برگزیده های پرشین تولز

اضافه کردن هارد دیسک

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
اضافه کردن هارد دیسک

اضافه کردن هارددیسک به کامپیوتر یا عوض کردن هارددیسک موجود از جمله کارهایی است که بالاخره باید روزی انجام دهید اگر به کارهای فنی کامپیوتر علاقه دارید و دستی هم به آچار دارید ما به شما کمک میکنیم تا بتوانید اینکار را انجام دهید. در این قسمت به نکات سخت افزاری اینکار میپردازیم و در قسمت بعدی اصول نرم افزاری کار را توضیح میدهیم.



اول از همه باید بگوئیم که تعویض هارددیسک کامپیوتر یا افزودن یک هارددیسک به یک کامپیوتر که دارای یک یا چند هارد دیسک است دارای دو مرحله میباشد که اولی سخت افزاری است و باید دست به آچار شوید اما دومی نرم افزاری است که باید دیسک را پارتیشن بندی کرده و فرمت نمائید تا بتوانید اطلاعات خود را روی آن بنویسید.

آسانترین قسمت این کار همان قسمت سخت افزاری است که چند مرحله بیشتر ندارد و بسیار ساده است فقط باید شما را کمی با محیط داخلی کامپیوتر آشنا نمائیم و بگوئیم که چگونه کار کنید.

با باز کردن چند پیچ این امکان را خواهید یافت تا به قسمتهای داخلی کامپیوتر دست پیدا کنید اما یادتان باشد قبل از باز کردن کامپیوتر حتما آنرا خاموش کرده و کابلهای برق آنرا از برق بکشید. اگر دستبند مخصوص الکتریسیته ساکن دارید آنرا به دست ببندید و به زمین وصل کنید تا الکتریسیته ساکن موجود در بدنتان تخلیه شود. اگر این دست بند را ندارید مهم نیست فقط سعی کنید با دست زدن به اشیا فلزی مانند بدنه میز، دستگیره در، لوله آب این الکتریسیته ساکن را از بدنتان تخلیه کنید. سعی کنید به قطعات الکترونیکی داخل کامپیوتر یا روی هارد دیسک هم دست نزنید.

روی برد اصلی کامپیوتر که بدان مادربرد میگویند معمولا دو سوکت وجود دارد که برای اتصال هارد دیسک بکار میرود. اگر هارد دیسکتان را پیدا کنید یک کابل پهن بدان وصل است آنرا دنبال کنید تا به یکی از این سوکتها برسید. آن یکی هم بغل دست همین یکی است. اگر به نوشته های روی مادربرد توجه کنید این سوکتها باید به نامهای IDE1 و IDE2 معرفی شده باشند. معمولا کامپیوتر از IDE1 بوت میشود پس هارددیسکی که دارای ویندوز یا OS است باید به این سوکت وصل شود. هارد دیسکها با نوعی کابل پهن به مادربرد وصل میشوند که بدان ریبون کابل میگویند.



طرفی که یک کانکتور دارد به کنترلر روی مادر برد وصل میشود. طرف دیگر که دو کانکتور دارد هر کدام به یک هارد دیسک وصل میشود. در مادربردهای جدیدتر هر کانکتور روی مادربرد میتواند تا دو هارددیسک را راه اندازی کند پس با دو عدد کانکتور جمعا تا 4 عدد هارددیسک را میشود راه انداخت. البته درایو CD هم در همین خانواده قرار دارد و معمولا آنرا به IDE2 وصل میکنند. پس به احتمال زیاد شما باید یک هارددیسک داشته باشید که روی IDE1 وصل است و یک درایو CD دارید که روی IDE2 وصل است.

به هر کنترلر تا دو درایو وصل میشود. برای آنکه سیستم بفهمد کدام درایو اولی است و کدامیک دومی، جامپرهایی روی خود درایو وجود دارد که باید جداگانه تنظیم شود. اولین هارد دیسک را Master میگویند و دومی را Slave گویند. باید روی بدنه هارد دیسک خود بدنبال لیبلها یا نوشته هایی بگردید که نحوه تنظیم این جامپرها را بیان کرده باشد. اگر پیدا نکردید باید از سایت سازنده هارددیسک مشخصات فوق را بدست آورید. اگر روی یک کابل فقط یک درایو وصل میکنید باید درایو را در حالت جامپر 1Drive قرار دهید و شاید روی درایو شما این حالت اسم دیگری مانند Single یا همان Master داشته باشد. فرقی نمیکند که درایو ماستر یا اسلاو را به کدامیک از دو کانکتور روی کابل وصل میکنید فقط باید جامپر آنها برای ماستر یا اسلاو درست باشد.

درایوهای جدید با ظرفیتهای بالای 80 یا 120 گیگابایت با کابلهای ویژه ای عرضه میشود که باید با کابل موجود عوض شود. اگر درایو قدیمی خود را هم میخواهید در کنار درایو جدید مصرف کنید میتوانید درایو جدید را در حالت ماستر قرار دهید و درایو قدیمی را در حالت اسلاو تنظیم کنید و سپس هر دو را روی کابل جدید قرار دهید. معمولا یک طرف کابل با رنگ قرمز مشخص شده است که به پین شماره 1 کانکتور روی مادربرد وصل میشود. در اتصال این کابل اگر آنرا برعکس وصل کنید اتفاقی نمیافتد فقط سیستم کار نمیکند.

توجه شما را به این نکته جلب میکنیم که برای هر یک از کانکتورها باید مسئله ماستر و اسلاو را رعایت کنید. دو حالت به شرح زیر میتواند برایتان رخ دهد:

1. اگر یک درایو روی IDE1 دارید باید ماستر باشد و اگر یکی هم روی IDE2 دارید آنهم باید ماستر باشد.

2. اگر هر دو درایو روی IDE1 باشد یکی باید ماستر و دیگری اسلاو باشد. برای IDE2 هم همین مسئله صادق است.

بغل دست همین کابل پهن روی درایو، یک سیم با کانکتوری سفید هم وجود دارد که برق درایو را تامین میکند. اگر میخواهید درایو قبلی خود را با نمونه جدید عوض کنید باید این سیم که کانکتور بخصوصی دارد را از درایو قدیمی جدا کرده و به درایو جدید وصل کنید. اگر میخواهید درایوی جدید اضافه کنید باید در داخل کامپیوتر خود بدنبال یکی از این کانکتورها بگردید که خالی است و به جایی وصل نشده است و از آن استفاده کنید.

درایو در محلی بخصوص که برایش داخل بدنه کامپیوتر در نظر گرقته شده قرار میگیرد و با پیچهایی کوتاه بسته میشود. وقتی همه کارها را درست انجام دادید، کامپیوتر را به برق وصل کرده و روشن کنید. باید ببینید آیا کامپیوتر درایو جدید شما را میبیند؟ برای اینکار وقتی سیستم در حال بوت شدن است بسته به مدل کامپیوترتان باید یکی از کلیدهای F2 یا DEL را بزنید تا سیستم وارد Setup شود. وقتی کامپیوتر در حال بوت شدن است ممکن است برای چند لحظه پیغام زیر ظاهر شود که به شما برای زدن این کلیدها کمک میکند.

