• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بعد چهارم

Muhammadinfo

کاربر فعال علم و دانش
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
72
دوستان وآقا بهروز عزیز همه این چیزهایی که که نوشته اید مربوط به فیزیک میباشد اما ما یک بعد چهارم هم در ریاضی داریم.من مینویسم اگر اشتباه نوشته ام بگویید و من اینطور از انگلیسیش فهیدم.
ببینیدجهان از لحاظ 3 بعد از عرض و طول و ارتفاع درست شده که مختصاتش کاملا معلومه مثلا میشود جای یک توپ را دقیقا در جهان مادی داد.مثلا در 2 ایکس و 7 وای و 6 زد که دقیق مکان این توپ معلوم میشه.
اما بعد چهارم از نظر ریاضی این است که بتوانیم به داخل توپ برویم.من اینطور فهمیدم حالا شما هم بگویید بیشتر بفهمیم.(X<Y<Z)

mana-risk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
ماتریکس چه ربطی داشت؟؟
البته بعضی ها معتقدن ماتریکس به نوعی واقعیته و ما در محیط مجازی هستیم و همه چیز اون چیزی نیست که میبینیم ، چون زمان شامل حالمون میشه و ما اسیر زمانیم

mana-risk

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
در جایی مطلب جالبی در این مورد خوندم که مثال قشنگی زده بود. گفته بود: زندگی ما در این جهان مثله زندگی عده ای تو غاره که سایه هایی رو روی دیوار میبینن ولی چون در دنیای خارج نیستن تصور میکنن اون سایه ها واقعیته!!!!!!!!!!در صورتی که واقعیت همیشه اون چیزی نیست که ما میبینیم. و ما هم ............

mbf

Registered User
لایک‌ها
7
خوبه مي بينم كه بچه ها شروع كردن و اين تاپيك مي خواد كه جون بگيره
دارم استفاده مي كنم
و هر جا تونستم در كنار بچه ها حرفهاي خودمو هم مي زنم
ولي فعلا دوست دارم از دانش دوستان بيشتر استفاده كنم چون خودم در اين يه مورد شايد خيلي گنگ باشم

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
7
آيا بعد اضافه كشف مي شود؟

