• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بیرون کردنه مستاجر در پایان قرارداد

2s2

Registered User
لایک‌ها
666
دوستان مالکی که مغازش رو اجاره میده باید در تیر ماه اظهارنامه پر کنه ؟
اگر مستاجر خودش اظهارنامه بده مالک باید مالیات بر اجاره بده
ولی معمولا توافق میشه که مالک اظهار نامه بده و مستاجر پرداخت کنه

commander

Registered User
لایک‌ها
406
جالبه
میشه دلیلتون رو بگین
چون در صورت اثبات، وصف کیفری از چک شما سلب شده و دعوی مربوط به این نوع چک ها در مراجع کیفری قابل رسیدگی نیست
چون چکی که مبلغ و تاریخ در اون درج نشه قابلیت ثبت در سیستم بانکی نداره و وقتی چکی ثبت نشده باشه ارزشی نداره و پاس نخواهد شد.

theengineer عزیز

اشتباه نفرمایید و اینطور نیست «وقتی چکی ثبت نشده باشه ارزشی نداره و پاس نخواهد شد»
ببینید! چک یک سند تجاری محسوب میشه که عدم ایفای تعهد توسط صادر کننده آن، مسئولیتهایی رو در بر خواهد داشت (از جمله اینکه، در صورت عدم موجودی، دارنده چک مختاره که هم از طریق کیفری و هم از طریق محاکم حقوقی نسبت به صادر کننده چک اقدام کنه).
ولی وقتی چکی ثبت نشده باشه، «آن چک دیگر یک سند تجاری محسوب نمیشه» و حکم یک سند مدنی یا عادی را پیدا میکنه که به موجب آن در محاکم حقوقی قابل پیگیریه.
(کلا یادتون باشه که چه در غالب چک و چه در غالب یک دستخط، وقتی تعهدی را برای خود ایجاد میکنید، میبایست آگاه باشید که شانه خالی کردن از زیر بار تعهدات ساده نیست و عواقبی رو در بر خواهد داشت).

commander

Registered User
لایک‌ها
406
علیرغم اینکه برای موضوعی کاری سیستمم رو روشن کردم و میبایست به آن بپردازم، ولی حیفم اومد که این چند سطر زیر رو برای عزیزانم در پی تی ننویسم که خالی از لطف نیست
مثالی رو میزنم که شاید کمتر عزیزانی به این موضوع اشراف داشته باش
اگر یادتون باشه در چک های قدیم، اگر میخواستی ضمانت پرداخت وجه چکی را متعهد شی، پشت چک طرف رو، دو تا امضا میزدی (یعنی اگر صادر کننده چک پرداخت نکرد، شما ملزم به پرداخت، وجه مندرج در چک خواهی شد).
حال مثلا یه آشنای دور که میخواد یه جنسی رو بخره و 2 میلیون کم داره و میخواد به ازای آن به مغازه دار چک بده، ازتون میخواد که ضمانت پرداخت دو میلیون چکی را که میخواد صادر کنه را متقبل شید.
شمام با خودتون میگید که حالا اگر این بنده خدا نتونست دو تومانش را بده، خودم پرداخت میکنم و مهم نیست، لذا چک صارده به مبلغ دو ملیون تومان را با دو امضا در پشت چک ضمانت میکنید
شاید بپرسید حال مشکل کجاست؟!!!
  • مشکل اینجاست که اگر خدایی نکرده، فردی را که پشت چکش را امضا کرده اید آدم ناتو و شیادی باشه، میتونه براتون مشکل ساز باشه
بدین صورت که صادر کننده چک (همون آشنایی که ضمانت کردید)، پیش از سر رسید چک میره به فروشگاهی که آن جنس را خریده و مبلغ دو میلیون تومان رو بصورت نقدی میده (و یا کارت میکشه) و چک خودش رو پس میگیره و حالا میاد و مبلغ چک رو خط میزنه و 2 میلیون رو 200 میلیون مینویسه.
  • آیا میدونستید که در این شرایط، باز هم شما ضامن پرداخت 200 میلیون تومان وجه مندرج در چک هستید؟
به این علت که دو امضا در پشت چک درج کرده اید (یعنی با دو امضا، علاوه بر ضمانت مبلغ مندرج در چک، خط خوردگی و تغییر مبلغ چک را هم پذیرفته اید)
در حالی که اگر فقط یک امضا میزدید، هم ضمانت چک به مبلغ دو میلیون رو کرده بودید و هم پس از تغییر مبلغ چک، هیچ تعهدی نسبت به آن نداشتید
البته این رو هم بگم که در صورت بروز اینچنین مشکلی، شما هم در جهت دفاع و اثبات عدم تعهد به آن اقدام خواهید کرد ولی بهتره که به واسطه اشراف به قوانین، به استقبال ره یافتن اینچنین مسائلی در زندگی نریم.
در پایان امیدوارم که هدف از طرح چنین مسائلی در فروم، زمینه ای در بالا رفتن سطح آگاهی مون باشه و نه بالا رفتن میزان ترس و احتیاطی که به موجب آن باعث شه، کمکی که از دستمون ساخته است رو، از دیگران دریغ کنیم.

imodak

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
من تازگی مغازه اجاره کردم. چک تخلیه هم دادم واسه کارم.
به نظرتون پایان قراردادم صاحب ملک میتونه بلندم کنه؟ یکی بیشتر اجاره کنه یا ببینه کارم گرفته بخواد بلندم کنه تا اجاره رو بیشتر کنه؟
ممنون میشم راهنمایی کنید بچه ها

