در حالى كه در واقع از كمترين مال برخوردار هستي، در ظاهر بهترين حال را ازخود نشان دهيد؛ زيرا خداوند متعال، بندگان با ايمان با معرفتش را اين گونه نيكو ادب نموده كه [در وصف فقيران پارسا] فرموده است: شخص بى خبر آنان را از شدّت خويشتندارى توانگر مى پندارد. ايشان را از نشانه هايشان مى شناسى، با اصرار (چيزى) از مردم نمى خواهند. "حضرت امیر (ع)"
هرگاه به مشورت نيازمند شدى، نخست به جوانان مراجعه نما، زيرا آنان ذهنى تيزتر و حدسى سريع تر دارند. سپس (نتيجه) آن را به نظر ميان سالان و پيران برسان تا پيگيرى نموده، عاقبت آن را بسنجند و راه بهتر را انتخاب كنند، چرا كه تجربه آنان بيشتر است. "حضرت امیر (ع)"
بكوشيد كه زمانتان را به چهار بخش تقسيم كنيد : زمانى براى مناجات با خدا ؛ زمانى براى تأمين معاش ؛ زمانى براى معاشرت با برادران و معتمدانى كه عيب هايتان را به شما مى شناسانند و در دل شما را دوست دارند ، و ساعتى براى كسب لذّت هاى حلال با بخش چهارم توانايى انجام دادن سه بخش ديگر را به دست مى آوريد. "امام رضا (ع)"
هر كس مسلمان فقيرى را ديدار كند و برخلاف سلامى كه به ثروتمندان مى كند، به او سلام كند ، روز قيامت در حالى به ديدار خدا مى رود كه بر او خشگمين است. "امام رضا (ع)"
هر كس از روى نادانى، بسيار بگومگو كند، كوردلىِ او در دريافت حقّ، دوام مى يابد و هر كس از راه حقّ بيرون برود، خوبى در نظرش بدى و بدى در نظرش خوبى جلوه مى كند و از مستىِ گمراهى، سرمست مى شود. "حضرت امیر (ع)"
نسان آن چیزی خواهد شد که خود باور دارد.
(ساندرول)
کارو کوشش مارا از سه عیب دور می دارد افسردگی دزدی و نیازمندی.
(ولتر)
عشق همیشگی است این ما هستیم که ناپایداریم.
(لئوبوسکالیا)