• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

gorbachof4

Registered User
لایک‌ها
1,889
اول که دوست عزیز لطف دارید ولی من استاد نیستم:p
دور هم نشستیم هرکی نظرش رو میده ممکنه 100% حرفام غلط باشه

منظور از P/E نسبت P/E خود شرکته

یه شرکت چند وقت قبل ورشکست شد ، چندین هفته قبل از ورشکستگی مثل سیخ بالا میرفت ! دلیل چیه ؟ هیچی ! شرکت منحل شد و ملت موندن با پول از دست رفتشون !
دارا دوم عرضه نشد ، باید 5 تا نفتی منفی میخوردن نه کل بازار !
تصمیمات سهامدارهاست
گاهی اوقات بازار با ارزشیه کاهی اوقات سهام دار های عمده میخوان که رشد بکنه گاهی اوقات هم وقتی همه به اون سهم ایمان پیدا میکنن مثبته ، روند مثبت رو طی میکنه .
مثل ثشاهد ، دی و ....چون احساسات فعلا برای این سهم ها روبه رشده
بعضیا نگاه میکنن تو بازار منفی چی مثبته ، میفروشن اونو میخرن ( اشتباهه ) ولی به قدرت مثبت ممکنه موقتا اضافه بکنه

بیشتر از یک سوم سهم ها نصف مسیر اون اصلاح عمیق احتمالی ناشی از پیروزی آقای بایدن رو رفتن !
311.gif

به خاطر هیجانات پیش پیش به استقبالش رفتن
خوبیش اینه همیشه یه سریا سر ریز میشن ، اونایی که میمونن قوی میشن ! پخته میشن و بازار هم بالغ تر میشه . قانون دنیاست " قوی زنده میمونه ، ضعیف میمیره "
کسایی که این سیکل رو بگذرونن مثل اصلاح 97 و 92 و 84 آب دیده میشن ;)
هرچی وزنه ها سنگین تر ، هرچی ست ها بیشتر ، هرچی تمرین بیشتر ، عضله بیشتر :cool:

اگه سهم خوب و به قیمت مناسب خریدید ، زیاد درگیر افت و خیز ها نشید . دنبالش بکنید . رفتار ها رو ببینید که در آینده ازشون به عنوان تجربه های واقعی و الگوهای رفتاری ای که شاهدش بودید استفاده بکنید . اگه هم حساس هستید ، به خاطر فشار های عصبی و ... که خطرناک هم هست ، سعی کنید به چیزای دیگه مشغول بشید که فاز ترس به فاز نا امیدی برسه ! تو نا امیدی درختا جوونه میزنن
s0407.gif

فولاد یه میزان مشخصی افت داره که چند روز قبل گفتم احتمال داره بهش برسه بیشتر از اون رو بعید میدونم افت پیدا بکنه . مراقب باشید اگه تا الان نفروختید وقتی به اون مقدار به خصوص رسید نا امید فروش نزنید که زیانش برای شما باشه و سودش برای بقیه
و مورد دیگه زمانی که صبر کردید تا به نقطه سر به سر برسه مثلا 1 سال دیگه ( بدترین حالتش ) نفروشید ! یکم اونجاها بالا پایین میشه و بعد از کف سازی ایمن و بنیای سود واقعی و اصولی شما تازه شروع میشه

ببینید نسبت P/E دم دست ترین نسبت برای در نظر گرفتن میزان ریسکه . با روش P/E میشه ارزش ذاتی شرکت های بزرگ رو حساب کرد . با روش های دیگه ارزش ذاتی شرکت های کوچیک رو حساب میکنیم . اگه برای شرکت های کوچیک بخوایم نسبت P/E لحاظ بکنیم باید نسبت بالاتری رو در نظر بگیریم .
اصولا رشد صنایع کوچیک نسبت به بزرگ بیشتره
شما قدرت مانور یک نفت کش رو با قایق تند رو مقایسه بکنید . یه نفت کش در مواقع بحرانی ممکنه اصلا نتونه کاری بکنه ! ولی یه قایق تند رو لحظه آخر هم میتونه عکس العمل نشون بده و جلوی تصادف رو بگیره
شرکت های کوچیک رشدی هستن و نسبت P/E بالاتری باید داشته باشن به خصوص که سهامدارهای عمده اجازه نمیدن قیمت سهم اونقدری پایین بیاد که هر کسی به عنوان شریک بزرگشون شناسایی بشه ! واسه همین قیمت رو به نحوی بالا نگهداری میکنن که این نسبت هم بالا بمونه