A2D3D

Registered User
لایک‌ها
617
به نظرتون پایان قراردادم صاحب ملک میتونه بلندم کنه؟ یکی بیشتر اجاره کنه یا ببینه کارم گرفته بخواد بلندم کنه تا اجاره رو بیشتر کنه؟
بله میتونه
قرارداد شما فقط تا تاریخ مشخص در قولنامه هست و بعد از اتمامش اختیار داره که تمدید نکنه

• Love
Reactions: N01

commander

Registered User
لایک‌ها
406
بله، و اگر مالک با شما تعامل نداشته باشه، راس پایان اجاره نامه مقرر، میبایست نسبت به تخلیه ملک اقدام کنید
ضمنا دوست عزیز
اگر چک هم نمیدادید، به همین صورت بود و صرفا تفاوتش این بود که برای مالک، کمی دوندگی مضاعف داشت ولی وقتی به نتیجه رسید میتونه اجرت المثل ایام تصرف و جرائم مربوطه را از شما اخذ کنه.
لذا توصیه میکنم که جهت پیشگیری از بوقوع پیوستن این نوع چالشها، به طور کل از میانبر زدن و توی جاده خاکی رفتن، پرهیز کنید
شما با آگاهی به اینکه شاید کارتون بگیره و یا شاید مالک اجاره رو بالا ببره و یا پس از اتمام تمدید نکنه و ... .، قرارداد رو امضا کردید
لذا بواسطه نگرانی هایی که عنوان کرده اید، اگر بخواهید به دنبال معبر و گشایشی باشید که بر خلاف ذات قراردادتان است، اینجا شرعا و قانونا، خودتان مقصرید، چون آگاهانه و به صرف اشراف این موارد، قرارداد را امضا کرده اید
و دلایلی که مرقوم داشتید، صرفا توجیهی تلقی میشه برای نفس عمل خلافی که در صدد انجامش هستید.
از این رو قبل از عقد قرارداد اجاره، صرفا به قیمت و لوکیشن مغازه اکتفا نکنید و اندکی هم مالک مغازه را آنالیز کنید، و اگر به موفقیت کارتان اطمینانی نسبی دارید، میتوانید سعی کنید که روی مدت اجاره تان مانور بیشتری دهید و 2 یا 3 ساله ببنید (البته با ذکر اینکه هر سال X درصد به مبلغ اجاره اضافه شود).
داداش گلم! میدونم که در این شرایط بازار، نگرانی هایی وجود داره و کاملا حق داری که نگران شی، اما اجازه نده که این دغدغه ها شما رو در جایگاهی قرار بده که بخواهی به نوعی خود زنی کنی.
این رو هم در نظر بگیر که اگر به امید خدا، کار و بارت بگیره، از اون طرف تواناییت برای پرداخت اجاره بهای بالاتر هم، بیشتر میشه و مالک از خداش خواهد بود که باهات تمدید کنه.
به نظرم صرفا توجه ات رو معطوف به رونق کسب و کارت کن و آدمی از دو روز دیگه اش هم خبر نداره و شاید در زمان پایان قرارداد اجاره ات (چه تمدید کنی و چه پاشی) به تنهایی سبب شه که دربهای دیگری به روت باز شه
و یک روز وقتی این کامنت رو ببینی، با خودت بخندی و بگی: «چه الکی نگران بودم»
آرزوی موفقیت برات دارم💐

Last edited:

commander

Registered User
لایک‌ها
406
الهه.آتش گرامی! دیدم این سوالتون رو بدون پاسخ گذاشتم.
در مورد قرارداد اجاره و اضافه کردن نکته زیر که مرقوم داشتید:
وقتی نوشته باشیم مستاجر در آینده هم حق کسب و پیشه و سرقفلی هم ندارد خوب ارزش قانونی داره به نظرم
ببینید! قبلش خدمتتون عرض کرده بودم که: اضافه کردن این نکته حتی در قوانین مشمول سال 56 هم تاثیر بخصوصی نداره چون: «چگونه مستاجر میتونه از حقی که هنوز برایش بوجود نیامده، خود را از آن حق ساقط نماید!»
و فرمودید که اگر بنویسیم: مستاجر در آینده هم هم حق کسب و پیشه و سرقفلی هم ندارد، چه!

دوست گرامی! کمی شفاف تر خدمتتون عرض میکنم:
  • واژه حقوقی «ما لم یجب» به معنی چیزی که واجب نشده و یا به اصلاح ساده تر به معنی «حقی است که هنوز به وجود نیامده » ..
به طور معمول، چه در فقه اسلامی و چه در حقوق کنونی: اسقاط «ما لم یجب» باطل است.
به بیان ساده تر مینویسم، یعنی:
  • انشا(نوشتن) اسقاط(از بین بردن) حقی که هنوز بوجود نیامده قابل قبول نیست.
حال اگر بنویسیم: مستاجر در آینده هم حق ادعای کسب و پیشه و سرقفلی را ندارد،
از آنجا که حق کسب و پیشه، بدواً موجودیت نداشته و به تدریج و با فعالیت مستأجر ایجاد می‌‌شود،
لذا در ابتدای عقد قرارداد اجاره، هنوز حق کسب و پیشه ای به وجود نیامده تا مستاجر بخواهد خود را از آن ساقط کند.

به عبارتی: اسقاط «ما لم یجب» باطل است.

Last edited:

masoudrejae

Registered User
لایک‌ها
191
دوستان به عنوان یک کاسب اگه جایی را خواستید اجاره کنید حتما حتما حتما از مغازه های اطراف اش در مورد صاحب ملک سوال کنید و اینکه قبلا هر چند سال مستاجر بلند می‌شده اینجوری میفهمید صاحب ملک چه آدمی یا بعضاً حیوانی هست و میفهمید بنویسید یا نه

بالا