به تازگي گروهي از دانشمندان دانشگاه هاي دوك و روتگرز مدل رياضي براي بعد پنجم دنيا ساخته اند. چارلز ار.كيتون و آرلي ا. پيترز مبناي كارشان را تئوري راندال- ساندرام ۲ در كيهان شناسي شامه اي قرار داده اند. براساس اين تئوري، جهان قابل رويت ما در واقع به صورت يك غشاي ۴بعدي در درون يك فضاي ۵ بعدي قرار دارد(چهار بعد فضايي به اضافه زمان).
طرح كيتون و پيترز يك سري پيامدهاي كيهاني را پيش بيني مي كند كه اگر مشاهده شوند به دانشمندان كمك مي كند تا صحت تئوري شامه اي را مورد ارزيابي قرار دهند. اين مشاهدات با كمك ماهواره هايي كه طي چند سال آينده به فضا فرستاده خواهد شد امكان پذير است. آن طور كه پيترز مي گويد اگر تئوري شامه اي ثابت شود به آن معنا است كه بعد چهارمي نيز در فضا وجود دارد و اين تغيير فيلسوفانه اي در نگرش ما نسبت به دنياي پيرامونمان ايجاد خواهد كرد. دكتر كيتون استاد دانشگاه روتگرز در اختر فيزيك و دكتر پيترز استاد دانشگاه دوك در رياضيات فيزيك است. هزينه تحقيقات آنها توسط بنياد ملي علوم پرداخت مي شود.
مدل شامه اي راندال - ساندرام (ليزا راندال از دانشگاه هاروارد و رامان ساندرام از دانشگاه جانز هاپكينز) با استفاده از رياضيات نشان مي دهد كه چگونه نيروي جاذبه فرم جهان هستي را شكل مي دهد؛ توصيفي كه كاملاً از آنچه تئوري نسبيت عام اينشتين ارائه مي كند، متفاوت است. مدل كيتون و پيترز براساس وجه تمايز مفهوم نيروي جاذبه در تئوري شامه اي از تئوري اينشتين طراحي شده است.
براساس تئوري شامه اي سياهچاله هايي كه در دوران آغازين شكل گيري جهان هستي ايجاد شده اند، هنوز هم وجود دارند. اما بر اساس تئوري نسبيت عام، سياهچاله هاي اوليه به تدريج ناپديد شده اند و در حال حاضر ديگر وجود خارجي ندارند.
كيتون مي گويد: «هنگامي كه ما مشغول تخمين فاصله سياهچاله ها در دنياي شامه اي از زمين بوديم با كمال تعجب متوجه شديم نزديك ترين سياهچاله در داخل مدار سياره پلوتون قرار دارد!» پيترز اضافه مي كند: «اگر سياهچاله ها از حتي يك درصد ماده تاريك كهكشان ما تشكيل شوند، در آن صورت بايد هزاران سياهچاله در منظومه شمسي ما وجود داشته باشد!» اما آيا سياهچاله ها واقعا وجود دارند و مي توانند گواهي بر ۵بعدي بودن فضا در تئوري شامه اي باشند؟
دانشمندان نشان دادند كه با بررسي تاثيرات سياهچاله هاي دنياي شامه اي بر امواج الكترومغناطيسي كه از سوي ساير كهكشان ها به زمين فرستاده مي شوند مي توان به اين سئوال پاسخ داد. امواجي كه از نزديكي يك سياهچاله عبور مي كنند، تحت تاثير نيروي جاذبه شديد انحناء پيدا مي كنند. يك موقعيت خوب براي بررسي اين پديده، بررسي آن دسته از امواج گاما است كه به سوي زمين ارسال مي شوند. براساس محاسبات كيتون و پيترز سياهچاله ها در مقابل امواج گاما مانند يك مانع عمل مي كنند؛ همانند يك صخره در مقابل جريان آب رودخانه. در اثر برخورد جريان آب با صخره، فرم هاي هذلولي مانندي ايجاد مي شود كه در يك سطح قرار ندارند، برخي بالاتر و برخي نيز پايين تر قرار مي گيرند؛ گاهي اوقات در يكديگر تداخل كرده و شكل جديدي حاصل مي كنند. در اينجا آنچه موجب به وجود آمدن اشكال تداخلي مي شود به ماهيت صخره و آب برمي گردد. به طور مشابه يك سياهچاله در مسير حركت امواج گاما همانند صخره اي در مقابل جريان آب عمل مي كند. در اثر تداخل امواج در اين پديده لبه هاي تاريك و روشني ايجاد مي شود كه نه تنها ماهيت سياهچاله ها در دنياي شامه اي را نشان مي دهد، بلكه تعريف جديدي از ماهيت فضا و زمان ارائه مي كند. در اينجا وجود بعد چهارم موجب نزديك شدن اين لبه ها به يكديگر مي شود؛ مقايسه كنيد با آنچه تئوري نسبيت عام در اين زمينه مي گويد.
بر اساس گفته كيتون و پيترز با استفاده از تلسكوپ هاي فضايي گاما كه در آگوست۲۰۰۷ راه اندازي خواهد شد، اين امكان وجود دارد كه بتوان لبه هاي حاصل از برخورد اشعه گاما با سياهچاله ها را اندازه گيري كرد. اين تلسكوپ حاصل همكاري مشترك ناسا، سازمان انرژي ايالات متحده و موسسه هاي تحقيقاتي متعددي در فرانسه، آلمان، ژاپن، ايتاليا و سوئد است. نتايج حاصل از اين بررسي ها به تمام سياهچاله ها در داخل منظومه شمسي و يا در خارج از آن قابل تعميم است و چنانچه صحت تئوري شامه اي اثبات شود، خيلي بيش از آنچه تاكنون تصور مي رفته است سياهچاله در جهان هستي وجود دارد كه همگي آنها دليلي بر وجود بعد چهارم در فضا هستند.

