاه‌ترين زمان ممكن نسبت به ارايه‌ي سرويس اقدام شود، اپراتور اول مجددا مشتركان جديدي براي سيم‌كارت اعتباري داشته باشد.

يك مقام آگاه در وزارت ارتباطات نيز به ايسنا گفته بود: دور جديد واگذاري‌هاي سيم‌كارت‌هاي اعتباري (تاليا) نيز از فروردين‌ماه آغاز مي‌شود. كار‌ها و هماهنگي‌هاي اين واگذاري‌ها نهايي شده است و دور جديد واگذاري‌هاي سيم‌كارت‌هاي اعتباري از فروردين‌ماه آغاز مي‌شود.

اما وفا غفاريان - رييس هيات مديره‌ي شركت مخابرات ايران - در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران، درباره واگذاري سيم‌كارت‌هاي اعتباري ازسوي اپراتور اول اظهار داشت: برآورد ما اين است كه براي رسيدن به ضريب نفوذ ‌٣٥ درصد در پايان برنامه و از حدود ‌٥/٢٤ ميليون سيم‌كارت، حداقل ‌١٠ ميليون متقاضي سيم‌كارت‌هاي اعتباري خواهيم داشت.

او افزود: در صورتي كه سيم‌كارت اعتباري ازسوي اپراتور اول، دوم و تاليا ارائه شود، باز بايد نگران بيشتر بودن تعداد متقاضيان بيش از توانمندي‌هاي آن‌ها، براي ارايه‌ي سيم‌كارت‌هاي اعتباري بود.

وي ادامه داد: به جاي اين دغدغه كه اپراتور دوم تلفن همراه در صورت ارايه‌ي سيم‌كارت اعتباري ازسوي اپراتور اول، متقاضي نخواهد داشت بايد دغدغه‌ي اين را داشت كه در صورت وجود متقاضي براي سيم‌كارت‌ها هيچ يك از اپراتورها نتوانند، نسبت به تامين نياز آن‌ها اقدام كنند.

او افزود: اين بحث در هيات مديره‌ و درواقع در مجمع شركت ارتباطات سيار به تصويب رسيده و براي سازمان تنظيم مقررات ارسال شده است ‌كه پس از تصويب در اين سازمان بايد به شوراي اقتصاد فرستاده شود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
امروزه ديگر رسيدن يک پيام كوتاه (short message) براي شهروندان به‌معناي رسيدن يک پيغام ضروري نيست و احتمال دارد نيمه‌هاي شب با صداي تلفن همراه که رسيدن يک پيام کوتاه را به شما اطلاع مي‌دهد، سراسيمه از خواب بيدار شويد، اما ارسال کننده تنها به شما بگويد که در اين نيمه‌شب نمي‌داند که نام «پدر پسر شجاع» قبل از به‌دنيا آمدن «پسر شجاع» چه بوده است.

به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين روزها احتمال اينکه يک جوک، شوخي، تبليغ، شعر يا يک پيام سياسي در زمينه‌ي يکي از مسائل روز يا يك تبليغ اقتصادي، خواسته و ناخواسته از طريق گوشي تلفن همراه به صاحبان اين وسيله ارتباطي برسد، بسيار بيشتر از يک پيام ضروري است و در عين حال، به‌نظر مي‌رسد حجم بالاي استفاده از سرويس پيام کوتاه تلفن‌هاي همراه (sms) براي موارد غيرضروري به مولفه جديدي براي افزايش هزينه‌هاي افراد و خانواده‌ها تبديل شده است.

به‌هر حال، وسيله‌ي ارتباطي که قرار بود براي ارتباطات ضروري و فوري استفاده شود، براي بسياري از شهروندان، به وسيله‌اي براي تفريح و استفاده‌هاي غيرضروري تبديل شده است.

مجيد توکلي به‌عنوان يک شهروند در اين باره مي گويد: استفاده از sms به يک سرگرمي تبديل شده است. شايد حدود 90 درصد smهايي که رد و بدل مي‌شوند، جنبه‌ي تفريحي دارند. تمام مسائل سياسي، اجتماعي و حتا ترانه‌ها در کمترين زمان ممکن به يك پيغام كوتاه تبديل و خيلي سريع رد و بدل مي شوند.

وي درباره اين پيام‌هاي كوتاه مي‌افزايد: خيلي از اين پيام‌ها از حالت عادي خارج شده و به شوخي‌هاي نامناسب تبديل شده‌اند. اين پيام‌ها خيلي راحت بين جوانان کم سن و سال رد و بدل مي‌شوند و انگار قبح بسياري از مسائل از بين مي‌رود، که اين صورت خوشي ندارد.

مينا زماني‌نيا نيز عقيده دارد: هرگونه امکانات جديدي که وارد زندگي ما مي‌شود، قطعا مزايا و معايبي دارد و نمي‌توان به صرف استفاده‌ي نادرست عده‌اي گفت كه اين پديده خوب است يا بد. اين به فرهنگ غالب جامعه و البته خود ما بستگي دارد که چگونه از امکانات استفاده کنيم.

وي ادامه داد: اين درست که بسياري از پيام‌هاي sm از حيطه‌ي اخلاق به‌دور است و در شان خيلي از ارسال‌کنندگان و دريافت‌کنندگان اين پيام‌ها نيست، اما در کنار آن، با پيام‌هاي کوتاه در اين روزها که مشغله‌ي زندگي فرصت ديدارها را کوتاه و ناچيز کرده است، مي‌توان به دوستان گفت که به فکر آنان هستيم.

اما دکتر يزدان‌پناه - استاديار ارتباطات و جامعه‌شناسي دانشگاه کرمان و عضو هيات علمي اين دانشگاه - به خبرنگار ايسنا گفت: همان‌طور که پيداست، اساسا sms براي ارسال پيام‌هاي کوتاه و فوري بايد استفاده شود؛ اما شهروندان به ميزان زياد و براي کاربردهاي ديگر از آن استفاده مي کنند.

وي افزود: متاسفانه يک گروه بزرگ از جامعه‌ي ما که بيشتر جوان نيز هستند از sms به‌خوبي استفاده نمي‌کنند و با اين‌که اصولا هزينه‌ي استفاده از اين سرويس پايين است، اما آنقدر حجم استفاده بالا مي‌رود که هزينه‌ي زيادي را براي شهروندان ايجاد مي‌کند.

اين استاد دانشگاه معتقد است: از وسايل ارتباطي مي‌توان استفاده‌ي مثبت و هم استفاده‌ي منفي داشت و برخي متاسفانه تنها به استفاده‌ي نادرست از يک وسيله‌ي ارتباطي روي مي‌آورند.

