• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

افزایش فضای هارد :graduated

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام
چطوری می تونم بدون اینکه ویندوزم رو پاک کنم یا هارد رو فرمت کنم ظرفیت درایوهام رو تغییر بدم مثلا درایو c رو از 2 گیگابایت به 10 گیگا بایت افزایش بدم .

saeid.z

Registered User
لایک‌ها
3
تا اونجایی که من میدونم هر درایوی رو تغییر بدی مجبوری فرمتش کنی

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از saeid.z :
تا اونجایی که من میدونم هر درایوی رو تغییر بدی مجبوری فرمتش کنی

می خوام ویندوز اکس پی رو ببرمش رو درایو c که البته 98 هم روی اون نصبه از طرفی درایو c من دو گیگا بیشتر جا نداره شما چه پیشنهاد می کنین .

afshin_electronic

Registered User
لایک‌ها
1
از نرم افزار partition magic استفاده کن .. به راحتی به هدفت میرسی
اینو هم بگم که فقط سیستم های FAT32 و NTFS ظرفیتشون بیشتر از 2 گیگ میتونه باشه . و برای FAT بیشترین ظرفیت همون 2 گیگ هست!! اگر که سیستم FAT هست یه خورده برای تبدیل سیستمش به مشکل بر میخوری!

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با عرض شرمندگی یه خورده عجله دارم اگه ممکنه اساتید عجله کنند

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از afshin_electronic :
از نرم افزار partition magic استفاده کن .. به راحتی به هدفت میرسی
اینو هم بگم که فقط سیستم های FAT32 و NTFS ظرفیتشون بیشتر از 2 گیگ میتونه باشه . و برای FAT بیشترین ظرفیت همون 2 گیگ هست!! اگر که سیستم FAT هست یه خورده برای تبدیل سیستمش به مشکل بر میخوری!
درایو c من با fat فرمت شده حالا باید چه کار کنم ؟؟؟

sinaarian

Registered User
لایک‌ها
2
با برنامه Partiation Magic میتونی اندازه هر پارتیشنی رو تغییر بدی بدونه اینکه بخواهی پارتیشنها رو فرمت کنی و اطلاعاتت از بین بره اما یک مشکلی داره و اون اینکه ، اگه پارتیشنی که ویندوز ایکس پی روش نصبه تغییر بدی دیگه ویندوز ایکس پی بالا نمیاد و باید دوباره نصب کنی

sascovach

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
به نقل از MARSO :
می خوام ویندوز اکس پی رو ببرمش رو درایو c که البته 98 هم روی اون نصبه از طرفی درایو c من دو گیگا بیشتر جا نداره شما چه پیشنهاد می کنین .
2 تا ویندوز رو تو یه درایو نصب نکن

saeedsmk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
4
سلام
خوب هستید
شما ابتدا درایو سی رو به fat32 نغییر دهید با همان برنامه پارتیشن مجیک - حالا هر چقدر خواستین متونین اندازشو تغیییر بدید
چند نکته
1- اگر پارتیشن ویندوز اکس پی رو تغییر بدید ویندوز بالا میاید اما نباید اگر چک دیسکی برای اولین بار بعد از تغییر اندازه شروع شد نباید ان را کنسل کنید چون باعث ایجاد مشکل میشه وو همچنین قبل از تغییر اندازه پارتیشن ان را با دستور chkdsk در منوی ران از منوی اولیه start چک کنید - در غیر اینصورت مثل دوست عزیز sinaarian به مشکل بر میخورید - این گزینه ها توصیه شرکت سازنده برای ورژن 7 بود
2- نصب دو ویندوز در یک درایو مشکل ساز است
3- سعی کنید قبل از استفاده از هر برنامه ای منوال ان را نگاه کنید مخصوصا با همچین برنامه های که ممکن است اطلاعات شما را سهوا نابود گرداند

امیدوارم کمک کنه

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از saeedsmk :
سلام
خوب هستید
شما ابتدا درایو سی رو به fat32 نغییر دهید با همان برنامه پارتیشن مجیک - حالا هر چقدر خواستین متونین اندازشو تغیییر بدید
چند نکته
1- اگر پارتیشن ویندوز اکس پی رو تغییر بدید ویندوز بالا میاید اما نباید اگر چک دیسکی برای اولین بار بعد از تغییر اندازه شروع شد نباید ان را کنسل کنید چون باعث ایجاد مشکل میشه وو همچنین قبل از تغییر اندازه پارتیشن ان را با دستور chkdsk در منوی ران از منوی اولیه start چک کنید - در غیر اینصورت مثل دوست عزیز sinaarian به مشکل بر میخورید - این گزینه ها توصیه شرکت سازنده برای ورژن 7 بود
2- نصب دو ویندوز در یک درایو مشکل ساز است
3- سعی کنید قبل از استفاده از هر برنامه ای منوال ان را نگاه کنید مخصوصا با همچین برنامه های که ممکن است اطلاعات شما را سهوا نابود گرداند

