• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تفاوت سيمبين با جاوا؟؟؟

parsa

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
102
سلام و وقت همگي بخير...!!! :)
چند تا سوال آماتوري كه البته يقينا قبلا در موردش بحث شده، ولي من سر صبحي هرچي گشتم مطلب مختصر و كاملي پيدا نكردم...!!! :blush:

چند وقتي هست كه قصد انتخاب يه گوشي رو دارم! مشكل اينجاست كه گاهي اوقات دو مدل تقريبا از لحاظ قيمت يكسان هستند ولي در جاوا يا سيمبين بودن با هم فرق دارند. (راستي، سيمبين درسته يا سيمبيان؟)

برام مهمه كه بدونم هر كدوم از اين حالتها چه مزايا و معايبي دارند!؟
البته چيزهاي مختصري مي دونم ولي براي انتخاب كردن گوشي مورد نظرم خيلي كمه...!!!

از دوستان مي خوام بپرسم كه اين دو سيستم چه فرقهاي با هم دارند؟ هر كدوم چه مزايايي دارند؟ مناسب چه كارهايي هستند؟ و...!
مي دونم خيلي مفصله ولي احتياج به راهنمايي دارم.

بي زحمت چند تا مثال هم در مورد مدل هاي هركدوم بزنيد!
ممنون...!!! :blush:

Dark Knight

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
37
اول يه چيزی : 2 مدلی که در نظر دارين رو بگين ( چه گوشيهايی هستن !؟ )
در مورد تفاوت این 2 من هميشه نظر'م این هست که جست & جو در سايت / فروم های مختلف و ديدن برنامه ، بازيهای سيمبين و جاوا تفاوت رو مشخص می کنه ( تا حدودی )
يعنی اگر دقيق نمیدونين که هر کدوم چه چيزهايی دارن این روش خوبی هست
مثال ؛ هم در خود GsmArena گوشيهايی که OS'شون Symbian نوشته شده سيمبين هستن

silverboy.ir

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
479
Tehran - Tehranpars Hossein Rezazadeh ------
اول یه توضیحاتی بدم :
( از هیچ منبع خاصی استفاده نمی کنم ، شاید توش غلط هم داشته باشه )
در بیشتر مواقع نداشتن سیستم عامل سیمبین در یک گوشی باعث میشه تا اون گوشی در سطح بهترین گوشی ها قرار نگیره و به اصطلاح به اون گوشی بدون سیستم عامل میگند (استثناء از نظر من که عاشق این گوشی هستم LG KU990 Viewty )
توضیحاتی در رابطه با سیمبین :
سیستم عامل سیمبین انواع مختلقی داره که اولین اون ها S80 و S40 و S20 و S30 بودند :
S20=NOKIA 3330, 5210, 5510
S30 = NOKIA 3410, 6310 , 3510 , 8310, 8910i

S40= NOKIA 3300, 3510, 5100, 6100, 6610, 6800, 7100, 7250

S80 Communicator= NOKIA 9210 [os v6.0], 9210i [os v6.0], 9300 [os v7.0], 9300i
[os v7.0] and 9500 [os v7.0]

S90 Symbian OS v7.0 is only NOKIA 7710

بعد از این مدل ها سری 60 معرفی شد که اولین اون OS6 بود که در گوشی 3650/3660 وجود داشت بعد از اون OS7 اومد که در گوشی هایی مثل 6600 و 7610 نصب شده بود و بعد OS8 که در گوشی های 6680 6630 و ... نصب شد بعد OS8.1 که مخصوص سه گوشی N70 , N72 و N90 بود .
که سری OS8 و OS8.1 به S60v2 مربوط بودند ( البته تمامی برنامه سری ها قبلی روی ورژن های جدید قابل نصب بود )
بعد از این ورژن ها ویرایش حدیدی از سیمبین به نام S60 v3 معرفی شد که دارای OS9.1 بود که فرق عمده این ورژن با ورژن های قبلی ( علاوه بر تمام امکانات اضافه شده و بروز شده ) اندازه ال سی دی بزرگتر گوشی های مجهز به این ورژن بود ( همچنین برنامه های ورژن های قبلی قابل نصب روی این ورژن نبودند که باعث شده بود در ابتدای ورود این گوشی ها به خاطر نبود برنامه استقبال کمی از این گوشی ها بشه )
S60 Symbian OS v9.1(S60 V3)= NOKIA 3250, 5500, N91, N80, N71, N73, N92, N93, E60, E61, E70 و...