يزدان‌ پناه تاکيد کرد: براي هر چيزي که مي‌خواهيم استفاده کنيم، بايد ابتدا بستر فرهنگي فراهم شده باشد و هنجارهاي آن به‌وجود آمده باشد. به‌نظر مي‌رسد در مورد اين وسيله‌ي ارتباطي نيز هنوز بايد بسترهاي فرهنگي لازم ايجاد شود.

به‌نظر وي، حتي بايد پيام‌هاي ارسالي توسط سرويس پيام کوتاه تحليل محتوا شوند، چراکه اين smها نشانگر بخشي از روحيات مردم ايران است؛ ضمن اين‌که بايد در مورد نحوه‌ي استفاده از اين وسيله ارتباطي در کشورهاي ديگر نيز تحقيق شود؛ تا بتوان بين بهره‌گيري از اين سرويس در ساير کشورها و ايران مقايسه صورت گيرد.

اين استاد ارتباطات ادامه داد: در برخي مواقع در استفاده از اين‌گونه وسايل دچار افراط و تفريط مي‌شويم و درمجموع براي برآمدن نيازهاي اصلي از چنين وسايل ارتباطي استفاده نمي‌کنيم؛ که بايد اين وضعيت را اصلاح کنيم.

در عين حال وي معتقد است كه فلسفه‌ي استفاده‌ از وسايل مختلف ارتباطي، بايد براي استفاده‌کنندگانش روشن باشد.

يزدان‌پناه به مزيت‌هاي وجود سرويس‌هاي پيام کوتاه اشاره كرد و افزود: کار ارسال پيام‌هاي فوري، تبليغات، تبريک، مناسبت‌ها و يادآوري امور ضروري بسيار تسهيل‌شده و سرعت در ارتباطات بين فردي به‌صورت قابل توجهي افزايش يافته است. اما هر چه باشد، شهروندان زيادي اين روزها از سرويس‌هاي پيام کوتاه تلفن همراه استفاده مي‌کنند و لازم است براي کاهش هزينه‌هاي اقتصادي و زماني خود به اين موضوع نيز برسند که اين سرويس براي موارد خاصي طرح‌ريزي شده و بخش زيادي از smهاي ارسالي تنها به‌ صرف بيهوده وقت و پول استفاده‌کننده منتهي مي‌شود.

به‌هر حال در مواقعي كه پيام‌هاي كوتاه غير ضروري فرضا در نيمه‌شب به دست مشترك برسد، زياد هم نبايد سخت‌گير بود و از کوره در رفت، جا براي جبران هميشه وجود دارد!
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
مسوولان برگزاركننده‌ي مناقصه‌ي ايرانسل درباره‌ي اجراي قانون حداكثر توان داخلي شفاف‌سازي نكردند.

حسين رياضي - عضو هيات مديره‌ي سنديكاي مخابرات - در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي نتيجه‌ي مناقصه‌ي ايرانسل و مشخص شدن برنده‌ي آن اظهار داشت‌: مسوولان برگزاركننده‌ي اين مناقصه، هنوز به‌طور رسمي برنده‌ي مناقصه را اعلام نكرده‌اند، اما به احتمال زياد يكي از شركت‌هاي هواوي از چين، نوكيا و اريكسون برنده شده است.

وي ادامه داد‌: مشخص نبودن روش تامين تجهيزات و انجام دادن 51 درصد از كار در داخل كشور و شرايط فاينانس، مشكلات عديده‌ي را براي برگزاركننده‌ي مناقصه و همچنين برنده‌ي آن ايجاد كرده است.

اين عضو هيات مديره‌ي سنديكاي مخابرات، معتقد است‌: اجراي اين پروژه طبق زمان‌بندي انجام شده، غير ممكن است.

رياضي با بيان اين كه نتيجه‌ بخش بودن اين پروژه به همكاري شركت ارتباطات سيار بستگي دارد، گفت‌: تحقق قانون حداكثر استفاده از توان داخلي در پروژه‌ي ايرانسل مبهم است‌ و نحوه‌ي فعاليت شركت ايراني در آن نيز مشخص نيست.

اظهارات اين عضو سنديكاي مخابرات درحالي است كه به عقيده‌ي مديرعامل ايرانسل، شرکت‌هاي ايراني قطعا در ميان برندگان مناقصه ايرانسل خواهند بود.

دزفولي در اواخر بهمن سال گذشته اظهار داشت: اسامي برندگان مناقصه ايرانسل قطعي نشده است و اين اسامي حداكثر تا ظرف دو هفته آينده اعلام خواهد شد.

وي خاطرنشان كرد: حضور شركت‌هاي ايراني در ليست برندگان مناقصه‌هاي ايرانسل قطعي است و اسامي اين شركت‌ها به زودي اعلام مي‌شود.

او درباره‌ي آخرين وضعيت اپراتور دوم نيزگفت: يك نفر به عنوان مسوول فني اين پروژه برگزيده شده است كه نام وي پس از طي مراسم قانوني به صورت رسمي اعلام خواهد شد.

دزفولي درباره‌ي زمان واگذاري سيم‌كارت‌هاي اپراتور دوم اظهار داشت: واگذاري اين سيم‌كارت‌ها در اول شهريور ماه سال آينده قطعي است اما در تلاش هستيم با فراهم كردن شرايط اين واگذاري‌ها از ابتداي تابستان سال 85 آغاز شود.

از زمان اظهارات دزفولي تا كنون تلاش‌هاي خبرنگار ايسنا براي مصاحبه با مديران ايرانسل و انعكاس آخرين وضعيت و نتايج مناقصه‌ي مذكور بي‌نتيجه مانده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
عضو هيئت مديره سنديكاي مخابرات، برنده مناقصه ايران‌سل را يكي از شركت‌هاي «هواوي»، «نوكيا» و «اريكسون» دانست.


مسئولان برگزاركننده مناقصه ايران‌سل درباره اجراي قانون حداكثر توان داخلي شفاف‌سازي نكردند.
حسين رياضي عضو هيئت مديره سنديكاي مخابرات در گفت‌وگو با ايسنا، درباره نتيجه مناقصه ايران‌سل و مشخص شدن برنده آن اظهار داشت‌: مسئولان برگزاركننده اين مناقصه، هنوز به طور رسمي برنده مناقصه را اعلام نكرده‌اند، اما به احتمال زياد يكي از شركت‌هاي هواوي از چين، نوكيا و اريكسون برنده شده است.

