برگزیده های پرشین تولز

ایران زیبا

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
قدیمی‌ترین درختان ایران در دشتک
جاذبه‌های شگفت‌انگیز بهشت گمشده ایران



«بهشت گمشده» ایران در منطقه کامفیروز فارس با جاذبه های طبیعی شگفت انگیز، به مانند قطعه ای از بهشت بر روی زمین می درخشد.

به گزارش مهر، بهشت گمشده یا تنگ بستانک از جاذبه های شگفت انگیز طبیعی فارس است که در منطقه کامفیروز در فاصله 120 کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد.

بهشت گمشده در منطقه ای به وسعت 20 هزار هکتار واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا یک هزار و 740 متر است.

این منطقه در حوزه آبخیز سد درودزن واقع شده و سالیانه 33 میلیون متر مکعب آب از آن می گذرد.

این دره سرسبز از کوه های نسبتا مرتفعی در مرز انتهای دهستانهای کامفیروز و بیضاء (شهرستانهای مرودشت و سپیدان) به طرف دشت کامفیروز کشیده شده است.
143010_680.jpg

بهشت گمشده

پوشش گیاهی مناسب، آبشارهای کم ارتفاع طبیعی و آب فراوانی که از مظهر چشمه ها از کوه در مسیر دره به طرف پائین سرازیر می شود موجب شده که این منطقه از زیبایی شگفت انگیزی برخوردار باشد.

پوشش گیاهی این منطقه شامل بنه، پسته کوهی، بادام، بخورک، کیالک، انجیر، چنار، به، گردو است.

گونه های جانوری این منطقه نیز شامل قوچ، میش، بز وحشی، خرس، سمور، کلاغ و گونه هایی از پرندگان شکاری است.
143011_269.jpg

زیبایی های خاص و خارق العاده ای که ناشی از طبیعت است این منطقه را به واقع به قطعه ای از بهشت بر روی زمین تبدیل کرده است. درختان سربه فلک کشیده، چشمه های جاری و آب فراوان به واقع زیبایی شگفت انگیزی را در این پهنه ایجاد کرده که هر بیننده ای را به تماشا و لذت از این همه زیبایی وا می دارد.

قدیمی‌ترین درختان ایران در روستای دشتک

در همین حوالی روستایی به نام دشتک نیز وجود دارد که جاذبه های آن هر مسافری را به خود جلب می کند.

این روستا در تنگه کوه دشتک در شمال منطقه درودزن قراردارد و دارای آب وهوای معتدل در بهار و تابستان و هوای سرد در پاییز و زمستان است.

روستای یاد شده یکی از قدیمی‌ترین روستاهای استان فارس است که بقایایی از دوران هخامنشیان نیز در آن یافت شده و شکل‌گیری این روستا براساس یافته‌ها یتاریخی به قرن هفتم هجری قمری برمی گردد.

مردم این روستا به زبان فارسی و لهجه دشتکی صحبت می‌کنند و براساس سرشماری‌های انجام شده این روستا افزون بر ‪دو هزار و 300 نفر جمعیت دارد

روستای دشتک ‌در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارد و بافت کالبدی آن به تبعیت از منطقه کوهستانی دارای شیب و به صورت پلکانی‌است از این رو می‌تواند مورد توجه گردشگران قرار گیرد.

خانه‌های قدیمی این روستا از خشت و گل ساخته شده و با چینش پلکانی جلوه‌ای زیبا به این روستا داده است. روستای دشتک همچنین دارای اقلیم معتدل، پوشش جنگلی، باغ‌های وسیع، چشمه ساران فراوان، آبشارهای زیبا و مناظر طبیعی دلنواز است.
143012_234.jpg

درخت کهنسال چناراین روستا که هسته اولیه شکل‌گیری این روستاست پیشینه‌ای چهار هزار ساله دارد و یکی از قدیمی‌ترین درختان ایران به شمارمی‌آید.

