دوستان من فکر میکنم داریم اشتباهی تصور می کنیم همه چیز رو ! به قول قدیمی ها نه به اون شوری شور نه به اون بی نمکی
سئو یک علم هست که روز به روز در حال رشد هست و رقابت توی اون زیاد ، کسی می تونه در سئو موفق بشه که
خلاقیت داره و دارای روابط خوبی با کاربران هست و نیاز سنجی میکنه که کاربران چطوری امکان داره به سایت وارد بشن و چه چیزهایی توجه اونها رو جلب می کنه ، در واقع یکی از شاخه های بازاریابی اینترنتی سئو هست .
که این شاخه تبدیل و تقسیم میشن به زیر شاخه هایی که گوگل به اونها میگه فاکتور و یکی از فاکتور ها محتوا ، لینک سازی ، شبکه های اجتماعی و ... است . پس باید توجه داشته باشیم که تنها محتوا ، تنها انتخاب صحیح کلمه کلیدی ، تنها تبلیغات ، تنها لینک سازی مفید نیست و باید یک برنامه جامع برای اینکارها داشته باشید . سئو سایت چیزی هست که اصلا انتظارش رو ندارید و اکر برنامه صحیح نداشته باشید در اوج ناباوری ها شکست میخورید .
حالا چرا سئو مورد توجه قرار گرفته ؟
بخاطر اینه که سئو یک راهی است که باعث میشه شما با کمترین هزینه وارد نتایج گوگل بشید و بتونید مخاطباتون رو جلب کنید . البته بستگی به استراتژی هایی داره که تدوین می کنید . که اگر استراتژی ها درست طراحی بشن می تونه کاملا رایگان یا اگر غلط طراحی بشه می تونه کاملا هزینه بر باشه .
یه بحث دیگه ای هست اینه که زمانی که شما تصمیم میگیری یک سایت داشته باشی کار سئو از اونجا شروع میشه یعنی چی ؟
یعنی اینکه باید از نوع انتخاب دامنه و هاست شروع کنی تحقیق کنی و ببینی کدوم CMS بهتره اگر CMS اختصاصی داشته باشی گوگل چطور امتیاز میده ؟ نحوه کد زدن داخل قالب ، نحوه چیدمان سایت ، نحوه اجرا برای کاربر ، نحوه دسترسی کاربر به مطالب و لینک سازی ها و ... پس سئو پیچیده است و به همین راحتی ها هم که فکر می کنید نیست این یک طرز فکر اشتباهه که اخیرا در بازار وب رخ داده و هر کسی یک اظهار نظری راجع به علم سئو میکنه من از کسی دفاع نمی کنم ولی میگم کمی صداقت داشته باشیم بد نیست .
گوگل میگه : کسی که داره سئو سایت شما رو انجام میده ازش بپرسید : شما چه کارهایی روی سایت انجام دادین ؟
من خودم پروژه سئو انجام دادم و تجربه خودم رو میگم :
چند وقت پیش یکی از سایت ها رو داشتم روی سئو اون کار میکردم ، مدیر همون سایت به من گفت که میشه بپرسم چیکار می کنید ؟ گفتم بله کاملا بهش توضیح دادم و روش کارو و گفتم و به لیستی از کارهایی که انجام دادم نگاه کرد تعجب کرده بود و می گفت سئو کار قبلی (که یکی از معروف ها هم شده تو اینترنت ، از بچه های این فروم هم هست ) فقط دو تا پلاگین Yoast , Total رو نصب کردند و کلی پول گرفتند و به ما گفتند 3 ماهه صفحه اول هستین !!!!!!! (خب آخه چرا داریم واسه مردم بد جا میندازیم این علمو ؟ :general710
بعد منم بهش گفتم
" اینکه فکر کنی چند وقته میای صفحه اول داری اشتباه می کنی باید زمان بزاری و کار کنی" اینها دروغی بیش نیست که افراد سود جو که زیاد هم شدن دارن ترویج میدن .
