• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

جهان هستی خودبه‌خود به‌وجود آمده است!

sinnaa

Registered User
لایک‌ها
3,555
استفان هاوکینگ در کتاب جدید خود ادعایی عجیب و کفرآمیز را مطرح کرده که خدا دنیا را نیافریده و انفجار بزرگ کیهانی یکی از عواقب غیر قابل اجتناب قوانین فیزیک بوده است.

67513_232.jpg

به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی» به نقل از رویترز، هاوکینگ در کتاب «طراحی بزرگ» که با همکاری فیزیکدان دیگری با نام لئونارد ملودینو نوشته شده بیان کرده که مجموعه‌ای از تئوریهای جدید نیاز به یک خالق برای کائنات را از بین می‌برد.

در این کتاب آمده: به دلیل وجود قوانینی مانند جاذبه، کائنات می‌تواند خود را بسازد و خواهد ساخت. خلقت خودبخود تنها دلیل موجود است دلیل وجود کائنات و وجود ما و وجود خالقی که جهان را به چرخه در آورد الزامی نیست.

هاوکینگ 68 ساله ابتدا در سال 1988 و با نوشتن کتاب «تاریخ مختصری از زمان» در مورد اساس کائنات به شهرت جهانی رسید و هم اکنون به خاطر تحقیقاتش بر روی حفره‌های سیاه، **** عالم وجود و جاذبه کوانتومی مشهور است.

این دانشمند از سال 1974 در تلاش برای وفق دادن دو تئوری اساسی فیزیک نوین بوده است یکی نظریه نسبت آلبرت انیشتن و دیگری نظریه کوانتوم.

نظریه جدید وی در حالی بیان می‌شود که پیش از این در کتاب قوانین فیزیک نوشته بود که نیازی نیست حتما معتقد باشیم که خدا در ایجاد انفجار بزرگ کیهانی مداخله کرده است.
وی در کتاب اول خود نوشته بود اگر بخواهیم یک نظریه کامل را پیدا کنیم آنگاه پیروزی نهایی در استدلال انسانی را بدست آورده ایم و آن زمان باید خدا را به خاطر داشته باشیم.

وی در آخرین کتابش بیان کرده بود که کشف سال 1992 در مورد سیاره‌ای که به دور ستاره دیگری به غیر از خورشید میگشته است به بازسازی دوباره نظریه اسحاق نیوتن پدر علم فیزیک کمک می‌کند که بیان کرده بود کائنات حاصل بی نظمی نبوده و توسط خدایی آفریده شده است.

هاوکینگ که تنها از طریق یک دستگاه کامپیوتری قادر به صحبت کردن است دچار یک بیماری عصبی است که به آرامی طی سالها پیشرفت کرده و وی را تقریبا به طور کامل فلج کرده است.
این بیماری از اوایل 20 سالگی در وی ایجاد شد اما با این وجود وی خود را به عنوان یکی از دانشمندانی برجسته جهان مطرح کرد.

وی سال گذشته از کرسی استادی ریاضی دانشگاه کمبریج بریتانیا که از سال 1979 در اختیار نیوتن بود استعفا داد.

فروش کتاب جدید وی از هفته آینده آغاز خواهد شد.

Daneel Olivaw

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
31
از فیزیکدان بزرگ و فرهیخته ای مثل استیفن هاوکینگ بعید بود این اظهار نظر! اصلا کاری به این بحث که واقعا جهان رو خدایی آفریده یا نه ندارم، اعتقاد خودم در این مورد هم بماند، ولی اینا بحث های حاشیه ایه، غیر قابل تجربه و آزمایش، و بنابراین غیر قابل اثبات یا انکاره، و اصلا ربطی به علم و فیزیک نداره.

اینکه انفجار بزرگ (در صورت وقوع) محصول قوانین فیزیکه رو که همه می دونیم. مگه خدا باوری به این معناست که خدا تک تک پدیده های مهم خلقت رو خودش با دخالت موضعی و شخصی رقم زده؟!

جهانی (جهان هایی) وجود داره، در تک تک موارد و بدون هیچ استثنایی بر اساس قوانین بدون خدشه فیزیک کار می کنه (در بعضی موارد قوانینی که هنوز نمی شناسیمشون)، آغاز و پایانش هم با قوانین فیزیک کاملا سازگاره. حالا اینکه خدایی این جهان رو آفریده یا نه دیگه در حیطه بحث های فلسفی می گنجه و نه فیزیکی.

