هنوز هم دارن بحث میکننپس چی شد؟
کی میخاد این اپراتور سوم بیاد!
این قیمتای کذایی و تعرفه ها رو بشکنه؟!
بالاخره زین قطعی شد؟
معلوم نیست کی فعالیتش شروع میشه؟!!!!
زین هم مثل اینکه خذف شد!:
زین، ناکام دوم اپراتورسوم
موبنا- هانیه حبیبی- پس ازعرضه سهام شرکت مخابرات ایران به بورس، شاید یکی دیگر ازبزرگترین اتفاقات در تاریخ خصوصی سازی مخابرات، برداشتن گام های نهایی برای واگذاری پروژه اپراتور سوم تلفن همراه به بخش خصوصی است .بدون شک حرکت دراین مسیر، منجر به افزایش انگیزه سرمایه گذاران خارجی برای حضوردربازارمخابراتی جذاب ایران خواهد شد.
پس ازبرگزاری مزایده برای مشخص کردن برنده اپراتور سوم تلفن همراه ، اپراتور اماراتی اتصالات به همراه شرکت داخلی "تامین تله کام" بالاترین پیشنهاد قیمت را در میان چهاررقیب خود- "زین کویت"، "عمان تل"، "ایندوسل" اندونزی وبهاراتی هند - ارائه داد تا سومین پروژه تلفن همراه کشور را به مدت 15 سال و برای جذب 17 میلیون مشترک بدست گیرد.
حضوراماراتی ها در پروژه اپراتور سوم چندان دوام نداشت . به گفته مسولان وزارت ارتباطات، این کنسرسیوم به دلیل عمل نکردن به تعهداتش شانس ورود به بازار تلفن همراه ایران را از دست داد و از فعالیت در این پروژه بازماند.
پس از تامین اتصالات ، نوبت به دومین کنسرسیوم برنده مزایده ، یعنی اپراتور زین – کنسرسیوم زین ایران - رسید که به سرنوشت اتصالات دچارشود و دست خالی بازارمخابراتی ایران را ترک کند.
زین بزرگترین اپراتور تلفن همراه کویت است که پس از کنار گذاشته شدن اتصالات گزینه مناسبی برای حضور در پروژه اپراتور سوم به حساب می آمد.
روزگذشته در نشست اختصاصی کمیسیون صنایع ومعادن مجلس که با حضور وزیرارتباطات برای بررسی روند برگزاری مزایده اپراتور سوم تشکیل شد ، محمد ******* از حذف کنسرسیوم زین ایران خبر داد. وی اعلام کرد دومین برنده مزایده اپراتورسوم هم به دلیل اینکه آمادگی خود را برای حضور در این پروژه در زمان مقرر اعلام نکرد ، شانس خود را برای دستیابی به آن از دست داد .
مسئولان کنسرسیوم زین که ظاهرا از این تصمیم وزارت ارتباطات خبر نداشتند ، روز گذشته اعلام کردند برای در اختیار گرفتن پروژه اپراتور سوم ایران درحال بررسی و محاسبات نهایی هستند وتا سه هفته آینده این بررسی تکمیل می شود.
اپراتورهای اتصالات و زین در شرایطی از پروژه اپراتور سوم تلفن همراه کشورمان کنار گذاشته شده اند که حضور در بازار ایران را بهترین فرصت سرمایه گذاری برای خود می دانستند.
به اعتقاد کارشناسان با آغازکار اپراتور سوم، شاهد حرکت پررنگ به سمت خصوصی سازی، افزایش میزان رقابت میان اپراتورهای تلفن همراه ، کاهش قیمت اولیه سیمکارت و حتی تعرفه آن ، از بین رفتن بازار سیاه و انحصاری تلفن همراه ،جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال تکنولوژی خواهیم بود. اما امروز و فردا کردن های مسولان برای تعیین برنده نهایی این پروژه نه تنها جذب سرمایه گذاری در صنعت مخابرات ایران را باردیگر خدشه دارمی کند وبهره مندی مشترکان ایرانی از خدمات شبکه نسل سوم تلفن همراه با استانداردهای جهانی رابازهم به تاخیر می اندازد .
وزارت ارتباطات همراه کمیسیون صنایع و معادن مجلس قول تشکیل کارگروهی برای سرو سامان دادن به وضعیت اپراتور سوم تلفن همراه را داده اند . باید منتظر ماند ودید این وعده ها چه زمانی عملیاتی خواهد شد.