• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تقویت حافظه

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
خیلی پیش اومده که میام یچیزی رو بخاطرم بسپرم یادم میره:wacko:
مثلا یه مطلب جالبی میبینم خیلی دوست دارم یادم بمونه , ولی نمیشه :(

شماها راه حلی چیزی دارید ؟ شما خودتون چیکار میکنید ؟

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
منحنی لایتنر میگه یادگیری مرحله داره. یعنی 5 گام طول می کشه تا یه مطلبی از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل شه. تعبیر دقیق این قضیه میشه همون جعبهء یادگیری آسان جی-6 :D
ولی بی شوخی من آخرشم نتونستم با اون جعبه لایتنر کار کنم و با استفاده از اون چیزی رو دائماً حفظ کنم... یعنی باهاش حال نکردم... ولی خب، میگن اصول استفاده شده تو ساختش کاملاً علمی و درسته.

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
منحنی لایتنر میگه یادگیری مرحله داره. یعنی 5 گام طول می کشه تا یه مطلبی از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل شه. تعبیر دقیق این قضیه میشه همون جعبهء یادگیری آسان جی-6 :D
ولی بی شوخی من آخرشم نتونستم با اون جعبه لایتنر کار کنم و با استفاده از اون چیزی رو دائماً حفظ کنم... یعنی باهاش حال نکردم... ولی خب، میگن اصول استفاده شده تو ساختش کاملاً علمی و درسته.
چه ربطی داره به این .
لایتنر برا مطالب درسی هست , تازه خودمم نمیتونم بسازم برا مطالب خودم ,با کاغذ که نمیشه ساخت .

یاشار

Registered User
لایک‌ها
3
چه ربطی داره به این .
لایتنر برا مطالب درسی هست , تازه خودمم نمیتونم بسازم برا مطالب خودم ,با کاغذ که نمیشه ساخت .
کی همچین حرفی زده؟ هر چیزی که بخوای می تونی باهاش حفظ کنی. حتی اگه یه جمله ای باشه که مثلاً پشت یه کامیون می بیینی. البته گفتم که من باهاش حال نکردم ولی خیلیا رو دیدم که خیلی راحت باهاش کار می کنن.
بعدشم منظورت رو از ساختن نفهمیدم، ساختن خود جعبهء درست و حسابیش ممکنه یه کم سخت باشه، ولی فیش های خلاصه برداریش رو هم که خودت می تونی تهیه کنی. همونطور هم که گفتم می تونه از هر نوع مطالبی باشه، حتی غیر درسی... مثل چیزایی که تو مجلات می خونی...

Mojgan110

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
12
من نميدونم چه حالتي پيش مياد كه يه چيزهايي را يهويي حفظ ميشم و يادم ميمونه

مثلا يك چيزي را تقريبا 10 روز قبل كه جايي بودم به يه نفر گفتم كه بيا يك بار بخونيمش و ببينيم چند رقمش را يادمون ميمونه ...

عجيبه كه هنوز يادم مونده !
حالا چي بود اون ارقام ؟

شماره bar code پشت جعبه دستمال كاغذي !!!!!!!!!!!!!!1

البته خودم فكر ميكنم شايد به خاطر اين بود كه اون ارقام يك الگوي خاصي توي ذهنم ايجاد كرده ...

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
کی همچین حرفی زده؟ هر چیزی که بخوای می تونی باهاش حفظ کنی. حتی اگه یه جمله ای باشه که مثلاً پشت یه کامیون می بیینی. البته گفتم که من باهاش حال نکردم ولی خیلیا رو دیدم که خیلی راحت باهاش کار می کنن.
بعدشم منظورت رو از ساختن نفهمیدم، ساختن خود جعبهء درست و حسابیش ممکنه یه کم سخت باشه، ولی فیش های خلاصه برداریش رو هم که خودت می تونی تهیه کنی. همونطور هم که گفتم می تونه از هر نوع مطالبی باشه، حتی غیر درسی... مثل چیزایی که تو مجلات می خونی...
جعبه لایتنر مگه بصورت آماده نیست ؟
تازه نرم افزار خاصی هم پیدا نکردم , حالا جعبه لایتنر به کنار .