Press DEL to enter SETUP

از صفحه ای که ظاهر میشود انتخاب زیر را انجام دهید:

STANDARD CMOS SETUP

وقتی وارد این صفحه میشوید باید درایو جدیدی که به کامپیوتر اضافه کرده اید را ببینید. آنچه با نامهای Primary مشخص شده برای IDE1 است که قبلا گفتیم. نمونه IDE2 با Secondary مشخص شده است که هر کدام نیز Master و Slave خود را دارند. آیا مشخصات درایو خود را میبینید؟ مثلا 120GB اگر پاسخ شما به این پرسش مثبت است میتوانید به قسمت بعدی مقاله بروید. در غیر اینصورت باید اول مشکل را برطرف کنید. نکات گفته شده را دوباره کنترل کنید تا همه چیز درست نصب شده باشد. اگر اشکالی وجود داشت آنرا برطرف نمائید.

اینک میخواهیم هارددیسک جدید را که قبلا وصل شده آماده نصب OS کنیم. برای اینکار لازم است تا اول پارتیشن بندی کنیم، بعد عمل فرمت بندی را انجام دهیم و نهایتا OS را نصب کنیم. قبلا گفتیم که باید از صحت وجود هارددیسک نصب شده با مراجعه به قسمت Setup کامپیوتر خود مطمئن شوید. بعد اقدام به پارتیشن بندی کنید. پس اگر هنوز روی این قسمتها مشکل دارید، قسمت اول این مقاله را بخوانید.

در هر صورت ادامه کار به شکل زیر است:

اول از همه باید هارد را پارتیشن بندی (Partitioning) کنید. سپس آنرا فرمت (Format) نمائید. در پارتیشن بندی، درایو واقعی خود را به چند بخش تقسیم میکنید که هر بخش یک نام میگیرد و مانند یک درایو واقعی (اما واقعی نیست بلکه لاجیکال است) عمل میکند.

بعدا نوبت فرمت کردن میرسد که در واقع محیط هر کدام از این درایوها را برای مصرف سیستم عامل یا OS و یا همان Operating System آماده میکند.

اگر این هارد خام که روی سیستم شما قرار گرفته، تک است باید به نحوی کامپیوتر را راه اندازی کنید زیرا هارد دیسکی ندارید که حاوی ویندوز باشد. معمولا یک دیسکت بوت اینکار را میکند اما در ویندوزهای جدیدتر مانند XP یا 2000 ، سی دی حاوی این OS ها قابل راه اندازی میباشد و میتواند همه کارها مانند پارتیشن بندی و فرمت را انجام دهد. اما برای اینکه بتوانید از این سی دی ها به شکل مطلوب استفاده کنید لازم است تا اصول پارتیشن بندی و فرمت را بدانید. ما در این مطلب مسائل فوق را توضیح میدهیم.

برای بوت کردن سیستم با سی دی ویندوز باید مطمئن شوید که کامپیوتر میتواند سی دی بوت را از سی دی درایو بخواند. بعبارتی باید کنترل کنید که CMOS کامپیوتر روشهایی برای ردیف بندی بوت از روی سی دی درایو، هارد دیسک، فلاپی درایو یا غیرو دارد. به Setup کامپیوتر بروید (به قسمت اول مقاله مراجعه کنید) و تنظیم Boot Sequence را در بخش Advanced BIOS Features روی تنظیمی قرار دهید که با CD-ROM شروع میشود مثلا: CD-ROM,A,C شاید ترکیبات گفته شده در کامپیوتر شما اندکی متفاوت باشد اما در هر صورت نحوه کار همین است. بدین ترتیب کامپیوتر وقتی روشن شود اول سروقت سی دی خواهد رفت. اگر مشکلی داشتید با ما تماس بگیرید.

حال سی دی ویندوز قابل بوت را در درایو گذاشته و کامپیوتر را راه اندازی کنید. از دستورات ویندوز پیروی نمائید. وقتی به قسمت پارتیشن بندی رسیدید، بگوئید ویندوز پارتیشن کند! و وقتی به قسمت فرمت رسیدید اجازه دهید ویندوز فرمت کند!

پارتیشنها بخشهای لاجیکال یک هارددیسک هستند که خود مانند یک هارددیسک واقعی عمل میکنند. یک کامپیوتر میتواند فقط یک پارتیشن داشته باشد که آنرا به :C میشناسد یا میتواند تا 24 درایو لاجیکال (پارتیشن) داشته باشد که آنها را از :C تا :Z میشناسد.

اندازه پارتیش های اولیه تا 32 مگابایت بود اما امروزه این اندازه تا 137 گیگابایت میرسد ( این رقم با تکنیکی به نام INT13 Extention بدست می آید).

فهمیدیم که پارتیشن بندی ضروری است اما چه خاصیتی دارد؟ اول اینکه میتوانید مطابق سلیقه تان چند پارتیشن درست کنید و هر یک را به نوع خاصی دیتا (موزیک - کارهای فنی - ...) اختصاص دهید. مثلا در یک هارددیسک 30 گیگابایتی، :C را با 25 گیگابایت به نصب ویندوز 2000 و تمام برنامه ها اختصاص دهید و در 5 گیگا بایت بعدی :D دیتاهای شخصی خود را قرار دهیذ. بدین ترتیب بک آپ گیری از دیتاهایتان (5 گیگابایت) سریعتر و آسانتر میشود. در ضمن با پارتیشن بندی میتوانید روی یک هارد دیسک چند OS داشته باشید. یعنی ویندوز 98 را در یک پارتیشن قرار دهید، ویندوز XP را در پارتیشن بعدی و مثلا ردهت لینوکس را در پارتیشن بعدی نصب کنید. سه OS در یک هارد دیسک! بلی اینکار با پارتیشن بندی امکان پذیر است.

وقتی کامپیوتر اول راه اندازی میشود بدنبال بخش مخصوصی در هارد دیسک بنام "بوت سکتور" میگردد.

هر درایو میتواند تا 4 پارتیشن داشته باشد که میتوانند از نوع Primary یا Extended باشند که هر یک وظیفه خاصی داشته و شما بر حسب نیاز میتوانید آنرا تعریف کنید. توضیحات بعدی موضوع را روشن میکند. البته شاید هارددیسکهایی را دیده باشید که به بیش از 4 قسمت تقسیم شده اند، توجه داشته باشید که فقط پارتیشن نوع Extended میتواند بیش از یک حرف درایو از کامپیوتر برای خود بگیرد. فرقی نمیکند که چند حرف درایو ببینید، بخاطر داشته باشید که هر درایو نمیتواند بیش از 4 پارتیشن بگیرد.