راه پله قدیمی این روستا که ‪ یک هزار و 200 پله دارد نیز از دیگر موارد دیدنی در این روستاست، این راه پله که «کتل» نام دارد، ارتباط روستا با مناطق پایین دست را برقرار می‌کند

در روستای دشتک همچنین شش آسیاب قدیمی وجود دارد که در گذشته مورد استفاده مردم قرار می‌گرفته و نشانگر بافت تاریخی این روستاست.

چشمه‌های معدنی خنار، نهروم، مرشدی، آبگری، ده گاه، دره و آبگرمی که آبهای معدنی و شفا بخش دارد از دیگر دیدنیهای این روستاست.

همچنین در این روستا چشمه‌های سی چاه، باباجمال، آب چغور، بیدچنگ، پای بیدی، دم تنگ، بیدک، عابدو، گردوک، تدک، باغک، سیبکی و چشمه گل به عنوان بخشی از جاذبه‌های طبیعی خودنمایی می‌کند.
143013_596.jpg


روستای دشتک

گیوه بافی، گلیم بافی و قالی بافی نیز از جمله صنایع دستی در این روستا است که مورد توجه گردشگران قرار دارد.

موسیقی محلی مردم‌این روستا که مورد توجه گردشگران است نیز با نی نواخته می شود و نغمه‌های محلی و شوشتری، در بین این مردم رواج دارد.

این روستا در فاصله ‪۸۰‬ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و از طریق شهرستان مرودشت و بخش کامفیروز دسترسی به آن امکان پذیر است.

روستای دشتک به عنوان پایلوت روستای هدف گردشگری انتخاب شده است.

.................................
گزارش: هژیر فتحی
 

sepide joon

Registered User
تاریخ عضویت
8 فوریه 2012
نوشته‌ها
272
لایک‌ها
1,134
محل سکونت
همین نزدیکی ها
[h=1]آبشار بیشه[/h]
آبشار بیشه یکی از آبشارهای استان لرستان است. این آبشار در دل کوههای زاگرس در شهرستان خرم‌آباد قرار گرفته است و فاصله آن تا شهر خرم‌آباد ۶۵ کیلومتر است. این آبشار در کنار راه آهن تهران - خوزستان و در نزدیکی ایستگاه بیشه قرار گرفته است و از این رو پذیرای مسافران نیز می‌باشد [SUP][۱][/SUP].
این آبشار با چشم اندازی زیبا یکی از نادرترین و زیباترین آبشارهای استان لرستان است.ارتفاع آبشار ۴۸ متر تا نقطه برخورد با زمین است و ۱۰متر نیز از آنجا تا وصل شدن به رودخانه سزار می‌باشد و عرض تاج آبشار ۲۰ متر می باشد.[SUP][۲][/SUP]
در بالای آبشار، روبروی ایستگاه چشمه‌های پر آب متعددی دیده می‌شود که از دل کوه می جوشند و زمزمه کنان از وسط ایستگاه قطار گذشته و آبشار بیشه را تشکیل می دهند .راه این آبشار از طريق راه آسفالته از خرم‌آباد بطول ۶۵ كيلومتر و کنار ایستگاه قطار زیر پل راه آهن می گذرد و برای رسیدن به آن باید حدود چند صد متری پیاده روی کرد تا به آبشار رسید و از شهرستان دورود تا بیشه با قطار در حدود ۳۰ دقیقه می‌باشد . هوای خنک و با طراوت، سرسبزی و شادابی کوههای بلند و دلنشین بیشه را به یک منطقه دیدنی و جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است. در پائین ایستگاه و در دل درختان بلند جویبارهای صاف و زلال، اقامتگاه‌های چوبی و زیبائی در اختیار بازدید کنندگان قرار می گیرد و مسافران و علاقمندان در آنجا به استراحت می پردازند. علاوه بر این اقامتگاه‌ها مسافران می توانند در پائین آبشار و روبروی ایستگاه چادر برپا نمایند و به استراحت بپردازند.[SUP][۳][/SUP]
450px-Bisheh_waterfall.jpg
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
آیین های نوروزی در شاهرود