دنبال روشی هستم که بتونم یه چیزی یادم بمونه , بعضی وقت ها احساس میکنم خنگم
blinkpadda2.gif
, سریع یادم میره بعضی چیزها .
قبلا راحت یه شماره رو حفظ میکردم , الان حتی یه رقمش هم یادم نمیمونه
ugly38.gif
, نمیدونم شاید به خاطر افزایش سن هست
128fs829188.gif

leylax

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
29
میدونی احتمالا ذهنت جایی گیره!
چون میدونی منم اینطوری بودم خیلی خوب حفظ میکردم اما وقتی ذهنت جایی درگیر باشه نمیتونی تمرکز کنی و همش حواست جای دیگست یعنی یه فکر همیشه تو ذهنت غالبه و نمیتونی خوب حفظ کنی!البته این تجربه ی منه!
:D

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
میدونی احتمالا ذهنت جایی گیره!
چون میدونی منم اینطوری بودم خیلی خوب حفظ میکردم اما وقتی ذهنت جایی درگیر باشه نمیتونی تمرکز کنی و همش حواست جای دیگست یعنی یه فکر همیشه تو ذهنت غالبه و نمیتونی خوب حفظ کنی!البته این تجربه ی منه!
:D
خوب یعنی ذهنم کجا گیره خودم خبر ندارم ؟
28.gif

من به بیخیال بودن معروفم
mornincoffee.gif
. فکر نمیکنم دلیل خوبی باشه !

leylax

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
29
خوب یعنی ذهنم کجا گیره خودم خبر ندارم ؟
28.gif

من به بیخیال بودن معروفم
mornincoffee.gif
. فکر نمیکنم دلیل خوبی باشه !

خوب شاید چون بی خیالی بی خیال همه چی میشی همه چیم زود یادت میره!:D

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
من خیلی وقتها پیش میاد که مطلب جالبی رو می خوام یادم بمونه ( مثلا روزی 10 بار ! ) ، در نتیجه واسه اینکه یادم نره و بعدش هی به خودم نگم : " اااه ه ... لامصب .. چی بود ؟
77.gif
.. چرا یادم رفت ؟
" ... ، یه راه حل ساده پیدا کردم :

یه جا یادداشت می کنم !! ...
Just_Cuz_19.gif

leylax

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
29
من خیلی وقتها پیش میاد که مطلب جالبی رو می خوام یادم بمونه ( مثلا روزی 10 بار ! ) ، در نتیجه واسه اینکه یادم نره و بعدش هی به خودم نگم : " اااه ه ... لامصب .. چی بود ؟
77.gif
.. چرا یادم رفت ؟
" ... ، یه راه حل ساده پیدا کردم :

یه جا یادداشت می کنم !! ...
Just_Cuz_19.gif

اتفاقا بر عکس !خیلیا میگن وقتی چیزیو یادداشت کنی اصلا یادت نمیمونه چون خیالت راحته یه جا نوشتیش و براحتی فراموشش میکن!البته این روش واسه زمانی که میخوای یه کاریو یادت بیاد انجام بدی خوبه اما در سایر موارد جواب نمیده:D

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
اتفاقا بر عکس !خیلیا میگن وقتی چیزیو یادداشت کنی اصلا یادت نمیمونه چون خیالت راحته یه جا نوشتیش و براحتی فراموشش میکن!البته این روش واسه زمانی که میخوای یه کاریو یادت بیاد انجام بدی خوبه اما در سایر موارد جواب نمیده:D
والا من که مشکلی نداشتم با این روش
hanghead.gif
... یعنی هرچیزی رو که یادداشت می کنم بهتر یادم می مونه ... احتمالا روش های مختلف ، واسه آدمای مختلف ، نتایج مختلف به همراه داره ..
electricf.gif

Mojgan110

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
12
بعضي چيزها رو ميشه واسش pattern ساخت توي ذهن

مثلا شماره 09121017856 رو بخوايم حفظ كنيم ؟ اون چهار رقم آخرش 7856 را ميشه بگيم 7*8 ميشه 56 !
خيلي وختها ميشه همچين الگويي هايي ساخت ...

من بعضي چيزها رو هم به صورت تصويري حفظ ميكنم ! مثلا يه فرمول را تكه به تكه حفظ نميكنم ، همه اش را بصورت يك عكس بهش نگاه ميكنم و توي حافظم نگهش ميدارم ... بعدا وختي ميخوام بياد بيارمش هم كل اون تصويرش مياد توي ذهنم ...

ولي نميدونم چرا هميشه زولبيا را با باميه اشتباه ميگيرم !