پارتیشن Primary

این پارتیشنها جایگاه OS ها هستند. اگر میخواهید هارد دیسک شما توانمندی راه اندازی یا بوت کامپیوتر را داشته باشد نیاز به یک پارتیشن Primary دارید. در ویندوز سری 9x و 2000 این پارتیشن همیشه :C است که نمیتوانید آنرا تغییر دهید. هر هارد دیسک میتواند تا 4 پارتیشن Primary داشته باشد اما در دنیای داس و ویندوز 9x با برنامه ای بنام FDISK فقط محدود به یک پارتیشن Primary هستید. لینوکس و ویندوزهای بعدی مانند 2000 بطور کامل از داشتن چند پارتیشن Primary در یک درایو حمایت میکنند. برنامه System Commander در ویندوزهای سری 9x بشما کمک میکند تا چند سیستم عامل را در یک درایو قرار دهید. اما در ادامه پارتیشنهای Primary ، به حالت پارتیشن Active نگاهی می اندازیم.


پارتیشن Active

اما سئوال اینجاست که اگر یک هارددرایو دارای چند پارتیشن Primary باشد که هر کدام نیز حاوی یک OS معتبر باشد، سیستم از کجا بفهمد که کدام OS را بوت کند؟ هر پارتیشن Primary که بصورت Active تنظیم شده باشد، آغاز کننده کار کامپیوتر است. یعنی OS موجود در آن، هنگام بوت شدن کامپیوتر شروع میشود. پس در هر لحظه فقط یکی از پارتیشنهای Primary میتوانند بصورت Active تنظیم شوند.

پارتیشن Extended

درایو شما میتواند حاوی پارتیشن Extended باشد یا آنرا نداشته باشد. این پارتیشن توان بوت ندارد و در هر هارد درایوی فقط یکی از آنها میتواند موجود باشد. وقتی این پارتیشن را درست میکنید، جای یکی از پارتیشنهای Primary را میگیرد. پس در هارددیسکی که یک پارتیشن Extended دارد فقط سه پارتیشن Primary باقی میماند. اگر بخواهید سیستم خود را در یک پارتیشن بزرگ قابل بوت بصورت Primary تنظیم کنید، دیگر نیازی به پارتیشن Extended نخواهید داشت.

وقتی یک پارتیشن Extended درست میکنید این امکان را دارید تا حداکثر 24 درایو لاجیکال در داخل آن ایجاد کنید. یعنی :C تا :Z (نامهای :A و :B به فلاپی درایو تعلق دارند).

اندازه هر درایو لاجیکال نیز به شما بستگی دارد. پس اول باید پارتیشن Extended درست کنید بعد در داخل آن اقدام به ایجاد درایو لاجیکال کنید. در ویندوز 9x از برنامه FDISK استفاده میکنیم. در ویندوزهای جدید، مانند 2000 از یک ابزار گرافیکی سود میجوئیم که بنام Disk Management Tool معروف است.

در اینجا نمیتوانیم وارد جزئیات بکارگیری این ابزارها شویم اما اگر سئوالی دارید از ما بپرسید.

در پارتیشن بندی میتوانید از قالب FAT استفاده کنید که دارای نمونه های FAT16 در ویندوزهای قدیمی و FAT32 و NTFS در نمونه های جدید است. اختلاف آنها را در مقاله ای جداگانه بیان میکنیم.

اما به اختصار بدانید که فلاپی دیسکتها دارای FAT12 هستند. FAT16 روی 2 گیگابایت برای هارددیسک محدود میشود و بخاطر ساختار خاصی که دارد، تلفات فضای هارددیسک در آن زیاد است لذا بهتر است اگر خواستیم از آن استفاده کنیم، پارتیشن آنرا حتی الامکان کوچک و زیر 1 گیگابایت منظور کنیم.

FAT16 قبل از ویندوز 95 محدودیت نام فایل 8.3 داشت اما از ویندوز 95 به بعد، این محدودیت برطرف شد.

FAT32 که با win95-OSR2 آمد، از پارتیشن تا 2 ترابایت پشتیبانی میکند.

NTFS نیز تا 2 ترابایت پارتیشن را پشتیبانی میکند. از نظر امنیتی بهتر است.

برای تنظیم بار اول هارددیسک لازم است تا از فلاپی قابل بوت استفاده کنید و FDISK را اجرا نمائید. این مراحل چندان مشکل نیست اما وقتی سیستم سئوال میکند:

Your Computer has a disk larger than 512 MB....?

اولا یعنی FDISK شما مربوط به DOS یا ویندوز 95 است و ثانیا اینکه آیا میخواهید هارد دیسک را با FAT16 استفاده کنید یا FAT32. اگر به پرسش فوق جواب Yes بدهید یعنی FAt32 و اگر پاسخ No بدهید یعنی FAT16.

comet
 

thomson762

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
19 اکتبر 2003
نوشته‌ها
2,082
لایک‌ها
11
ممنون از درج اطلاعات

خيلي ممنون
موفق باشين
 

aryagohar

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
31 جولای 2003
نوشته‌ها
680
لایک‌ها
0
سن
45
محل سکونت
Iran
اي ول . بابا
حالا من يه مشكل دارم. در مورد هارد هاي S-ATA. چطور به خورد مادربرد هاي جديد بديم :)
 

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2004
نوشته‌ها
2,613
لایک‌ها
10
سن
33
محل سکونت
Tehran
rpm واحد تبادل اطلاعات است كه در هاردهاي معمولي داراي 5400 دور در دقيقه و در هاردهاي جديد داراي 7200 دور در دقيقه مي باشد (يعني 7200rpm ) كه به اين هاردها + (Plus) يا در ايران دور به بالا هم مي گويند.
اما هاردهاي جديدي بر پايه ي 15000 دور در دقيقه هم مي باشد كه بسيار گران بوده و طبق گفته ي hardware ؛ 30 گيگابايت آن به 150 هزار تومان مي رسد.
اما در مورد ATA كه رابطه اي مستقيم با RAID دارد؛ ATA دو سوكت IDE اضافه مي باشد كه داراي سرعتي بيشتر از IDE معمولي مي باشد و در مادربردهاي جديد اين قابليت منظور شده است. ATA هاي جديد عموما 133 هستند كه ATA133 ها سرعت انتقال اطلاعات خيلي خوبي دارند در حالي كه IDE معمولي به ATA60 هم نمي رسند.
اما در حالت ATA يا RAID ويندوز XP اين حالت را نمي شناسد! و شما نمي توانيد نصب كنيد. اين كار احتياج به يك فلاپي ويژه دارد. من به شخصه هم ATA و هم IDE معمولي را امتحان كردم و به چشم خود ديدم كه سرعت اطلاعات خيلي زياد مي شود (مخصوصا در بوت ويندوز سرعت باورنكردنيست نسبت به IDE معمولي البته به ديد من)
سرعت بسيار مفصلي در يكي از تاپيكها شده كه تمام اين مسايل توضيح داده شده و حاصل گفتگوي mh_summer,Sota,hardware مي باشد:
سوال در مورد RAID Bios:
http://forum.persiantools.com/showthread.php?t=3999
اميدوارم اطلاعات كافي را به دست آورده باشي Kako جان.
 

fireboy

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
17 ژوئن 2003
نوشته‌ها
3,217
لایک‌ها
34
محل سکونت
:: طهرون قديم ::
به نقل از MohammadR :
rpm واحد تبادل اطلاعات است كه در هاردهاي معمولي داراي 5400 دور در دقيقه و در هاردهاي جديد داراي 7200 دور در دقيقه مي باشد (يعني 7200rpm ) كه به اين هاردها + (Plus) يا در ايران دور به بالا هم مي گويند.
...
...
...
.


