سلام بزرگوار.
در مورد ارزهای دیجیتال بحث بسیار گسترده هست و مطالبش بسیار حجیم هستن چون هر یک از این رمزارزها کاربرد و دنیای خاص خودشون رو دارن.
اما همگی اونها بر پایه یک چیز بنیاد نهاده شدن: بلاک چین.
در مورد مفهوم بلاک چین اگر بخونید بسیار تکنولوژی خوبی هست و مهمترین گزینه اش در مقابل بقیه موارد، شفافیتی هست که به شما میده. البته بعضی رمزارزها هم هستن که دقیقا نقطه برعکس این ضفافیت هستند و اتفاقا نکته قوتشون همون مخفی بودن کسایی هست که خرید یا فروشش می کنن.
کم و بیش میشنویم که آقا صندوق بخرید.توی بررسی هایی که کردم بهترین صندوق های سهامی در 5 سال گذشته بازدهیشون 20 برابر سرمایه اولیه بوده. ولی اکثر سهام ها توی پنج سال گذشته قیمتشون 40 برابر و یا حتی بیشتر شده!
اکثرا گفته میشه برای اینکه ریسک کار رو پایین بیارید همیشه مقداری سهم تو پورتفو داشته باشید و مقداری هم صندوق. حتی می تونید نسبت های سهام و صندوق رو توی پورتفوتون با گذشت زمان و تغییر شرایط تغییر بدید. مثلا یک زمانی که سهام داره بالا میره درصد سهام رو بیشتر کنید و صندوق رو کمتر. و برعکس. برای این مورد می تونید کتاب سرمایه گذار هوشمند رو هم مطالعه کنید که گرچه سالیان دور نوشته شده اما اصولش برای زمان ها و مکانهای مختلف یکی هست. اونجا کاملا قضیه رو باز می کنه.
الان هم قیمت ها افت خوبی داشتن و خیلی سهم ها قیمتشون یک پنجم شده. اصلا امکان داره سهمی که من میخریم الگوی پنج سال پیشو ادامه بده و بازم 40 برابر بشه قیمتش؟ (100 میلیون من تا پنج سال دیگه بشه 4 میلیارد؟!!!)
بله همیشه این امکان هست و برای اینکه ببینید تاریخ تکرار میشه می تونید نمودار سهم ها رو باز کنید و دوره های بالا پایین شدنشون رو ببینید. البته بحث تورم هم هست که اون چهار میلیارد تومنی که میگید به اندازه چهار میلیارد الان ارزش نخواهد داشت منتها هر چی باشه از تورم خیلی جلوتر خواهید بود.
اصلا با وجود بازار های موازی دیگه مثل رمز ارزها شما سراغ بورس ایران میاید؟
من مدت زیادی هست تو دنیای رمزارزها هستم حدود چهار سالی میشه. منتها الان بخواهید وارد بازار کریپتو بشید دقیقا انگار اردیبهشت ۹۹ می خوایید وارد بورس بشید. بازار کریپتو صعود زیادی داشته و الان ریسک خیلی زیادی داره. به شخصه پله پله مدتی هست از بازار کریپتو بیرون میام و وارد دنیای بورس و کار خودم میشم. مقدار زیادیش رو وارد کار خودم می کنم که بازدهی خوبی داره و ماهانه هم حدود ده درصد از درآمدم رو اختصاص میدم به خرید سهام بورس ایران.
اگر بخوایید رمزارز بخرید الان وقتش نیست به نظرم. دیگه این موقعیت گذشت و باید منتظر بمونید تا دوره بعدی انشالا.
! اگر این سیل جمعیتی که این چند وقته وارد کریپتو شد به هردلیلی بخواد همینطور بیرون بره آیا چیزی مثل بورس ایران در پیشه؟
صددرصد در پیش هست. باز هم ارجاعتون میدم به نمودار قیمتی کریپتوها. برید ببینید که بیت وقتی قله ی قبلیش رو زد تا چه مدت و تا چند درصد پایین اومد؟ یا همین اتریوم روزگاری تو دوران صعود قبلیش تا ۱۴۰۰ دلار رفت، بعدش شروع به کاهش های شدید کرد و تا ۹۰ دلار هم سقوط کرد. اگر می خواستید رمزارز خرید کنید تا سودی بدست بیارید باید تو حوالی یک سال پیش دیگه خریدهاتون رو انجام می دادید. چون تا اون موقع خیلی از ارزها مثل مار آقا داود داشتن موازی حرکت می کردن. کاردانو چهارسنت بود که الان بالای یک دلار شده. منتها مطمئن باشید که ریزش در پیش خواهد بود و چند سالی هم خوب حرص ماینرها و اونایی که به قصد سود در یکی دو سال خرید زده بودن رو درمیاره همین که همه فروختن دوباره شروع به خیزش می کنه.
اگر بخواید با 100 میلیون یه پرتفوی برای پنج سال دیگه بچینید چقدرشو سهام میخرید چقدرشو ارز دیجیتال ؟
من هم الان همه ش رو سهام می خرم.