فدراسیون فوتبال كشورمان پس از اتفاقات هفتههای اخیر و موضع گیری كه برخی برنامههای تلویزیونی علیه این فدراسیون انجام داده اند، طی ابلاغیه ای به كمیتههای خود تاكید كرده است برای انجام مصاحبه و حضور در برنامههای تلویزیونی باید مجوز دریافت كنند.
به نظر می رسد این تصمیم در راستای اختلافات مسئولان سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال و برنامه تلویزیونی ۹۰ صورت گرفته است كه طی هفتههای گذشته بارها یكدیگر را به نقد كشیدند.
این برنامه انتقادی و پرمخاطب ورزشی صدا و سیما اگر چه در بین بسیاری از هواداران بی شمار ورزش فوتبال جایگاه ویژه ای پیدا كرده است اما بارها خشم بسیاری از اهالی فوتبال از بازیكن گرفته تا مدیران و تصمیم گیرندگان ورزشی را برانگیخته است.
برخی از اهالی فوتبال معتقدند اگرچه برنامه ۹۰ با نگاه نقادانه توانسته برخی از مشكلات و چالش های فوتبال كشور را منعكس و یا برطرف كند اما در چند ماه گذشته، بارها و بارها صحنه نزاع و درگیری میان ورزشكاران تماشاگران ، مدیران و مسئولان بوده است.
شاید اعتراض مكرر مربیان تیم های شهرستانی به پرداختن كمتر به تیم های آنان و در عین حال اختصاص دادن زمان بیشتر به تیم های پایتخت ، گفت وگو های تند برخی از مسوولان باشگاهی در مواجهه با یكدیگر در این برنامه زنده تلویزیونی از جمله مواردی باشد كه بارها و بارها از سوی برنامه ۹۰ دیده شده است اما نقطه اوج اعتراض مسوولان ورزشی به این امر ، اعتراض مستقیم پنجشنبه هفته گذشته "محمد آخوندی" مدیر روابط عمومی سازمان تربیت بدنی به نظرسنجی های پیام كوتاه این شبكه و احتمال خدشه وارد شدن به تصمیمات كلان مدیریتی در ورزش بود.
اگرچه "عادل فردوسی پور" مجری این برنامه، سرسختانه از برنامه ۹۰ و سیاست های كلان صدا وسیما در حوزه ورزش دفاع كرد اما دیری نپایید كه مدیرشبكه سوم سیما در گفت و گوهای بعدی با سایر رسانه ها علاوه بر حمایت از عملكرد برنامه ۹۰ از مجری این برنامه نیز دفاع كرد و موج های بعدی دفاع از فردوسی پور در سایر برنامه های ورزشی شبكه سوم سیما تا چند روز ادامه داشت.
ادامه روند حمایت از عادل فردوسی پور و نحوه اجرا و تولید محتوای برنامه ۹۰ به حدی رسید كه مسوولان فدراسیون فوتبال صراحتا اعلام كردند كه نه تنها با فردوسی پور بلكه با برنامه ۹۰ نیز مخالف نیستند اما معتقدند كه رویه برنامه ۹۰ باید تغییر كند.
نظر سنجی برنامه ۹۰ كه هر هفته با موضوع جدید برای رای دادن بینندگان تلویزیونی و كسب نظر مردم برگزار می شود بارها و بارها صحنه اعتراض مسئولان و مربیان ورزشی شده است.
شاید علی دایی نخستین كسی بود كه به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران از نظر سنجی صورت گرفته در برنامه ۹۰ پیش از شروع بازی های دور اول جام جهانی انتقاد كرد و آن را باعث كاهش روحیه بازیكنان تیم ملی پیش از بازی عنوان كرد. متن نظر سنجی كه در آن آمده بود آیا تیم ملی از گروه خود صعود خواهد كرد؟ ، خشم دایی را در آن زمان برانگیخت.
و اما در ماه های اخیر ، پیامك ۹۰ اعتراضات مدیران ورزش را برانگیخته است بطوری كه برخی از آنان معتقدند كه ادامه چنین روندی ، قدرت تصمیم گیری در این مجموعه را به حد قابل ملاحظه ای كاهش می دهد چرا كه در مواقعی مجبور هستند احساسی عمل كنند.
كیومرث هاشمی معاون توسعه ورزش قهرمانی سازمان تربیت بدنی به تازگی برنامه نود را خطاب قرار داده است و از نظرسنجی های كه در این برنامه عرضه می شود انتقاد كرده است.