نوروز ایرانیان که در آغاز فصل بهار جشن گرفته می‌شود پیام آور نوشدگی سال و آمدن گرما و مرگ زمستان و باززایی طبیعت و زمان خروج انسان از عالم خمودگی و پیوستن به طبیعت و شروع حیات اجتماعی دوباره در جامعه و کار دسته جمعی در بیرون از خانه و در مزرعه و باغ و بوستان است. دگرگونی طبیعت در گردش سال و نقش آن در زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم واکنش‌هایی نمادین در فرهنگ رفتاری مردم پدید آورده، که در مجموعه‌ای از آئین‌ها و آداب و رسوم به هنگام نوروز نمایان می‌شوند.

خانه تکانی:
خانه تکانی و زدودن آلودگی‌ها و پلشتی‌ها از فضای خانه و کاشانه در آخر سال کهنه، مظهر و نمادی از پاکیزگی و مهیا نمودن فضای خانه برای شادابی و دور کردن سیاهی و مرگ و کهنگی است. بنای خانه تکانی نوروزی (نو ساختن و پاکیزه گرداندن) است. خانه تکانی یعنی مفهومی عمیق و فراتر از نظافت معمولی خانه و محیط زندگی. خانه تکانی ابتدا در هم ریختگی سپس نظم و نظافت است.
142979_409.jpg

کدبانوی خانه معمولا ده روز مانده به آخر سال، مبادرت به نظافت و شستشوی دیوار خانه، اسباب و اثاثیه، پاکیزه و نو کردن جامه و ظروف و اشیای کهنه و تمیز کردن دیوارهای دود گرفته می‌کند. زدودن آلودگی و سیاهی‌ها و بیرون افکندن پلشتی‌ها از فضای خانه از رسم‌های کهن ایرانیان در روز‌های پایانی سال است.

زنان روستاها، قالی و قالیچه و گلیم را در آب رودخانه و چشمه‌ها می‌شویند. پرده ها، روتشکی، روبالشتی و رو طاقچه‌ای را عوض می‌کنند. در برخی از نقاط کوهستانی شهرستان شاهرود مانند شهر تاریخی مجن زنان دیوار اتاق‌ها و خانه را با گل مخصوص نقاشی می‌کنند. گل و گیاه در باغچه خانه می‌کارند و آنچه برای خانه نیاز باشد می‌خرند.

اهالی شاهرود به خانه تکانی در اصطلاح خانه درریزی گفته و بر این عقیده‌اند که اگر تار عنکبوت (کارتونو) در گوشه‌های دیوار و سقف خانه مشاهده شود باید آن را زدود چون که بد یمن است و برای اهل خانه فقر به دنبال دارد. در گذشته چند روز مانده به نوروز اهالی شاهرود کرسی را جمع می‌کردند و بر این عقیده بودند که در سال جدید نباید سیاهی (زغال) در اتاق باشد.
142977_802.jpg

کاشت سبزه:
کاشتن دانه، غلات وحبوب در چند روز پیش از آمدن نوروز و نگریستن به رویش دانه‌ها ار آئین‌های کهن ایرانیان بوده است. سنت رویاندن سبزه در حال حاضر همچون گذشته در میان مردم وجود دارد و هر خانواده ده روز مانده به نوروز حبوباتی چون گندم، جو، عدس، ماش، نخود و سیر را درون بشقاب‌ها ریخته و سبز می‌کنند. برخی‌ها نیز تخم شاهی را بر روی کوزه‌های سفالی جهت سبز کردن می‌مالند. همچنین بعضی‌ها عقیده دارند که به تعداد افراد خانواده مشتی حبوب باید سبز کنند.
142976_360.jpg

در بیارجمند زنان علاوه بر سبز کردن گندم و جو یک دسته علف سبز نیز درون کاسه می‌گذارند. اهالی شهر شاهرود رشد بیشتر هر یک از دانه‌های کاشته شده گندم و جو را در گردش سال مظهری از رشد خوب آن دانه در سال نو زراعی می‌پندارند. از این رو با کاشتن دانه‌ها و رویاندن و سبز کردن آنها آغاز دوباره کار کشت و زرع بر روی زمین و پروراندن دانه و گیاه را در سال نو تقدیس کرده و هم به دانه‌های کاشته برای زراعت تفال می‌زنند.