×× منظور از 15000 دور ها همان سري اطلس مكستور هست كه چند ماه يا شايد 1 سال پيش توليد شده.
×× كش هم در هارد ها مثل رم سيستم عمل ميكنه , فكر ميكنم با سرعت بيشتري و البته فرق 4 با 8 مگ محسوس هست كاكو جان.
 

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2004
نوشته‌ها
2,613
لایک‌ها
10
سن
33
محل سکونت
Tehran
به نقل از fireboy8766 :
×× منظور از 15000 دور ها همان سري اطلس مكستور هست كه چند ماه يا شايد 1 سال پيش توليد شده.
.
حالا 1 سال هم تقريبا جديده نه؟ :D :happy: ;)
 

fireboy

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
17 ژوئن 2003
نوشته‌ها
3,217
لایک‌ها
34
محل سکونت
:: طهرون قديم ::
به نقل از MohammadR :
حالا 1 سال هم تقريبا جديده نه؟ :D :happy: ;)

×× بلههههههههه كه جديده چرا كه نه حالا مونده اينجا راه بيوفته ;) . مخصوصا براي مملكت ما كه آپديت هست و اجناس ما مثل هارد مستقيم از خود شركت مكس وارد ميشه
ph34r-smiley.gif
.
 

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2004
نوشته‌ها
2,613
لایک‌ها
10
سن
33
محل سکونت
Tehran
من در Update بودن ممكلتمان شكي ندارم اما اجناس خيلي گران وارد ميشن!!
شما يك كارت گرافيك Radeon 9800 Pro with 128MB را در خارج از كشور 200 دلار ميبيني اما در ايران با گارانتي آواژنگ 340 هزار تومان وارد ميشه!
 

mossi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 مارس 2004
نوشته‌ها
35
لایک‌ها
0
به نقل از خوبی کن :
اضافه کردن هارد دیسک

اضافه کردن هارددیسک به کامپیوتر یا عوض کردن هارددیسک موجود از جمله کارهایی است که بالاخره باید روزی انجام دهید اگر به کارهای فنی کامپیوتر علاقه دارید و دستی هم به آچار دارید ما به شما کمک میکنیم تا بتوانید اینکار را انجام دهید. در این قسمت به نکات سخت افزاری اینکار میپردازیم و در قسمت بعدی اصول نرم افزاری کار را توضیح میدهیم.





پارتیشن Active

اما سئوال اینجاست که اگر یک هارددرایو دارای چند پارتیشن Primary باشد که هر کدام نیز حاوی یک OS معتبر باشد، سیستم از کجا بفهمد که کدام OS را بوت کند؟ هر پارتیشن Primary که بصورت Active تنظیم شده باشد، آغاز کننده کار کامپیوتر است. یعنی OS موجود در آن، هنگام بوت شدن کامپیوتر شروع میشود. پس در هر لحظه فقط یکی از پارتیشنهای Primary میتوانند بصورت Active تنظیم شوند.


اقا ممنون از اين اطلاعات جامع و عالي

يك اشاره جهت اطلاع آنها كه هارد نو خريده اند و دوست دارند كه ويندوز قبلي شان مثلا 98 يا me را روي هارد جديد
همراه با ويندوز xp داشته باشند ، يادشان باشد كه اول 98 يا me را با Fat 32 اينستال كنند و بعد ويندوز xp را روي پارتيشن دوم باNTFS اينسال كنند . در غير اينصورت اگر اول xp را نصب كنن ديگه نميشه آن سيستم هاي قديمي را نصب كرد . البته ميشه لينوكس يا چند تا xp ديگه نصب كرد.
 

alihadi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
29 فوریه 2004
نوشته‌ها
11
لایک‌ها
0
من يك هارد 40 داشتم ولي از وقتي يك هارد 80 كنار اون نصب كردم متوجه شدم در ويندوز 98 فقط هارد 80 شناخته مي شود ولي در ويندوز اكس پي هر دو هارد شناخته مي شود لطفا مرا راهنمائي كنيد. :wacko:
 

asa2000

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 ژانویه 2004
نوشته‌ها
116
لایک‌ها
0
سن
49
به نقل از خوبی کن :
اضافه کردن هارد دیسک

اضافه کردن هارددیسک به کامپیوتر یا عوض کردن هارددیسک موجود از جمله کارهایی است که بالاخره باید روزی انجام دهید اگر به کارهای فنی کامپیوتر علاقه دارید و دستی هم به آچار دارید ما به شما کمک میکنیم تا بتوانید اینکار را انجام دهید. در این قسمت به نکات سخت افزاری اینکار میپردازیم و در قسمت بعدی اصول نرم افزاری کار را توضیح میدهیم.



اول از همه باید بگوئیم که تعویض هارددیسک کامپیوتر یا افزودن یک هارددیسک به یک کامپیوتر که دارای یک یا چند هارد دیسک است دارای دو مرحله میباشد که اولی سخت افزاری است و باید دست به آچار شوید اما دومی نرم افزاری است که باید دیسک را پارتیشن بندی کرده و فرمت نمائید تا بتوانید اطلاعات خود را روی آن بنویسید.

آسانترین قسمت این کار همان قسمت سخت افزاری است که چند مرحله بیشتر ندارد و بسیار ساده است فقط باید شما را کمی با محیط داخلی کامپیوتر آشنا نمائیم و بگوئیم که چگونه کار کنید.

با باز کردن چند پیچ این امکان را خواهید یافت تا به قسمتهای داخلی کامپیوتر دست پیدا کنید اما یادتان باشد قبل از باز کردن کامپیوتر حتما آنرا خاموش کرده و کابلهای برق آنرا از برق بکشید. اگر دستبند مخصوص الکتریسیته ساکن دارید آنرا به دست ببندید و به زمین وصل کنید تا الکتریسیته ساکن موجود در بدنتان تخلیه شود. اگر این دست بند را ندارید مهم نیست فقط سعی کنید با دست زدن به اشیا فلزی مانند بدنه میز، دستگیره در، لوله آب این الکتریسیته ساکن را از بدنتان تخلیه کنید. سعی کنید به قطعات الکترونیکی داخل کامپیوتر یا روی هارد دیسک هم دست نزنید.