وي ادامه داد‌: مشخص نبودن روش تامين تجهيزات و انجام دادن 51 درصد از كار در داخل كشور و شرايط فاينانس، مشكلات عديده را براي برگزاركننده مناقصه و همچنين برنده آن ايجاد كرده است. اين عضو هيئت مديره سنديكاي مخابرات، معتقد است‌: اجراي اين پروژه طبق زمان‌بندي انجام شده، غيرممكن است.
رياضي با بيان اين كه نتيجه‌ بخش بودن اين پروژه به همكاري شركت ارتباطات سيار بستگي دارد، گفت‌: تحقق قانون حداكثر استفاده از توان داخلي در پروژه ايرانسل مبهم است‌ و نحوه فعاليت شركت ايراني در آن نيز مشخص نيست.

اظهارات اين عضو سنديكاي مخابرات درحالي است كه به عقيده مديرعامل ايرانسل، شرکت‌هاي ايراني قطعا در ميان برندگان مناقصه ايرانسل خواهند بود. دزفولي در اواخر بهمن سال گذشته اظهار داشت: اسامي برندگان مناقصه ايران‌سل قطعي نشده است و اين اسامي حداكثر تا ظرف دو هفته آينده اعلام خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: حضور شركت‌هاي ايراني در ليست برندگان مناقصه‌هاي ايران‌سل قطعي است و اسامي اين شركت‌ها به زودي اعلام مي‌شود.

او درباره آخرين وضعيت اپراتور دوم نيزگفت: يك نفر به عنوان مسئول فني اين پروژه برگزيده شده است كه نام وي پس از طي مراسم قانوني به صورت رسمي اعلام خواهد شد.
دزفولي درباره زمان واگذاري سيم‌كارت‌هاي اپراتور دوم اظهار داشت: واگذاري اين سيم‌كارت‌ها در اول شهريور ماه سال آينده قطعي است اما در تلاش هستيم با فراهم كردن شرايط اين واگذاري‌ها از ابتداي تابستان سال 85 آغاز شود.

از زمان اظهارات دزفولي تا كنون تلاش‌هاي خبرنگار ايسنا براي مصاحبه با مديران ايرانسل و انعكاس آخرين وضعيت و نتايج مناقصه‌ي مذكور بي‌نتيجه مانده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در سال 85 حدود 9 ميليون سيم‌كارت تلفن همراه را در قالب سه اپراتور اول، دوم و تاليا در اختيار مردم قرار مي‌گيرد.


وفا غفاريان رييس هيئت مديره شركت مادر تخصصي مخابرات ايران، در گفت‌وگو با ايلنا با بيان اين مطلب، اظهار داشت: طي تابستان سال جاري، اپراتور دوم تلفن همراه حدود 3 ميليون سيم كارت 150 هزار توماني در اختيار مردم قرار مي‌‏دهد و شركت تاليا نيز قرار است 5/1 ميليون سيم كارت اعتباري به متقاضيان بدهد كه با واگذاري 5/5 تا 6 ميليون سيم كارت اپراتور اول (شركت مخابرات ايران ) برآورد مي‌‏شود ، بتوانيم تا پايان سال بيش از 9 ميليون سيم كارت در اختيار هم وطنان قرار دهيم.
وي با اشاره به واگذاري 4/3 ميليون سيم كارت در سال 84 ، يادآور شد: با واگذاري 9 ميليون سيم‌كارت در سال 85 ، رشد حدود 2 تا 5/2 برابر را در شبكه سيار كشور شاهد خواهيم بود.

غفاريان در خصوص ظرفيت‌سازي شبكه سيار كشور براي واگذاري سيم‌كارت‌‏هاي پيش فروش شده، گفت: حدود 5/4 ميليون ظرفيت شماره همراه از طريق فاز 3 توسعه انجام مي‌‏شود، همچنين با تصويب 25 درصد افزايش ظرفيت GCها حدود 5/1 ميليون ظرفيت جديد حاصل مي شود كه مي توانيم پاسخگوي متقاضيان باشيم.
غفاريان افزود: هفته گذشته مجوزي از شوراي اقتصاد مبني بر فاز 4 توسعه اخذ كرديم كه حدود 4 ميليون ظرفيت جديد ايجاد خواهد كرد و به اين ترتيب ، حدود 7 تا 8 ميليون ظرفيت براي اپراتور اول تلفن همراه ايجاد مي‌‏شود.

وي با اظهار اميدواري از اين كه بتوانيم 8 ميليون سيم‌كارت پيش فروش شده را در سال جاري واگذار كنيم، خاطرنشان كرد: اين مسئله كار دشواري است، اما تحقق آن غيرممكن نيست.
رييس هيئت مديره شركت مخابرات ايران ، واگذاري 9 ميليون سيم كارت تلفن همراه را در سال جاري در حد برنامه دانست.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
پيش بيني مي‌‏كنيم ؛ در سال 85 حدود 9 ميليون سيم كارت تلفن همراه را در قالب سه اپراتور اول , دوم و تاليا در اختيار مردم قرار دهيم.
دكتر وفا غفاريان ، رييس هيات مديره شركت مادر تخصصي مخابرات ايران ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا , با بيان اين مطلب، اظهار داشت: طي تابستان سال جاري ، اپراتور دوم تلفن همراه حدود 3 ميليون سيم كارت 150 هزار توماني در اختيار مردم قرار مي‌‏دهد و شركت تاليا نيز قرار است 5/1 ميليون سيم كارت اعتباري به متقاضيان بدهد كه با واگذاري 5/5 تا 6 ميليون سيم كارت اپراتور اول (شركت مخابرات ايران ) برآورد مي‌‏شود ، بتوانيم تا پايان سال بيش از 9 ميليون سيم كارت در اختيار هم وطنان قرار دهيم.
وي ، با اشاره به واگذاري 4/3 ميليون سيم كارت در سال 84 ، يادآور شد: با واگذاري 9 ميليون سيم كارت در سال 85 ، رشد حدود 2 تا 5/2 برابر را در شبكه سيار كشور شاهد خواهيم بود.
دكتر غفاريان ، در خصوص ظرفيت سازي شبكه سيار كشور براي واگذاري سيم كارت‌‏هاي پيش فروش شده ، گفت: حدود 5/4 ميليون ظرفيت شماره همراه از طريق فاز 3 توسعه انجام مي‌‏شود ، همچنين با تصويب 25 درصد افزايش ظرفيت GCها حدود 5/1 ميليون ظرفيت جديد حاصل مي شود كه مي توانيم پاسخگوي متقاضيان باشيم.
دكتر غفاريان ، افزود: هفته گذشته مجوزي از شوراي اقتصاد مبني بر فاز 4 توسعه اخذ كرديم كه حدود 4 ميليون ظرفيت جديد ايجاد خواهد كرد و به اين ترتيب ، حدود 7 تا 8 ميليون ظرفيت براي اپراتور اول تلفن همراه ايجاد مي‌‏شود.
وي ، با اظهار اميدواري از اين كه بتوانيم 8 ميليون سيم كارت پيش فروش شده را در سال جاري واگذار كنيم ، خاطرنشان كرد: اين مساله كار دشواري است ، اما تحقق آن غير ممكن نيست.
رييس هيات مديره شركت مخابرات ايران ، واگذاري 9 ميليون سيم كارت تلفن همراه را در سال جاري در حد برنامه دانست.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
پيش بيني مي‌‏كنيم ؛ در سال 85 حدود 9 ميليون سيم كارت تلفن همراه را در قالب سه اپراتور اول , دوم و تاليا در اختيار مردم قرار دهيم.