خانواده‌ها سبزه‌ها را تا سیزده نوروز سبز و شاداب نگاه داشته و در روز سیزده، سبزه‌ها را از خانه بیرون برده و به دشت وصحرا و یا رودخانه می‌اندازند.

یادآوری مردگان:
بزرگداشت و یاد آوری مردگان در آخرین روزهای پایانی سال بویژه در آخرین شب جمعه سال کهنه، از جمله آدابی است که در شهرستان شاهرود برگزار می‌گردد. دو روز مانده به اتمام سال کهنه را اهالی به نام علفه یا عرفه زنده‌ها و علفه یا عرفه مرده‌ها می‌دانند. در عرفه زنده‌ها زنان به نظافت و پاکیزگی منزل پرداخته و برای یکایک اعضای خانواده هدایایی تهیه کرده ودر این روز مبادرت به پخت آشی می‌نمایند. در عرفه مرده‌ها که آخرین روز از سال کهنه است زنان برای خیرات اموات خود طعامی چون حلوا و نان روغنی می‌پزند.

در شاهرود این روز را روز مردگان می‌پندارند و باور دارند که مردگان در این روز آزادند و از آسمان به زمین فرود می‌آیند تا آن روز را نزد اقوام خود باشند. بنابراین پندار مردم روز عرفه را به یاد آوری مردگان اختصاص داده‌اند و با تن تطهیر شده و جامه نو یا پاک به گورستان‌ها و بر سر گور در گذشتگان خود می‌روند. چراغ و شمع می‌افروزند و زیارت اهل قبور می‌خوانند. غروب همان روز برخی از اهالی روستاهایی چون منطقه خوارتوران و طرود بر اساس باوری بر روی بام خانه‌ها فانوس می‌گذارند. چراغ خانه را زودتر از معمول روشن می‌کنند و تا سپیده دم روز اول سال نو روشن نگه می‌دارند.

خرید لوازم و وسایل نوروزی:
چند روز مانده به نوروز هر خانواده با توجه به وسع مالی خود وسایل و لوازم نو و جدیدی برای اهل خانه خریداری می‌کنند. این وسایل شامل پوشاک و لوازم خانه می‌باشد. در سال نو هر خانواده‌ای سعی می‌کند تعدادی از وسایل قدیمی خانه که فرسوده شده را دور ریخته و وسیله‌ای جایگزین آن نماید. از جمله اساسی ترین و مهمترین وسایل شب عید، آجیل و مواد خوراکی است. نقل، آجیل، شیرینی، نان قندی، میوه، گوشت، سبزی، ماهی و غیره.

در گذشته بیشتر دیده می‌شد. پس از خانه تکانی و فارغ شدن از آن زنان نان روغنی، گولاچ، سمنو وقطاب می‌پزند.

گفتنی است که چند روز مانده به عید آن دسته از خانواده‌هایی که برای پسرشان نامزدی اختیار کرده‌اند هدایایی چون لباس، سمنو، طلا، پارچه، ماهی و ... موسوم به عیدانه می‌فرستند.
142978_918.jpg


پخت سمنو:
از گذشته‌های دور تا به امروز این سنت دیرینه در بین مردم شهرهای مجن، شاهرود و روستاهای بسطام متداول می‌باشد. چند روز به سال نو زنان محل دور هم جمع شده و مبادرت به پخت سمنو می‌نمایند. بدین صورت که عصاره گندم را با مقداری آرد اضافه نموده و مدام هم می‌زنند تا ته نگیرد. در پایان کار سمنو را دم داده و اطراف دیگ را آب می‌پاشند. در کنار دیگ نماز خوانده و به ذکر دعا مشغول می‌شوند. بنابر باوری کهن معتقدند که اسامی مبارک ائمه بر روی سمنو می‌افتد.