گوگل نیوز;)

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
این مطالبی که کپی پیست فرمودی خودت عمیقا بهش اعتقاد داری یا هنوز عقاید خودتو در قالب کپی پیست پنهان کردی؟
:lol: :lol: خيلي با حالي اسنفديار جان

یک کم هم تخصص روی فیزیک کوانتوم داریم که با متافیزیک هم عجین شده

من ابدا اعتقادي به متا فيزيك ندارم . البته عجين شدن اين علوم با مباحث متافيزيك دليل روشني دارد كه همه بر آن واقف هستيم . اما من ( امروز كه صحبت مي كنم ) اعتقادي به آن ندارم . گو اينكه هنوز تحقيق من كامل نشده است و نمي توانم به روشني در مورد آن صحبت كنم و تا زماني كه بر پايه تحقيق و مطالعه به چيزي نرسي ، باور داشتن آن فاقد ارزش است و تنها يك مقلد بدون آگاهي را نمي پذيرم .

جهان امروزی در اصل تنها محدود به یک منظومه شمسی و کهکشان راه شیری نیست و چندین و چند جهان تو در تو وجود داره که در فضای لایتناهی درهم پیچیده اند

با اطلاعاتي كه تا امروز كسب كرده ام عميقا معتقد هستم كه چنين است و چيزي را كه ما نامش را جهان هستي مي گذاريم و بتوانيم يك خط دور آن فرض كنيم و اين بسته فرضي را A بناميم ، ميلياردها بسته هاي مشابه و غير مشابه با A وجود دارد كه در هم تنيده اند .

البته در این بین گفته می شه که هم اینک چه بسا چندین دنیا در یک کنار هم وجود دارند و هر لحظه در حال خلق بوده و پس از مدت زمان کوتاهی یا بلندی
بقيه اش چه شد اسنفديار جان

يک اتاق مکعبی دارید که یک نقطه در آن را به عنوان جهان فعلی ما در نظر بگیرید..آیا امکان ندارد که جهان هایی دیگر هم در همین فضا وجود نداشته باشند؟!قطعا وجود دارند..منتها اثبات این امر کمی زمان می طلبد و چون هنوز جواب قطعی برای آن انتخاب نشده به متافیزیک پناه می بریم تا برای اطلاعات اندک خود سرپپشی قانع کننده بگذاریم..

در اين مورد هم كاملا با شما موافق هستم

محدودیت های خلق شده توسط خودمان در فیزیک مدرن سبب ساز خلق قوانین جدیدی خواهد شد که بکل متفاوت از باور های امروزه نمود خواهد داشت..
يقينا همينطور خواهد بود

selectronics

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
ببخشید میشه یکی از دوستان یه توضیح ملموس در مورد جهان های موازی(؟) که گویا به بعد چهارم هم مربوطه بده؟
خیلی ممنون

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292

m2stech

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اینا شنیدین که خدا 7 بعد داره؟

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
سلام

اینطور که من فهمیدم دوستمون نمی خواهند که از دید فیزیکی و مسائل مربوط به فیزیک با این موضوع برخورد کنند , ظاهرا بیشتر مایلا که از نگاه فلسفی
موضوع رو بررسی کنند , این رو می شه از مثال ماتریکس فهمید
پس بهتره که دوستان دیگه مسائل فیزیکی رو اینجا مطرح نکنند , البته تا کمی مقصر خود این دوستمون است که با انتخاب اسم تاپیک به عنوان بعد چهارم , برای نام این تاپیک به طور ناخوداگاه این مفهوم رو به خواننده القا کرده اند

خوب بگذریم بریم سر اصل مطلب...

