با WWW يا بدون WWW ؟

masoudrab

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 دسامبر 2002
نوشته‌ها
3
لایک‌ها
2
من با آدرس خيلي از وبلاگ ها ( حتي مال خودم ) اين مشكل را دارم ,
وقتي آدرس را به صورت <a href='http://blogname.blogspot.com' target='_blank'>http://blogname.blogspot.com</a> بنویسم ،مطالب مربوط
به يك تاريخ ديگه( گاهي يك ماه پيش ) را نشون ميده !ولی اگر آدرس را به صورت www.blogname.blogspot.com بنویسم ممکنه مطالب جدید را نشون بده :?: :!:
اين ايراد گاهي با افزودن WWW به اول آدرس برطرف میشه و نه همیشه
، همچنین روی بعضی از سیستمها هم اصلا این مشکل پیش نمیاد....
لطفا راهنمائی کنید. ممنون.
 

ehsan

Administrator
مدیر انجمن
Administrator
تاریخ عضویت
5 دسامبر 2002
نوشته‌ها
7,935
لایک‌ها
3,826
محل سکونت
Internet
والا من دليل فني تخصصي اينو نميدونم...
ولي حدس ميزنم اشكال از Cache اين ISP هاي ايراني باشه...
كسي تو خارج هم اين مشكل رو داره!؟
در ضمن چه با www چه بدونه اون... سعي كنيد براي جديد ترين حالت يه صفحه روي وب ، از CTRL + F5 استفاده كنيد... يه جورايي ديگه از توي Cache نخواهد خوند...
 

masoudrab

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 دسامبر 2002
نوشته‌ها
3
لایک‌ها
2
آقا احسان ,
من خودمم حدس زدم كه اشكال از ISP cache باشه ولي حتي
وقتي مشكل را با ISP در ميون گذاشتم و اونها cache را خالي كردند
بازم مشكل حل نشد؟!
ميگن ايراد از DNS resolving سيستم ميتونه باشه , كسي چيزي نميدونه؟؟؟
 

daashaakol

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
21 دسامبر 2002
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
1
ميخواي يه چيزو امتحان كن . وقتي اين اتفاق برات ميفته ببين با چند بار رفرش كردن مشكلت حل ميشه يا نه . اگه حل شد مشكل از cache هست . شاید هم از ie cache خودت باشه اینو هم خالی کن ببین درست نمیشه ؟
 

Neverhood

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
20 دسامبر 2002
نوشته‌ها
45
لایک‌ها
6
اتفاقا من هم همين مشكل رو براي وبلاگم داشتم. اما يه كم پيچيده تر. يعني وقتي با www ميزدم وبلاگم كامل ميومد اما وقتيكه بدون اون بود يه صفحه ديگه رو نشون ميداد. حتي يكروز كليد كرده بود و وقتي آدرس وبلاگم رو بدون www ميزدي وبلاگ وب تگ رو مياورد و من رو كلي كلاس بالا ميكرد. اما با www لو ميرفتم كه كي هستم ;) به هر حال بعد از چند ساعت اين مشكل حل ميشد. منم فكر كردم از كش (نه از نوع قيطوني) هستش. اما بازم مطمئن نشدم.
 

mehrzad

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 ژانویه 2003
نوشته‌ها
8
لایک‌ها
0
پيدا كردم
منم با اين www مشكل دارم
گاهي اصلا بدون اين هيچي نشو ن نميده IE پيغام خطا ميده و گاهي هم بر عكس!
رو چند تا رايانه!! هم امتحان كردم فرق نداره
ممنون اگه كسي كمك كنه
 

knowhow

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
25 دسامبر 2002
نوشته‌ها
3,479
لایک‌ها
21
سلام

ببينيد , این بحثش یه خورده فنیه.
هر کامپیوتر از طریق یک ISP به اینترنت وصله و هر اینترنت خودش از یک جا سرویس گرفته و یک ip های خاصی داره. وقتی که شما در خواست دیدن یک صفحه رو برای ISpتون می فرستید ، اون این درخواست رو برای نزدیک ترین DNS Resolver می فرسته. (کارش اینه که نام سایت شما رو می ده و DNS سایتتون رو می گیره ازش و شما رو وصل می کنه به اون) حالا بعضی از اینها به www حساس هستند ولی اغلشون براشون فرقی نداره که www رو بزنید و یا نزنید.
البته فکر می کنم مشکل اینکه صفحهاتتون بدون www و با www با هم فرق می کنه و تاریخ عوض می شه. دلیلش 100% cash هست.
حالا یا از کامپیوتر خودتون یا از ISP یا از اونجایی که ISPتوی سرویس گرفته و یا DNS resolver .