فرستنده: فاطمه قلی پور
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
مرال‌هاي جنگل قرق گرگان
این جنگل زیستگاه گونه ای گوزن بومی و منحصر به فرد به نام مرال است. این پستاندار از بزرگترین انواع گوزن است که وزن نر این حیوان بین 160 تا 210 کیلو است.

133401_920.jpg


[SUB]
133402_487.jpg
[/SUB]

133403_716.jpg


133404_929.jpg


133405_557.jpg


133406_681.jpg


133407_436.jpg


133408_247.jpg


133409_599.jpg


133410_395.jpg


133411_224.jpg


عکاس: معين مطلق
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
کوهی به شکل عقاب در ایران

برنا نوشت:نامش را از قبل شنیده‌ای و می‌دانی چنین کوهی وجود دارد؛ اما از دور وقتی به عقاب کوه نزدیک می‌شوی، باورت نمی‌شود. ممکن است یک کوه اینقدر شبیه به یک عقاب باشد؟

این کوه از زوایای متعدد شبیه به یک عقاب نشسته بر پهنه کویر است. این عقاب سنگی در کنار روستای اسلامیه واقع شده و مانند یک مجسمه بسیار بزرگ خودنمایی می‌کند.

شیرکوه، نیز نام مجموعه کوه‌هایی در استان یزد است که بلندی آن در رفیع‌ترین نقطه به 4075 متر می‌رسد. برف و یخ زمستانی در این کوه آب بخش‌های زیادی از استان یزد را تامین می‌کند. دامنه شیرکوه روستاهای سرسبز، زیبا و ییلاق‌‌های بی‌نظیری را در حاشیه کویر به دست آورده است.

93524_372.jpg
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
«جبليه»؛بناي ساخته شده از شير شتر

"گنبد جبليه" بنايي تاريخي در كرمان است كه براي استحكام آن از شير شتر و تخم مرغ استفاده كرده اند و يكي از مكان هاي گردشگري كرمان محسوب مي‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران گنبد جبليه بناي تاريخي است كه در دامنه كوههاي صاحب الزمان شهر كرمان و در مجاورت جنگل انبوهي از درختان كاج و سرو ؛از عصر ساسانيان تاكنون معماري منحصر به فردش رهگذران را خيره خود ساخته است.

141152_987.jpg


اين گنبد 8 ضلعي و 8 در دارد كه در اطراف آن تعبيه شده است سقف گنبد جبليه از آجر ساخته شده و داخل آ ن داراي گچ بري است.

141153_258.jpg


در ساخت گنبد جبليه به جاي ‌آب از شير شتر و سفيده تخم مرغ استفاده شده كه مورخان و معماران دليل استحكام بنا را همين امر مي‌دانند.

141154_840.jpg


گنبد جبليه در سال 1316 هجري شمسي به ثبت آثار ملي رسيد و در سال 83 پس از مرمت به گنجينه جبليه تبديل شد.

141155_990.jpg


جبليه يكي جاذبه هاي گردشگري استان كرمان به حساب مي‌آيد و فضاي سبز و تاريخي آن محل مناسبي براي مسافران نوروزي است.
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
رسیدن بهار در اهواز

با سلام خدمت گردانندگان سایت تابناک و عرض تبریک به مناسبت سال نو، عکس‌های ارسالی رو توی همین چند روز اخیر گرفتم؛ زمانی که بیشتر جاهای کشور رو برف و بوران فرا گرفته و دمای زیر صفر رو تجربه می‌نند، اینجا توی اهواز بهار رسیده و هوای مطبوعی حاکم هست. البته این هوا تا اوسط فروردین ادامه داره و بعد از اون گرما فراگیر میشه و دما تا بالای 60 درجه هم می رسه. ناگفته نماند که شرجی هم مزید بر علت.

