نه من نمیگم قاطی بشن اینا !
همین الانش اونا هم پی به ای منفی یا بالای 50 هم دارن ! همین الان تو ایران پی به ای 4 و 5 هم هست !
ببین سود آوری شرکت میگی باید با قیمتش بخونه ، من اطلاعی در مورد اون شرکتا ندارم . نظرم در مورد اون شرکت مثل نظر مردم عادی در مورد بورس ایران بی ارزشه
همینطور نظر کارشناس و تحلیلگر های امریکایی هم در مورد شرکت های ایرانی بی ارزشه !
هر جایی برای تحلیل باید تو بطنش بود و درکش کرد نه اینکه باخط خطی کردن نظر داد
اونجا همیشه بازار اصلاح داشته ولی مثل ایران نیست که دنبال مقصر بگردن ! دنبال دلیل هستن ...
ایران وقتی سهم نزولی میشه اقتصاد و تحلیل بنیادی و تکنیکال و همه چیو زیر سوال میبرن ! حقوقی و حقیقی رو میکوبن ! تازه وارد و قدیمی میکنن ! عصبی میشن ! تیکه پرونی میکنن ! خلاصه دنبال مقصر هستن که اشتباهه ...
همونطوری که قبلا میگفتم بازار حباب داره ، الان میگم عمده سهم ها حبابشون از بین رفته و وضعیت خوبی دارن
هیچ جای دنیا نمودار ها سیخ بالا نمیرن ! همین اپل بارها توی چند سال اخیر ریزشهای 50 درصدی داشته ! هیچکسی هم اینجا خبردار نشده ! ولی بازار ما باید اونقدر عمومیت پیدا بکنه که رسانه ای بشه ...
من در مورد تحلیل میگم . در مورد منطق میگم . میگم شرکت ها باید حداقل با تورم رشد بکنن و یکم بیشتر ! حالا توی ایران که صورت های مالی و تحلیل بنیادی به وضوح نشون میده یه شرکت چقدر ارزنده شده و یه شرکت حبابیه !
شما سهم ها و شرکت های بنیادی و با ارزش ایرانی رو ببین .... کسی که یکم سر دربیاره میفهمه .... شرکت بنیادی که تا امروز میانگین سالی 10 یا 15 درصد بیشتر از تورم رشد کرده رو آنچنان میکوبن که آدم شاخ در میاره ! صف فروش ، صحبت های نا امیدانه ....
از نظر من اینا خنده داره
دزدی و رانت و هزار تا چیز دیگه همه جای دنیا هست . اونور آب ما مافیا نداریم ؟ اونور فساد نیست ؟ هست
صحبت اینه که کسی که تخصص داشته باشه میتونه این چیزا رو بفهمه . مثل کسی که یکم سر در بیاره پول تقلبی رو از اصل تشخیص میده !
همه جای دنیا مافیا اقتصاد رو هدف قرار میده . شرکت های تو در تو ، حساب سازی و هزار تا چیز دیگه !
همه جای دنیا هم بخشی از ریسک از اینجا میاد که شرکت ها شفافیت لازم رو نداشته باشن . مشکل اینجاست که مردم همه شرکت ها رو به یه چشم میبینن
هیچ جای دنیا سهام شرکت ضرر ده و روبه نابودی رو نمیخرن و اگه اون سهام سقوط بکنه سهام شرکت های خوبشون رو نمیفروشن و همونو رد میکنن !
اگه یه شرکت فساد داشته باشه ، بقیه شرکت ها به مشکل نمیخورن
اینا میشن همون شرکت هایی که هیچ وقت خریدشون رو توصیه نمیکنم ! این مدل شرکت ها به اندازه تورم بااااید رشد بکنن ولی بیشتر از تورم معنی ندارن ! واسه همین میگم این شرکت ها محکوم به ریزش هستن
نگووووووووو
پرسیده بووودییی کهههههههه
سه ساعت فقط تایپ کردم
ببین سهامدار بودن اون مدلی نیست که چیزی به کسی بدن ! جاهای زیادی خارج از بورس شریک بودم ولی هیچ وقت این مدلی نبوده برم اونجا مثلا میز و صندلیشونو بردارم ببرم ! زمانی که حتی 2 نفر هم با هم دیگه شریک هستن ، هیچ کدوم اجازه ندارن بدون هماهنگی اون یکی کاری بکنن !
