الان مشکل بنده توی این قوانین 1 شبه اینه :
نمیفهممش ! اگه قیمت یه سهم الان روی مثبت 3% باشه و من اردر خرید بزارم روی -1% تخلفه ؟!
یا اینکه اردر اصلیمو بزارم و قیمت ها رو با اردر چینی هدایت بکنم تا -1% ؟!
من شاید واقعا قبل از گشایش نماد صلاح بدونم اردرم رو بردارم . به هر دلیلی . شاید چند لجظه قبلش فرصت مناسبی توی سهم دیگه ای رو پیدا بکنم ! مثلا سهم A روی +5 باشه و سهم B روی +3 و من روی +3 سهم B اردر خرید بزارم ولی یهو لحظات آخر سهم A به منفی 5% برسه ! یعنی 8% سود بیشتر توی دو موقعیت مشابه در یک لحظه بازار پیدا بکنم ! اونوقت من لحظات آخر سفارشم رو بردارم و روی B سفارش بزارم ، تخلف حساب میشه ؟!
مشکل اینجاست کسایی که معاملات گروهی انجام میدن با مثلا 10 تا کد این حرکت رو میتونن بزنن ! پس به ضرر سهامدار عادیه !
یا فرض کنید من میخوام 10 میلیارد امروز از یک سهم خرید بکنم . با 10 تا اردر 1 میلیاردی این کار رو میکنم ! دیوانه نیستم که توی اون لیست 1 اردر 10 میلیاردی بندازم ! بعد اگه اجازه ندن من 10 تا اردر 1 میلیاردی توی 1 روز خرید بکنم ، توی 10 روز خرید میکنم و شاید به ضرر بقیه باشه ....
شاید سفارشات خرید یا فروش در حد 200 یا 300 میلیون باشه و من بخوام 5 میلیارد بخرم ! یعنی نمیتونم بخرم ؟!
البته کسی اینقدر احمق نیست 5 میلیارد خرید یا فروش رو توی چندتا دونه اردر سنگین بزاره ، پس این قانون از پایه بی معنیه !
این 2 مورد هم زیاد اتفاق میوفته ! ولی چطوری میخوان اثباتش بکنن ؟!
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
جمع بندی از نظر بنده :
این مجموعه قوانین جدید در یک کلام " بده " !
مجدد روی بازار احتمالا اثر منفی بزاره ! مثل همون قانون نوسانگیری مسخره که قراره حذف بشه !
1 - کسی که شاید با هدف تخلف این کار رو نکنه ، ممکنه بیخودی تو دردسر بیوفته ! نحوه اثباتش که با هدف این کارار رو نکرده چطوریه ؟ نمیدونیم !
2 - کسی که با هدف اینکارو میکنه کله گندست و ترسی نداره ! میدونه هیچکسی نمیتونه بهش بگه بالا چشت ابروعه ...
3 - کسی که اصلا تخلف نکرده شاید به دلیل اشتباه و یا قصد و منظور ، عمدتا متخلف شناساییش بکنن تا سرمایش بلوکه بشه !
در نهایت این موضوع به ضرر سهامدارای عادی بازاره . کسایی که مثل بنده یا دوستان سرمایشون از 10 میلیون تا 100 میلیارده . کسایی که توی ارکان نظارتی و سازمان زد و بند ندارن . کسایی که با کله گنده ها نمیپرن . کسایی که رفیق صمیمیه از ما بهترون نیستن . کسایی که فقط سرمایه دارن و اومدن مثل بچه آدم کارشون رو بکنن و با هدف یا بی هدف کلک هایی میزنن و همین کلک هاست که گاهی اوقات بازار رو شیرین میکنه ...
کلک هاشونم واقعا اونقدری ترسناک نیست که بخواد به کسی ضرر بزنه شاید 1 یا 2 روز سهم رو از روال عادیش خارج بکنن
ولی از ما بهترون میتونن چند ماه بازار رو از مسیر عادیش خارج بکنن ! شیوه اثبات تخلف و برخورد با اونا هم باید خاص باشه نه اینکه با 4 تا قانون گذاری بچگانه ! باید در عین حال آزادی معاملات رو حفظ میکنن ، روند معاملات رو رصد بکنن . ارکان نظارتی کارشون رو تو سایه انجام بدن . اشخاص رو پیدا بکنن و از طریق نیروی انتظامی اقدام به دستگیری متخلفان بشه
همونطوری که مارو با دستبند بی دلیل میگیرن میبرن کلانتری و پرونده برامون درست میکنن ، باید با متخلفان بازار سرمایه هم همین مدلی رفتار بشه
چیشد فقط ما خار داریم
اگه قراره این مدلی توی این فضا بازی بکنن که "
قانون میزاریم ، هرکی میتونه دورش بزنه نوش جونش " که ما هم به فکر باندی چیزی باشیم

برای اردر های زیر 500 هزار تومنی و همینطور نوسانگیری روزانه دیدیم که چطوری قانون رو اعمال کردن !!!!
اگه قانونه باید واس همه باشه نه اینکه 4 تا ...... قانون رو دور بزنن ما هم نظاره گر باشیم که مبادا دور بزنیم و خفتمون بکنن
اگرم که قانونه ، واس همه اجراش بکنن !
شهر که بی کلانتر بشه ، قورباغه هفتیر کش میشه