143266_545.jpg


143267_102.jpg


143268_461.jpg


143269_202.jpg


143270_220.jpg


143271_815.jpg


143272_978.jpg


143273_706.jpg


143274_196.jpg


فرستنده: ابراهیم متین سیرت
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
گوشه‌ای از زیبایی‌های این مرز پر گهر
143558_602.jpg

143559_877.jpg

143560_643.jpg

روستای قلعه بالا از توابع شاهرود

143561_622.jpg

143562_288.jpg

143563_354.jpg

143564_648.jpg

کویر رضا آباد از توابع شاهرود

فرستنده: مهدی رضایی از مشهد
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
کهنسالترین درخت جهان در ایران است


سرو (نگین سبز) چهار هزار و پانصد ساله ابرکوه، با گذشت ۱,۶۴۲,۵۰۰ روز از عمر خود، سرسبز و شاداب در پهنای کویر یزد در شهرستان ابرکوه مقاوم و استوار است و جهانیان را شگفت‌زده کرده است.
xj5b3gbe19pbnuw9yvc.jpg
به گزارش ایرانیان بلژیک، دانشمندان و کارشناسان داخلی و خارجی، از این درخت به نام کهنسال‌ترین درخت جهان یاد می‌کنند و می‌گویند: دیدن این درخت برای هر کسی شگفت‌آور است. بتازگی دانشمندانی از ژاپن و روسیه از این درخت دیدن کردند و عمرش را تا هشت هزار سال برآورد کرده‌اند. پیشتر «الکساندر روف» دانشمند روسی، عمر آن را به ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ سال برآورد کرده بود. «حمدالله مستوفی» هم در کتاب «نزهت القلوب» که به سال ۷۴۰ هجری قمری تالیف شده است، درباره این سرو آورده است: در آنجا سروی است که در جهان شهرت زیادی دارد چنانچه سرو کشمیر و بلخ، شهرتی داشته و اکنون این از آن بلندتر و بزرگتر است . برخی تاریخ نویسان معتقدند: نهال این درخت را «یافث» پسر نوح کاشته است. رئیس اداره محیط زیست ابرکوه هم گفت: این درخت به عنوان یک اثر طبیعی در سال ۱۳۸۲ به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور رسیده است. رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری ابرکوه بلندای این درخت را ۲۵ متر، دور تنه آن را ۵/۱۱ متر و محیط آن را ۱۸ متر اعلام کرده است. وی درخت سرو ابرکوه را از نوع سروهای مدیترانه‌ای دانست و گفت: این گیاه بزرگترین درخت زنده روی زمین است
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
ایران زیبا را بهتر بشناسیم

اختصاصی «تابناک» / پریسا پروین مهرـ چشمه‌های باداب سورت دومین اثر ملی طبیعی ایران واقع در جنوب شرقی شهر ساری (روستای اروست) در ارتفاع 1841 متری از سطح دریا همانند نگینی در دل رشته کوه‌های البرز می‌درخشند. زیبایی جادویی این طبیعت بکر جدا نفس گیر است و نمایی از بهشت را در ذهن تداعی می‌کند.

74132_112.jpg


در آنجا دو چشمه رنگین و زیبا وجود دارد یکی زرد رنگ است با آبی شور مزه که به علت شوری در زمستان هم یخ نمی‌زند و دریاچه کوچک آن در فصل گرما به دلیل خواص درمانی که دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد و دیگری که کمی بالاتر در قسمت شمال غربی چشمه زرد رنگ قرار دارد به رنگ نارنجی قرمز است و از حفره‌ای کوچک در دل کوه می‌جوشد آب چشمه نارنجی قرمز ترش مزه است.


74133_681.jpg



74134_297.jpg



74135_875.jpg



74136_467.jpg


رسوبات این دو چشمه رنگین به صورت پلکانی و لایه لایه در شیب کوه منظره‌ای بی نظیر را ایجاد کرده اند تصور کنید در جایی ایستاده اید که زیر پایتان ده‌ها پله و هزاران لایه ریز و درشت به رنگهای زرد نارنجی و طلایی به چشم می‌خورند

74137_225.jpg



74138_842.jpg


در لابلای این پلکان صدها حوضچه وجود دارد که تلالو نور خورشید و انعکاس رنگ زیبای آسمان در آنها چشم را خیره می‌سازد از بالا که می‌نگرید صدها حوضچه رنگارنگ می‌بینید یکی سبز یکی آبی یکی سورمه‌ای قابل توصیف نیست که در هنگام غروب آفتاب هم که رنگین کمان رنگها تکمیل می‌شود.