یاد قضیه داروین و نظریه تکامل افتادم که بدبخت جرات نداشت نظریه اش رو علنی کنه، از ترس واکنش متعصبان دینی. بعدش هم که کلا تحولی در باور خیلی از به اصطلاح دینداران ایجاد شد ... ظاهرا الان هم وضعمون از 200 سال پیش بهتر نیست ...

phoenix_i06

Registered User
لایک‌ها
175
به نظر من همونطور که نمیشه وجود خدا رو با علم اثبات کرد، عدم وجود خدا رو هم نمیشه اثبات کرد.
باید دید در سر استفان هاوکینگ دقیقا چی گذشته و منظورش از خودبه خودی چی بوده.

mehrdadb3

Registered User
لایک‌ها
2,238
ایشون نگفتن خدا وجود نداره بلکه گفتن در پیدایش جهان که همون بیگ بنگ هست دخالتی نداشته حالا هنوز علم جا داره تا جلوتر بره و به اسرار خلقت پی ببره انوقت که دوره تموم میشه و دوره جدیدی شروع میشه و روز از نو روزی از نو

Dariush

Registered User
لایک‌ها
4
استفان هاوکینگ صهیونیست چلاق کافر بدبخت! یک چیزی بگو ننجون بعضی ها هم بفهمه!

mehrdadb3

Registered User
لایک‌ها
2,238
استفان هاوکینگ صهیونیست چلاق کافر بدبخت! یک چیزی بگو ننجون بعضی ها هم بفهمه!

برادر فکر نکنم الفاظ درستی در مورد ایشون بکار برده باشید بدبخت کسایی هستند که نمیتونن جلوتر از نوک بینی شونو ببینن

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
اوووو! کو تا از نظر علمی منشاء دنیا را اثبات کنن و به عنوان یه نظریه واضح علمی نزد همه پذیرفته بشه! تا اون موقع اطلاع ثانوی آش همین آشه تو دنیا و کاسه همین کاسه! ولی چه مصیبت ها که دنیا در اون زمان بکشه!

Felix

Registered User
لایک‌ها
7
جدا از بحث علمی و فلسفی و اینکه جناب هاوکینگ چه عقیده و شخصیتی داره، شخصا فکر می کنم همچین نظریه ای بسیار منطقی تر از اینه که فکر کنیم خدایی این دنیا و موجودات اون رو آفریده که عربی صحبت می کنه و جانشین های خودش رو از بین قشر چوپان انتخاب می کنه یا چه می دونم با فلان کس و بهمان کس کشتی می گیره تا ... :D

عمو مایکل

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
107
از فیزیکدان بزرگ و فرهیخته ای مثل استیفن هاوکینگ بعید بود این اظهار نظر! اصلا کاری به این بحث که واقعا جهان رو خدایی آفریده یا نه ندارم، اعتقاد خودم در این مورد هم بماند، ولی اینا بحث های حاشیه ایه، غیر قابل تجربه و آزمایش، و بنابراین غیر قابل اثبات یا انکاره، و اصلا ربطی به علم و فیزیک نداره.

اینکه انفجار بزرگ (در صورت وقوع) محصول قوانین فیزیکه رو که همه می دونیم. مگه خدا باوری به این معناست که خدا تک تک پدیده های مهم خلقت رو خودش با دخالت موضعی و شخصی رقم زده؟!

جهانی (جهان هایی) وجود داره، در تک تک موارد و بدون هیچ استثنایی بر اساس قوانین بدون خدشه فیزیک کار می کنه (در بعضی موارد قوانینی که هنوز نمی شناسیمشون)، آغاز و پایانش هم با قوانین فیزیک کاملا سازگاره. حالا اینکه خدایی این جهان رو آفریده یا نه دیگه در حیطه بحث های فلسفی می گنجه و نه فیزیکی.

یاد قضیه داروین و نظریه تکامل افتادم که بدبخت جرات نداشت نظریه اش رو علنی کنه، از ترس واکنش متعصبان دینی. بعدش هم که کلا تحولی در باور خیلی از به اصطلاح دینداران ایجاد شد ... ظاهرا الان هم وضعمون از 200 سال پیش بهتر نیست ...
حالا شما کتاب رو بخونید بعد نظر بدید ... :rolleyes:

lordpc

Registered User
لایک‌ها
64

ایشون در کتاب جدیدش این تئوری رو مطرح کرده. کتاب گرند دیزاین:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Grand_Design_(book)
بهتره مطالعه کنید شاید اونجا استدلالهای علمی آورده باشه.
ایشون پرفوسور ریاضیات و کیهانشناس و استاد کمبریج هستش و مطمئننا حرف بدون استدلال نمیزنه.