و جدیدا آخرین OS یعنی OS9.2 معرفی شده که بر روی گوشی های n95 و N82 نصب شده است

در اینجا لازمه ورژن متفاوتی از سیمبین که مخصوص گوشی های با صفحه لمسی هست رو هم اشاره کنم ==> UIQ
Symbian OS v7.0: BenQ P30, Motorola A1000, Motorola A920, Motorola A925, Sony
Ericsson P800/802, Sony Ericsson P900, Sony Ericsson P910i
Symbian OS v9.1:Sony Ericsson M600i, Sony Ericsson P990i, Sony Ericsson W950، Sony Ericsson P1

خوب فرقشون خیلی زیاده به صورت نکته ای می گم :
مزایای جاوا
1.کلا سرعت روشن شدن گوشی های جاوا خیلی بالاتر و سریعتر از سیمبین ها هستش و همچنین تمام برنامه هایی که خود شرکت روی گوشی قرار داده نیز سریعتر اجرا می شند
2.گوشی ها جاوا کمتر هنگ می کنند و امکان آسیب دیدن بر اثر نصب نرم افزار بر روی اونها وجود نداره

مزایای سیمبین
1.وقتی یک گوشی جاوا می خرید باید بدونید فقط میشه روش بازی های با کیفیت پایین ، دیکشنری ، رمز گذار روی فایل و چند برنامه معمولی و بیشتر سرگرم کننده ریخت .. و البته مطمئن هستید که گوشیتون ویروس نمی گیره
ولی با خرید گوشی های مجهز به سیستم عامل شما می تونید انواع برنامه ها ( تا حدی که فکرش رو هم نمیشه کرد ) رو بر روی گوشی نصب کنید که مهمترین این برنامه ها عبارتند از :
Blacklist ، منشی تلفنی ، برنامه های کار با آفیس و...
2.گوشی جاوا وقتی یک قابلیت رو نداشته باشه یعنی نداره ولی این قضیه برای سیمبین فرق می کنه مثلا :
روشن نموندن فلاش گوشی ها سری 60 و سری 60V3 که با برنامه به راحتی می شه با نصب برنامه این ایراد رو رفع کرد و فلاش گوشی رو روشن نگه داشت و حتی پیغام SOS هم فرستاد
یا پخش نکردن فایل Mp3 در 6600 که با نصب برنامه حتی میشه این فرمت رو به عنوان زنگ قرار داد.
3.برنامه های جاوا روی سیمبین نصب می شند ولی برنامه های سیمبین رو جاوا نصب نمیشند

+++++++++++++++++
و شاید مزیت ها و معایب دیگر که الان به ذهنم نمیرسه و امیدوارم با کمک دوستان بشه کاملش کرد
++++++++++

پارسا دیگه گریه نکنی ها !!!
biggrinsmiley.gif

Dark Knight

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
37
وقتی یک گوشی جاوا می خرید باید بدونید فقط میشه روش بازی های با کیفیت پایین

البته من در مورد بازيهای QVGA مخالف هستم
واقعا بازيهای با کيفيتی موجود هست

Mazi

* مدیر موبایل و اسمارت فون ها* مدیر پاتوق
همکار انجمن
لایک‌ها
10,509

RapB0y

Registered User
لایک‌ها
1
Ahwaz................ Cellphone : Nokia N8
گوشی ها جاوا کمتر هنگ می کنند
اتفاقا به نظرم جاوا ها بیشتر هنگ میکنن.
من الان W810 همیشه هنگ میکنه.
ولی تا حالا از پی 990 با 5700 هنگ ندیدم.
تازه هم سره پی 990 آنتی ویرووس هست هم سره 5700.