74139_725.jpg


البته قسمتهایی از این اثر خشک است ولی باز هم دیدن پلکان و بافت رسوبات آن خالی از لطف نیست.

74140_228.jpg


در قسمت هایی از حوضچه‌ها رسوبات آهکی دیده می‌شوند که به صورت گلوله‌هایی سفید و کوچک هستند در ابتدا به نظر می‌آید این رسوبات گل کلمی شکل نرم هستند در حالی که سخت و سفت می‌باشند.

74141_502.jpg


در باب منحصر به فرد بودن این چشمه‌ها می‌توانم روزها سخن بگویم ولی به همین نوشته کوتاه بسنده می‌کنم زیرا پس از اینکه کمی از شوک زیبایی‌هایی که طبیعت برای خلقش هزاران سال وقت صرف کرده است در آمدم توجهم به این مسئله جلب شد که ما انسان ها برای تخریب اثری هزاران ساله فقط به چند روز یا چند ساعت وقت نیاز داریم!

در حالی که حدودا دو یا سه سال از ثبت این اثر می‌گذرد این چشمه‌ها که در نوع خود در جهان بی نظیر هستند همانند روزهای قبل از ثبت دادنشان بدون هیچ محافظت و اقدامی به حال خود گذاشته شده اند. آیا این اثر ملی است؟ اگر ملی است چرا حتی یک تابلو ندارد که مسیر را به گردشگران نشان دهد در سر راه به این تابلو! برخوردیم که آنهم با لطف و مرهمت مردم خوب روستای اروست که دلشان به حال چشمه هایشان می‌سوزد ولی ناتوان از اقدامی هستند نوشته شده است. قطعه سنگی نسبتا کوچک که بر رویش با رنگ نوشته بودند باداب....

74142_394.jpg


کمی جلوتر باز راه را گم کردیم از پیرمرد روستایی مهربانی راه را پرسیدیم ایشان به ما آدرس درختی را داد! آیا لیاقت دومین اثر ملی طبیعی کشورمان در همین حد است؟ در حالی که امروزه در دنیا اکو توریسم به شدت مورد توجه است و در آمد حاصل از آن هم قابل توجه چرا ما اندکی با محبت و توجه به این نعمتی که خداوند در کشور عزیزمان قرار داده نگاه نمی‌کنیم؟ آیا وظیفه نداریم از آن مراقبت کنیم؟

نکاتی که من به عنوان یک علاقمند به طبیعت و ایران به آنها برخوردم به شرح زیر هستند. ذکر این مهم ضروری است که این جانب به هر حال دید کارشناسی ندارم مطمئنا نکات بسیار قابل تامل تری هستند که از دید من مخفی مانده اند.

نبود تابلویی که نشان از این چشمه‌ها داشته باشد در کل منطقه

فقدان تابلوی اطلاعاتی و آموزشی در باب این اثر جهت راهنمایی گردشگر. به طور مثال وقتی شما برای بازدید از چشمه پاموکاله ترکیه می‌روید باید کفش هایتان را در بیاورید تا به رسوبات آسیبی نرسد بسیاری از اشخاصی که به این چشمه‌ها می‌آیند از این اطلاعات بی بهره اند و با کفش همه جا راه می روند در حالیکه چنانچه متوجه شوند با در آوردن کفششان در حفظ این اثر می‌کوشند قطعا این کار را انجام خواهند داد.

هیچ تابلویی نبود که عمق دریاچه‌ای را که مردم برای آب تنی از آن استفاده می‌کنند بر روی آن متذکر شوند مردم محلی به ما گفتند در بعضی قسمت‌ها این دریاچه بسیار عمیق است و گودی آن به ده‌ها متر می‌رسد.