روی برد اصلی کامپیوتر که بدان مادربرد میگویند معمولا دو سوکت وجود دارد که برای اتصال هارد دیسک بکار میرود. اگر هارد دیسکتان را پیدا کنید یک کابل پهن بدان وصل است آنرا دنبال کنید تا به یکی از این سوکتها برسید. آن یکی هم بغل دست همین یکی است. اگر به نوشته های روی مادربرد توجه کنید این سوکتها باید به نامهای IDE1 و IDE2 معرفی شده باشند. معمولا کامپیوتر از IDE1 بوت میشود پس هارددیسکی که دارای ویندوز یا OS است باید به این سوکت وصل شود. هارد دیسکها با نوعی کابل پهن به مادربرد وصل میشوند که بدان ریبون کابل میگویند.



طرفی که یک کانکتور دارد به کنترلر روی مادر برد وصل میشود. طرف دیگر که دو کانکتور دارد هر کدام به یک هارد دیسک وصل میشود. در مادربردهای جدیدتر هر کانکتور روی مادربرد میتواند تا دو هارددیسک را راه اندازی کند پس با دو عدد کانکتور جمعا تا 4 عدد هارددیسک را میشود راه انداخت. البته درایو CD هم در همین خانواده قرار دارد و معمولا آنرا به IDE2 وصل میکنند. پس به احتمال زیاد شما باید یک هارددیسک داشته باشید که روی IDE1 وصل است و یک درایو CD دارید که روی IDE2 وصل است.

به هر کنترلر تا دو درایو وصل میشود. برای آنکه سیستم بفهمد کدام درایو اولی است و کدامیک دومی، جامپرهایی روی خود درایو وجود دارد که باید جداگانه تنظیم شود. اولین هارد دیسک را Master میگویند و دومی را Slave گویند. باید روی بدنه هارد دیسک خود بدنبال لیبلها یا نوشته هایی بگردید که نحوه تنظیم این جامپرها را بیان کرده باشد. اگر پیدا نکردید باید از سایت سازنده هارددیسک مشخصات فوق را بدست آورید. اگر روی یک کابل فقط یک درایو وصل میکنید باید درایو را در حالت جامپر 1Drive قرار دهید و شاید روی درایو شما این حالت اسم دیگری مانند Single یا همان Master داشته باشد. فرقی نمیکند که درایو ماستر یا اسلاو را به کدامیک از دو کانکتور روی کابل وصل میکنید فقط باید جامپر آنها برای ماستر یا اسلاو درست باشد.

درایوهای جدید با ظرفیتهای بالای 80 یا 120 گیگابایت با کابلهای ویژه ای عرضه میشود که باید با کابل موجود عوض شود. اگر درایو قدیمی خود را هم میخواهید در کنار درایو جدید مصرف کنید میتوانید درایو جدید را در حالت ماستر قرار دهید و درایو قدیمی را در حالت اسلاو تنظیم کنید و سپس هر دو را روی کابل جدید قرار دهید. معمولا یک طرف کابل با رنگ قرمز مشخص شده است که به پین شماره 1 کانکتور روی مادربرد وصل میشود. در اتصال این کابل اگر آنرا برعکس وصل کنید اتفاقی نمیافتد فقط سیستم کار نمیکند.

توجه شما را به این نکته جلب میکنیم که برای هر یک از کانکتورها باید مسئله ماستر و اسلاو را رعایت کنید. دو حالت به شرح زیر میتواند برایتان رخ دهد:

1. اگر یک درایو روی IDE1 دارید باید ماستر باشد و اگر یکی هم روی IDE2 دارید آنهم باید ماستر باشد.

2. اگر هر دو درایو روی IDE1 باشد یکی باید ماستر و دیگری اسلاو باشد. برای IDE2 هم همین مسئله صادق است.

بغل دست همین کابل پهن روی درایو، یک سیم با کانکتوری سفید هم وجود دارد که برق درایو را تامین میکند. اگر میخواهید درایو قبلی خود را با نمونه جدید عوض کنید باید این سیم که کانکتور بخصوصی دارد را از درایو قدیمی جدا کرده و به درایو جدید وصل کنید. اگر میخواهید درایوی جدید اضافه کنید باید در داخل کامپیوتر خود بدنبال یکی از این کانکتورها بگردید که خالی است و به جایی وصل نشده است و از آن استفاده کنید.

درایو در محلی بخصوص که برایش داخل بدنه کامپیوتر در نظر گرقته شده قرار میگیرد و با پیچهایی کوتاه بسته میشود. وقتی همه کارها را درست انجام دادید، کامپیوتر را به برق وصل کرده و روشن کنید. باید ببینید آیا کامپیوتر درایو جدید شما را میبیند؟ برای اینکار وقتی سیستم در حال بوت شدن است بسته به مدل کامپیوترتان باید یکی از کلیدهای F2 یا DEL را بزنید تا سیستم وارد Setup شود. وقتی کامپیوتر در حال بوت شدن است ممکن است برای چند لحظه پیغام زیر ظاهر شود که به شما برای زدن این کلیدها کمک میکند.

Press DEL to enter SETUP

از صفحه ای که ظاهر میشود انتخاب زیر را انجام دهید:

STANDARD CMOS SETUP

وقتی وارد این صفحه میشوید باید درایو جدیدی که به کامپیوتر اضافه کرده اید را ببینید. آنچه با نامهای Primary مشخص شده برای IDE1 است که قبلا گفتیم. نمونه IDE2 با Secondary مشخص شده است که هر کدام نیز Master و Slave خود را دارند. آیا مشخصات درایو خود را میبینید؟ مثلا 120GB اگر پاسخ شما به این پرسش مثبت است میتوانید به قسمت بعدی مقاله بروید. در غیر اینصورت باید اول مشکل را برطرف کنید. نکات گفته شده را دوباره کنترل کنید تا همه چیز درست نصب شده باشد. اگر اشکالی وجود داشت آنرا برطرف نمائید.

اینک میخواهیم هارددیسک جدید را که قبلا وصل شده آماده نصب OS کنیم. برای اینکار لازم است تا اول پارتیشن بندی کنیم، بعد عمل فرمت بندی را انجام دهیم و نهایتا OS را نصب کنیم. قبلا گفتیم که باید از صحت وجود هارددیسک نصب شده با مراجعه به قسمت Setup کامپیوتر خود مطمئن شوید. بعد اقدام به پارتیشن بندی کنید. پس اگر هنوز روی این قسمتها مشکل دارید، قسمت اول این مقاله را بخوانید.

در هر صورت ادامه کار به شکل زیر است:

اول از همه باید هارد را پارتیشن بندی (Partitioning) کنید. سپس آنرا فرمت (Format) نمائید. در پارتیشن بندی، درایو واقعی خود را به چند بخش تقسیم میکنید که هر بخش یک نام میگیرد و مانند یک درایو واقعی (اما واقعی نیست بلکه لاجیکال است) عمل میکند.