Dariush

Registered User
لایک‌ها
4

درسته از وقتی سیمبین 9 اومده میشه گفت هنگ کردن جز حالات استثنایی شده.

برای انتخاب هم بهتره فرض کنید یک گوشی جاوا دارید و بعد دنبال برنامه هایی که میخواهید بگردید ببینید اگر پیدا میکنید نیازهای شما رو جواب میده. ولی مثلا اگر منشی تلفنی و بلک لیست و wmv پلیر و ... بخواهید بعیده جاوا برای شما گزینه مناسبی باشه.

parsa

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
102
سلام و ممنون و متشكر از راهنمايي بسيار خوب دوستان...!!!
282.gif

مخصوصا دوستمون پسر نقره اي كه اينهمه زحمت تايپ كشيدند...!!! :blush:

نگا كنيد...! من تقريبا هيچي از جاوا و سيمبين سر در نميارم! يعني تقريبا در حد صفر!
تا حالا هم گوشي معمولي استفاده ميكردم!

حالا ميخوام يه گوشي رم خور بالا بگيرم كه برنامه هايي مثل كل قرآن با صوت و جستجو، نهج البلاغه با ترجمه و جستجو، نقشه راه هاي ايران، ديوان اشعار شعراي معروف با جستجو (البته در صورت موجود بودن!) و برنامه هايي از اين قبيل روش اجرا بشه! چون براي وضعيت فعلي كارم به همراه داشتن اين مجموعه ها واقعا احتياج دارم!

حالا اصلا نميدونم چه گوشي اي بگيرم!

البته از دوستام شنيدم كه اين برنامه ها فقط روي بعضي از مدل هاي نوكيا مثل 6600 و مثل اين اجرا ميشه!
دوستم گفت سري 60. درسته؟

من نميدونم سري 60 منظور چه گوشي هايي هست! ولي اصلا از 6600 خوشم نمياد!!!
ميشه لطف كنيد بگيد اين برنامه ها روي چه مدل گوشي هاي ديگه اي از نوكيا جواب ميده؟

از مدل هاي سوني زياد خوشم مياد ولي متاسفانه ظاهرا اين برنامه ها روشون جواب نميده! درست ميگم؟

پيشاپيش ممنون از جوابگويي...! :rolleyes:

Mazi

همکار انجمن
لایک‌ها
10,509
فکر کنم تمام برنامه هایی که میخواین نسخه جاوا هم دارن....البته زیاد تو خط این برنامه هایی که گفتین مثل شعرو نهج البلاغه و اینا نیستم...

دوستان دیگه بهتر میدونن...ولی فکر کنم اینها برنامه های جاوا هم داشته باشن...

pooya007

Registered User
لایک‌ها
13
سلام پارسا خان

اگه میخوای از لحاظ برنامه کم نیاری دنبال گوشی با سیمبین باش (s60 9.1or9.2 ) (نوکیا)

سیمبین UIQ3 به هیچ وجه توصیه نمیشه چون با اینکه سیمبینه ولی برنامه بدربخور خیلی کم داره و با فاصله خیلی طولانی برنامه جدید میاد

مخصوصا" با سیمبین UIQ3 باید دور برنامه هایی مثل منشی تلفنی و کنترل TV و.... رو خط بکشی

silverboy.ir

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
479
البته من در مورد بازيهای QVGA مخالف هستم
واقعا بازيهای با کيفيتی موجود هست

تایید میشه...واقعا بازی های با گرافیک فوق العاده بالایی در اندازه QVGA هستن :)

شما اگه بازی quake برای سری 60 رو بازی کردی باشید می بنیید که این بازی 18 مگابایتی یه چیزی فراتر از تونایی های جاواست
مثال های دیگه Hell streker و Asphalt و...