دكتر وفا غفاريان ، رييس هيات مديره شركت مادر تخصصي مخابرات ايران ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا , با بيان اين مطلب، اظهار داشت: طي تابستان سال جاري ، اپراتور دوم تلفن همراه حدود 3 ميليون سيم كارت 150 هزار توماني در اختيار مردم قرار مي‌‏دهد و شركت تاليا نيز قرار است 5/1 ميليون سيم كارت اعتباري به متقاضيان بدهد كه با واگذاري 5/5 تا 6 ميليون سيم كارت اپراتور اول (شركت مخابرات ايران ) برآورد مي‌‏شود ، بتوانيم تا پايان سال بيش از 9 ميليون سيم كارت در اختيار هم وطنان قرار دهيم.

وي ، با اشاره به واگذاري 4/3 ميليون سيم كارت در سال 84 ، يادآور شد: با واگذاري 9 ميليون سيم كارت در سال 85 ، رشد حدود 2 تا 5/2 برابر را در شبكه سيار كشور شاهد خواهيم بود.
دكتر غفاريان ، در خصوص ظرفيت سازي شبكه سيار كشور براي واگذاري سيم كارت‌‏هاي پيش فروش شده ، گفت: حدود 5/4 ميليون ظرفيت شماره همراه از طريق فاز 3 توسعه انجام مي‌‏شود ، همچنين با تصويب 25 درصد افزايش ظرفيت GCها حدود 5/1 ميليون ظرفيت جديد حاصل مي شود كه مي توانيم پاسخگوي متقاضيان باشيم.

دكتر غفاريان ، افزود: هفته گذشته مجوزي از شوراي اقتصاد مبني بر فاز 4 توسعه اخذ كرديم كه حدود 4 ميليون ظرفيت جديد ايجاد خواهد كرد و به اين ترتيب ، حدود 7 تا 8 ميليون ظرفيت براي اپراتور اول تلفن همراه ايجاد مي‌‏شود.

وي ، با اظهار اميدواري از اين كه بتوانيم 8 ميليون سيم كارت پيش فروش شده را در سال جاري واگذار كنيم ، خاطرنشان كرد: اين مساله كار دشواري است ، اما تحقق آن غير ممكن نيست.
رييس هيات مديره شركت مخابرات ايران ، واگذاري 9 ميليون سيم كارت تلفن همراه را در سال جاري در حد برنامه دانست.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
در همه كشورهاي دنيا به سيم‌‏كارت تلفن همراه به عنوان يك وسيله خدماتي نگاه مي‌‏كنند و ارزش افزوده تلقي نمي‌‏شود.

دكتر رمضان علي صادق‌‏زاده ، رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا ، با بيان اين مطلب ، اظهار داشت: ثبت نام نزديك به 8 ميليون سيم كارت دولتي كه بخش عمده آن در سال85 واگذار مي‌‏شود و حضور سيم كارت اعتباري تاليا كه تا پايان سال يك ميليون سيم كارت ارايه مي‌‏كند ، از جمله عواملي است كه سبب افت قيمت محسوس سيم كارت در بازار شده است.

وي ، گفت: چنانچه اپراتور دوم تلفن همراه (ايران‌‏سل) در تابستان جاري طبق زمان‌‏بندي قرارداد بتواند سيم كارت 120 هزار توماني وارد كند ، باز سيم كارت به سمت اشباع شدن حركت خواهد كرد.

دكتر صادق‌‏زاده ، با بيان اين كه چنانچه عرضه سيم كارت در بازار اشباع شود تقاضا نيز كاهش پيدا خواهد كرد، يادآور شد: با اين وجود قيمت سيم‌‏كارت به سمت قيمت دولتي حركت خواهد كرد.

رييس كميته مخابرات مجلس ، خاطرنشان كرد: اگر بازار از نظر ارايه سيم‌‏كارت اشباع شود ، آن گاه كالا ارزش افزوده تلقي نشده و جنبه تجاري آن از بين مي‌‏رود.

وي ، با اشاره به تعرفه‌‏هاي مكالمات تلفن همراه در كشورهاي مختلف دنيا ، تصريح كرد: قيمت سيم كارت بايد پايين بياد و تعرفه‌‏هاي مكالماتي آن بيشتر شود.

دكتر صادق‌‏زاده ، با بيان اين كه اين سد بايد شكسته شود ، گفت: با واگذاري سيم كارت‌‏هاي ثبت نامي و ارايه سيم كارت‌‏هاي اعتباري و اپراتور دوم ضريب نفوذ تلفن همراه 20 درصد خواهد شد كه مي‌‏توان گفت به حد اشباع رسيده است.

رييس كميته مخابرات مجلس ، با بيان اين كه سير نزولي قيمت سيم كارت در تهران همچنان ادامه خواهد داشت ، تاكيد كرد: در صورت تاخير در واگذاري سيم‌‏كارت‌‏هاي اپراتور دوم نيز پيش‌‏بيني مي‌‏كنيم سير نزولي سيم كارت همچنان ادامه داشته باشد ، چرا كه اپراتور اول مخابرات دولتي و تاليا مي‌‏توانند بازار را به حد اشباع برسانند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري موج - گزارش هاي بدست آمده نشان مي دهد، در فصل اول اقتصادي سال جاري سود شركت نوكيا با افزايش همراه بوده است.