بحث رو با جمله هایی از فلسفدان معروف و مورد علاقه ی خودم مارتین هایدگر , شروع می کنیم

" اگر زمان معنای خویش را در ابدیت بیابد , آنگاه ناگزیریم که آن را از همان سرچشمه دریابیم . و به تبع آن راه پژوهیدن درباره ی زمان از پیش مشخص شده است راهی از جاودانگی بسوی زمان . طرح این پرسش با این پیش شرط درست است که ما جاودانگی رو بشناسیم و آن را به درستی دریابیم . اگر خدا ابدیت باشد , آنگاه به ناچار از آنجا که از خداوند چیزی نمی دانیم , دیری در حیرت می مانیم . و اگر تقرب به خدا , ایمان باشد و رابطه با جاودانگی چیزی غیر از ایمان نباشد , آنگاه فلسفه هرگز ابدین نخواهد داشت و بدین ترتیب هرگز نمی تواند به عنوان نگرشی ممکن برای بحث درباره زمان در کاربست روشمندانه اش , از آن بهره ببرد . و بدین سان الهیات , شناسای راستین زمان است .... فیلسوف ایمان نمی آورد و باور ندارد . همین که فیلسوف , پرسنده زمان شود , بر آن شده است که زمان را از خود زمان دریابد . "

این هم از نظر هایدگر , پس جستجوی ما به این منتهی می شود که زمان را از خود زمان دریابیم , به این موضوع فکر کردین که

آیا ما بر زمان مسلط هستیم ؟ و یا زمان بر ما مسلط است ؟

بذارید راحتر بگم , پرسش در مورد زمان پرسش در مورد وجود خودمان و اصالت آن و موجودیت آن است , زمان را به عنوان یک عامل خارجی و یا یک پرامتر فیزیکی که برای شناسایی و دسترسی ما به طبیعت ایجاد شده است تلقی نکنید , این پرسش از این حرف ها عمیق تر است . ما در زمان هستیم و زمان هم در ما . پس قبل از هر چیز باز هم به این دو سؤال پاسخ دهید

شاید با جواب دادن به این دو سؤال موضوع کمی روشنتر شود .

--------------------
ظاهرا یه خبر دوبار داده شده ... بالاخره کار مدیراست دیگه , شاید هم نقل از دو منبع محاسنی داره که ما خبر نداریم و شاید هم ...
21.gif

به اون دو دلیل بالا لطفا این دلیل را هم اظافه کنید
3- کسی فکر نمی کرده که تاپیک جدی ای باشه و فقط یک نفر ( زننده ی تاپیک ) پرسیده که زمان چیه و چندنفر دیگه هم گفتن برو خودت دنبال کن و احتمالا چندتا متلک پرونی و آف تاپیک زدن

mbf

Registered User
لایک‌ها
7
خب ممنون كه بحث دوباره باز مي شه و متاسفانه زود بسته مي شه
حقيقتا من فقط در پي كشف حقيقتيم كه شايد تك تك شماها وقتي تنها مي شين ممكنه بهش فكر كرده باشين .

ببينيد چند بار دوستان به اينكه فيلم ماتريكس چه ربطي به اين جريان داره و بعد چهارم منظور چيه و غيره اشاره كردن .

حالا بزاريد اصلا بحث رو جور ديگه دنبال كنيم
بحث بعد چهارم رو يه بهونه قرار بديم تا اينكه سوالات ديگه رو جواب براشون پيدا كنيم و يه بحثي داشته باشيم كه اميدوارم جوابي كه مي خوايم رو هم بتونيم ازش بگيريم .

من يه جا اينو گفتم

وقتی تصمیم گرفتم این تاپیک رو بزنم که ، همین چند دقیقه پیش از شبکه تهران یک برنامه علمی داشت نشون می داد که درباره به وجود آمدن جهان بود و دوربین رو از نقطه ای از ونیز با توان ده از زمین دور می کرد و جهان رو با این دید نشون می داد و بر عکس این قضیه یک قطره آب رو هم نشون داد که با توان منفی ده میکروسکوپ به درون ماده نفوذ می کرد و دنیا رو از اون دید هم نشون می داد
و با کمال تعجب دیدم مسائلی که در دوران چهارده پانزده سالگی بدون خوندن کتاب و فقط از سر کنجکاوی بهش فکر می کردم و به نتایج جالبی هم رسیدم اینا بدون نتیجه گیری رها کردند و تمام ، و با منطق اینکه هنوز برای بشر سوال هست جواب این پرسشها.!!!!!!!!!!!

