ايران ركورددار بهترينهاي تاريخ جام ملتها
اگرچه عربستان با 3 عنوان قهرماني و 3 نايب قهرماني پرافتخارترين تيم آسيايي به حساب ميآيد اما آماري که از تمامي ادوار جام ملتها بر جاي مانده از قدرت بي چون چراي فوتبال ايران در سالهاي گذشته خبر ميدهد.
--------------------------------------------------------------------------------
از روز جمعه پانزدهمين دوره رقابتهاي جام ملتهاي آسيا آغاز ميشود. مروري بر عملکرد تيم ملي ايران در دورههاي برگزار شده نشان ميدهد که فوتبال ايران از سابقه بزرگي در فوتبال آسيا برخوردار بوده و به پشتوانه همين سابقه درخشان، در قطر هم تمامي 15 حريف ايران به ديده احترام به تیم ایران نگاه ميکنند.
تيم ملي فوتبال ايران در رقابتهايي که برگزار شده تا به حال موفق شده به سه عنوان قهرماني دست يابد که از اين حيث ايران در کنار تيمهاي عربستان سعودي و ژاپن پرافتخارترين تيمهاي آسيا هستند اما عربستان به خاطر سه عنوان نايب قهرماني در وضعيت بهتري در مقايسه با ايران و ژاپن قرار دارد.
با اين حال ديگر آمارها کاملا به سود فوتبال ايران است. علي دايي بهترين گلزن تاريخ فوتبال ملي جهان با 14 گلي که در رقابتهاي جام ملتهاي آسيا به ثمر رسانده بهترين گلزن تمامي ادوار تاريخ اين رقابتهاست. پس از علي دايي لي دونگ کوک بازيکن تيم ملي کره جنوبي با 4 گل کمتر از کاپيتان سابق تيم ملي ايران در جايگاه دوم قرار دارد. ضمن اينکه او با به ثمر رساندن 4 گل در يک بازي در ديدار تاريخي ايران برابر کره جنوبي که با نتيجه 6 بر دو به سود مردان مايلي کهن به پايان رسيد، بهترين آمار را در بين تمامي گلزنهاي تاريخ اين رقابتها در اختيار دارد.
يکي ديگر از نکات جالب در مورد دايي اين است که او با 8 گلي که در جام ملتهاي 96 به ثمر رساند، بيشترين گل را در تاريخ اين رقابتها در يک دوره از مسابقات به ثمر رسانده است. در سال 2007 که آخرين دوره جام ملتهاي آسيا هم به حساب ميآيد سه بازيکن عراقي، ژاپني و عربستاني با 4 گل عنوان بهترين گلزن را کسب کردند و علي کريمي هم در سال 2004 در کنار اعلا هوبيل از بحرين با 5 گل در رده نخست بهترين گلزنان قرار گرفتند.
مهدي مهدوي کيا کاپيتان تيم ملي ايران در رقابتهاي جام ملتهاي 2007 هم با 4 حضور در سالهاي 96، 2000، 2004 و 2007 بيشترين حضور را در اين رقابتها داشته است. لي نينگ از چين و عدنان التالياني از کويت هم وضعيتي مشابه با مهدي مهدوي کيا دارند.
نکته جالب توجه ديگر به تعداد بردهاي ايران باز ميگردد. در شرايطي که عربستان به عنوان پرافتخارترين تيم اين رقابتها 18 برد در کارنامه خود دارد، تيم ملي ايران با 31 برد بهترين شرايط را در ميان تمامي تيمهاي آسيايي در کل ادوار تاريخ جام ملتها ثبت کرده است.
اين در حالي است که تيم ملي ايران در تمامي دوران حضورش در اين رقابتها 106 گل به ثمر رسانده که از اين حيث هم فوتبال ايران با اختلافي فاحش نسبت به ساير تيمهاي آسيايي در رده نخست ايستاده است. پس از ايران، کره جنوبي با 27 گل زده کمتر در جايگاه دوم قرار دارد.