امیدوارم کمک کنه

سلام
آقای مدیر راستش حالا دیگه کار از کار گذشته چون من تمام پارتیشنهامو پاک کردم .
ببینید مشکل اینجاست که دو نفر هستند که دارند از این سیستم استفاده می کنن یکی از ویندوز 98 برای آموزش استفاده می کنه و دیگری از ویندوز اکس پی . خب من اول ویندوز اکس پی رو روی درایو D نصب کرده بود م مشکلی نبود تا اینکه از قرار یک نرم افزاری هست که اجراش مستلزم نصب اکس پی توی درایو C هست .یعنی با این تفاسیر من مجبورم هردو ویندوز رو ببرم تو درایو c. مگه اینکه یه راهی باشه که با اون بشه ویندوز 98 رو توی درایو دیگه ای غیر از C نصب کرد . کاری که الان کردم اینه که اول بوسیله سی دی بوتیبل اکس پی پارتیشن بندی مجدد کردم و 15گیگا فضا برای درایو سی گذاشتم . بعد سی دی بوتیبل ویندوز 98 رو گذاشتم و درایو سی رو فرمت کردم . در مرحله بعد اومدم سی دی سپهر رو گذاشتم تا ویندوز 98 را نصب کنم ولی جواب نمی ده می گه باید یک پارتیشن با فرمت داس داشته باشی.فکر کنم خیلی حرف زدم .آخه حسابی گیر کردم .:wacko: چه کار کنم ؟

sinaarian

Registered User
لایک‌ها
2
هیچوقت دو تا ویندوز را روی یک پارتیشن نصب نکن چون درست کار نمیکنند

sinaarian

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از MARSO :
سلام
آقای مدیر راستش حالا دیگه کار از کار گذشته چون من تمام پارتیشنهامو پاک کردم .
ببینید مشکل اینجاست که دو نفر هستند که دارند از این سیستم استفاده می کنن یکی از ویندوز 98 برای آموزش استفاده می کنه و دیگری از ویندوز اکس پی . خب من اول ویندوز اکس پی رو روی درایو D نصب کرده بود م مشکلی نبود تا اینکه از قرار یک نرم افزاری هست که اجراش مستلزم نصب اکس پی توی درایو C هست .یعنی با این تفاسیر من مجبورم هردو ویندوز رو ببرم تو درایو c. مگه اینکه یه راهی باشه که با اون بشه ویندوز 98 رو توی درایو دیگه ای غیر از C نصب کرد . کاری که الان کردم اینه که اول بوسیله سی دی بوتیبل اکس پی پارتیشن بندی مجدد کردم و 15گیگا فضا برای درایو سی گذاشتم . بعد سی دی بوتیبل ویندوز 98 رو گذاشتم و درایو سی رو فرمت کردم . در مرحله بعد اومدم سی دی سپهر رو گذاشتم تا ویندوز 98 را نصب کنم ولی جواب نمی ده می گه باید یک پارتیشن با فرمت داس داشته باشی.فکر کنم خیلی حرف زدم .آخه حسابی گیر کردم .:wacko: چه کار کنم ؟
به نظر من بهترین راه حل برای مشکل شما استفاده از برنامه جانبی BootMagic که همراه PartiationMagic هست ، میباشد
شما به کمک این دو برنامه میتونید یک پارتیشن دیگه بسازید و ویندوز دومتون را روی این پارتیشن نصب کنید که هر دوی این پارتیشنها ، بستگی به اینکه با کدوم پارتیشن و ویندوز بوت بشید پارتیشن C هستند
شما با این روش میتونید هر تعداد که بخواهید ویندوز روی سیستمتون نصب کنید که همگی روی پارتیشن C باشند

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از sinaarian :
به نظر من بهترین راه حل برای مشکل شما استفاده از برنامه جانبی BootMagic که همراه PartiationMagic هست ، میباشد
شما به کمک این دو برنامه میتونید یک پارتیشن دیگه بسازید و ویندوز دومتون را روی این پارتیشن نصب کنید که هر دوی این پارتیشنها ، بستگی به اینکه با کدوم پارتیشن و ویندوز بوت بشید پارتیشن C هستند
شما با این روش میتونید هر تعداد که بخواهید ویندوز روی سیستمتون نصب کنید که همگی روی پارتیشن C باشند