تا حالا چقدر به اين دو تناقض فكر كرديد ؟

دنيايي كه در اون داريم زندگي مي كنيم اگر ازش دور بشيم با ديد يه دوربين به بالاسرمون سيارمون و منظومه و كهكشان و غيره و غيره مي رسيم و وقتي از همون جا كه شروع كرديم حالا بالعكس حركت كنيم و حالا با ديد يك ميكروسكوپ به دورن بريم به داخل بدن و سلولها و ملكولها و اتم و غيره و غيره ....

خب اين چيزي رو براي شما روشن نمي كنه؟
اينجا شكلها و شباهتهايي بين اين دو عمل نمي بينيد ؟

اين يه مسئله .

مسئله بعد همون بحث طول و عرضو ارتفاعي كه اون دوستمون از سه بعد در رياضي اشاره كرد مسئله بعدي
و اينكه بعد چهارم به چه شكل مي تونه باشه ؟

مسئله زمان و مكان هم خب يه مسئله ديگه
تا حالا مثلا تو قران يا جاهاي ديگه شنيدين كه مي گن مثلا خدا از حيث زمان و مكان خارجه و مثلا كسي مثل حضرت خضر و يا حضرت مهدي خودمون در جايي كه زمان و مكان در اون معني نداره زندگي مي كنن و از اين تقريبا حرفا ؟

اينا چيزاييه كه تو زندگي روز مره خيليهامون ، ديده و شنيده مي شه

حالا بحث واقعيت مجازي خوب اينم براي خودش مسئله ايه

حالا مي خوام درباره دونه دونه اين مباحث و چيزايي كه دوستان اشاره كردن و منبع آوردن خودمون بحث كنيم

اينكه ما چي هستيم چرا هستيم كجا هستيم؟
اينكه اينايي كه تا حالا ديديم و شنيديم چقدر مي تونه واقعيت و يا حتي نزديك به واقعيت باشه و اصلا واقعيت چيه ؟

اينكه به قول بچه كوچولوها خدا اصلا چيه و خدا بزرگه يعني چقدر بزرگه ؟

ما مي ميريم كجا مي ريم؟
بهشت و جهنم تا چه اندازه راسته ؟
تا چه اندازه بهشت و جهنم اگر باشه كه هست شبيه اوني هست كه مي گن ؟

اينكه قبل از اينكه بيايم اينجا كجا بوديم و چرا اومديم ؟

اينكه از صبح مثل ماشين بريم سر كار و برگرديم و شب بخوابيم و صبح بلند شيم دوباره روز از نو روزي از نو خوب كه چي؟
اومديم اينجا كه اينجوري ماشين باشيم ؟

خب هدف چي بوده ؟
هدف آفرينش ؟
هدف خدا ؟
هدف ما چيه ؟

هه هه به قول بعضيا آخرش كه چي ؟

به قول اون يارو شاعره بالاخره يه روز خورشيد از خودش مي پرسه كه آيا ارزشش رو داشت ؟
ارزش چي رو داشت؟

خورشيد هم مثل ما هست ؟
اونم فكر مي كنه؟
اونم به دنيا اومده و مي ميره ديگه ،‌ پس يعني بعدش ممكنه بره بهشت يا جهنم ؟

ما اشرف مخلوقاتيم پس خورشيد چيه ؟

چرا بچه ها بيشتر از بزرگترها به اين چيزا فكر مي كنن ؟
يعني بزرگترا وقتي بزرگ مي شه اين مسائل براشون حل مي شه ؟
يا اينقدر فكر كردن و به جايي نرسيدن بي خيالش شدن؟