تنها راه ممکن اینه که شما بعد از آدرس سایتتون یه علامت سوال بزنید (؟) و بعدش یه عدد رندوم بنویسید. مثلا
http://ehsan.blogspot.com?54456443

یا هر عدد دیگه ای. حتما کارتون درست می شه.
 

weblogger

Registered User
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2002
نوشته‌ها
506
لایک‌ها
6
جالبه واقعا چيز ياد گرفتم! ممنون
 

koorosh

Registered User
تاریخ عضویت
12 دسامبر 2002
نوشته‌ها
1,525
لایک‌ها
10
سن
38
محل سکونت
Iran - Tehran
وقتی مطالب اينجا رو خوندم احساس کردم چند مطلب رو بايد توضيح بدم.

وقتی يه Request فرستاده ميشه، برای تبديل URL به IP از DNS Server ای استفاده ميشه که توی سرور تعيين شده.
در مورد www بايد بگم که توی dns برای تعيين وب سرور از www استفاده ميشه و راه اصلی برای ديدن وب سايت ، وارد کردن URL بهمراه www است.
اينکه ميبينين بعضی از سايتها بدون وارد کردن www هم صفحه شون نمايش داده ميشه بخاطر وجود يه Record تو DNS Server است به نام Same as parent.
اگه اين رکورد توی DNS موجود باشه، و IP وب سرور براش تعريف شده باشه (و اگه وب سرور از Header استفاده کنه ، حتما توی وب سرور هم بايد Add شده باشه) اونوقت بدون وارد کردن www هم وب سايت قابل مشاهده است.

و اما مشکل عزيزانی که برای ديدن صفحاتشون مشکل دارن. اين مشکل همونطور که بقيه عزيزان گفتن مشکل از Cache است.
اگه مشکل از Cache اينترنت اکسپلورر باشه ، با فشردن Ctrl+F5 ميشه ازش رد شد و مشکل حل ميشه.
ولی اگه مشکل از Cache Server باشه (چه در ISP مستقر باشه و چه در هر نقطه از مسير عبور Packet) اين راه چاره ساز نيست.
Cache ها يه منطق دارن. صفحات وبی که نياز به Process تحت وب سرور (با توجه به اطلاعات Client) داشته باشن هيچگاه در Cache Server ذخيره نميشن.
مشخصه اينگونه صفحات داشتن يه علامت ? بعد از URL است. (و . . . etc)
حال برای رفع مشکل کافيست به انتهای آدرس يه ? اضافه کنين.
مثلا:
[code:1]http&#58;//koorosh82.com?[/code:1]

ايشاللا که مشکل همه حل بشه.
اگه سوالی بود در خدمتيم.

خوش باشید . . .
 

weblogger

Registered User
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2002
نوشته‌ها
506
لایک‌ها
6
من يك سوال هم دارم

شما اول اين 2 تا آدرس رو ببينيد
<a href='http://sharif.edu' target='_blank'>http://sharif.edu</a>
<a href='http://www.sharif.edu' target='_blank'>http://www.sharif.edu</a>

هر دو تاش مال دانشگاه شريف ولي فرق داره اصولا 2 تا چيز انگار با www يك url هستش بدون اون هم يكي ديگه!
 

ehsan

Administrator
مدیر انجمن
Administrator
تاریخ عضویت
5 دسامبر 2002
نوشته‌ها
7,935
لایک‌ها
3,826
محل سکونت
Internet
بسته به مدل هاستي كه داري... معمولا اين www در اصل يه فولدر توي روت هاستت است. واسه همين توي شريف هم فكر ميكنم اوني كه www نداره روت ( root ) رو نشون ميده
 

koorosh

Registered User
تاریخ عضویت
12 دسامبر 2002
نوشته‌ها
1,525
لایک‌ها
10
سن
38
محل سکونت
Iran - Tehran
ببخشيد.
باز احساس ميکنم بايد يه چيزی رو توضيح بدم.
اگه با دقت بيشتری اون مطلب من رو ميخوندين اين سوال رو نميپرسيدين.

در مورد www نوشتم که يه Record توی DNS Server است.
نوشتم که وقتی بدون www آدرس رو وارد ميکنين از يه Record به نام Same as Parent استفاده ميکنه و گفتم اگه IP اين Record همون IP وب سرور باشه، همون وب سايت رو نشون ميده.
در مورد شريف ، توی DNS Server ، برای www يه IP و برای Same as parent يه IP ديگه Add شده. اينه که اگه www بزنين يه سايت مياره و اگه بدون www بزنين يه سايت ديگه.

همينطور نوشتم که اين تنظيم ميتونه توی وب سرور انجام بشه.
معمولا در وب سرور ها برای تشخيص سايتهای مختلف از Header استفاده ميشه.
با استفاده از Header در وب سرور ميشه تنظيم کرد اگه www.ehsanix.com درخواست شد، يه سايت رو نشون بده و اگه persian.ehsanix.com درخواست شد يه سايت ديگه رو.