74143_490.jpg


نبود حتی یک نگهبان در اطراف جهت جلوگیری از تخریب آنجا

وجود زباله در اطراف بسیار ناراحت کننده بود از آنجایی که ما به دلیل علاقمندی به طبیعت همیشه کیسه زباله در ماشین داریم خود اقدام به جمع آوری زباله‌ها کردیم حتی در قسمت‌هایی راه آب را با لباس بسته بودند!

خرابی بیش از حد جاده خاکی که به چشمه‌ها منتهی می‌شد این جاده در حدی خراب است که با ماشین معمولی خیلی به سختی می‌توان از آن بالا رفت. فکر می‌کنم لا اقل می‌شد چاله‌ها و خندق‌های این جاده را با خاک پر کرد.

74144_194.jpg



74145_975.jpg


هیچ مانعی نبود که ماشین شما را از پیش روی به سمت چشمه‌ها باز دارد. شما زمانی متوجه می‌شوید که دیگر وارد حریم چشمه‌ها شده اید. از آن بدتر اینکه شخصی را دیدیم که با ماشین بر روی چشمه‌ها این طرف و آن طرف می‌رفت و قصد داشت در انجا آتشی برای کباب بیافروزد !

74146_938.jpg


74147_628.jpg


و اما بزرگترین ظلمی که در حق این اثر ملی ! طبیعی شده است وجود معدن سنگ در حریم این چشمه هاست معدن سنگی که مثل خوره به جان این اثر افتاده است. معدنی که حتی اعتراضات مردم روستا هم نتوانست جلوی فعالیت آن و حفاری را بگیرد. البته این معدن طبق گفته افراد محلی فعلا فعال نیست و برای فروش گذاشته شده است معدنی که چندی دیگر ممکن است دوباره حفاری و تخریب را آغاز کند.

سرنوشت این چشمه‌های چند هزار ساله چه خواهد شد؟ آیا به همین صورت تا نابودی کامل رها می‌شوند یا مسئولین دلسوز دست به کار شده, از تخریبشان جلوگیری کرده و گردشگری را در منطقه توسعه می‌دهند؟

با امید به اینکه ثبت یک اثر ملی طبیعی فقط لغزش جوهری بر روی کاغذ نباشد......

74148_837.jpg


برای بازدید از این چشمه‌ها می‌توانید از دو مسیر زیر استفاده نمایید:

1 ـ سمنان ـ مهدی شهر ـ شهمیرزاد ـ فولاد محله ـ سه راه تلمادره ـ روستای اروست ـ چشمه‌های باداب سورت
2 ـ مازندران ـ ساری ـ کیاسر ـ سه راه تلمادره ـ روستای اروست ـ چشمه‌های باداب سورت

اطلاعات جامع و کامل در مورد این چشمه‌های زیبا و روستای اروست را می‌توانید در این آدرس مطالعه بفرمایید.

www.orost.ir
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
تصاویری زیبا از بندر چابهار

143579_190.jpg

143580_466.jpg

دریای چابهار

143583_106.jpg

کوههای مریخی


143581_116.jpg

143582_714.jpg

چشمه زیبای گل افشان در نزدیکی کنارک

143577_403.jpg

روستای بریس در نزدیکی گواتر

143578_672.jpg

شب در منطقه آزاد چابهار

فرستنده: مهدی رضایی
 

sinnaa

Registered User
تاریخ عضویت
27 جولای 2010
نوشته‌ها
6,537
لایک‌ها
3,555
محل سکونت
بر بال خوش خیالی
روستای هریجان در نزدیکی جاده چالوس بعد از تونل کندوان

143566_897.jpg


143567_650.jpg


143568_216.jpg


143569_292.jpg


143570_610.jpg


روستای ماسوله و آبشار خربو در نزدیکی ماسوله
با پای پیاده از ماسوله، 2 ساعت تا آبشار فاصله است

143573_735.jpg


143571_385.jpg


143572_910.jpg


143574_828.jpg


143575_404.jpg


143576_521.jpg


فرستنده: مهدی رضایی
 
بالا