خب اين وسط عشق چي مي گه براي خودش؟
عشق كجاي اين حرفا اييه كه گفتيم ؟
اينم ربطي مي تونه داشته باشه به مابقي مسائل؟
يا شايدم يه مسئله حاشيه ايه؟
شايدم اصل مسئله همين باشه ؟

خب علم خودش چي مي گه اين وسط اصلا ؟
علم اينه كه مثلا من يه قدم مي رم جلو بعد چهار قدم ميام عقب حالا طبق اين قرار داد و فرمول رياضي محاسبه كه كنيم من سه قدم به عقب اومدم .
خب اين قرارداد مي شه ؟
علم چيه پس؟
آهان حتما همه دنيا دارن رو يه قراردادي كار مي كنن !
ما چيزي رو كه اسمشو علم گذاشتيم در حقيقت داريم اين قرارداد ها رو كشف ميكنيم .
خب اين قرارداد ا رو كي تعيين كرده كه ما كشفشون كنيم و بعد اسمشو بزاريم علم ؟
حتما اون كه اين كار رو كرده خداست .

خب پس اينجا اينكه مي گن خدا بزرگه معلوم شد آفرين
دنيا به اين بزرگي رو اون قرار داداشو تعيين كرده پس وقتي دنيا بزرگ باشه اونم بزرگه ديگه مگه نه بابا ؟
خود خدا رو كي آفريده؟

خب اين وسط مذهب پس چي مي گه؟
مذهب كجاي اين جرياناته؟

دنيا ( منظورم كره زمين خودمونه ، جاي دوري نرين ) رو پس كي اداره مي كنه؟
يعني واقعا اين سياستمداران هستن كه دارن به اون حكومت مي كنن ؟
يعني اگر مثلا اون رئيس جمهوره بگه از فردا جنگ ، ‌يعني راست راستكي جنگ مي شه ؟

يعني به اين راحتيه ؟
واي چقدر پس زورشون زياده !

الان من خودمو از بالاي اين ساختمونه مي اندازم پايين يعني بعدش مي ميرم ؟
خب بعدش چي مي شه؟
قبلش چي بوده ؟

خب دنياي پيچيده اي بود .
كلي ما رو سر گرم كرد
برگرديم سر كار و زندگي روز مره خودمون همگي خوش باشيد
اوقات فراقت و كار بهتون خوش بگذره .

mbf

Registered User
لایک‌ها
7
در ضمن دوست عزيز منتظرم خودتون جواب اين دو سوال رو بديد
و يا دوستان ديگه اگر مي دونن !

من اينجا يه نادونم و اومدم چيز ياد بگيرم
و ببينم تو اين انجمن به اين بزرگي يه نفر پيدا مي شه دو قروه حرف حساب ياد ما بده ؟

و لطفا دوستان از خودشون جواب بدن به جاي مقاله از اين ور اونور اوردن

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
سلام دوست عزیز

خوب بود شما هم نظر خودتون رو می دادی

همه ی این سؤال هایی که شما مطرح کردین , نه تنها سؤال های همیشگی من , بلکه دق دقه های روزمره ی
. بشریت از ازل تا ابد , بوده و هست
نمی دونم مشکل شما و یا سؤال شما ,زمان است یا عشق , یا بهشت و جهنم , یا هدف زندگی و یا....ا ...
انصافا بعضی از این موارد اصلا به هم ربطی ندارند و یا حداقل به زمان ربطی ندارند , ببخشید که اینچنین صریح صحبت می کنم
یه راهنمایی کوچیک هم می کنم , البته با اجازه , اگر سؤال شما واقعا این چیزهایی است که در بالا گفتین , جوابش رو در دست هیچکس پیدا نمی کنید , جواب خیلی از این سؤال ها کاملا شهودیست و شما خودتان باید به آن برسید و نمی شود آنها را توضیح داد

سالها دل طلب جام جم از ما می کرد ****آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد

بالا