اصلا شما فرض کن بنده و دوستان 5% زفکا رو داشته باشیم ، اصلا نه 50% ! اصلا نه 99% ! بازم 1% دیگه هستن که باید بدونن چخبره !
اونی که 500 هزار تومن هم زفکا داره باید بدونه چه خبره ....
فساد رو کاری ندارم که توی حساب کتابای شرکت وجود داره . هرچقدر هم دزدی بشه اون چیزی که افشا میشه اگه خوب باشه مشکلی نداره . از طرفی حساب سازی و بازی با اعداد و ارقام و اصول حسابداری به شدت توی شرکت های دولتی و مشهور در حال وقوعه و این شکی توش نیست
شرکت های جمع و جور هم دارن نه به اون شدت
با سهامداران اصلی شرکت که مستقیما توی مدیریت شرکت دخالت دارن و تصمیم گیری میکنن و میتونن حرکتایی بزنن و تخلفاتی بکنن کاری ندارم ! یه چیزایی بین خودشونه و به ما مربوط نیست . منم اگه بتونم درصد بالایی از یه شرکت رو بخرم و اگه بخوام وارد تصمیم گیری های شرکت بشم میتونم این کار رو بکنم . شما هم میتونی ! ولی باید تعداد سهام زیادی داشته باشی ... کسی توی اون سطح میتونه حرکتایی بزنه و اصلا میتونه گاوا رو با خودش ببره
ولی مثلا من نیومدم با دوستان یه شرکت بزنیم و مثلا سهامدار زفکا بشیم و جایگاه مدیریتی بگیریم چون تهش فقط دردسره ...
و حتی با آگاهی نسبت به مشکلات داخلی و احتمالی همون شرکت سهامداری میکنیم . خروجی های حسابداری که عمومی میشن برای ما مهمه نه حقایق خاص که 3 یا 4 نفر ازش خبر دارن !
برای نظارت روی این تخلفات هم سازمان حسابرسی وجود داره که میتونم بگم شاید تمیز ترین بخش باشه !همونارم میشه پیچوند ولی دیگه اونقدری انحراف معیار ندارن
مثلا این رو همه میدونیم که موقع تجدید ارزیابی به اموال آب میبندن
به عنوان جمله آخر حتی توی شراکت های خارج از بورس هم کسی نمیتونه بی هوا کاری بکنه و صدای بقیه در میاد . هم شریک بودم هم شریک داشتم ولی هیچوقت اینمدلی نبوده چون شریکیم از منابع شراکتی دفتر برای مقاصد شخصی استفاده بکنید . این اتفاق توی شرکت های بورسی میوفته حتی خوباشون ولی بازم اونقدری ترسناک نیست که موضوع مهمی باشه
پس این مورد که بریم جلو در دامداری فکا بعد شیر یکی از گاواشونو بدوشیم ، همونطوری که اگه توی یه کافه شریک باشم تا حالا نشده برم پشت پیشخون حتی واس خودم یه فنجون چای بریزم !
یه سامورایی هیچوقت شکست نمیخوره
تو پرانتز بگم : توی این اصلاح کل ضرر سبدم به 10% هم نرسید ! خیلی کمتر از 10% بود ....
تا الان هم همون ضرر جبران شده و الان با جدیت میگم سهم های زیادی تو بازار ارزنده شدن ....
من تا 80 سالگیم تو بازار میمونم یعنی 50 و خورده ای سال دیگه بعدشم از 80 تا 90 سالگی روی دوتا گاو میخرم به اونا غذا میدم