نسبت P/E قبلا در موردش نکته هایی رو گفتم . خیلی نکته های دیگه هم داره . محاسباتی رو واس خودش داره .
اگه ریزش خیلی عمیق تو بازار اتفاق بیوفته مجدد نسبت های P/E باید به زیر 12 و بالای 5 برگشت داشته باشن ( بسته به اینکه کجای سال مالیشون باشن و چقدر سود محقق کرده باشن و چه آینده ای برای EPS سال بعد متصور باشیم )
اگه ریزش خیلی عمیق نباشه و منجر به خارج شدن سرمایه های کلان از بازار نشه ( به دلایلی این احتمال ضعیفه که بزارن این اتفاق بیوفته ) ، نسبت های P/E باید زیر 25 و بالای 10 باشن ( بسته به اینکه کجای سال مالیشون باشن و چقدر سود محقق کرده باشن و چه آینده ای برای EPS سال بعد متصور باشیم )

در کل محاسبه ارزش ذاتی میزان ریسک رو مشخص میکنه . ارزش ذاتی بستگی داره هر کسی چقدر سود مد نظرش باشه ! من ممکنه با سالی 10% بیشتر از تورم قانع بشم ، شما ممکنه با 5% قانع بشید ، یکی دیگه ممکنه با 20% قانع بشه . این درصد ، نرخ تنزیل رو مشخص میکنه
تو محاسبه ارزش ذاتی دید واقع بینانه نسبت به آینده هم اهمیت داره !
مثلا شرکتی مثل افق کوروش که سوپر مارکت هستش ، گردش کالا بالا داره و حاشیه سود کم و نرخ تورم هم به سرعت روی کالاهاش تاثیر گذاره . بنابراین صنعت رشدیه و انتظارات سود سازی آینده همیشه روبه رشد و سریعه
شرکتی مثل زفکا حدودا 75% درآمدش از شیره و نرخ شیر رو دولت تعیین میکنه در نتیجه رشدی بیشتر از سالیانه 30% برای اون متصور نیستیم ولی 25% بقیه رو میشه رشدی در نظر گرفت . همون شیر هم داستان میزان چربی داره که شرکت میتونه از اون طریق ارزش افزوده بیشتری تولید بکنه . علت اینکه من غگلپا رو کنار زفکا دارم برای تکمیل پروسه تولید شیر و فراوری اونه . نکته کلیدی شرکت گروه زراعت اینه رشد سریع دارن ! شما امسال 1000 تا گاو داری سال بعد هم گوشت رو گرون تر میفروشی هم شیر رو دولت گرون میکنه هم تعداد گاوها از مثلا 70 تا اضافه میشه ! این شکلی میشه این شرکت رو رشدی فرض کرد

حالا یه شرکتی مثل فولاد . شرکت عظیمیه ولی رشدیه ؟ نه ! به خاطر اینکه یه شرکت با اون بزرگی و ارقام سود و درآمدی نجومی که تو ماشین حساب هم جا نمیشه ، مدیریت پیچیده ای داره و مثلا با راه اندازی شرکت زیر مجموعه یا خطوط تولیدی جدید چقدر هر سال میتونه درآمدش رو رشد بده ؟ 5% یا 4% یا 6% همین حدوداست . جدای از تورم و افزایش قیمت های داخلی و خارجی ! منظورم رشد شرکت و توسعه واقعی که منجر به افزایش جریان نقدی ورودی به شرکت میشه . برگ برنده این سهم ها نسبت به شرکت های کوچیک مثل زفکا و غهمرا و اینا چیه ؟
شرکت های بزرگ ثبات دارن ولی شرکت های کوچیک ندارن . همین امشب ممکنه 5 نفر با کل*اش به دامداری فکا به هر دلیل حمله بکنن چندتا از کارکنان رو بکشن ، همه گاوا رو بکشن ، بنزین بریزن و دامداری رو با خاک یکسان بکنن ! اینجا کار شرکت تمومه ! ولی فولاد مبارکه این اتفاق براش نمیوفته مگه اینکه جنگ بشه و یکی از اهداف اولویت دار دشمن باشه !
یا شرکتی مثل مهرام ممکنه فردا گنجی بزرگ رو بکشن ، اینجا عملیات شرکت به مشکل میخوره و شرکت روبه افول میره ! شرکت های کوچیک و متوسط باید با احتیاط خریداری بشه و همیشه هم مراقب اتفاقات مربوطه به اون شرکت باشی