به گزارش موج،مسئولين شركت نوكيا اعلام كردند: اين ميزان رشد در فروش و سود اين شركت بي سابقه بوده است. ميزان فروش جهاني گوشي هاي تلفن همراه اين شركت با رشد 35 درصدي همراه بوده است.
ميزان فروش خالص اين شركت در بين ماه هاي ژانويه و مارس رشد 29 درصدي داشته است و اين ميزان فروش به 9 ميليون و 51 هزار يورو رسيده و اين در حالي است كه سود پيش مالياتي اين شركت نيز به 1 ميليارد و 45 ميليون يورو رسيده است و اين ميزان در سال گذشته برابر 1 ميليارد و 19 ميليون يورو بوده است و اين ميزان بيش از آن مقدار از قبل پيش بيني شده بوده است.
نوكيا اعلام كرد: درآمد به ازاي هر سهم در فصل اول اقتصادي نيز رشد 25 سنتي داشته است اين ميزان در فصل اول اقتصادي سال گذشته برابر 196 سنت بوده است.به طور كلي سهم اين شركت رشد 5 درصدي داشته است و به 35/18 يورو رسيده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
هموطن-شرکت نوکيا يک فروشگاه تازه آنلاين در انگلستان افتتاح کرده تا علاقمندان از طريق آن بتوانند گوشي هاي مورد علاقه خود را به سرعت تهيه کنند.
در اين فروشگاه به غير از گوشي ديگر تجهيزات جانبي مرتبط با تلفن هاي همراه نيز عرضه مي شود.
نوکيا مي گويد برخي گوشي هاي خود را قبل از عرضه عمومي در فروشگاههاي انگلستان از اين طريق به فروش خواهد رساند.
البته يک مقايسه اجمالي نشان مي دهد که قيمت گوشي ها در اين سايت از فروشگاههاي عادي گران تر است. نوکيا مي گويد تا نيمه دوم سال 2006 فروشگاههاي آنلاين بيشتري را در ديگر کشورهاي اروپايي افتتاح خواهد کرد.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
هموطن-افراد بالاي 25 سال نيز به با توجه به آَماربه دست آمده افرادی که درگروه سنی 24-13 سال قراردارند بیش از دیگر گروههای سنی از خدمات دریافت اطلاعات بر روی گوشی تلفن همراه استفاده می کنند، اما شرکتهایی که محتوای تلفن های همراه را تامین می کنند نباید تمام توجه خود را معطوف به این گروه سنی کنند. زیرا افرادی که درگروه سنی 25 سال و بالای 25 سال قراردارند ، بیش از 70 % کاربرانی که از این گونه خدمات استفاده می کنند را تشکیل می دهند.
به گزارش پایگاه خبری تالیانیوز، "پل گود" که نایب رییس و تحلیلگرM:Metrics است ، اظهار می دارد : اگرچه گروه سنی 24-13 سال کمتر از 20% کاربران تلفن همراه را تشکيل مي دهد، اما این افراد تمایل زیادی به استفاده از خدمات ارزش افزوده و تامين محتوا دارند .همچنین درانگلیس 62% کاربران تلفن همراه و درآلمان 47% کاربران تلفن همراه از یک یا دو نوع از خدمات تامين محتوای همراه استفاده می کنند.
اما باید توجه داشت این علاقه به دریافت محتوا برروی تلفن همراه فقط مختص جوانان نمی باشد بلکه اکثر کاربران تلفن همراه که درگروه سنی بالای 25 سال قراردارند نیز اشتیاق فراوانی به دریافت محتوا برروی گوشی هایشان دارند. به نظر می رسد با پیشرفتهایی که هرروزه دراین صنعت صورت می گیرد، کاربران بیشتری که درگروههای سنی بالاتری قراردارند به تدریج به جمع مشتاقان دریافت محتوا بر روی گوشی تلفن همراه بپیوندند.
متقاضیان استفاده از این نوع خدمات به کاربرانی اطلاق می شود که برنامه هایی از قبیل بازیهاي کامپیوتری ، زنگ تلفن یا تصاویری را با استفاده از یک مرورگر تلفن همراه ویا نرم افزارهای دیگری که پیش از این نصب شده اند را برروی گوشی هایشان بارگذاری می کنند و از خدمات پخش آهنگ اعلام دریافت پیام متنی ، عکس یا برنامه های ویدئوئی، دریافت پیام فوری (IM) یا پست الکترونیکی استفاده می کنند. همچنین کاربران می توانند موسیقی انتظار تماس و یا برنامه های ویدئویی و یا برنامه های صوتی دیگر را بر روی گوش تلفن همراه شان بارگذاری کنند.
شایان ذکر است درکشورهای انگلیس و آلمان ، جوانان ، بزرگسالان و افراد بالاي 25 سال، 62 درصد افرادی را که به بارگذاری بازیهای کامپیوتری بر روی گوشیهای تلفن همراه مبادرت می ورزند، تشکیل می دهند.اما جالب است بدانید در ماه فوریه فقط 2 درصد کاربران تلفن همراه در آلمان و همچنین 3 درصد کاربران در ایالات متحده انگلیس که بالای 25 سال سن دارند اقدام به بارگذاری بازیهای کامپیوتری بر روی گوشیهای خود نموده اند. در مقایسه باید گفت که در کشور آلمان 5 درصد جوانان اقدام به بارگذاری بازیهای کامپیوتری برروی گوشیهای تلفن همراه خود نموده اند و این درحالی است که در انگلستان 8 درصد جوانان اقدام به این کار نموده اند.
گفتني است کاربرانی که در گروه سنی 18 تا 24 سال قرار دارند بیش از سایر کاربران تمایل به انجام این کار دارند. در آلمان افرادی که در این گروه سنی قرار دارند 3/27 درصد این بازار را به خود اختصاص داده اند و در ایالات متحده انگلیس این میزان به 26 درصد می رسد. حائز اهمیت است که در هر دوي این کشورها مردان گوی سبقت را از زنان ربوده اند.
گرچه دراین کشورها تعداد مردان بیش از زنان می باشد. به طوریکه در آلمان مردان 60 درصد و زنان 40 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. و در ایالات متحده انگلیس مردان 54 درصد و زنان 46درصد جمعیت این کشور را شامل می شوند.
M:Metrics همچنين گزارش داده که در آلمان ، ایالات متحده و انگلیس افرادی که در گروه سنی 17-13 قرار دارند دو برابر افرادی که در سنین میانسالی هستند اقدام به بارگذاری کلیپهای ویدیوئی کوتاه برروی گوشیهایشان می کنند. وهمچنین افراد در این گروه سنی سه برابر میانسالان به بارگذاری موسیقی بر روی گوشیهایشان مبادرت می ورزند.
جالب است بدانید خانم هائی که علاقه وافری به پیروی از مد دارند تمایل شدیدی به بارگذاری زنگهای متنوع گوشی و wallpapers و آهنگهای انتظار بر روی گوشیهایشان دارند.
ازطرفی53 درصد کاربران تلفن همراه در آلمان به منظور اختصاصی کردن گوشیهای خود اقدام به خریداری محتوای همراه نموده اند و شمار این گونه کاربران درایالات متحده انگلیس به 56 درصد می رسد.
حائز اهمیت است که جوانان و نوجوانان بیش از بقیه افراد اقدام به خرید محتوی برای جذاب تر کردن گوشیهایشان می کنند. دراین کشورها کاربرانی که در گروه سنی 17-13 سال قرار دارند اشتیاق بیشتری به انجام این کار دارند.
جالب است بدانید که در آلمان گروه سنی بالای 25 سال، 75 درصد کل کاربران تلفن همراه این کشور را تشکیل می دهند. که مایل به دریافت محتوی بر روی تلفن همراه خود می باشد. و این رقم در ایالات متحده انگلیس معادل 85 درصد است.
خلاصه اینکه محتوای همراه جای خود را در بین کاربران تلفن همراه باز کرده است و محبوبیت فروانی را در بین کاربران این وسیله الکترونیکی کسب کرده است. اما برای توسعه این صنعت ، ناشران، اپراتورها و دیگر فعالان این عرصه باید با دقت بیشتری بخشهای مختلف این بازار را مورد بررسی قرار داده و نقایص موجود را رفع کنند تا بتوانند اطلاعاتی که از کیفیت و تنوع بالاتری برخوردار می باشند را در اختیار کاربران قرار دهند و اشتیاق کاربران برای استفاده از این خدمات را دوچندان کنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
تهران- خبرگزاري كار ايران

