این 3600 چاپ روی دیسک نداره؟
میگند کنن تانکو جوهرش خیلی گرون تره-هزینه یکبار شارژ تانک چه قدر در میاد و میانگین چند تا عکس a4 میزنه>؟
2-یعنی چاپ با p50 روی سی دی خوب نمیشه ؟یعنی چاپش آبه ؟
البته در مورد چاپ روی دیسک 3600 مطمئن نیستم اما یه مدل جدید تر یعنی 4840 چاپ روی دیسک داره. (داخل پرانتز میگم: اگر بتونید دست دوم تمیز 4700 یا 4600 رو هم گیر بیارید خیلی عالی میشه)
در مورد هزینه تانک و جوهر کانن باید بگم که هزینه تانکش اگر کمتر باشه بیشتر نیست و هزینه جوهرش هم بستگی به نوع و کیفیت جوهری هست که استفاده می کنید و در حالت کلی نمیشه گفت که کانن گرون تره یا اپسون.
علاوه بر این اگر جوهر های بزرگ تری بگیرید براتون به صرفه تره به نحوی که مثلا قیمت یک جوهر یک لیتری برابر میشه با تقریبا دو یا سه جوهر 100 سی سی!
مقدار چاپ هم بستگی به مصرف رنگ کارتون داره ولی در کل با نصب تانک هزینه ها بسیار پایین میاد به نحوی که اصلا براتون مهم نخواهد بود!!!
کلا جوهر افشان چون پایه جوهر هاش آب هست به همین خاطر بعد چاپ اگر با آب تماس داشته باشه جوهر هاش با هم قاطی میشن. البته در مدل های پیشرفته پرینتر ها یه کارتریج جدا وجود داره که ماده ضد آب داره و می تونه رو سطح دلخواه ما اونو چاپ کنه تا دیگه رطوبت و یا اشعه فرابنفش به سطح اصلی چاپ کمتر برسه و از این جهت اونو محافظت می کنه اما این پرینتر ها قیمتاشون بسیار بالاست و به صرفه نیست.
البته من شنیدم که اسپری خاصی وجود داره که برای تثبیت عکس استفاده میشه و اگر بعد از چاپ روی کار بزنید در مقابل رطوبت مقاومتش بیشتر میشه اما من امتحانش نکردم.
من که با پرینتر های اپسون چاپ تعداد بالا می زنم و ازشون راضی هستم . درضمن کیفیتش چاپشون هم خیلی خوبه
در ضمن دیسکی که چاپ شده نسبت به آب حساس هست برای همین بعد از چاپ از لایه ی UV استفاده میشه تا دیگه مشکلی نداشته باشه و ضدآب بشه .
بله من هم نگفتم که پرینتر های اپسون بد هستند، فقط تجربه کسی رو گفتم که هر دو مدل رو داشته.
البته یک نکته حائز اهمیت تو این پرینتر هایی که من در موردشون صحبت کردم تعداد رنگ ها و نوع رنگ هایی هست که دارن.
پرینتر اپسون تی 50 و یا پی 50 شش رنگه هستند شامل زرد، سرخ، سرخ روشن، نیلی، نیلی روشن و مشکی.
پرینتر های کانن آی پی 3600 و 4840 و 4600 و 4700 پنج رنگه هستند شامل زرد، سرخ، نیلی، مشکی عکس (Dye Base) و مشکی متن (Pigment).
اون بنده خدا که جفتشو داشت می گفت کیفیت چاپشون باهم هیچ فرقی نداشت اما از لجاظ تئوری اونی که تعداد رنگ بیشتری داره (در اینجا اپسون) کیفیت بیشتری خصوصا در چاپ عکس داره؛ حتی کانن یه مدل پرینتر داره که 8 رنگ هیت و قرمز و سبز هم داره. (حتی تا 12 رنگ هم هست!)
اما در مقایسه بین این دو سری دو نکته وجود داره:
1- تعداد رنگ بیشتر گرچه باعث افزایش کیفیت چاپ میشه اما هزینه خرید رنگ ها بالاتر می ره و در کنار اون پیچیدگی و افزایش تعداد نازل های چاپ باعث افزایش قیمت اولیه پرینتر و افزایش هزینه های تعمیرات و همچنین احتمال خرابی میشه.
2- اگر کار حرفه ای عکاسی نمی کنید من به شما توصیه می کنم پرینتر های با تعداد رنگ زیاد نگیرید چون تفاوت نتیجه چاپ برای شما اهمیت نداره (باید به چشم یه عکاس نگاه کنید تا متوجه بشید!) ضمن اینکه پرینتر های کاننی که من در مورشون صحبت کردم یک مشکی جدا برای عکس دارن و این برای کسانی که از این پرینتر های برای چاپ متن هم استفاده می کنن خیلی بهتره چون چاپ متن با جوهر پیگمنت علاوه بر استفاده کمتر از جوهر، نتیجه بسیاربهتر و شارپ تری نسبیت به جوهر دای بیس داره.
در نهایت یه مسئله دیگه هم وجود داره:
قیمت پرینتر اپسون پی 50 که الان موجوده حدود 420 تومنه و قیمت پرینتر کانن آی پی 3600 حدود 150 تومنه! (4840 الان خیلی کم شده و قیمتش حدود 180 بود ولی الان چون نیست حتی تا 230 هم می فروشن!!!)
قیمت اپسون قیمت واقعی نیست چون تا دو سه ماه پیش حدود 250 تومن بود و به یکباره زیاد شد (گرچه کلا به خاطر بالا رفتن دلار همه چیز گرون شده اما این یکی از دلار هم بالا زده!!!)
بنابراین شما دارید برای همون تکنولوژی و کارایی قیمتی بسیار بیشتر می دید. به همین دلیل من توصیه می کنم کانن بگیرید که اینطور بی رویه گرون نشده.
اپسون پی 50 علاوه بر قیمت تکنولوژی داره پول اسم و شهرتش رو هم می خوره!
من به شما توصیه می کنم قبل از خریدتون حتما یه سر به تعمیرکارانی که هر دو برند رو تعمیر می کنن بزنید و نظر اونا رو هم بپرسید.
موفق باشید.