• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

انواع کوفته

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
كوفته گوشت
کوفته:


موادلازم برای ۱۰ عدد کوفته:

گوشت چرخ کرده ۱ کیلو

تره - مرزه خشک (نسبت تره بیشتر از مرزه ست کمی از مرزه رو هم برای اب کوفته نگه میداریم --تره رو هم میتونیم خشک یا تازه استفاده کنیم .)

نخود ۱ لیوان (از شب قبل میزاریم تا خیس بشه )

بلغور ۱ فنجان سر خالی

برنج ۱ فنجان سر خالی

پیاز ۴ عدد متوسط

نمک - فلفل - زرد چوبه

روغن مایع ۱ ق غ

گوجه فرنگی ۲ عدد

رب گوجه ۳ ق غ

فلفل سبز به دلخواه

روغن مایع یا جامد به دلخواه به اندازه کافی

طرز تهیه :

گوشت رو خوب میشوریم -نخود از قبل خیس خورده رو شسته اتبکش میکنیم و میریزیم روی گوشت ها-پیاز هارو هم پوست گرفته و چهار قاچ میکنیم رو گوشت و نخود علاوه میکنیم . بعد این مواد رو همراه با هم میریزیم تو چرخ گوشت و چرخ میکنیم تا موادمون تموم بشن . ببعد نمک-زدچوبه -فلفل- تره- مرزه - برنج - بلغور - و ۱ ق غ روغن مایع رو توش اضافه میکنیم و با دست قشنگ ورز میدیم موقع ورز دادن یک کاسه اب دم دستتون باشه و مرتب دستتون رو به اب بزنین و ورز بدین وقتی کاملا مخلوط شدن من تقریبا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ورز میدم . بعد کناره هاشو صاف میکنم و یه کیسه فریزر روش میکشم و میزارم تو یخچال تا یکی دو ساعت بمونه بعدش دراورده و وسطش میتونیم البالو خشک بزاریم خیلی خوشمزه میشه .

اب گوشتش رو به این ترتیب حاضر میکنیم پیاز داغ درست میکنیم گوجه فرنگی رنده شده رو توش تفت میدیم تا سرخ بشه یه کمی از مایه کوفته برمیرداریم و تو گوجه تفتش میدیم بعد رب را اضافه کرده و تفت میدیم و اب توش میریزم کمی هم مرزه خشک اضافه میکنیم فلفل سبز دوست داشتیم اونم ااضافه میکنیم . وقتی جوشید کوفته ها رو دونه دونه توش میندازیم و میزاریم تا بپزه وقتی برنج ها ی کوفته فرفری شد به این معنیه که کوفته پخته .
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته تبريزي
مواد لازم:

گوشت 2 بار چرخ شده نيم كيلو
لپه پخته نيم كوب شده يك فنجان
رب گوجه فرنگي 2 قاشق سوپخوري
برنج نيم پز شده يك دوم فنجان
تخم مرغ كامل 2 عدد
پياز رنده شده يك دوم فنجان
تره و مرزه خرد شده يك دوم فنجان
روغن 2 قاشق غذاخوري
زردچوبه،نمك وفلفل به قدر كافي
مواد داخل كوفته:

پياز سرخ شده 2 قاشق سوپخوري
مغزگردو خرد شده يك دوم فنجان
زرشك 2 قاشق سوپخوري
تخم مرغ آبپز 2-1 عدد
خلال بادام
2قاشق سوپخوري