بعدا نوبت فرمت کردن میرسد که در واقع محیط هر کدام از این درایوها را برای مصرف سیستم عامل یا OS و یا همان Operating System آماده میکند.

اگر این هارد خام که روی سیستم شما قرار گرفته، تک است باید به نحوی کامپیوتر را راه اندازی کنید زیرا هارد دیسکی ندارید که حاوی ویندوز باشد. معمولا یک دیسکت بوت اینکار را میکند اما در ویندوزهای جدیدتر مانند XP یا 2000 ، سی دی حاوی این OS ها قابل راه اندازی میباشد و میتواند همه کارها مانند پارتیشن بندی و فرمت را انجام دهد. اما برای اینکه بتوانید از این سی دی ها به شکل مطلوب استفاده کنید لازم است تا اصول پارتیشن بندی و فرمت را بدانید. ما در این مطلب مسائل فوق را توضیح میدهیم.

برای بوت کردن سیستم با سی دی ویندوز باید مطمئن شوید که کامپیوتر میتواند سی دی بوت را از سی دی درایو بخواند. بعبارتی باید کنترل کنید که CMOS کامپیوتر روشهایی برای ردیف بندی بوت از روی سی دی درایو، هارد دیسک، فلاپی درایو یا غیرو دارد. به Setup کامپیوتر بروید (به قسمت اول مقاله مراجعه کنید) و تنظیم Boot Sequence را در بخش Advanced BIOS Features روی تنظیمی قرار دهید که با CD-ROM شروع میشود مثلا: CD-ROM,A,C شاید ترکیبات گفته شده در کامپیوتر شما اندکی متفاوت باشد اما در هر صورت نحوه کار همین است. بدین ترتیب کامپیوتر وقتی روشن شود اول سروقت سی دی خواهد رفت. اگر مشکلی داشتید با ما تماس بگیرید.

حال سی دی ویندوز قابل بوت را در درایو گذاشته و کامپیوتر را راه اندازی کنید. از دستورات ویندوز پیروی نمائید. وقتی به قسمت پارتیشن بندی رسیدید، بگوئید ویندوز پارتیشن کند! و وقتی به قسمت فرمت رسیدید اجازه دهید ویندوز فرمت کند!

پارتیشنها بخشهای لاجیکال یک هارددیسک هستند که خود مانند یک هارددیسک واقعی عمل میکنند. یک کامپیوتر میتواند فقط یک پارتیشن داشته باشد که آنرا به :C میشناسد یا میتواند تا 24 درایو لاجیکال (پارتیشن) داشته باشد که آنها را از :C تا :Z میشناسد.

اندازه پارتیش های اولیه تا 32 مگابایت بود اما امروزه این اندازه تا 137 گیگابایت میرسد ( این رقم با تکنیکی به نام INT13 Extention بدست می آید).

فهمیدیم که پارتیشن بندی ضروری است اما چه خاصیتی دارد؟ اول اینکه میتوانید مطابق سلیقه تان چند پارتیشن درست کنید و هر یک را به نوع خاصی دیتا (موزیک - کارهای فنی - ...) اختصاص دهید. مثلا در یک هارددیسک 30 گیگابایتی، :C را با 25 گیگابایت به نصب ویندوز 2000 و تمام برنامه ها اختصاص دهید و در 5 گیگا بایت بعدی :D دیتاهای شخصی خود را قرار دهیذ. بدین ترتیب بک آپ گیری از دیتاهایتان (5 گیگابایت) سریعتر و آسانتر میشود. در ضمن با پارتیشن بندی میتوانید روی یک هارد دیسک چند OS داشته باشید. یعنی ویندوز 98 را در یک پارتیشن قرار دهید، ویندوز XP را در پارتیشن بعدی و مثلا ردهت لینوکس را در پارتیشن بعدی نصب کنید. سه OS در یک هارد دیسک! بلی اینکار با پارتیشن بندی امکان پذیر است.

وقتی کامپیوتر اول راه اندازی میشود بدنبال بخش مخصوصی در هارد دیسک بنام "بوت سکتور" میگردد.

هر درایو میتواند تا 4 پارتیشن داشته باشد که میتوانند از نوع Primary یا Extended باشند که هر یک وظیفه خاصی داشته و شما بر حسب نیاز میتوانید آنرا تعریف کنید. توضیحات بعدی موضوع را روشن میکند. البته شاید هارددیسکهایی را دیده باشید که به بیش از 4 قسمت تقسیم شده اند، توجه داشته باشید که فقط پارتیشن نوع Extended میتواند بیش از یک حرف درایو از کامپیوتر برای خود بگیرد. فرقی نمیکند که چند حرف درایو ببینید، بخاطر داشته باشید که هر درایو نمیتواند بیش از 4 پارتیشن بگیرد.

پارتیشن Primary

این پارتیشنها جایگاه OS ها هستند. اگر میخواهید هارد دیسک شما توانمندی راه اندازی یا بوت کامپیوتر را داشته باشد نیاز به یک پارتیشن Primary دارید. در ویندوز سری 9x و 2000 این پارتیشن همیشه :C است که نمیتوانید آنرا تغییر دهید. هر هارد دیسک میتواند تا 4 پارتیشن Primary داشته باشد اما در دنیای داس و ویندوز 9x با برنامه ای بنام FDISK فقط محدود به یک پارتیشن Primary هستید. لینوکس و ویندوزهای بعدی مانند 2000 بطور کامل از داشتن چند پارتیشن Primary در یک درایو حمایت میکنند. برنامه System Commander در ویندوزهای سری 9x بشما کمک میکند تا چند سیستم عامل را در یک درایو قرار دهید. اما در ادامه پارتیشنهای Primary ، به حالت پارتیشن Active نگاهی می اندازیم.


پارتیشن Active

اما سئوال اینجاست که اگر یک هارددرایو دارای چند پارتیشن Primary باشد که هر کدام نیز حاوی یک OS معتبر باشد، سیستم از کجا بفهمد که کدام OS را بوت کند؟ هر پارتیشن Primary که بصورت Active تنظیم شده باشد، آغاز کننده کار کامپیوتر است. یعنی OS موجود در آن، هنگام بوت شدن کامپیوتر شروع میشود. پس در هر لحظه فقط یکی از پارتیشنهای Primary میتوانند بصورت Active تنظیم شوند.

پارتیشن Extended

درایو شما میتواند حاوی پارتیشن Extended باشد یا آنرا نداشته باشد. این پارتیشن توان بوت ندارد و در هر هارد درایوی فقط یکی از آنها میتواند موجود باشد. وقتی این پارتیشن را درست میکنید، جای یکی از پارتیشنهای Primary را میگیرد. پس در هارددیسکی که یک پارتیشن Extended دارد فقط سه پارتیشن Primary باقی میماند. اگر بخواهید سیستم خود را در یک پارتیشن بزرگ قابل بوت بصورت Primary تنظیم کنید، دیگر نیازی به پارتیشن Extended نخواهید داشت.