اینارو گفتم که بیشتر با داستان P/E آشنا بشید و بدونید P/E نشون دهنده ارزش ذاتی شرکته . خرید شرکت نزدیک به ارزش ذاتی ریسک رو پایین میاره و دورتر از ارزش ذاتی ریسک رو بالا میبره !
نسبت های P/E پایین رو میشه با دید بلند مدت خرید ، با دید میان مدت و کوتاه مدت و نوسان گیری هم میشه باهاش رفتار کرد
اما نسبت های P/E بالا فقط مناسب معاملات کوتاه مدت و میان مدت و نوسانگیریه
سهمی که نسبتش 600 باشه ، درصورتی که بیخیالش بشی و 10 سال دیگه نگاهش بکنی تازه به همین قیمت فعلی میرسه !

من بخوام خرید و فروش پراید صفر بکنم اگه قیمت بازارش 100 باشه ، نزدیک همون عدد ها دلالی میکنم . اما اگه یه جا یه مشتری بهم بگه یه پراید میخوام 110 دارم ، ممکنه یدونه 107 تومنی بخرم ردش بکنم 3 تومن هم تو جیبم بزارم ! اما اگه یهو اون مشتریم منصرف بشه من میمونم و پراید 107 تومنی که 100 تومن میارزه !
ریسک زیادی رو متحمل شدم
شرکت تکنیکالی ممکنه حتی خطوط حمایتی خوبی رو ساخته باشه ( مثل خپارس ) ولی حمایت اصلی روی ارزش ذاتیه که خیلی پایین تر از این حرفاست ( حدودا یک هفتم قیمت فعلی خپارس ) . بقیه حمایت ها خواست سهامدار عمده هستش نه واقعیت و به راحتی قابل شکستنه . تکنیکال روی این سهم ها یجورایی نقاشیه و پارامتر شانس رو بالا میبره و اعتبار تحلیل پایین میاد
شرکت های ساختمونی یا بانکی چون درآمد و سود دهی جریان دار یکنواخت ندارن و سودشون توی تجدید هاست ، یهو ممکنه رشد های شارپ رو تجربه بکنن و بعد سقوط شارپ ! چون سود رو بردن تموم شد رفت چرا با سهم باشن ؟!
شرکت که ریسکش بالا باشه باید هم حد ضرر رو توش در نظر گرفت هم حد سود رو و طمع زیاد نکرد و پله ای خارج شد
بعضی سهم ها سودی رو که از بازار میشد توی 10 سال گرفت ، توی 1 سال دادن ! نوش جونشون ولی دیگه باید بیان بیرون و همینطوری موج شماری نکنن که هیچ پشتوانه ای نداره

میزان ریسک پذیری آدما هم فرق داره . یکی ممکنه با هدف کوتاه مدت شرکت پر ریسکی رو بخره و سود هم بکنه ولی من نمیکنم ! با سیستم معاملاتی و فکری من جور در نمیاد . موج سواری دوست ندارم ، دوست دارم تو کشتی شخصیم با نوشیدنیم بشینم و موج سواری بقیه رو نگاه بکنم
wagh.gif

پس کل داستان سر میزان ریسک پذیریه سرمایه گذاره و خیلیا میدونم توانایی تحمل حتی نصف شدن پولشون رو ندارن ولی سهم شرکتی رو دارن که میتونه یک دهم بشه
glassesf.gif