طرز تهيه:
در ظرف بزرگي گوشت چرخ كرده ، پياز رنده شده، تره ، مرزه ، تخم مرغ ها ، لپه ، برنج ، نمك و فلفل و زردچوبه را مخلوط كرده و با گوشت كوب در حدود 6-5 دقيقه مي كوبيم تا مايع كوفته چسبندگي پيدا كند و سپس وسط مايع گوشتي را كمي باز كرده و مواد داخل كوفته را (كه ميزان آنها در بالا گفته شده است)درون آن قرار داده و در حالي كه دستمان را با آب آغشته مي كنيم، تكه هاي گرد شده را خوب غلطانده و در قابلمه مناسبي روغن و رب را كمي تفت مي دهيم و 3 ليوان آب اضافه كرده و بعد از جوش آمدن شعله را ملايم كرده و كوفته را به آرامي درون قابلمه قرار مي دهيم و در ديك را نمي گذاريم چونكه كوفته بلافاصله ترك برمي دارد.
زماني كه يك طرف كوفته خودش را گرفت، به آرامي آن را بر مي گردانيم و مي گذاريم طرف ديگر آن خودش را بگيرد و پخته شود.اگر كوفته به آب بيشتري نياز داشت، كمي آب گرم به آن اضافه كنيم تا كاملاً كوفته پخته و سس آن كمي غليظ شود.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته لوبیا سفید
مواد لازم :
لوبیا سفید ( خیس شده ) : یك‌و نیم پیمانه
كدو سبز ( رنده شده ) : 2 عدد
هویج ( رنده شده ) : 2 عدد
سیب‌زمینی ( پخته و له شده ) : 4 عدد
ذرت ( پخته شده ) : یك پیمانه
كنجد ( بو داده ) : یك قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده : 2 قاشق غذاخوری
آب‌ لیمو ترش : یك قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی : یك قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه : یك دوم قاشق چایخوری
نمك : 2 قاشق چایخوری
روغن برای سرخ كردن : به میزان لازم
پودر نان: 3 پیمانه
پنیر سفید ( رنده شده ) : به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه خمیر :
آرد سفید: یك و نیم پیمانه
نمك : 2 قاشق چایخوری
آب: 2 پیمانه

طرز تهیه :
لوبیا سفید را از شب قبل خیس می‌كنیم. بعد با كمی آب آن را می‌پزیم تا بخوبی نرم شود. سپس آب آن را گرفته و لوبیا را به صورت له و خمیر در می‌آوریم ( دوستان عزیزی که مشکل معده دارند میتوانند با کمی زیره یا گلپر خیس کنند و بپزند ) بعد در یك كاسه بزرگ تمام مواد شامل كدو سبز و هویج رنده شده، سیب‌زمینی له‌شده، كنجد، فلفل سیاه، جعفری خرد شده، پودر جوزهندی، پنیر سفید رنده شده، ذرت پخته‌شده، آب‌لیمو ترش و نمك را خوب با هم تركیب می‌كنیم و از این تركیب حدود 10 الی 12 عدد كوفته درست می‌كنیم.

بعد آرد و نمك را با هم مخلوط كرده و سپس با آب سرد تركیب می‌كنیم تا مایع مناسبی كه كمی غلظت داشته باشد به دست آوریم. كوفته‌ها را در مایه ذكر شده فرو می‌كنیم و سپس در پودر نان می‌غلتانیم. اكنون روغن را در ظرف كوچك و مناسبی داغ‌كرده و با احتیاط كوفته‌ها را در روغن فراوان سرخ می‌كنیم تا رنگ آنها طلایی شود.

بعد در ظرفی مناسب می‌چینیم. همچنین می‌توانیم دورتادور آن را با جعفری تازه تزیین كرده و به صورت گرم سرو كنیم. این كوفته‌ها را می‌توانیم با سس خرما یا تمرهندی مصرف كنیم.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته لوبیا سبز
مواد لازم (برای ۲۰ عدد کوفته):

لوبیا سبز: ۳۰۰ گرم

زرشک: ۲ قاشق غذاخوری

گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

پودر نان باگت: ۳ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۱ عدد

نمک و فلفل: به مقدار لازم

پنیر پارمزان: در صورت تمایل برای طعم بهتر

۱- لوبیا سبز رو با یکم آب روی حرارت بذارید و اجازه بدید که به مدت نیم ساعت یا تا زمانی که نرم بشه، روی حرارت باشه.

۲- لوبیا رو آبکش کنید و توی غذاساز بریزید و کاملا لهش کنید.

۳- گردو رو هم میتونید ریز خرد کنید هم اینکه همراه لوبیا توی خرد کن یا غذا ساز بریزید. البته یکم دیر تر از لوبیا اضافه کنید تا کمتر خرد بشه. بعد کاملا باهم مخلوط کنید.
4- زرشک رو هم خیلی خوب بشورید تا گل هاش کاملا جدا بشه و بعد اجازه بدید که آبش بره و به مخلوط لوبیا و گردو اضافه کنید.
5- پودر نان و تخم مرغ رو هم به مخلوط اضافه کنید. اگه احیانا احساس کردید که مخلوط شل هست و نمیتونید به صورت گلوله در بیارید، یکم دیگه پودر نان اضافه کنید.
6- در آخر یه کوچولو پنیر پارمزان و نمک و فلفل رو هم اضافه کنید.