مقامات شركت LG از كاهش فروش خود در شروع سال ميلادي جديد خبر دادند.

به گزارش ايلنا، شركت LG چهارمين سازنده گوشي‌‏هاي تلفن همراه در سطح جهان ، طي سه ماهه اول سال ميلادي جاري 6/15 ميليون دستگاه گوشي تلفن همراه به فروش رساند ، اين در حالي است كه فروش شركت در سه ماه پيش از آن بيش از 2/16 ميليون دستگاه بود.
مقامات مسوول ، افزايش رقابت از سوي ساير شركت‌‏هاي توليد‌‏كننده گوشي‌‏هاي تلفن همراه خصوصا شركت‌‏هاي چيني را دليل اصلي اين شرايط عنوان كردند.
شايان ذكر است ؛ مقامات شركت LG ميزان كلي فروش پلاسما و LCD شركت را در سه ماهه جاري مساعد پيش بيني كرده‌‏اند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
دنياي اقتصاد- در حالي كه موضوع ثبت‌نام تلفن‌همراه و واگذاري‌هاي آن اين روزها نقل محافل مختلف است بسياري از كارشناسان ابراز اميدواري مي‌كنند با افزايش توان‌بخش غيردولتي در تلفن‌همراه ضمن شكسته شدن انحصار مخابرات، بازار به سمت اشباع شدن حركت كند.

دوهفته قبل وفا غفاريان رييس هيات مديره شركت مخابرات در هنگام قرعه‌كشي ثبت‌نام تلفن‌همراه اعلام كرد كه يك‌ميليون و 200‌هزار سيم كارت ثبت نام شده در سال 82‌ به‌رغم واگذاري هنوز فعال نشده است. اين موضوع به وضوح نشاندهنده كساني است كه سيم‌‌كارت را جهت سرمايه‌گذاري انتخاب كرده‌اند.

اين مقام شركت مخابرات در حالي ازمردم خواسته از سيم‌كارت به عنوان سرمايه‌‌گذاري استفاده نكنند كه اين شركت با يك تمهيد ساده مي‌توانست مدت زماني را براي فعال شدن سيم‌كارت تعيين كند تا عملا جلوي حبس و احتكار سيم‌كارت گرفته شود.

چنين موضوعي در حال حاضر حداقل از سوي اپراتور تاليا انجام مي‌شود و سيم‌كارت‌هاي آن تنها مدت زمان محدودي پس از خريداري قابل نگهداري هستند.

اعلام موضوع عدم ورود يك‌ميليون و 200‌هزار سيم‌‌كارت به شبكه مخابراتي كشور نكته‌هاي ديگري را نيز روشن مي‌‌كند كه از آن جمله ‌مي‌توان به كاهش ضريب نفوذ قبلي اعلام شده از سوي مخابرات در زمينه تلفن‌همراه و همچنين عدم استفاده از ظرفيت شبكه اشاره كرد. شركت ارتباطات سيار در سال گذشته سه و نيم‌ميليون سيم‌‌كارت را ميان مشتريان واگذار كرد و طي آماري قبل از قرعه‌كشي مدعي شد كه براي نخستين بار ميزان واگذاري براي نخستين بار از ميزان واگذاري تلفن‌ثابت پيشي گرفته است حال آنكه با حساب عدم فعاليت يك‌ميليون و 200‌هزار سيم‌كارت مي‌توان نتيجه گرفت كه در حدود يك‌سوم تلفن‌هاي واگذار شده مخابرات در سال گذشته وارد شبكه نشده و عملا مخابرات در اين سال تنها 2‌ميليون سيم‌‌كارت را در شبكه خود فعال كرده است.

با اين احتساب مي‌توان پيش‌بيني كرد كه واگذاري 5‌ميليون سيم‌كارت (و يا به گفته وزير ارتباطات 8‌ميليون) براي مخابرات چه كار دشواري خواهد بود.

سير نزولي قيمت سيم‌كارت ادامه مي‌يابد

در همه كشورهاي دنيا به سيم‌‏كارت تلفن‌همراه به عنوان يك وسيله خدماتي نگاه مي‌‏كنند و ارزش افزوده تلقي نمي‌‏شود.

رمضان علي صادق‌‏زاده‌، رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي‌، در گفت‌و‌گو با ايلنا‌، با بيان اين مطلب، اظهار داشت: ثبت نام نزديك به 8ميليون سيم كارت دولتي كه بخش عمده آن در سال85 واگذار مي‌‏شود و حضور سيم‌كارت اعتباري تاليا كه تا پايان سال يك‌ميليون سيم كارت ارائه مي‌‏كند‌، از جمله عواملي است كه سبب افت قيمت محسوس سيم‌كارت در بازار شده است.