اما دلیل اینکه دولت نذاره سرمایه سنگینی خارج بشه :
1 - سرمایه خروجی مستقیم به سمت ملک و دلار و طلا و سکه میره و این با توجه به سود های نجومی ملت از بورس ، منجر به نابودی میشه ! فرصت های سرمایه گذاری خارج از بازار بورس مناسب نیستن و سر از همونجاها در میارن
2 - باقی موندن سرمایه تو بورس منجر به درآمد دولت میشه و دولت از اونجایی که سیستم جدیدی رو در پیش گرفته حتی اگه بایدن هم بیاد ، سعی میکنه میزان اتکاش رو به درآمد نفتی کاهش بده ! ملت پولشون رو اووردن دیگه چی بهتر از این ! واقعا اگه نتونه از این سرمایه ها استفاده بکنه ، مشکل داره !!!!
3 - سهام شرکت ها تنها چیزیه که با بالا رفتنش کسی ناراحت نمیشه ! صدای کسی در نمیاد ...
4 - با حفظ سرمایه ها تو بازار یه جورایی مردم نسبت به اتفاقات داخلی حساس میشن ، یعنی تا حد ممکن طرفدار ثبات و امنیت داخلی خواهند بود و این به نفع جلوگیری از اعتراضات شدیده
و کلی دلیل دیگه که میشه ذکرشون کرد ...

در کل بخشی از سرمایه خارج میشه ( سرمایه ترسو ) و بخش زیادی از سرمایه میمونه و به نظرم ریزش یا اصلاح عمییق نداریم ! شرکت های حبابی که قیمتشون یک دهم هم بشه اهمیتی نداره چون اکثرا شرکت های کوچیک و متوسط هستن
به نظرم این همه اطلاع بورسی رو نمیشه تو یکی دو سال یاد گرفت!!!!!چند ساله تو بورسی داوود جان؟نکات ریز زیاد میدونید که با مطالعه نمیشه بدست آورد فقط کار تجربه هست...

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,760
گرفتاری شدم
از خانوادم پول قرض گرفتم. ذوب وخگستر رسیدن به منفی ۲۰ چیکار کنم .
اینقدر همه جا میگند با پول وام و قرض و فروش خونه و ماشین (خونه و ماشینی که استفاده می کنید )نیایید تو بورس شما توجه نمی کردید؟؟؟!!!

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,760
مردم غیرت کنن و دارا دوم رو نخرن بمونه رو دست ـــشون ! مملکت شده هر کی هر کی !
همه این بازی ها برای این بود که برای دارادوم تبلیغ کنند که مثل درایکم رو دستشون باد نکنه .اطمینان داشته باشید مردم فوق العاده ازش استقبال می کنند

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,760
نوبت دارا یکمه
فکر میکنم امروز رکورد کمترین قیمت ثبت شده بعد از اون افزایش قیمت خرکی رو بزنه (از ۲۰ به ۳۷ و نزول تا به امروز)
یادمه اون اوایل شده بود ۳۴ تومن زنگ زدم رفیقم گفتم بفروشم دیگه آره؟ گفت مگه دیوونه ای تا ۵۰ میره
من هنوز همون ۱۰۰تای اولیه رو دارم :(
من خودم دارایکم را با قیمت بالا اضافه کردم .فردی که 20ساله تو بورسه هم می دونم دارایکم سنگین خرید و الان تو ضرره خیلی هم خوب حد ضرر نگه داشتن و......هم بلده اما دارایکم را بلند مدت نگهداشته و اعتقاد داره بازدهی خیلی خوبی میده (البته بازدهی خوب با توجه به ریسک کم )

GamesWorld

کاربر فعال ارزهای دیجیتال
فروشنده معتبر
لایک‌ها
6,715
دوستان با سابقه سوال

فرض کنیم ما تعداد x تا سهام عرضه اولیه در نمادهای مختلف داریم به ارزش پولی 1 میلیون تومان
و فرض میکنیم این عرضه اولیه ها بطو میانگین روزانه +3% میشه , +3 حساب کردم که طمع کار نباشم :D

3% یک میلیون تومان هم میشه 30 هزار تومن ,

حالا با توجه به فرضیات بالا سوال اینجاست که :

یک میلیون سهام من درصورت +3 بودن , روزانه 30 هزارتومن به ارزش اون اضافه میشه ؟

و

اگر فرض کنیم که 30 روز بطور میانگین +3 باشه , یعنی روزانه 30 هزار تومن به ارزش اون یک میلیون اضافه میشه و بعد 30 روز چیزی حدود 900 هزار تومن به ارزش یک میلیون اضافه میشه ؟

آیا این محاسبه درسته یا غلط ؟

jilibilina

Registered User
لایک‌ها
1,329
امروز با اینکه خونین‌ترین پرتفوی ممکن رو داشتیم، حتی بدتر از دیروز، ولی با خبرهای خوبی به پایان رسید ...