X_Farhad

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
4
محمد درست می گه... یادداشت کردن تاثیر خیلی مثبتی داره.. مقالات اینجا (+اینجا رو هم بخون مهدی جان, شاید کمکت کنه
280krix.gif

//

در مورد لایتنر، شدیداً منسوخ شده... بهترین سیستم رو به نظر من Super-Memo داره.. هرچند من خودمم هیچ وقت زیر بار دوباره نویسی مطالب نمی رم
129fs2655032.gif

X_Farhad

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
4
یه توضیح کوچیک: مطالبی که آدم یاد می گیره، اگه به طور منظم تکرار نشن خیلی زود فراموششون می کنه. به مشغله های ذهنی هم کم وابسته نیست، مشغله ی ذهنی هم فقط به استرس نمی شه گفت، اینکه مثلاً 3 ساعت پشت سرهم آدم فیلم نگاه کنه و بهیچی دیگه فکر نکنه هم به نظر من یه جور مشغله ی ذهنیه!! کلاً فکر می کنم حافظه با lifestyle آدم و علاقجاتش بی ارتباط نباشه..
190.gif
//

بازدهی این تکرار ها وقتی حداکثر می شه که با سوال های مرتبط به موضوع، اون رو در ذهنمون بازسازی کنیم (نه فقط با مرور..)

حالا این تکرار ها، باید بر اساس کدوم جدول زمانی برنامه ریزی بشه؟ خوب این برای هر شخصی، و موضوعی، متفاوته. نقطه ضعف لایتنر (و کپی ایرانی'ش G5 ) در اینه که اینتروال هاشون ثابته ! برای همه ی اشخاص، و برای همه ی موضوعا! بعدم فقط در مورد نوشته و عکس می شه استفاده کرد ازش. خوبی Super-Memo اینه که مولتی مدیاست، می شه از نوشته و عکس و فیلم و صداو خلاصه همه چی استفاده کرد، بعدم فاصله های زمانی رو بر اساس یه الگوریتم باحال خودش پیدا می کنه و دائماً تغییر می ده.

البته این وارد کردن دوباره ی مطالب، کلی زمان و زحمت می بره... که خوب معمولاً کم پیش می یاد حس و حالش موجود باشه..
crazy.gif

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
فکر کنم ایراد منم همین مشغله ذهنی باشه , هروقت بیکار میشم فیلم میبینم
blackeye2.gif

یادم باشه موقع امتحانات اصلا طرف فیلم نرم , خیلی سخته البته
hmm.gif

daneshju.ir

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
والا من که مشکلی نداشتم با این روش
hanghead.gif
... یعنی هرچیزی رو که یادداشت می کنم بهتر یادم می مونه ... احتمالا روش های مختلف ، واسه آدمای مختلف ، نتایج مختلف به همراه داره ..
electricf.gif

منم همینطوری هستم!:p

Mehdi

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
49
دقیقا به نکته فوق العاده درستی اشاره کردی ...
ok.gif
یعنی چی اونوقت
glassesf.gif

lifestyle چیه , من که lifestyle خاصی ندارم
babyboy.gif

--
نوشتن خیلی تاثیر داره , خیلی وقته میخوام یه دفترچه یادداشت درست کنم , ولی خوب سخته
nobrain.gif

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
خب من مخالفت خودم رو با نوشتن صریحا اعلام می کنم :D

درسته که ممکنه در آینده بیشتر بدرد شما بخوره و یا اون موضوع خاص بیشتر تو ذهنتون بمونه که همینطور هم هست

ولی مطمئن باشید که شما حافظه ی خودتون رو با اینکار ضعیف کردین , چون همیشه باید هر چی رو می بینید بنویسید تا به یادتون بمونه ... خب چرا اینطوری هست ؟

حالا می گم که چرا شما با نوشتن بیشتر مطلب به ذهنتون می ره

... در اصل شما حافظه رو تقویت نکردین و دلیل اینکه شما موضوعات رو نمی تونید به ذهن بسپارید ربطی به حافظه ی شما نداره ...

بعضی ها فکر می کنن , کسایی که مطلبی رو جایی می بینن و یا می خونن و خوب می تونن به یاد بیارن , این افراد حافظه خوبی دارن ... نه , انیطور نیست ... اون افراد توانایی خوب دیدن دارن ... زمانی که به یک مطلب نگاه می کنن و یا می خونن با تمرکز زیادی اینکار رو انجام می دن ...

دلیل اینکه شما با نوشتن می تونید موضوعات رو خوب به یاد بسپارید , اینه که , شما فرصت کافی دارین تا خوب و دقیق مطلب رو ببینید و روی موضوع تمرکز کنید ... پس می بینید که با نوشتن مشکل حل نمی شه ... بلکه راه گریزی هست برای این مسئله ...

شما باید این توانایی رو در خودتون تقویت کنید که در مدت زمان کوتاه بتونید نگاه عمیقی به موضوعات و نوشته ها داشته باشید ... و بتونید با نگاه های مختصر سریع روی مطلب تمرکز کنید ... در کسری از ثانیه مغز شما باید بتونه خودش رو جمع و جور کنه

من خودم بی هیچ وجه از نوشتن استفاده نمی کنم ...

بالا