وقتی که به اينترنت متصل هستين برای اينکه بدونين در تنظيمات سرور ، از کدام DNS Server استفاده ميشه ميتونين از دستور NSLookup استفاده کنين. به شکل زير:

[code:1]

D&#58;&#62;nslookup

Default Server&#58; &nbsp;ns.soroosh.net

Address&#58; &nbsp;172.16.100.154



&#62;

[/code:1]

مثلا در اينجا در سرور تنظيم شده که برای بدست آوردن IP از URL ، از DNS سروری با نام ns.soroosh.net استفاده بشه و IP اون هم نوشته شده. (اين IP ، اينوليد و Local است.)

حالا برای اينکه IP آدرس مربوط به يه Domain رو بدست بيارين کافيه جلوی علامت ">" اسم Domain رو بنويسين.
مثلا:
[code:1]

&#62; sharif.edu

Server&#58; &nbsp;ns.soroosh.net

Address&#58; &nbsp;172.16.100.154



Non-authoritative answer&#58;

Name&#58; &nbsp; &nbsp;sharif.edu

Addresses&#58; &nbsp;81.31.160.34, 81.31.160.35

[/code:1]

اينجا ديديم که دومين sharif.edu به دو تا IP آدرس Assign شده. اين دو IP آدرس نمايانگر دو Record از نوع Same as parent در DNS Server هستن.

حالا ميخواهيم ببينيم که www.sharif.edu چه IP ای داره.
[code:1]

&#62; www.sharif.edu

Server&#58; &nbsp;ns.soroosh.net

Address&#58; &nbsp;172.16.100.154



Non-authoritative answer&#58;

Name&#58; &nbsp; &nbsp;www.sharif.edu

Address&#58; &nbsp;81.31.160.60

[/code:1]
ديديم که IP مربوط به www Record توی DNS Server نمايش داده شد.
و ميبينيم که اين دو (Same as parent و www) با هم متفاوتند.

فکر ميکنم متوجه علت تفاوت بين آدرس حاوی www و بدون www شده باشيد.

(ببخشيد که اينقدر زياد نوشتم. جای اين نوشته ها تو بخش شبکه است. محمد رضا چطوره بذاريش تو بخش اينترنت کاپوچينو!)

اگه سوالی بود در خدمتم.

خوش باشيد. . . .
 

knowhow

مدیران قدیمی
تاریخ عضویت
25 دسامبر 2002
نوشته‌ها
3,479
لایک‌ها
21
بد هم نگفتي كورش

حتما يا اين هفته يا هفته بعد مي گذارمش تو كاپوچينو
 

mehrzad

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
19 ژانویه 2003
نوشته‌ها
8
لایک‌ها
0
ممنون از همگي
اين علامت سوال مشكل منو كه حل كرد
دستتون درد نكنه
 

weblogger

Registered User
تاریخ عضویت
24 دسامبر 2002
نوشته‌ها
506
لایک‌ها
6
ممنون :) من چون زياد وارد نبودم پرسيدم
 

ehsan

Administrator
مدیر انجمن
Administrator
تاریخ عضویت
5 دسامبر 2002
نوشته‌ها
7,935
لایک‌ها
3,826
محل سکونت
Internet
اينو به كوروش ميگم:

بابا اينكاره!! آقا مشوق شما توي علم كامپيوتر كي بوده؟! براي ما جوونا پيغامي نداري؟

ولي انصافا دمت گرم... كلي ياد گرفتم ;)
 

pooria-ir

Registered User
تاریخ عضویت
7 جولای 2011
نوشته‌ها
6,640
لایک‌ها
2,408
محل سکونت
Tehran
Last edited:

poyaweb

Registered User
تاریخ عضویت
20 آگوست 2013
نوشته‌ها
232
لایک‌ها
26
توساختار اینترنت ایران مساله ای با عنوان کش سرور (cache Server) وجود داره. یعنی سرویس دهنده های اینترنتی با هدف کاهش هزینه خود و افزایش سرعت اینترنت (البته افزایش کاذب) وقتی که یک صفحه اینترنتی باز می شود، آن را در حافظه خود ذخیره کرده، و هنگامی که این صفحه اینترنتی دوباره درخواست می شود (شما قصد باز کردن مجدد آن را دارید) همان نسخه ذخیره شده بر روی حافظه به شما نمایش داده می شود. به این ترتیب هم سرویس دهنده ها هزینه کمتری بابت پهنای باند اینترنت پرداخت می کنند و هم ظاهرا بعضی سایت ها برای شما سریعتر باز می شوند ! اما نکته منفی این قضیه مربوط به آپدیت شدن سایت ها و وبلاگ هاست، چرا که کش آی اس پی ها بسته به نوع تنظیماتشان، از هر چند ساعت تا هر یک روز یک بار ممکن است آپدیت شوند.
 

miladdn

Registered User
تاریخ عضویت
8 می 2013
نوشته‌ها
5,552
لایک‌ها
1,629
محل سکونت
dezful

iliyasaeidkarami

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 آپریل 2014
نوشته‌ها
25
لایک‌ها
6
سن
30
به نظر من چه برای وبلاگ و چه برای سایت باید www را حذف کرد و نگفت
من برای سایتم (ict3.com) همین کار رو کردم.
 
بالا