خیلی عالیه کجا می تونم این برنامه رو گیر بیارم . قابل دانلود هست ؟ می تونین برام لینکش رو بزارین؟
پس یعنی به نظر شما من اول ویندوز 98 رو نصب کنم بعد با اون برنامه خاص bootmagic یک پارتیشن c دیگه بسازم ؟ اگه اینطوریه پس باید موقع پارتیشن بندی یه مقداری فضا رو بدون استفاده و بدون پارتیشن بندی نگه دارم ؟همینطوره ؟
اگه ممکنه جزئیاتش رو برام بنویسین.واقعا ممنون می شم .:blush:

sinaarian

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از MARSO :
خیلی عالیه کجا می تونم این برنامه رو گیر بیارم . قابل دانلود هست ؟ می تونین برام لینکش رو بزارین؟
پس یعنی به نظر شما من اول ویندوز 98 رو نصب کنم بعد با اون برنامه خاص bootmagic یک پارتیشن c دیگه بسازم ؟ اگه اینطوریه پس باید موقع پارتیشن بندی یه مقداری فضا رو بدون استفاده و بدون پارتیشن بندی نگه دارم ؟همینطوره ؟
اگه ممکنه جزئیاتش رو برام بنویسین.واقعا ممنون می شم .:blush:
برنامه PartiationMagic تو خیلی از این سی دی های برنامه پیدا میشه یا تو اینتر نت جستجو کنی میتونی پیدا کنی که غالبا برنامه BootMagic هم همراهش هست
اول شما باید برنامه PartiationMagic را نصب و اجرا کنی با این برنامه میتونی هر کاری رو با پارتیشن های هاردت انجام بدی
از داخل برنامه PartiationMagic از منوی سمت چپ گزینه Creat a new partiation رو انتخاب میکنی که برای ساخت پارتیشن جدید هست و بعد از next صفحه اول تو صفحه بعدی انتخاب میکنی که پارتیشن جدید کجای هاردت باشه که بهتر آخرین گزینه یعنی بعد از آخرین پارتیشن هاردت رو انتخاب کنی و در صفحه بعدی انتخاب میکنی که برای فضای پارتیشن جدیدت از کدوم پارتیشنها میخواهی استفاده کنی که باز به نظر من بهتر که فقط از فضای پارتیشن آخرت استفاده کنی البته به شرطی که پارتیشن آخرت اینقدر فضا برای یک پارتیشن جدید داشته باشی و در صفحه بعدی که حساسترین گزینه ها توش هست باید حواستو خوب جمع کنی و گزینه ها رو به این صورت انتخاب کن
گزینه اول برای انتخاب سایز پارتیشنه که به خودت بستگی داره که چقدر نیاز داری
گزینه دوم برای لیبل پارتیشنه که باز هرچی دوست داشتی بنویس
اما گزینه سوم که گزینه اصلی هست باید نوع پارتیشن رو انتخاب کنی، برای پارتیشنهای معمولی باید همون گزینه انتخابی خود برنامه یعنی Logical رو انتخاب کرد اما شما چون می خواهید روی این پارتیشن ویندوز نصب کنید باید گزینه اول یعنی Primary رو انتخاب کنید
گزینه چهارم هم که برای انتخاب نوع سیستم فایل پارتیشن هست که اگه میخواهی ویندوز 98 نصب کنی FAT یا FAT32 رو انتخاب کن و برای ایکس پی هم که میتونی NTFS رو انتخاب کنی
گزینه آخر هم برای انتخاب حرف نشانگر پارتیشن هست
تو صفحه بعدی رو Finish کلیک کن تا پارتیشن جدید ساخته بشه که بعد از چند ثانیه پارتیشن جدید ساخته میشه و تو پنجره برنامه میتونی این پارتیشنو ببینی که به پارتیشنهای قبلیت اضافه شده و میبینی که این پارتیشن جدید به صورت Primary هست
حالا میتونی برنامه BootMagic را نصب کنی کار این برنامه اینه که هرچی پارتیشن بوت رو کامپیوترت باشه رو شناسایی میکنه و زمانی که کامپیوترت رو بوت میکنی یک صفحه ای میاد که میتونی انتخاب کنی که میخواهی با کدوم سیستم عامل کامپیوتر بوت بشه
چند نکته :
-کامپیوتر فقط از روی پارتیشنهایی که به صورت Primary باشند توانایی بوت شدن را داره یعنی فقط این پارتیشنها دارای Boot sector هستند
-الآن کامپیوتر شما دارای دو پارتیشن Primary هست اما در هر زمان کامپیوتر میتونه فقط از روی یکی از این پارتیشنها بوت بشه و برنامه BootMagic کاری که میکنه اینه که تعیین میکنه که کدوم پارتیشن Active باشه و از روی هر پارتیشن Primary که سیسم بوت بشه ، سیستم عامل اونیکی پارتیشن Primary رو نمیشناسه و عملا شما به اون پارتیشن دسترسی ندارید
- بعد از نصب BootMagic حتما این برنامه رو اجرا کن تا همه Primary پارتیشنها رو بشناسه
- برای نصب ویندوز روی این پارتیشن جدید کافیه که یکبار کامپیوترت را ریست کنی و سی دی بوتیبل ویندوز جدید رو تو درایو قرار بده و در صفحه ای که برای انتخاب پارتیشنها میاد، پارتیشن جدید رو انتخاب کن و ویندوزت رو نصب کن
**** مهم **** تو کار کردن با این برنامه ها کمال دقت رو داشته باش چون ممکنه تمام اطلاعات هاردت از بین بره و کلا دیگه کامپیوترت اصلا بوت نشه که مجبوری از نو پارتیشن بندی کنی و ویندوز نصب کنی پس بهتره اول رو یک کامپیوتری که اطلاعاتش برات زیاد مهم نیست تست کنی و وقتی که کاملا نکاتشو یاد گرفتی رو کامپیوتر اصلیت انجام بدی

