نکته شماره یک آموزش سئو :
در واقع اولین مرحله سئو مرحله انتخاب دامنه است. دامنه ، نام سایت ، و اصلی ترین نماد معرف محتوای سایت شماست. به عنوان مثال وقتی در گوگل عبارت "عکس حیوانات" را جستجو می کنید گوگل سایتی که دامنه ی آن حاوی picture و animals باشد را به مراتب مناسب تر از سایر سایت ها جهت نمایش در صفحه نخست جستجو ها می داند.
به بیان ساده دامنه مانند نام شماست وقتی کسی می گوید "علی کجاست؟" نمی توان از بین انسان های آن اطراف کسی که نام دیگری دارد را جزو اهداف وی دانست. گرچه ممکن است کسی که نام دیگری دارد ولی همه او را علی صدا می کنند (تشبیه بک لینک) نیز جزو پاسخ های داده شده به آن فرد باشد.
نکات مهم در انتخاب نام دامنه سایت :
1- دامنه شما باید حاوی حداقل یکی از 5 کلمه کلیدی محتوای سایتتان باشد.
مثلا یک سایت سرگرمی بهتر است حاوی کلمه fun باشد.
2- دامنه شما باید یکتا باشد. یعنی نامی مشابه نام یک وبسایت دیگر نباشد. مثلا در صورت وجود دامنه p30vel از انتخاب نام های p30wel , p30well ,pcwell , p30vell , ... خودداری کنید. مثلا سایت Flicker.com را همه با نام فلیکر می شناسیم و در آینده به فرزندانمان آن را فلیکر معرفی می کنیم و اسخاص اشتباها به دامنه های مشابه مراجعه نمی کنند و ترافیک بازدید روی دامنه ی یکتا متمرکز است.
3- توصیه می کنم از دامنه های بین المللی مثلا .com استفاده کنید
و اگر ترس آن را دارید که نام تجاری شما با پسوندهای دیگر مثلا ir مورد استفاده سایرین قرار گیرد ، آن ها را خریده و به سمت دامنه .com ریدایرکت کنید.
دامنه های ملی مثلا دامنه های ir در کشورهای دیگر با رتبه پایین تری در نتایج جستجو دیده می شوند. مثلا درصورتی که شخصی از ایران با وی پی ان امریکا در گوگل به جستجو بپردازد دامنه های ir برای وی در شرایط مشابه از دامنه های com یا بین المللی دیگر پایین تر نشان داده خواهد شد.
4- بهتر است دامنه ای انتخاب کنید که تایپ آن آسان باشد.
از کلماتی که دارای املای سخت هستند یا کلماتی که براحتی در ذهن نمی مانند و کلمات طولانی و دارای آوای مبهم و ثقیل استفاده نکنید.
5- دامنه باید در حافظه ها براحتی ثبت شده و باقی بماند.
مثلا دامنه ای که دارای نام نامانوس و یا طولانی است ممکن از از ذهن ها فراموش شده و ورودی های بعدی بازدیدکنندگانتان را از دست بدهید.
6- سعی کنید نام دامنه کوتاه ترین حد ممکن باشد.
دامنه های کوتاه براحتی تایپ شده و براحتی به ذهن سپرده می شوند. نام های کوتاه آرمهای تجاری زیباتری دارند. دامنه کوتاه به شما اجازه می دهد تا در ادامه URL صفحات داخلی قادر به استفاده از کاراکتر های بیشتری باشید.
7- دامنه باید املای آن قابل حدس داشته باشد.
وقتی یک شخص برای اولین بار نام سایت شما را می شنود باید براحتی قادر به حدس زدن املای سایت و تایپ آن بکند. این نکته راز جذابیت دامنه هایی مانند HotMail.com , Ask.com , ... است.
8- دامنه شما نباید ناقض قوانین کپی رایت باشد.
گرچه این مورد کمتر اتفاق می افتد اما ممکن است با شکایت صاحب امتیاز برند مربوطه تمام زحماتی که برای آن دامین کشیده اید یک شبه از بین برود. اگر شک دارید که نامی که می خواهید استفاده کنید قبلا به نام شخص و یا شرکتی ثبت شده و دارای حق کپی رایت است و یا نه به سایت
U.S. Copyright Office مراجعه کنید.
9- از اعداد و خط فاصله استفاده نکنید.
در صورت استفاده از عدد و خط فاصله خواندن و تلفظ نام سایت شما سخت می شود به ذهن سپاری و بازخوانی نام دقیق سایت از ذهن نیز مشکل می شود. استفاده از حروف غیر معمول و اعداد رومی که با استفاده از کاراکتر های مجاز شبیه سازی می شوند نیز صحیح نیست.
10- از بچه بازی در آوردن در انتخاب دامنه خودداری کنید!
به عنوان مثال برای اینکه در لیست دایرکتوری ها اول باشید نام دامنه تان را با aaa شروع نکنید! از کلماتی مانند best , first , ... که به معنای بهترین ، اولین و .. هستند خودداری کنید. سایتی که تازه متولد می شود بهترین ، بزرگترین و .. نیست و شما با این کار موجب سبک شدن سایتتان در نگاه بازدیدکنندگان می شوید.همچنین از ساخت شکل و شمایل با استفاده از حروف خود داری کنید زیرا برای موتورهای جستجو قابل فهم نیست.
11- مجموعه خود را با یک نام تجاری از سایر رقبا جدا کنید
داشتن یک برند و نام تجاری در کنار کلمات کلیدی دامنه تان می تواند خدمات شما را در کنار برندتان به مخاطبان بشناساند. مثلا "جاوید هاست" ترکیبی از برند "جاوید" و کلمه کلیدی "هاست" است و در عین حال کوتاه با آوای گفتاری مناسب و به ذهن سپاری آسان در کنار کوتاهی ، تایپ راحت و قابل حدث و رعایت کپی رایت. دقت داشته باشید انتخاب و استفاده از نام های تجاری بلند و نامناسب باعث می شود تا یا نتوانید از آن در دامنه بهره ببرید (عملا نام دامنه تان متفاوت با برند می شود) یا در صورت استفاده دامنه ی طولانی داشته باشید.
12- از سایت های پیشنهاد دهنده دامنه های مشابه در انتخاب نام دامنه کمک بگیرید. مثلا
Whois.com - Domain Names & Identity for Everyone دقت داشته باشید لازم نیست حتما خرید شما از این سایت صورت بگیرد و فقط به عنوان جستجو می توانید از آن ها بهره ببرید.
منبع : گوگل سئو