امیدوارم فردا سبدهامون همچون مزارع چای سرسبز باشه ، و تلخی این دو روز رو با خودش بشوره ببره ...

هرچند میدونم این خودرویی‌های کثافت بازم قرمز چسبون خواهند بود ...

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,665
واچ لیست من برای خرید فردا:

فارس، ومهان،وبصادر،صبا و اگه بشه شستا :دی

saeid700

همکار بازنشسته
لایک‌ها
5,283
دوستان با سابقه سوال

فرض کنیم ما تعداد x تا سهام عرضه اولیه در نمادهای مختلف داریم به ارزش پولی 1 میلیون تومان
و فرض میکنیم این عرضه اولیه ها بطو میانگین روزانه +3% میشه , +3 حساب کردم که طمع کار نباشم :D

و

اگر فرض کنیم که 30 روز بطور میانگین +3 باشه , یعنی روزانه 30 هزار تومن به ارزش اون یک میلیون اضافه میشه و بعد 30 روز چیزی حدود 900 هزار تومن به ارزش یک میلیون اضافه میشه ؟

مبحث سود مرکب رو مطالعه کنید

jilibilina

Registered User
لایک‌ها
1,329
دوستان با سابقه سوال

و

چون بصورت تصاعدی میره بالا، زودتر از ۳۰ روز به سود ۹۰۰تومنی میرسی ...
یعنی هرروزی که سودی بهتون تعلق میگیره، روز بعد ارزش سهمتون با سود دیروز جمع میشه و باز سود میگیره، و همینجور الی آخر ...
یعنی روز اول ۱میلیون + ۳درصد سود
روز دوم ۱۰۳۰۰۰۰ +۳درصد سود
و الی آخر ...

Captive

کاربر قدیمی پرشین تولز* مدیر بخش ارز دیجیتال
لایک‌ها
16,665
دوستان با سابقه سوال

و

917ت میشه اگر اشتباه نکنم. وقتی ارزش عرضه اولیه شما میشه مثلا 1500000 و بعد 3% میاد روش دیگه 30ت نمیشه و بیشتر میشه.

miladst

Registered User
لایک‌ها
529
امروز با اینکه خونین‌ترین پرتفوی ممکن رو داشتیم، حتی بدتر از دیروز، ولی با خبرهای خوبی به پایان رسید ...

امیدوارم فردا سبدهامون همچون مزارع چای سرسبز باشه ، و تلخی این دو روز رو با خودش بشوره ببره ...

هرچند میدونم این خودرویی‌های کثافت بازم قرمز چسبون خواهند بود ...

خودرویی وضعیت خوبی نداره :(
مخصوصا خپارس خیلی اصلاح خورده امیدوارم فردا برگرده کم کم دارم وارد منطقه توریستی گا میشم ;)

PrMaster

Registered User
لایک‌ها
401
ضرری که خبر تکذیب دارا دوم به ما زد رو ده تا تاییدش هم نمیتونه جبران کنه
مافیا صف فروش میسازه
سهام بنیادی رو جارو میکنه
میفروشه
دوباره همین روند

jilibilina

Registered User
لایک‌ها
1,329
خودرویی وضعیت خوبی نداره :(
مخصوصا خپارس خیلی اصلاح خورده امیدوارم فردا برگرده کم کم دارم وارد منطقه توریستی گا میشم ;)
خپارس بالاترین میزان منفی رو توی سبدم داره، از روزی که خریدم منفی خورده تا الان. ۳۰درصد منفی
و خگستر و خودرو هم افتضاح هستن ...
اگه تا هفته آینده برنگردن بدبختم ....

PrMaster

Registered User
لایک‌ها
401
فریز تحریم های آمریکا

miladst

Registered User
لایک‌ها
529
خپارس بالاترین میزان منفی رو توی سبدم داره، از روزی که خریدم منفی خورده تا الان. ۳۰درصد منفی
و خگستر و خودرو هم افتضاح هستن ...
اگه تا هفته آینده برنگردن بدبختم ....