ولی من ندیدم W810 هنگ بکنه ؟ مگر اینکه نیاز به فلش داشته باشه
البته 5700 رو ندیدم ولی مثلا N73 قبل از اومدن فریم ور براش با رم های با ظرفیت بالا زیاد هنگ می کرد

silverboy.ir

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
479
مخصوصا دوستمون پسر نقره اي كه اينهمه زحمت تايپ كشيدند...!!! :blush:

خیلی ممنون
ولی اصلا متن رو خوندی ؟؟؟ یا دیدی زیاده بی خیالش شدی!!!!:D

من نميدونم سري 60 منظور چه گوشي هايي هست! ولي اصلا از 6600 خوشم نمياد!!!

گوشی های سری 60 همون os6 , 7 ,8 ,9 هستند یعنی از 3650 و 6600 تا N82 همشون سری 60 هستند ؟؟
یه بار دیگه متن رو بخون لطفا

نگا كنيد...! من تقريبا هيچي از جاوا و سيمبين سر در نميارم! يعني تقريبا در حد صفر!
تا حالا هم گوشي معمولي استفاده ميكردم!

بازم نسبت به پست من لطف داری
throw.gif

حالا ميخوام يه گوشي رم خور بالا بگيرم كه برنامه هايي مثل كل قرآن با صوت و جستجو، نهج البلاغه با ترجمه و جستجو، نقشه راه هاي ايران، ديوان اشعار شعراي معروف با جستجو (البته در صورت موجود بودن!) و برنامه هايي از اين قبيل روش اجرا بشه! چون براي وضعيت فعلي كارم به همراه داشتن اين مجموعه ها واقعا احتياج دارم!

حالا اصلا نميدونم چه گوشي اي بگيرم!

البته از دوستام شنيدم كه اين برنامه ها فقط روي بعضي از مدل هاي نوكيا مثل 6600 و مثل اين اجرا ميشه!
دوستم گفت سري 60. درسته؟

ميشه لطف كنيد بگيد اين برنامه ها روي چه مدل گوشي هاي ديگه اي از نوكيا جواب ميده؟

این برنامه های اکثرا جاوا هستند
پس روی همه گوشی ها جواب می دند
یه توضیح بدم که به متن بالا اضافش می کنم و یکی از مزیت های سیمبین هستش :
برنامه های جاوا روی سیمبین نصب می شند ولی برنامه های سیمبین رو جاوا نصب نمیشند

RapB0y

Registered User
لایک‌ها
1
Ahwaz................ Cellphone : Nokia N8
ولی من ندیدم W810 هنگ بکنه ؟ مگر اینکه نیاز به فلش داشته باشه
البته 5700 رو ندیدم ولی مثلا N73 قبل از اومدن فریم ور براش با رم های با ظرفیت بالا زیاد هنگ می کرد

چرا هم 810 خودم هنگ میکنه.
هم ماله 2تا دوستای دیگم.
ان 73 که همیشه تو هنگه :lol:

Mazi

همکار انجمن
لایک‌ها
10,509
شما اگه بازی quake برای سری 60 رو بازی کردی باشید می بنیید که این بازی 18 مگابایتی یه چیزی فراتر از تونایی های جاواست
مثال های دیگه Hell streker و Asphalt و...

نگفتم بازی های جاوا کیفیت بالاتری دارن...گفتم جدیدا در زرلوشن 320x240 خیلی بازی های گرافیکی خوبی میاد که تقریبا دیگه میشه گفت از نظر بازی برای جاوا عقب موندگی نسبت به سیمبین نیست...بگذریم از چند تا مورد استثنا مثل اتلانتیس برای UIQ 3 با حجم 40 مگ و جزیره اسرارامیز با حجم 50 مگ و...