وي‌‌ گفت: چنانچه اپراتور دوم تلفن‌همراه (ايران‌‏سل) در تابستان جاري طبق زمان‌‏بندي قرارداد بتواند سيم كارت 150‌هزار توماني وارد بازار كند‌، باز سيم كارت به سمت اشباع‌شدن حركت خواهد كرد.

صادق‌‏زاده‌، با بيان اين كه چنانچه عرضه سيم‌كارت در بازار اشباع شود تقاضا نيز كاهش پيدا خواهد كرد يادآور شد: با اين وجود قيمت سيم‌‏كارت به سمت قيمت دولتي حركت خواهد كرد.

رييس كميته مخابرات مجلس‌، خاطرنشان كرد: اگر بازار از نظر ارايه سيم‌‏كارت اشباع شود‌، آن گاه كالا ارزش افزوده تلقي نشده و جنبه تجاري آن از بين مي‌‏رود.

صادق‌‏زاده‌، با بيان اين كه اين سد بايد شكسته شود‌، گفت: با واگذاري سيم‌كارت‌‏هاي ثبت‌نامي و ارائه سيم‌كارت‌‏هاي اعتباري و اپراتور دوم ضريب نفوذ تلفن‌همراه20‌درصد خواهد شد كه مي‌‏توان گفت به حد اشباع رسيده است.

رييس كميته مخابرات مجلس‌، با بيان اين كه سير نزولي قيمت سيم‌كارت در تهران همچنان ادامه خواهد داشت‌، تاكيد كرد: در صورت تاخير در واگذاري سيم‌‏كارت‌‏هاي اپراتور دوم نيز پيش‌‏بيني مي‌‏كنيم سير نزولي سيم‌كارت همچنان ادامه داشته باشد‌، چرا كه اپراتور اول مخابرات دولتي و تاليا مي‌‏توانند بازار را به حد اشباع برسانند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
هموطن-حسين رياضي - عضو هيات مديره‌ي سنديكاي مخابرات - درباره‌ي نتيجه‌ي مناقصه‌ي ايرانسل و مشخص شدن برنده‌ي آن اظهار داشت‌: مسوولان برگزاركننده‌ي اين مناقصه، هنوز به‌طور رسمي برنده‌ي مناقصه را اعلام نكرده‌اند، اما به احتمال زياد يكي از شركت‌هاي هواوي از چين، نوكيا و اريكسون برنده شده است.
وي ادامه داد‌: مشخص نبودن روش تامين تجهيزات و انجام دادن 51 درصد از كار در داخل كشور و شرايط فاينانس، مشكلات عديده‌ي را براي برگزاركننده‌ي مناقصه و همچنين برنده‌ي آن ايجاد كرده است.
اين عضو هيات مديره‌ي سنديكاي مخابرات، معتقد است‌: اجراي اين پروژه طبق زمان‌بندي انجام شده، غير ممكن است.
رياضي با بيان اين كه نتيجه‌ بخش بودن اين پروژه به همكاري شركت ارتباطات سيار بستگي دارد، گفت‌: تحقق قانون حداكثر استفاده از توان داخلي در پروژه‌ي ايرانسل مبهم است‌ و نحوه‌ي فعاليت شركت ايراني در آن نيز مشخص نيست.
اظهارات اين عضو سنديكاي مخابرات درحالي است كه به عقيده‌ي مديرعامل ايرانسل، شرکت‌هاي ايراني قطعا در ميان برندگان مناقصه ايرانسل خواهند بود.
دزفولي در اواخر بهمن سال گذشته اظهار داشت: اسامي برندگان مناقصه ايرانسل قطعي نشده است و اين اسامي حداكثر تا ظرف دو هفته آينده اعلام خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: حضور شركت‌هاي ايراني در ليست برندگان مناقصه‌هاي ايرانسل قطعي است و اسامي اين شركت‌ها به زودي اعلام مي‌شود.
او درباره‌ي آخرين وضعيت اپراتور دوم نيزگفت: يك نفر به عنوان مسوول فني اين پروژه برگزيده شده است كه نام وي پس از طي مراسم قانوني به صورت رسمي اعلام خواهد شد.
دزفولي درباره‌ي زمان واگذاري سيم‌كارت‌هاي اپراتور دوم اظهار داشت: واگذاري اين سيم‌كارت‌ها در اول شهريور ماه سال آينده قطعي است اما در تلاش هستيم با فراهم كردن شرايط اين واگذاري‌ها از ابتداي تابستان سال 85 آغاز شود.
از زمان اظهارات دزفولي تا كنون تلاش‌هاي خبرنگار ايسنا براي مصاحبه با مديران ايرانسل و انعكاس آخرين وضعيت و نتايج مناقصه‌ي مذكور بي‌نتيجه مانده است.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
شركت نوكيا بزرگترين عرضه‌كننده‌ي تلفن ‌همراه در جهان، اعلام كرد كه سود خالص اين شركت در سه ماهه‌ي مختوم به ‌٣١ مارس، با ‌٢١ درصد رشد نسبت به دوره‌ي مشابه سال ‌٢٠٠٥، به ‌٠٥/١ ميليارد يورو افزايش يافت.

به گزارش سرويس فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، همچنين فروش اين شركت فنلاندي نيز با ‌٣٠ درصد رشد، به ‌٥/٩ ميليارد يورو رسيد.

نوكيا اعلام كرده است كه سهم جهاني خود را با سه درصد رشد نسبت به دوره‌ي سه ماهه‌ي قبل و يك درصد رشد نسبت به دوره‌ي مشابه سال ‌٢٠٠٥، به ‌٣٥ درصد رسانده است.

فروش تلفن‌هاي همراه در سه ماهه‌ي سوم با ‌٣٠ درصد رشد به ‌٩/٥ ميليون يورو و در آمريكاي شمالي تقريبا به دو برابر، يعني ‌٤/٨ ميليون يورو، رسيده است.

شركت موتورولا نيز به‌عنوان بزرگترين رقيب نوكيا اعلام كرد كه فروش خود را در سه ماهه‌ي نخست

‌٢٣ درصد و نسبت به سال قبل ‌٦٠ درصد افزايش داده است.

طبق اعلام نوكيا، در سه ماهه‌ي اول تعداد ‌١/٧٥ ميليون دستگاه تلفن فروخته است كه نشان‌دهنده‌ي رشد ساليانه‌ي ‌٤٠ درصدي است.