وقتی یک پارتیشن Extended درست میکنید این امکان را دارید تا حداکثر 24 درایو لاجیکال در داخل آن ایجاد کنید. یعنی :C تا :Z (نامهای :A و :B به فلاپی درایو تعلق دارند).

اندازه هر درایو لاجیکال نیز به شما بستگی دارد. پس اول باید پارتیشن Extended درست کنید بعد در داخل آن اقدام به ایجاد درایو لاجیکال کنید. در ویندوز 9x از برنامه FDISK استفاده میکنیم. در ویندوزهای جدید، مانند 2000 از یک ابزار گرافیکی سود میجوئیم که بنام Disk Management Tool معروف است.

در اینجا نمیتوانیم وارد جزئیات بکارگیری این ابزارها شویم اما اگر سئوالی دارید از ما بپرسید.

در پارتیشن بندی میتوانید از قالب FAT استفاده کنید که دارای نمونه های FAT16 در ویندوزهای قدیمی و FAT32 و NTFS در نمونه های جدید است. اختلاف آنها را در مقاله ای جداگانه بیان میکنیم.

اما به اختصار بدانید که فلاپی دیسکتها دارای FAT12 هستند. FAT16 روی 2 گیگابایت برای هارددیسک محدود میشود و بخاطر ساختار خاصی که دارد، تلفات فضای هارددیسک در آن زیاد است لذا بهتر است اگر خواستیم از آن استفاده کنیم، پارتیشن آنرا حتی الامکان کوچک و زیر 1 گیگابایت منظور کنیم.

FAT16 قبل از ویندوز 95 محدودیت نام فایل 8.3 داشت اما از ویندوز 95 به بعد، این محدودیت برطرف شد.

FAT32 که با win95-OSR2 آمد، از پارتیشن تا 2 ترابایت پشتیبانی میکند.

NTFS نیز تا 2 ترابایت پارتیشن را پشتیبانی میکند. از نظر امنیتی بهتر است.

برای تنظیم بار اول هارددیسک لازم است تا از فلاپی قابل بوت استفاده کنید و FDISK را اجرا نمائید. این مراحل چندان مشکل نیست اما وقتی سیستم سئوال میکند:

Your Computer has a disk larger than 512 MB....?

اولا یعنی FDISK شما مربوط به DOS یا ویندوز 95 است و ثانیا اینکه آیا میخواهید هارد دیسک را با FAT16 استفاده کنید یا FAT32. اگر به پرسش فوق جواب Yes بدهید یعنی FAt32 و اگر پاسخ No بدهید یعنی FAT16.

comet
دوست عزيز مطالب نوشته شده توسط شما بدون نقص و عالي ميباشد . دستتان درد نكنه .
فقط يك مسئله ناگفته مانده و اونم اينه كه پس از اضافه كردن هارد دوم يه نيم نگاهي هم به پاور داشته باشيد .
:eek:
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
آموزش پارتيشن بندي FDISK

توجه :با Fdisk همه اطلاعات شما پاك مي شود!

نكته : ابتدا شما مي بايست روش بوت كردن سيستم از طريق Floppy و يا CD-Rom را ياد بگيريد.

در هنگام روشن شدن سيستم دكمه DELETE (در بعضي كامپيوتر ها دكمه ديگر) را پائين نگه داريد تا وارد Setup شويد. دستگاه را به گونه اي تنظيم كنيد كه اولين وسيله بوت شدن CD-Rom باشد.يعني وارد قسمت Bios featurs setup شده و اولين وسيله بوت شدن را CD قرار دهيد.سپس روي گزينه Save &Exit setup كليك كرده و از Setup خارج شويد. در اينجا سوالي مبني بر (Save to cmos and exit (Y/N از شما پرسيده مي شود. كليد Y را فشار دهيد دهيد تا سيستم دوباره Restart شود. بعد از Restart سيستم سه پيغام زير ظاهر ميشود:
CD-ROM Start up menu
1.Boot from hard disk
2.Boot from CD-ROM
سپس گزينه 2 را اتنخاب كرده تا سيستم از روي CDبوت شود. بعد از آن پيغام هاي زير صادر مي گردد:
Microsoft Widows98 Start up menu
1.Start Windows98 Setup from CD-Rom
2.Start Computer with CD-Rom supprt
3.Start computer without CD-rom Support
4.View the Help file
شما گزينه 2 را انتخاب كنيد . پس از چند لحظه جلوي پرامپت درايو (مثلاF:\> )فرمان Fdisk را تايپ و كليد Enter رو بزنيد. فورا پيغامي مبني بر اينكه ظرفيت Hard شمااز 512 بيشتر است ظاهر مي شود. كليد Y وسپسEnter رو فشار دهيد.
سپس صفحه اصلي Fdisk ظاهر مي شود.
Fdisk option
current fixed disk drive:1
choose 1 of the following:
1.creat dos partion or logical dos drive
2.set active partion
3.delet partion or logical dos drive
4.display partion information
Enter choice:…
اين صفحه شامل گزينه هايي جهت انجام اعمال مختلف بر روي ديسك سخت مي باشد.

توجه: در پارتيشن بندي و كار با Fdisk با سه اصطلاح بر خورد مي كنيد كه عبارتند از Primery , Extended , logical برخورد مي كنيد كه سيستم عامل از دوتاي اولي استفاده مي كند.
درايو C كامپيوتر همان Primery است و بقيه Extended هستند.
در Fdisk ابتدا Primery و بعد Extended ايجاد مي كنيم. وبراي حذف پارتيشن ها برعكس ايجاد آنها عمل مي كنيم.
توجه : ابتدا در صورت وجود پارتيشن آنها را پاك مي كنيم.

خوب از اين پنجره اصلي گزينه 3 رو انتخاب كنيد .سپس پنجره اي ظاهر مي شود كه از آن گزينه:
3.Delet logical dos drive in the extended dos partion
را برمي گزينيم.
بعد از اين كار صفحهاي شامل پيغام هاي زير ظاهر مي شود:
WARNING!Data in deleted logical dos drive will be lost
What drive do you want to delete?
سپس شما نام آخرين درايو Hard خودتان را وارد كنيد وenter را بزنيد.سپس EnterVolume ظاهر مي شود كه شما يايد برچسب درايوتان را وارد كنيد يا اگر بر چسبي ندارد Enter را بزنيد. (اگه درايو شما برچسب داشته باشه مثلا به جاي حرف D برچسب اون مثلا MyDriveظاهر ميشه) سپس پيغام زير ظاهر ميشه: [Are you sure?(Y/N)?[Y براي تاييد حرف Yرا بزنيد و بعد Enter و به همين ترتيب همه درايوهاي منطقي(Logical) را پاك كنيد.بعد از پاك شدن همه درايوهاي منطقي پيغام زير ظاهر مي شود. All logical drive deleted in the extended dos partion سپس چند بار دكمه Esc را بزنيد تا وارد صفحه اصلي بشويد. (Fdiskoption) بعد دكمه 3 (Delet partion….) از صفحه بعدي ظاهر شده (Delet extended dos partion)را انتخاب كنيد.بعد يك پيغام (Warning………) ظاهر مي شود كه بايد شما كليد Yرا بزنيد بعد Enter. سپس پيغام زير ظاهر مي شود: Exttended dos partion Deleted دكمه Esc را بزنيد تا وارد صفحه اصلي بشويد . (Fdisk Option). بعد باز گزينه 3 بعد از صفحه باز شده گزينه 1 را وارد كنيد. تا پارتيشن اوليه خذف شود . (Delet primery dos partion). سپس پيغام (Warning data in the deleted primery dos partion will be lost.
زيرپيغام : What primery partion do you want to delete?[1]
شما كليد Enter رو بزنين.پيغام زير ظاهر ميشه: Enter volume labe…?[]
در صورت وجود بر چسب آن را تايپ و Enter را بزنيد در غير اين صورت Enter را بزنيد.
پيغام :)Are you sure) كه گزينه Yسپس كليد Enter را بزنيد. پيغام زير ظاهر مي شود: Primery dos partion deleted دكمه Esc را بزنيد تا وارد صفحه اصلي بشويد .حالا پارتيشن هاي شما حذف شده است.