نکته جالب توجه ديگر اينکه هر سه عنوان قهرماني تيم ملي ايران در جام ملتهاي آسيا با مربيان ايراني کسب شده است. محمود بياتي، محمد رنجبر و سرانجام حشمت مهاجراني مربيان ايراني بودند که توانستند به همراه تيم ملي ايران در سالهاي 1968، 1972 و 1976 با تيم ملي ايران قهرمان آسيا شوند.
نکته جالب توجه ديگر آنکه پس از قهرماني عربستان در سال 1974 که با هدايت خليل الزياني به دست آمد هيچ مربي آسيايي ديگر نتوانسته تيمي را در قاره کهن به قهرماني برساند.
مربيان ايراني در رده ملي پرافتخارترين مربيان قاره آسيا در رقابتهاي جام ملتها هم به حساب ميآيند و پس از ايران که با سه مربي بومياش به قهرماني در آسيا رسيده دو مربي کرهاي هم اين افتخار را داشتند که در دو دوره نخست تيم ملي کره جنوبي را قهرمان آسيا کنند.
بيشترين گل زده در يک بازي هم به بازي ايران برابر يمن شرقي باز ميگردد که در سال 1976 تيم ملي ايران موفق شد با نتيجه 8 بر صفر اين تيم را از پيش رو بردارد.
همه اين آمارها از قدرت فراوان فوتبال ايران در سالهاي گذشته خبر ميدهد و حالا پانزدهمين دوره جام ملتهاي آسيا پيشروي تيم ملي است. اين بار قطبي است که ميتواند پس از سالها سنت شکني کند و ضمن کسب عنوان قهرماني در آسيا نام خود را به عنوان اولين مربي بومي به ثبت برساند که توانسته پس از 27 سال يک تيم آسيايي را قهرمان آسيا کند.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
من فقط امیدوارم بازی اولو از عراقیها ببریم واقعاً آرزومه این کارو بکنیم به خاطر اینکه کثیف ترین کسی که توی زندگیم دیدم یه عراقی بود ...
گفت و گوي عجيب هادي عقيلي با سايت گل: عراقي ها با نشان دادن انگشت شصت خواهان نابودي ايران شدند!/ آنها برادرهاي ما نيستند
در دوره هاي قبل خيلي از تيم ها كه روي آنها حساب باز مي شد نتيجه نگرفتند و كارها برعكس شد. هيچ كس انتظار نداشت تيم ملي عراق در دوره قبل و آن هم در شرايطي كه به تيم دوم ايران باخته بود قهرمان شود اما آنها در نهايت اول شدند.
هادي عقيلي جزء آن دسته از فوتباليست هايي است كه ارتباط محدودي با رسانه ها دارد اما مصاحبه هايش معممولا جالب وحاوي نكات قابل توجهي است. پس از بازگشت تيم ملي از اردوي قطر گفت و گويي را با اين مدافع انجام داديم و عقيلي حرفهايي زد كه خواندن آن در نوع خودش جالب است. مصاحبه اختصاصي عقيلي را با خبرنگار سايت گل مي خوانيد:
اردوي قطر چطور بود؟
در روزهايي كه در قطر حضور داشتيم تيم هايي مثل عراق و چين هم در اين كشور اردو برپا كردند. فكر مي كنم اردوي بسيار خوبي بود و در آستانه جام ملت هاي آسيا بايد اين اردو برگزار مي شد.
در مورد بازي دوستانه مقابل قطر صحبت كن
تيم ما به اندازه كافي براي انجام تمرينات بدنسازي و پرفشار زمان نداشت به همين دليل قبل از اين بازي تمرين پرفشاري را انجام داديم و بازيكنان خسته بودند اما مقابل آنگولا خيلي خوب بازي كرديم.من فكر مي كنم هر دو بازي به درد تيم ملي خورد.