برهمین اساس و به هنگام برگزاری دیدار تیمهای فوتبال استقلال تهران و برق شیراز از ورود دوربین برنامه ۹۰ به سالن كنفرانس ممانعت به عمل آمد و به بازیكنان دو تیم نیز تاكید شده بود كه حق انجام مصاحبه با این برنامه تلویزیونی را ندارند. در دیدار پیروزی و فولاد نیز افشین پیروانی سرمربی پیروزی در كنفرانس مطبوعاتی از مصاحبه خود داری كرد و درخواست برداشتن میكروفن برنامه ۹۰ را كرد.
رئیس فدراسیون فوتبال در این خصوص اظهار كرد: متاسفانه برخی از برنامههای تلویزیونی بیطرف نیستند و سعی میكنند به هر نحوی كه شده كارهای انجام شده را تخریب كنند و این به ضرر یك نفر یا یك شخص نیست بلكه به ضرر كل ورزش و فوتبال كشور است.
كفاشیان با بیان این كه فدراسیون فوتبال نقد پذیر است، گفت: انتقاد ایراد ندارد. اصلا كار رسانه انتقاد است و ما هم در فدراسیون نقد پذیر هستیم و به اعتقادمان این انتقادها برای رفع ضعفها انجام میگیرد اما این كه به ۱۰ كار انجام شده بیتوجه باشیم و دست بگذاریم روی كاری كه به هر دلیلی به خوبی انجام نگرفته و به آن دامن بزنیم كار صحیح و درستی نیست.
وی افزود: بعضی از برنامههای تلویزیونی كارشان شده دو به هم زنی و انجام كارهای خاله زنكی! خیلی از افراد هم برنامههای خاله زنكی را دوست دارند اما این كار درستی نیست. چرا برنامههای تلویزیون ایرادات فنی را نمیگیرند. مگر ما با گفتن ضعف داوریها در پی اصلاح آنها نرفتیم. اما متاسفانه بعضی از برنامههای تلویزیونی شیوه غلطی را در پیش گرفتهاند. این وقت رسانه را میگیرد و در هیچ جای دنیا مرسوم نیست. در كجا سراغ دارید كه وقتی نهادی تصمیمی میگیرد، رسانهای بخواهد با گذاشتن نظرسنجی در آن تصمیمگیری دخالت كند. اگر این شیوه درست است پس میشود این سوال را طی یك نظرسنجی اعلام كرد كه شما با تلویزیون خصوصی موافقید یا تلویزیون دولتی اما میدانیم این دخالت در تصمیمگیری نهادی دیگر است.
كفاشیان ادامه داد: اگر این برنامههای تلویزیونی ابزار در اختیار دارند ما هم ابزاری داریم كه بخواهیم از آن استفاده میكنیم اما تنها خواستهمان این است كه اصولی، منطقی و بیطرفانه برنامهها را اجرا كنند. با این حال میبینیم كه فوتبال را مسخره میكنند. مثلا در یك برنامه تلویزیونی سخنگوی اسبق فدراسیون گفته كه فدراسیون فعلی كاسه تكدیگری دستش گرفته است. گفتن این جمله چه دردی از فوتبال دوا میكند. اگر ایشان میگفت كه كفاشیان دزد است و جایی پولی خورده من ناراحت نمیشدم اما این كه فدراسیون را مسخره میكنند عجیب است. ما در فدراسیون از صبح تا شب تلاش میكنیم كه چرخ فوتبال بچرخد و اگر جایی هم میگوییم مشكل مالی داریم به این خاطر است كه مسئولان بالاتر در این برهه حساس به ما كمك كنند.
كفاشیان افزود: چرا این برنامههای تلویزیونی نمیآیند بین فدراسیون فعلی با فدراسیونهای گذشته از دیگر زوایا مقایسه انجام دهند. مثلا چرا نمیآیند بگویند در فدراسیونهای گذشته پنج ماه قبل از شروع رقابتهای المپیك سرمربی انتخاب میشد اما در فدراسیون فعلی دو سال و نیم قبل این كار انجام گرفته است. چرا تعداد بازیهای تداركاتی تیم ملی را با گذشته مقایسه نمیكنند.
-----------
منبع : روزنامه سیاست روز (
www.siasatrooz.ir)