خودرو هم دارم ولی انداختم یه گوشه بالاخره درست میشه
خزامیا هم تا یکم مثبت شد رد کردم رفت خداروشکر
خودرو و خساپا حمایت خوبی پشتش هست و بالاخره جمع میشه ولی زیر مجموعه ها مثل خزامیا و خپارس بازیگر خوبی نداره
امروز 100 میلیون صف بود ولی کسی نگاش هم نمیکرد بهتر که پایانی پر نشد حقوقی هم هیچی نخرید که یا نمیخواست پایانی پایین بیاد یا گذاشته بیاد پایینتر بعد بخره که بعید میدونم دیگه شنبه منفی باشه شایدم فردا برگشت

amir aqa

Registered User
لایک‌ها
1,845
با امید به لطف پروردگار و اعتماد به اینکه حسم هیچ وقت بهم دروغ نمیگه پس از بررسی نسبتا مفصل در یک تصمیم سخت و انقلابی :oops:از محل پولی که توی بانک داشتم و اوایل ماه آزاد شده بود تقریبا برابر کل مبلغ پرتفو شبندر خریدم
این پول تا هفتم مهر بیکار بود و تصمیم گرفتم این کارو انجام بدم باهاش که بزرگترین ریسک مالی زندگیم هست ،امیدوارم تا اون موقع بین ۲۵ تا ۳۰ درصد سود بده و البته تا ۱۵ درصد ضرر هم برام قابل تحمل هست
نتیجه اش این میشه که یا از زمین بلند ‌میشم و سبک زندگیم عوض میشه یا اینکه هرچی توی بورس درآوردم وبخش اعظم پس اندازم از بین میره و حتی ممکنه خدای نکرده چکم برگشت بخوره
پ ن : برای اینکه این پول جمع بشه حدود ۴ سال و نیم تمام من مثل خر آسیابان دور خودم چرخیدم و فقط کار کردم و به بانک قسط دادم بدون ذره ای تنفس یا تعطیلی ، امیدوارم یک شبه به باد نره ،الان یه حس گیجی و کرختی خاصی دارم که شبیه لحظه اول بعد از تصادف میمونه ;):)
باشد که رستگار شویم ان شا الله

sajad1745

Registered User
لایک‌ها
328
با امید به لطف پروردگار و اعتماد به اینکه حسم هیچ وقت بهم دروغ نمیگه پس از بررسی نسبتا مفصل در یک تصمیم سخت و انقلابی :oops:از محل پولی که توی بانک داشتم و اوایل ماه آزاد شده بود تقریبا برابر کل مبلغ پرتفو شبندر خریدم
این پول تا هفتم مهر بیکار بود و تصمیم گرفتم این کارو انجام بدم باهاش که بزرگترین ریسک مالی زندگیم هست ،امیدوارم تا اون موقع بین ۲۵ تا ۳۰ درصد سود بده و البته تا ۱۵ درصد ضرر هم برام قابل تحمل هست
نتیجه اش این میشه که یا از زمین بلند ‌میشم و سبک زندگیم عوض میشه یا اینکه هرچی توی بورس درآوردم وبخش اعظم پس اندازم از بین میره و حتی ممکنه خدای نکرده چکم برگشت بخوره
پ ن : برای اینکه این پول جمع بشه حدود ۴ سال و نیم تمام من مثل خر آسیابان دور خودم چرخیدم و فقط کار کردم و به بانک قسط دادم بدون ذره ای تنفس یا تعطیلی ، امیدوارم یک شبه به باد نره ،الان یه حس گیجی و کرختی خاصی دارم که شبیه لحظه اول بعد از تصادف میمونه ;):)
باشد که رستگار شویم ان شا الله
معنی واقعی رانت دولتی رو توی بورس فهمیدم :| توی این بورس بدون رانت دولتی هر تحلیلی هم پشمه

mohsen25

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
4,116
فریز تحریم های آمریکا

سه خط آخرش اومده کل خبر رو برده زیر سوال :(

negrasombra

Registered User
لایک‌ها
2,164
دوستان نظرتون در مورد تخصیص دادن ده درصد پورتفو به دارایکم چیه ؟

بالا