7- توی یه ظرف کوچیک، حدود ۳ سانت روغن بریزید و اجازه بدید که داغ بشه.

8- از مواد گلوله های کوچیک (اندازه گردو یا کوچیک تر) درست کنید و توی روغن که حالا داغ شده بندازید.

9- هر چند دقیقه یه چرخ بدید تا یکنواخت سرخ بشه.

10- بعد از روغن خارج کنید و روی دستمال آشپزخانه روغن اضافیش رو بگیرید و در کنار غذای اصلیتون سرو کنید.

راستی اینم بگم که این یه تنوع خوب واسه کسایی هست که غذای گیاهی میخورن. چون واقعا طعم بسیار جدیدی داره.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته مرغ
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده مرغ(ران و سینه) 500گرم - برنج 1 پیمانه - سبزی کوفته پاک و ساطوری شده 400گرم - نمک و فلفل زردچوبه به میزان لازم - پیاز 1عدد - رب گوجه فرنگی 3قاشق غذاخوری - گردو به میزان لازم -


طرز تهیه:
گوشت مرغ را دوبار چرخ کنید برنج را نیم پز کرده و آبکش کنید سپس گوشت مرغ سبزی برنج نمک فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و ورز می دهیم سپس مقداری از مواد را برداشته و به شکل کوفته کوچک درآورده و داخل آن گردو قرار می دهیم پیاز را خرد کرده و سرخ می کنیم و رب را به آن می افزاییم و کوفته ها را داخل رب و پیاز داغ می اندازیم و کمی آب می ریزیم و به مدت 1ساعت گذاشته تا با شعله کم بپزد.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته ارمنی
کوفته ارمنی

مواد لازم

سیب زمینی پخته : 500 گرم

گوشت چرخ کرده : 750 گرم

تخم مرغ همزده : یک عدد

نمک و فلفل سیاه : به مقدار دلخواه

خلال بادام : 50 گرم

کره : به مقدار لازم

کشمش بی هسته : 60 گرم

آرد : به مقدار لازم

روغن برای سرخ کردن


طرز تهیه :

سیب زمینی پخته را پوست گرفته و بکوبید ، سپس آن را با گوشت چرخ کرده مخلوط نمائید و تخم مرغ همزده و نمک و فلفل سیاه را مخلوطش کنید و خوب با دست ورز دهید ، تا به صورت خمیر نرم در آید .

به مدت یک دقیقه خلال بادام را در کره سرخ نمائید و آن را با خمیر فوق مخلوط نمائید . کشمش را هم به آن اضافه نموده سپس کوفته هایی به اندازه گردو درست کنید و در آرد بغلطانید و سپس در روغن سرخش نمائید
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته هندی با سس گوجه و بادمجان
مواد لازم:
۷۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
۲ قاشق غذاخوری نعناع خرد شده
۲قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یک قاشق مرباخوری خشک و پودر شده زنجبیل
یک قاشق مرباخوری پودرتخم گشنیز
نصف قاشق مرباخوری ( طرز تهیه در پایین) گرام ماسالا
به دلخواه پودر فلفل قرمز
یک چهارم فنجان ماست
به میزان لازم نمک

مواد لازم برای سس:
۳ قاشق غذاخوری کره
۳ قاشق غذاخوری روغن
۲ عدد متوسط پیاز خلال شده
۲ حبه سیر خرد شده
نصف قاشق مرباخوری هل پودر شده
یک قاشق مرباخوری گرام ماسالا
یک قاشق مرباخوری زردچوبه
یک قاشق مرباخوری زیره سبز
یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
۲ عدد گوجه فرنگی درشت خرد شده
۲عدد ( با پوست خرد شود) بادمجان متوسط
یک فنجان آب یا آب گوشت
یک قاشق غذا خوری گشنیز تازه خرد کرده

مواد لازم برای درست کردن آب گوشت:
حدود ۲ کیلوگرم قلم گوساله
۲عدد پیاز متوسط
۲ ساقه کرفس خرد شده
۲ عدد هویج متوسط خرد شده
۳ عدد برگ بو
یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه نکوبیده
۵ لیتر آب

طرز تهیه آب گوشت :
قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یک ساعت در ظرف فر می گذاریم تا وقتی که پیاز و استخوان طلایی شود. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و کرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می کنیم و حدود ۳ ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می کنیم.
۴ روز قبل آب گوشت را می توان درست کرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف های کوچک ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده کرد.