نوكيا كه براي سال‌هاي متمادي به‌عنوان تامين‌كننده‌ي شماره‌ي يك نياز بازار جهاني تلفن همراه مطرح است، مدعي شده كه در سه ماهه‌ي بعدي هم مقام نخست خود را حفظ خواهد كرد.

اين شركت در منطقه‌ي اپسو، درست بيرون از شهر هلسينكي - پايتخت فنلاند - قرار دارد و محصولات خود را به ‌١٣٠ كشور جهان صادر مي‌كند.

همچنين شمار نيروهاي كاري اين شركت نيز ‌٦٢ هزار نفر گزارش شده است‌ كه تعداد سه هزار نفر از آن‌ها در سال گذشته به‌كار گرفته شده‌اند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
آی تی ایران - شرکت نوکیا و MIT - دانشگاه انستیتو تکنولوژی ماساچوست - روز جمعه مرکز تحقیقات تلفن همراه را در نزدیکی کمبریج راه اندازی کردند.

این مرکز تحقیقاتی با همکاری دانشگاه علوم کامپیوتر و لابراتوار هوش مصنوعی قرار است روی موضوعات مرتبط با تکنولوژی اطلاعات متمرکز شود.

نوکيا در اين زمينه می گويد که کار اين مرکز تمرکز روی ساخت گوشی های تلفن همراه و سرويس های مرتبط با آن خواهد بود.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
يك عضو سنديكاي اپراتورهاي تلفن ثابت گفت‌: تعرفه‌هاي ما از شركت مخابرات بالاتر نيست و تا زماني كه خط تلفن را به مشتري تحويل ندهيم، هيچ پولي از آن‌ها دريافت نخواهيم كرد.

هادي جوهري در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت‌: شركت مخابرات ايران در چند سال اخير خصوصي‌سازي را در بخش تلفن ثابت و همراه شروع كرده و به همين دليل اين بخش براي ادامه‌ي فعاليت به كمك سازمان‌هاي دولتي براي اعتمادسازي نياز دارد.

وي با تاكيد بر اين‌كه جامعه‌ بايد به اپراتورهاي تلفن ثابت اعتمادكند، گفت‌: اپراتورهاي تلفن ثابت براي گسترش فعاليت و بازار به فرهنگ‌سازي نياز دارند كه اين امر، بايد از طريق نهادهاي دولتي صورت بگيرد.

جوهري با اعلام اين‌كه مجتمع‌هاي مسكوني و شركت‌ها مهم‌ترين مشتري ما هستند،گفت‌: شبكه‌ي اپراتورهاي تلفن ثابت مطابق جديدترين تكنولوژي روز دنيا تنظيم شده و اين امر در ايجاد بازارهاي جديد و جذب مشتري كمك زيادي به ما خواهد كرد.

اين عضو سنديكاي اپراتورهاي تلفن ثابت در ادامه خاطرنشان كرد‌: فرهنگ‌سازي مناسبي در استان اصفهان از طرف تلفن ثابت صورت گرفته و اين عامل، ايجاد پتانسيل‌هاي فراواني را در بازار اين استان موجب شده است.

وي تصريح كرد‌: هم اكنون اپراتورهاي تلفن ثابت در شهرهاي اصفهان، كرج، بندرعباس، قشم و اروميه و استان گلستان در حال فعاليت هستند و طبق برنامه‌ي چهارم توسعه اين اپراتورها بايد سه ميليون خط واگذار كنند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري موج - نوكيا در رقابت با سامسونگ و موتورولا،مدل جديدتلفن همراه چند رسانه ائي باريك خود را عرضه مي كند.

به گزارش موج،نوكيا بزرگترين سازنده تلفن همراه جهان ،قدم به عرصه تلفن هاي باريك تر و سبك تر مي گذارد و تلفن همراه چند رسانه اي N73 را عرضه مي كند.
اين مدل جديد در 25آوريل وارد بازارها مي شود و نوكيا درآمد بسيار خوبي را از ناحيه اين تلفن همراه براي خود پيشبيني مي كند،تحليلگران پيش بيني مي كنند N70 تلفن هاي همراه باريكRAZRشركت موتورولا را پشت سر بگذارد، گفتني است ،مدل هايRAZRشركت موتورولا دراولين ربع عرضه آن تا 18 ميليون گوشي به فروش رسيدند .
شركت نوكيا يك سال پيش بازارتلفن هاي همراه باريك را از دست داد و در حالي كه نوكيا آماده مي شد تا مدل هاي سري N خود را عرضه كند، سامسونگ و ال جي مدل هاي بسياري را از اين نوع وارد بازاركردند.
تحليلگران مي گويند،نوكيا به قابليت هاي كامپيوتري در تلفن هاي همراه خود،نزديك تر مي شود اما بايد طراحي آنها را بيشتر مد نظرقراردهد .تنها كامپيوتري بودن تلفن هاي همراه ،آنها را كسل كننده مي كند.
 

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
5 آپریل 2004
نوشته‌ها
8,484
لایک‌ها
7
محل سکونت
TABRIZ
خبرگزاري موج - گزارشهاي بدست امده نشان مي دهد، علي رغم اينكه خدمات نسل سومي هنوز در بسياري از كشورهاي جهان به صورت فراگير در نيامده است ، محبوبيت قابل توجهي در كره جنوبي و ژاپن داشته است.

به گزارش موج، در حال حاضر تعداد كاربران خدمات نسل سومي در كشور ژاپن و كره جنوبي با افزايش همراه بوده است به طوري كه در حال حاضر اين روند افزايش برابر 40 درصد اعلام شده است. كشور ژاپن و كره جنوبي در حال حاضر از جمله كشورهايي هستند كه گرايش كاربران به خدمات نسل سومي پيشرفته بسيار بالا مي باشد.
اپراتورهاي خدمات رساني تلفن همراه اين كشور نيز در ارائه خدمات پيشرفته نسل سومي موفق بوده اند و توانسته اند نظر بسياري از كاربران را به خود جلب كنند ودر مقايسه با ساير كشورهاي جهاني از نظر ارائه توليدات نسل سومي بي رقيب مي باشند. اپراتورهاي كشورهاي غربي نيز بر خلاف ميل خود تلاش خود را بر روي خدمات غير صوتي متمركز كرده اند زيرا در عصر كنوني سرويس SMS محبوبيت بيشتري دارد.لازم به ذكر است ، با گذشت زمان كاربران تلفن همراه از سرويس نسل دو و نيمي به خدمات نسل سومي رو مي آورند و اين روند همچنان ادامه دارد خواهد بود.
 
بالا