کلا همین بازی های معمولی دم دستی که خیلی ها فقط میخوان 10 دقیقه باهاش سرگرم بشن نسخه جاوا خیلی خوبی دارن

silverboy.ir

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
479
ان 73 که همیشه تو هنگه :lol:

عاقبت گوشی های جوات همینه:D

نگفتم بازی های جاوا کیفیت بالاتری دارن...گفتم جدیدا در زرلوشن 320x240 خیلی بازی های گرافیکی خوبی میاد که تقریبا دیگه میشه گفت از نظر بازی برای جاوا عقب موندگی نسبت به سیمبین نیست...بگذریم از چند تا مورد استثنا مثل اتلانتیس برای UIQ 3 با حجم 40 مگ و جزیره اسرارامیز با حجم 50 مگ و...

کلا همین بازی های معمولی دم دستی که خیلی ها فقط میخوان 10 دقیقه باهاش سرگرم بشن نسخه جاوا خیلی خوبی دارن

کل کله :f34r:
40 mb !!!!!!!

Sayrex

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
148
اگر دنبال بازی هستید بهتون پیشنهاد میکنم از گوشی هایی استفاده کنید که پلتفروم N-gage رو دارند و قادرند بازی های این سبکی رو اجرا کنید . گرافیک این بازی ها در حد PSP می باشد . در عکس های زیر به نمونه بازیهای اون اشاره شده :

در اختيار شما قرار دارد
bia_screen_01.png
bia_screen_02.png

bia_screen_06.png
bia_screen_09.png
bia_screen_11.png

parsa

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
102
سلام پارسا خان

اگه میخوای از لحاظ برنامه کم نیاری دنبال گوشی با سیمبین باش (s60 9.1or9.2 ) (نوکیا)

سیمبین UIQ3 به هیچ وجه توصیه نمیشه چون با اینکه سیمبینه ولی برنامه بدربخور خیلی کم داره و با فاصله خیلی طولانی برنامه جدید میاد

مخصوصا" با سیمبین UIQ3 باید دور برنامه هایی مثل منشی تلفنی و کنترل TV و.... رو خط بکشی
ممنون از بابت راهنمايي.......! به منشي و كنترل اصلا فكر نكرده بودم!
اينم ميتونه گزينه مهمه باشه...!!!

ولي خداييش من از اين اصطلاحات خيلي سر در نميارم!!! :blush:
چرا اينجوري نگا ميكنيد؟؟‌ :eek:خوب اومدم ياد بگيرم ديگه..........!!!!‌:D

خیلی ممنون
ولی اصلا متن رو خوندی ؟؟؟ یا دیدی زیاده بی خیالش شدی!!!!:D

گوشی های سری 60 همون os6 , 7 ,8 ,9 هستند یعنی از 3650 و 6600 تا N82 همشون سری 60 هستند ؟؟
یه بار دیگه متن رو بخون لطفا

بازم نسبت به پست من لطف داری
throw.gif

این برنامه های اکثرا جاوا هستند
پس روی همه گوشی ها جواب می دند
یه توضیح بدم که به متن بالا اضافش می کنم و یکی از مزیت های سیمبین هستش :
برنامه های جاوا روی سیمبین نصب می شند ولی برنامه های سیمبین رو جاوا نصب نمیشند

به جد غريبم كلمه به كلمش رو خوندم! واقعا خيلي هم مفيد بود و كلي به اطلاعات من خنگول اضافه شد! :D
گرچه هنوزم يه سري از اصطلاحات رو نميدونم....! ولي خداييش شما خيلي خوب توضيح دادي!
من اصلا نميدونستم تعريف جاوا و سيمبين چي هست..!!!! :blush:

اينم كه دوباره سوال كردم، از اين جهت بود كه ببينم حالا اين برنامه هايي كه گفتم جاوا هستن يا نه و بلاخره روي نوكيا فقط جواب ميدن يا اينكه روي سوني هم كار ميكنن.... كه البته جوابم رو گرفتم.......!!