ولي ما مقابل تيم دوم آنگولا بازي كرديم؟
اگر تيم ما هم دو بازيكن خودش را در اختيار نداشته باشد پس حتما بايد بگوييم كه اين تيم اصلي ايران نيست. آنها تيم ملي آنگولا بودند و فرقي نداشت كه چند بازيكن را در اختيار نداشتند.
ولي اين ديگر عادت شده كه ما با تيم هاي دوم يك كشور بازي كنيم؟
آنگولا تيم بدي نبود
از جوي كه در حال حاضر در ايران در مورد تيم ملي وجود دارد مطلع هستي؟
خير. من در اين چند روز دور از ايران بودم و اطلاع دقيقي ندارم.
خيلي كم پيش آمده كه مربيان، كارشناسان و خيلي ديگر از فوتبالي ها با قاطعيت از موفقيت ايران حرف بزنند. در اكثر مصاحبه ها نوعي نگراني يا نااميدي وجود دارد. به نظر تو چرا چنين جوي بوجود آمده؟
در دوره هاي قبل خيلي از تيم ها كه روي آنها حساب باز مي شد نتيجه نگرفتند و كارها برعكس شد. هيچ كس انتظار نداشت تيم ملي عراق در دوره قبل و آن هم در شرايطي كه به تيم دوم ايران باخته بود قهرمان شود اما آنها در نهايت اول شدند. البته به نظر من عراق با خوش شانسي قهرمان شد و روي دو يا سه بازيكن تيمش تكيه كرده بود.
نگفتي چرا جو اميدواركننده اي وجود ندارد؟
خيلي وقت است كه در فوتبال ايران شاهد چنين جوي هستيم. نسل تيم ملي تغيير كرده و مردم در حال حاضر خيلي از بازيكنان تيم ملي را نمي شناسند. در گذشته تيم ملي از لژيونرها تشكيل مي شد كه خيلي از آنها سرشناس بودند و مردم به آنها عشق مي ورزيدند اما الان تنها چيزي كه داريم فقط يك تيم است. ايران الان به فرد خاصي تكيه ندارد و ما يك تيم هماهنگ هستيم.
فكر مي كني در قطر چه اتفاقاتي براي تيم ملي بيفتد؟
انتقادها به بازيكنانمان انگيزه مي دهد و ما خيلي اميدواريم اما اتفاقات اصلا قابل پيش بيني نيستند.
دوست داري اگر قرار باشد به فينال برويم تا رسيدن به بازي پايان با چه تيمي روبرو نشويم؟
ما از هيچ تيمي هراس نداريم. من خودم خيلي دوست داشتم كه با عراق بازي كنيم و خوشبختانه اين اتفاق خواهد افتاد.
چرا عراق؟
برخلاف اين كه مي گويند آنها برادران ما هستند من اين حرف را قبول ندارم. در تورنمنت غرب آسيا وقتي با اين تيم روبرو شديم هواداران عراق هنگام خواندن سرود ايران به ما توهين كردند. آنها هنگام پخش سرود ايران انگشت شصت خود را رو به پايين گرفتند و با اين حركت خواهان نابودي ايران شدند. آنها هو مي كردند و سوت مي زدند و من آن صحنه را هيچ وقت فراموش نخواهم كرد.
مطمئني تماشاگران عراق بودند؟
بله، همه آن صحنه ها را ديدند و حتي آقاي منصوريان هم نسبت به آن مسائل واكنش نشان داد
خيلي ها از بي نظمي بازيكنان عراقي در فوتبال ايران ناراحت هستند . نظر تو چيست؟
در اين سالها بازيكنان خوبي به ايران آمدند اما به خاطر همين مسائل تعداد آنها كم شد.
به نظر تو تيم ملي قهرمان مي شود؟
فوتبال قابل پيش بيني نيست اما ما تمام توان خود را به خرج مي دهيم .
نكونام گفته تيم دوره قبلي از اين تيم قوي تر بود.نظر تو چيست؟
آن تيم بازيكنان با تجربه اي را در اختيار داشت و لژيونرهاي زيادي داشتيم اما همان طور كه گفتم ما تيم هماهنگي هستيم.