طرز تهیه گرام ماسالا :
در هند ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود، ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یکی از معروف ترین ادویه ها است که در اکثر غذاها کاربرد دارد.
مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:
زیره سبز ۴۵ گرم
دانه فلفل سیاه ۲۰ گرم
هل سیاه ۳۵ گرم
رازیانه ۱۵ گرم
هل سبز ۲۰ گرم
تخم گشنیز ۳۰ گرم
میخک ۱۰ گرم
دارچین ۲۵ گرم
زیره سیاه ۲۰ گرم
گل سرخ ۱۰ گرم
برگ بو ۸ گرم
پودر زنجبیل ۱۰ گرم
جوزهندی ۲ عدد
همه ی ادویه های ذکر شده را پودر کرده ، با هم مخلوط می کنیم . سپس در شیشه ریخته و در آن را محکم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده کنید، می توانید آن را حذف کنید.

طرز تهیه کوفته :
۱- گوشت چرخ کرده ، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمک را درکاسه ای مخلوط می کنیم و ورز می دهیم.
۲- از مایه به اندازه یک قاشق غذا خوری بر می داریم و به شکل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده، یک ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.
۳- کره را در ماهی تابه گرم می کنیم و کوفته ها را سرخ می کنیم.
۴- سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز کمی طلایی شود.
۵- گوجه فرنگی ، رب گوجه و بادمجان ها را اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه تفت می دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.
۶- آب یا آب گوشت را ریخته و کوفته ها را اضافه می کنیم. در ظرف را بسته و حدود ۳۰ دقیقه می گذاریم کوفته ها بپزد تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می کنیم.
توجه: برای این که بادمجان له نشود و شکل آن حفظ شود ، بادمجان را با پوست خرد می کنیم. پوست بادمجان نازک است و موقع پختن خوب نرم می شود.

*گرام ماسالا رو خاله بابام (خودش هندیه) همیشه درست میکرد فوق العاده خوش عطرو طعمه،با هیچ ادویه ای قابل مقایسه نیست، دوست داشتید امتحانش کنید
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
كوفته روسي
مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت چرخ کرده 300 گرم

سیب زمینی پخته 300 گرم

سبزی خرد شده (گشنیز و جعفری) 150 گرم

پیاز داغ 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ آب پز 3 عدد

زرشک 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ خام 1 عدد

آرد سوخاری، گردو، زعفران آب گرفته به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم


طرز تهیه:

پیاز سرخ شده را با گوشت و کمی روغن تفت می دهیم تا آب گوشت کشیده شود.

سپس سبزی خرد شده و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.

بعد نمک، فلفل، زردچوبه و آب زعفران را اضافه و کمی مخلوط می کنیم.

سیب زمینی و تخم مرغ پخته را رنده می کنیم و با مواد بالا ترکیب می نماییم.

از مواد به اندازه یک پرتقال کوچک بر می داریم و وسط آن را گود کرده، کمی زرشک و گردو می ریزیم و کوفته را به شکل گرد درست می کنیم.

کوفته را داخل تخم مرغ خام زده و در آرد سوخاری می غلتانیم.

کوفته ها را مدت دو ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خودشان را بگیرند و وا نروند.

بعد آنها را در روغن داغ، سرخ کرده و با سس قرمز و گوجه سرو می نماییم.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته گوجه‌سبز
برای ۶ تا ۸ نفر
● مواد لازم:
▪ گوشت چرخ کرده نیم کیلو
▪ برنج نیم‌پز ۵/۱ پیمانه
▪تخم‌مرغ ۱ عدد
▪ پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذاخوری
▪ جعفری ریز شده ۱ پیمانه
▪ زعفران ۲/۱ قاشق چایخوری
▪ گوجه‌سبز نیم کیلو
▪ رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
▪ آب ۳ لیوان
▪ نمک و فلفل و پودرکاری به مقدار لازم