باز اگه سوالی بود در خدمتیم

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام
من رفتم که دستورات رو اجرا کنم . کارم انجام بشه یا نشه مهم نیست . مهم اینه که برای راهنمایی من وقت با ارزشتون رو صرف کردین . واقعا ممنون

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
نه مثل اینکه این سیستم با ما سر جنگ داره الان که اومدم به عنوان اولین گام ویندوز اکس پی رو نصب کنم پیغام خطای هارد می ده موقع نصب ویندوز بعداز بوت شدن از روی سی دی و قبل از اینکه به صفحه انتخاب نصب برسه یک صفحه آبی می یاد با این مضمون که یک اشکال در هارد وجود داره . error 000 21 .....
به نظر شما هاردم سوخته ؟:( اگه سوخته علتش چیه ممکنه به خاطر چند بار پارتیشن بندی باشه؟ حالا باید چه کار کنم ؟

saeedsmk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
4
سلام
آقا? مد?ر راستش حالا د?گه کار از کار گذشته چون من تمام پارت?شنهامو پاک کردم .
بب?ن?د مشکل ا?نجاست که دو نفر هستند که دارند از ا?ن س?ستم استفاده م? کنن ?ک? از و?ندوز 98 برا? آموزش استفاده م? کنه و د?گر? از و?ندوز اکس پ? . خب من اول و?ندوز اکس پ? رو رو? درا?و D نصب کرده بود م مشکل? نبود تا ا?نکه از قرار ?ک نرم افزار? هست که اجراش مستلزم نصب اکس پ? تو? درا?و C هست .?عن? با ا?ن تفاس?ر من مجبورم هردو و?ندوز رو ببرم تو درا?و c. مگه ا?نکه ?ه راه? باشه که با اون بشه و?ندوز 98 رو تو? درا?و د?گه ا? غ?ر از C نصب کرد . کار? که الان کردم ا?نه که اول بوس?له س? د? بوت?بل اکس پ? پارت?شن بند? مجدد کردم و 15گ?گا فضا برا? درا?و س? گذاشتم . بعد س? د? بوت?بل و?ندوز 98 رو گذاشتم و درا?و س? رو فرمت کردم . در مرحله بعد اومدم س? د? سپهر رو گذاشتم تا و?ندوز 98 را نصب کنم ول? جواب نم? ده م? گه با?د ?ک پارت?شن با فرمت داس داشته باش?.فکر کنم خ?ل? حرف زدم .آخه حساب? گ?ر کردم .:wacko: چه کار کنم ؟

سلام
خوب هستيد
فكر كنم پارتيشن بندي تون رو درست انجام نداديد
بهترين اندازه پارتيشن ها 2 به توان ان است يعني
1024-2048-4096-8192 و.... است و بعد نوع فرمت رو fat 32 بگذاريد . بهتر است از نرم افزارهاي مثل maxplus و ... استفاده كنيد تا به راحتي پارتيشن بندي و فرمت كردن رو انجام دهيد
هاردتون اگر زير 40 گيگ يا برابر ان است با fdisk مخصوص داس هم ميتونيد اين كار را انجام دهيد