البته باب اين تاپيك هنوز باز هست و يقينا اطلاعات دوستان اينقدري هست كه حالا حالاها اين تاپيك جاي بحث و بررسي داشته باشه!
ما هم اينجا نيگا ميكنيم و چيز ياد ميگيريم...!!! :rolleyes:

ممنون از شما و دوستان عزيز ديگه...!!! ;)

@li

کاربر فعال موبایل
کاربر فعال
لایک‌ها
90
ولي خداييش من از اين اصطلاحات خيلي سر در نميارم!!!

ببین دوست عزیز سیمبین با دو نوع interface ارائه میشه یکی رو بهش میگن سری 60 که میشه گوشیهای نوکیا که برنامه هم براش زیاد تره اون یکی رو بهش میگن uiq که میشه گوشیهای سیمبین دار سونی که برنامه کمتر براش نوشته شده!!!

AmirSteve

Registered User
لایک‌ها
8
پارسا عزیز اگر تو خط نرم افزار نیستی و نمی خوای هروز سایت های مختلف رو چک کنی که نرم افزار برای موبایلت اومده به فکر یه گوشی جاوا باش

اگر تو خط نرم افزار هستی و فقط به نرم افزار برای گوشیت فکر می کنی دنبال یه گوشی سیمبین در نسخه خوب باش...

من 5700 دارم با سیمبین 9.2 و سرعت پردازش خوب...رم دو گیگ انداختم و هم باهاش فیلم نگاه می کنم و اهنگ و دیکشنری و برنامه و ...

ولی با این اوضاع نیازم رو هنوز کامل برطرف نکرده و در فکر خرید یه پاکت پی سی هستم !

همه این موارد بستگی به استفادت از گوشی داره

الان مهمترین نرم افزارها به صورت جاوا هستند...گیم های جاوا هم خیلی زیاده.....نرم افزارهای سیمبین فقط تنوع هست...مثلا 10 تا پلایر داریم...کار همشون هم یکیه و فقط سلیقه ای هست

گوشی سیمبین هم مشکلات هنگ رو داره....به خاطر پردازشش...مگر اینکه یه گوشی با قدرت خوب بگیری مثه 6120-5700-E65-E90-N95

چرا هم 810 خودم هنگ میکنه.
هم ماله 2تا دوستای دیگم.

مشکل از رم و اطلاعاتتون هست...من رم یه گیگ رو W810 انداختم و فضای خالی رمم 450-500 کیلوبایت بود...دریغ یه صدم ثانیه کم کردن سرعت گوشی !!!

این موارد ربطی به جاوا نداره...مشکل از رم و اطلاعتتون هست

ان 73 که همیشه تو هنگه

یه اپدیت بزن سرعت عالی می شه....

uiq که میشه گوشیهای سیمبین دار سونی که برنامه کمتر براش نوشته شده!!!

برای نسخه UIQ2 به اندازه کافی نرم افزار نوشته شد...برای UIQ3 هم متاسفانه فعلا نرم افزار براش به اندازه کافی نوشته نشده...انشالله با جا افتادن W960-P1 باید منتظر موفقیت UIQ3 باشیم

silverboy.ir

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
479
الان مهمترین نرم افزارها به صورت جاوا هستند...گیم های جاوا هم خیلی زیاده.....نرم افزارهای سیمبین فقط تنوع هست...مثلا 10 تا پلایر داریم...کار همشون هم یکیه و فقط سلیقه ای هست

مهمترین نرم افزار ها ؟؟؟

الان همه جاوا دارها دنبال منشی تلفنی و بلک لیستند !!!
10 تا پلیر داره !!! این که خیلی خوبه می تونی انتخاب کنی ولی اگه مثل جاوا 2 یا 3 تا باشه انتخاب نداری که

مشکل هنگ هم زیاد جدی نیست من چون به صورت تاریخچه ای گفتم منظورم گوشی های قدیمی بود

نظر آخر من یا یه سیمبین بگیر یا LG KU990 Viewty

bye1.GIF

بالا