و وقتی که نتایج رو دیده بود خودش میگفت من تازه متوجه شدم سئو بعنی چی !!!
حالا جدا از این بحث های حاشیه ای که کی بهترین سئو کار هست و مدت زمان سئو چقدر هست و اینها ...
باید در نظر داشته باشیم که فاکتورهای گوگل چی هست و چیکار باید بکنیم ؟
اینکه کسی میاد میگه تو این مدت سایت شما رو سئو میکنیم میارم صفحه اول لینک اول کاملا معلومه که دروغ میگه .
چون گوگل فقط چندتا از الگوریتم هاش رو برای کاربران معرفی کرده و خیلی از الگوریتم ها رو لو نداده چون می خواد ببینه کدوم سایت به صورت حرفه ای و مستمر فعالیت می کنه و طبق اون امتیاز بده .
یک نکته :
به نظر شخصی من سئو مثل هک می مونه کسی که میخواد نفود رو به سایت یاد بگیره خب باید با برنامه نویسی تحت وب آشنا باشه و کار کنه و بعدش با شبکه آشنا بشه و کمی با اون کار کنه و همینطور علم های مورد نیازش رو یاد بگیره پیش بره و تجربه کسب کنه .
سئو هم همینه شما باید با مهندسی اینترنت ( که اصلا سیستم اینترنت چطور کار میکنه و الگوریتم ها چطور ساخته میشن ) آشنا باشی، برنامه نویسی تحت وب آشنا باشی، موتورهای جستجو رو خوب بشناسی ، بازاریابی بدونی ، مقاله خون خوبی باشی که بتونی خوب محتوا بنویسی دائم تو خبر و مطالعه باشی و چیزهای دیگه و تجربه کسب کنی .
من خودم در زمینه سئو تو بعضی از پروژه ها چیزهایی رو به چشم دیدم و به مشکلاتی برخوردم که حتی زنگ میزدم به بهترین سئو کاران ( به قول شما توی اینترنت میگشتم) جواب من رو نمی دادند و یا یکسری چیزهای پیش پا افتاده می گفتن و سریع جمع میکردن مطلب رو و مجبور میشدم توسط یکی از دوستانم با یکی از همکاران در خارج ارتباط برقرار کنم و سوالات رو بپرسم .
من داشتم نظرات دوستان رو میخوندم بعضی ها خیلی سئو رو پیش پا افتاده فرض کردند اما این همون نظری هست که افراد غیر حرفه ای به ماها دادند یکم تحقیق کنیم ، یکم پرس و جو کنیم ، هیچ علمی پیش پا افتاده نیست من شرکتی رو میشناسم که کار تخصصی فقط سئو انجام میده با پرسنل های قوی اینطوری ادعا نمیکنه که سایت های توی اینترنت ادعا می کنن که ما تا فلان ماه میاریم صفحه اول و ...
در نهایت :
1- سعی کنیم در کارهامون صداقت داشته باشیم .
2- اگر از سئو چیزی نمی دونیم سعی نکنیم به کسی راهنمایی بدیم که غلط تصور کنه و به دیگران هم منتقل کنه .
3- قبل از اینکه نظری بدیم کمی مطالعه کنیم در موردش
4-به سادگی از کنار موضوعات نگذریم
پیشنهاد :
اگر دنبال منابع معتبر هستی باید مطالب زبان اصلی رو زیاد مطالعه کنی . اگر نمیتونی وقت بزاری برای مطالعه منابع زبان اصلی من خودم یکسری مقاله در زمینه سئو و بازاریابی اینترنتی نوشتم در سایت های مختلف اگر بشه لینک هاش رو براتون قرار میدم اخیرا هم در سایت پی سی وی مگ بعضی وقت ها یکسری مطالب راجع به سئو پیدا میکنم و میزارم یا خودم می نویسیم در سایت ماهان تیموری هم در قسمت مقالات دسته بازاریابی اینترنتی و کسب و کار اینترنتی مقالاتی که نوشتم رو می تونید مطالعه کنید .