بعد از انجام پارتيشن بندي ويندوز 98 تون را درون درايو d نصب كنيد ( جاي كه محل نصب ويندوز 98 را ميپرسد را بصورت شبيه زير تغيير دهيد يعني از c:\windows به d:\windows ) . بعد از نصب 98 شما براحتي ميتوانيد ويندوز xp را روي درايو سي نصب كنيد كه مشكلي نداشته باشيد .اون ارروي كه گفتيد را من تا به حال بهش برخورد نكردم
اگه باز مشكل داشتيد منتن ارور را كاملا اينجا بگذاريد تا دوستان بهتر بتوانند شما را راهنمايي كنند
در ضمن فكر نميكنم هارد شما مشكل پيدا كرده باشد چون فقط شما ان را اف ديسك و فرمت كرديده ايد
و ايا هارد شما از نوع ide است يا sata ؟

اميدوارم كمك كنه

MARSO

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
خوب هستيد
فكر كنم پارتيشن بندي تون رو درست انجام نداديد
بهترين اندازه پارتيشن ها 2 به توان ان است يعني
1024-2048-4096-8192 و.... است و بعد نوع فرمت رو fat 32 بگذاريد . بهتر است از نرم افزارهاي مثل maxplus و ... استفاده كنيد تا به راحتي پارتيشن بندي و فرمت كردن رو انجام دهيد
هاردتون اگر زير 40 گيگ يا برابر ان است با fdisk مخصوص داس هم ميتونيد اين كار را انجام دهيد

بعد از انجام پارتيشن بندي ويندوز 98 تون را درون درايو d نصب كنيد ( جاي كه محل نصب ويندوز 98 را ميپرسد را بصورت شبيه زير تغيير دهيد يعني از c:\windows به d:\windows ) . بعد از نصب 98 شما براحتي ميتوانيد ويندوز xp را روي درايو سي نصب كنيد كه مشكلي نداشته باشيد .اون ارروي كه گفتيد را من تا به حال بهش برخورد نكردم
اگه باز مشكل داشتيد منتن ارور را كاملا اينجا بگذاريد تا دوستان بهتر بتوانند شما را راهنمايي كنند
در ضمن فكر نميكنم هارد شما مشكل پيدا كرده باشد چون فقط شما ان را اف ديسك و فرمت كرديده ايد
و ايا هارد شما از نوع ide است يا sata ؟

اميدوارم كمك كنه

با سلام
مشکل هاردم حل شد باور نمی کنید سی دی بوتیبل ویندوز اکس پی رو عوض کردم مشکلش حل شد خودم نفهمیدم چی بود و چی شد!
هارد من 80 گیگا و از نوع ide یه.
حالا بریم سر اصل مطلب(که می خواستم هر دو ویندوز رو روی یک درایو به نام سی نصب کنم) بنا به راهنمایی آقای آرین ویندوز اکس پی رو نصب کردم بعد با برنامه پارتیشن مجیک ازش خواستم یک پارتیشن جدید از نوع primery ایجاد کنه که اسمش رو گذاشت L(اخرین درایو). بعدبوت مجیک رو نصب و اجرا کردم (برام جالب بود) دو تا پارتیشن cشناخت یکی برای ویندوز اکس پی و یکی مخصوص ویندوز98
سیستم رو که ریست کردم تو صفحه انتخاب ویندوز 98 رو انتخاب کردم و بوتیبل 98 (سپهر 2000 ) رو گذاشتم ازم خواست درایو سی رو فرمت کنم که این کار رو کردم ولی به محض فرمت وقتی سیستم ریست شد با پیغام خطای برنامه بوت مجیک روبرو شدم با این مضمون که فایل های برنامه بوت مجیک رو پیدا نمی کنه :eek: مجبور شدم ویندوز اکس پی رو دوباره نصب کنم .حدس می زنم سیستمم کلا فرمت شده ولی خوب چرا؟ اولا کجای کار اشتباه بوده و ثانیا این برنامه بوت مجیک که اینقدر حساسه فردا که اومدم کلی اطلاعات تو سیستم ریختم اگه فایلاش اشتباهی پاک شد باید چه کار کنم . اصلا سطح امنیتی داره ؟ این سیستمم یک داستانی شده برای خودش.;)

بالا