● طرز تهیه:
ابتدا به گوشت چرخ کرده نمک، فلفل، زعفران و تخم‌مرغ بزنید و آن را حسابی مالش دهید سپس برنج نیم‌پز را با یک قاشق از پیاز داغ و جعفری ریز شده مخلوط کرده و به مواد بالا اضافه کنید و حسابی ورز دهید تایک ماده یک‌دست و قابل شکل‌گیری به‌دست آید. در قابلمه‌ای دیگر به‌طور جداگانه روغن ریخته و رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید سپس دو قاشق پیازداغ باقی‌مانده، نمک، فلفل و پودرکاری اضافه کرده و هم بزنید و آب را اضافه نمائید. بگذارید مواد به‌جوش بیاید سپس زیر حرارت را کم کنید. از مخلوط گوشت و برنج بالا به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در کف دست گرد و سپس پهن کنید یک گوجه‌سبز در وسط آن قرار دهید و مجدداً کوفته را ببندید و گرد کنید. این‌کار را تا تمام شدن کل مایه ادامه دهید. (دقت کنید که کوفته‌ها ترک نداشته باشد).
کوفته‌ها را درون قابلمه‌ای که روی شعله گاز قرار دارد، یکی یکی بچینید و بقیه گوجه‌سبزها را در قسمت‌های خالی قابلمه بریزید. یک ساعتی زمان لازم است تا کوفته‌ها پخته شود. (توجه داشته باشید که پس از پخت، غذای شما باید یک لیوان آب داشته باشد.) کوفته‌های گوجه‌سبز را تک تک در دیس لبه‌داری بکشید و بقیه مواد درون قابلمه را روی آن بریزید و با چند پر جعفری آن را تزئین کنید و نوش جان نمائید.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کوفته گوشت بره
مواد لازم برای ۶ نفر :

• گوشت بره (چرخ شده) : ۵۰۰ گرم

• پیاز متوسط (رنده شده) : یک عدد

• سیر (له شده) : ۲ حبه کوچک

• پودر فلفل فرنگی شیرین : به مقدار کافی

• پودر فلفل سیاه تازه ساییده شده : به مقدار کافی

• پاپریکای شیرین : به مقدار کافی

• پودر زیره سبز : به مقدار کافی

• فلفل چیلی : چند تکه

• نمک : یک قاشق چایخوری

• تخم مرغ : یک عدد

روش تهیه :

تمام مواد را درون کاسه بزرگی ریخته و با دست خوب آن ها را مخلوط کنید و ورز بدهید تا یکنواخت شوند. سپس دستتان را خیس کنید و تکه هایی به اندازه یک گردو از مواد برداشته و به شکل یک گلوله در آورید. کوفته را کمی با دست فشار دهید تا صاف تر شود.
می توانید کوفته را در باربیکیویی با حرارت کم یا یک تابه شیار دار به مدت یک دقیقه در هر طرف گریل کنید.
 

AX 1

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژانویه 2012
نوشته‌ها
279
لایک‌ها
15
با اجازه از استارتر محترم،یه سوال داشتم.
من بعضی وقتا که میام خونه 10 دفعه از مادرم میپرسم شام چیه؟؟؟؟
مادرم نوبته 10ام که جواب میدن،میگن ""کوفته"""
این نوع کوفته به نظرتون از کدوم مدله؟؟؟؟؟
 

lll7O*)

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
9 ژانویه 2015
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
2
سن
40
با اجازه از استارتر محترم،یه سوال داشتم.
من بعضی وقتا که میام خونه 10 دفعه از مادرم میپرسم شام چیه؟؟؟؟
مادرم نوبته 10ام که جواب میدن،میگن ""کوفته"""
این نوع کوفته به نظرتون از کدوم مدله؟؟؟؟؟
کوفته دمپایی می تونه باشه
کوفته لنگه کفش هم در مواقعی که دسترسی باشه
کوفته اُردنگی هم نیاز به یه بدن ورزیده و چست و چابک داره
کوفته ماهیتابه هم که خوراکه ، چه از نزدیک چه از راه دور
در مواردی کوفته جفت پا هم گزارش شده
من خودم کوفته کفگیر رو تجربه کردم به حدی سنگین و مغذی و مقوی بود که تا سه روز نتونستم غذا بخورم
 
بالا