براي ايجاد پارتيشن از صفحه اصلي گزينه 1 يعني(1.Create dos partion or logical…..) را بزنيد.

بعد از طي اين مراحل صفحه اي با مشخصات زير حاصل مي شود :


Creat dos partion or logical dos drive
Current fixed disk drive:1
Choose 1 of the following:
1.creat primery dos partion
2.creat extended dos partion
3.creat logical dos drive in extended dos partion
Enter choice:

سپس كليد 1 راتايپ وenter را بزنيد . مدتي صبر كنيد تا 100% Completeو Verifying drive integrityتا 100%كامل شود. بعد از آن پيغام زير ظاهر مي شود :

Creat primery dos partion
Current fixed disk drive:1
Do you wish to use the maximum available………………
Press Esc to return to fdisk options

كادر بالا از شما مي پرسد كه آيا مي خواهيد تمام ديسك سخت پارتيشن اوليه(Primery)گردد؟شما دكمه N را تايپ كرده وسپس Enter را بزنيد . سپس مدتي صبر كنيد تا 100%كامل شود … بعد صفحه زير ظاهر مي شود:
Creat primery dos partion
Current fixed………..
Total disk space is ……..mbytes(1mb=……….)
Maximum space avalable for partion is…….
Enter partion size in mbytes or ……….
Press esc …………

صفحه بالا ظرفيت هارد شما را كه براي اين عمل در دسترس مي باشد را اعلام مي كند شما بايد در اين مرحله براي درايو Strart up تان مقداري را در مقياس مگا بايت وارد كنيد (البته درصد هم مي - شود).

توصيه:
1.آنهاي كه هارد 20 دارند 3000 را بزنند
2.هارد 30 ،4000يا 4500
3.هارد 40 به بالا تا 80،6000 يا 5500
4.هاردهاي 20 به پايين به نسبت 2500،2000،1500،1000
5…

بعد از وارد كردن مقدار Enter را زده تا پيغام زير ظاهر شود : Primery dos partion created
سپس Esc را زده تا وارد صفحه اصلي Fdisk بشويد .
از صفحه اصلي گزينه ا(Creat dos ………or logical…..) و از صفحه بعدي گزينه 2 (Creat extended dos partion)را زده مدتي صبر كنيد تا 100% كامل شود. سپس صفحه زير ظاهر مي شود:

Creat extended dos partion
Current fixed……….
Partion status type volume label mbytes…….
C:1 pri…
Total disk space is……….
Enter partion size in mbytes or per…………………….
No partion defind
Press esc……………

سپس كليد Enter را بزنيد. تا پيغام (Extended……..)ظاهر شود.
حالا كليد Esc را بزنيد تا سيستم به طور اتوماتيك وارد بخش ايجاد درايوهاي منطقي شود. مدتي صبر كنيد تا 100%تمام شود سپس از صفحه بعدي ظاهر شده عدد دلخواه خودتان به مگابايت را براي درايو D:وارد كنيد.مدتي صبر كنيد تا100%كامل شود . بعد از اين مرحله (يا احيانا Restart system)ماجرا را براي درايو هاي منطقي ديگر از قبيل E تا Z ادامه بدهيد تا جاييكه هارد شما تمام شود.

توصيه:
سعي كنيد كه حتي الامكان درايو هايتان كم باشد معمولا 4 درايو كافيست بعد از اينكه تمام هارد پارتيشن بندي شد پيغام :
All available disk space in the extended dos ……………………
ظاهر مي شود.
حالا دكمه Esc را بزنيد تا وارد صفحه اصلي بشويد. از صفحه اصلي گزينه 2(Set active partion )را انتخاب كنيد. در صفحه بعدي ظاهر شده كليد 1 را زده و Enter كنيد. با عمل فوق درايو C شما به عنوان درايو Start up بوده فعال مي شود. سپس پيغام Partion 1 made active ظاهر مي شود. بدين تر تيب پارتيشن بندي به اتمام ميرسد .


نكته هاي قابل توجه :
1. ممكن است در بعضي از سيستم ها در حين عمليات هاي بالا Restart هاي متعددي انجام شود.
2. پس از عمل Fdisk حتما توسط دستور a:\format drive را براي همه درايوها انجام دهيد تا به FAT 32 تبديل شوند.
3. از Fdisk زياد پرهيز كنيد زيرا باعث خراب شدن هارد شما مي شود.
4. زياد عجله نكنيد!

منبع : IRITN
 

Xradical

Registered User
تاریخ عضویت
18 می 2004
نوشته‌ها
1,030
لایک‌ها
4
به نقل از MohammadR :
من در Update بودن ممكلتمان شكي ندارم اما اجناس خيلي گران وارد ميشن!!
شما يك كارت گرافيك Radeon 9800 Pro with 128MB را در خارج از كشور 200 دلار ميبيني اما در ايران با گارانتي آواژنگ 340 هزار تومان وارد ميشه!

من خيلي از جاها نسخه 128 مگي Radeon 9800 Pro حدود 240000 قيمت گرفتم.احتمالا اون قيمتي كه شما ميگي برا 256 مگش بايد باشه.ضمنا با برد گيگا و گارانتي آواژنگ.
 

MohammadR

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2004
نوشته‌ها
2,613
لایک‌ها
10
سن
33
محل سکونت
Tehran
در يك تاپيك ديگه هم گفتي . مرسي و متشكرم. اين مربوط به قديما ميشه!
 

Xradical

Registered User
تاریخ عضویت
18 می 2004
نوشته‌ها
1,030
لایک‌ها
4
به نقل از MohammadR :
در يك تاپيك ديگه هم گفتي . مرسي و متشكرم. اين مربوط به قديما ميشه!

قيمتي كه دادم كاملا به روزه.
 
بالا