Daneel Olivaw

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
31
حالا شما کتاب رو بخونید بعد نظر بدید ... :rolleyes:

کتاب رو که حتما می خونم در آینده، چون به خودش و آثارش خیلی علاقه مندم. ولی ایراد من کلی ه. یه دانشمند می تونه نظر شخصی اش رو در مورد هر مساله ای - از جمله مسائل مذهبی - بیان کنه، ولی اگه بیاد از مباحث علمی نتایج غیر قابل اثبات فلسفی و مذهبی بگیره اشتباهه. هر چند احتمالش هست که کلا حرف دیگه ای زده باشه (یعنی این جمله در بستر یه سری حرف های دیگه معنا و منظور متفاوتی ازش استنباط بشه). مثلا ممکنه صرفا منظورش این بوده باشه که برای پیدایش جهان فیزیکی ما که با بیگ بنگ ایجاد شده، قوانین فیزیک کفایت می کنه و نیازی به دخالت مستقیم خدا(یی) نیست (که این موضوع جدیدی نیست و به صورت بالقوه کاملا قابل اثباته). ولی اگه فراتر از اون و روی وجود یا عدم وجود خدا به طور کلی بحث کنه کارش غیر حرفه ایه (مگر اینکه روش علمی برای رد یا اثباتش کشف کرده باشه). آخر کتاب تاریخچه زمان هم یه مقدار راجع به خدا و ربطش به خلقت جهان گفته بود که بازم به نظرم جاش توی یه کتاب علمی نبود. کلا به مطرح کردن این مساله به صورت های مختلف علاقه منده :دی

ولی از این حرف ها گذشته، ناراحتی من بیشتر از واکنش های ایرانی هاست. متاسفانه توی ایران دو طیف هستن که خیلی به پر و بال دادن به این جور حواشی علاقه دارن، یکی اونایی که میخوان به هر قیمتی به همه بقبولونن که خدا هست و هر کی ضدش رو بگه کافره و جاش توی جهنم، یکی هم اون دسته که میخوان به همه بقبولونن که خدا نیست و هر کی خلافش رو معتقده مرتجعه و نادان. هر دو دسته هم دنبال بهانه می گردن برای کوبوندن هر کسی که مثل خودشون فکر نکنه، و این جور اخبار خوراکشونه. انقدر حاشیه دور این جور قضایا می سازن که آدم رو شرطی می کنن. البته منظورم به پست های این تاپیک نیست، منظورم بحث های مطرح شده توی سایت های دیگه اس و جنجالی که این خبر ایجاد کرده.

به هر حال، پست اول من با فرض این مواردیه که گفتم.

ایشون در کتاب جدیدش این تئوری رو مطرح کرده. کتاب گرند دیزاین:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Grand_Design_(book)
بهتره مطالعه کنید شاید اونجا استدلالهای علمی آورده باشه.
ایشون پرفوسور ریاضیات و کیهانشناس و استاد کمبریج هستش و مطمئننا حرف بدون استدلال نمیزنه.

بله باید کتاب رو خوند تا بشه نظر قطعی داد. ولی دلیل حرف هام توی پست قبلی ام رو بالا گفتم
square.gif

Last edited:

MasoudM

Registered User
لایک‌ها
651

خب من فکر میکنم گفته ( یا شاید فقط منظورش این بوده که ) پیدایش جهان الزاما کار یک خالق نیست ( هر چند که میتونه باشه ) و اینکه خود هاکینگ قبلا نظرش این بوده که این جهان بدون شک توسط کسی و دستورش خلق شده ، الان داره میگه نه اشتباه میکردم ، پیدایش جهان اونطور که من فهمیدم بدون دستور خدا هم میتونسته به وجود بیاد . و از علم فیزیک خارج نیست .
اینا رو من از ترجمه هایی که از این خبر کردن استنباط کردم ، هیچ منبع معتبری نداره :D

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
از دوستان کسی موفق شده کتاب رو بگیره ؟میتونید لینک بزارید ...من که هرچی سرچیدم فایده نداشت

1eng.ir

Registered User
لایک‌ها
1,504

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
خوندن این مقدمه خالی از لطف نیست به قلم خود هاوکینگ
Stephen Hawking and Leonard Mlodinow -- The Grand Design
How can we understand the world in which we find ourselves? Over
twenty years ago I wrote A Brief History of Time, to try to explain where the
universe came from, and where it is going. But that book left some
important questions unanswered. Why is there a universe – why is there
something rather than nothing? Why do we exist? Why are the laws of
nature what they are? Did the universe need a designer and creator?
It was Einstein’s dream to discover the grand design of the universe, a
single theory that explains everything. However, physicists in Einstein’s day
hadn’t made enough progress in understanding the forces of nature for
that to be a realistic goal. And by the time I had begun writing A Brief
History of Time, there were still several key advances that had not yet been
made that would prevent us from fulfilling Einstein’s dream. But in recent
years the development of M-theory, the top-down approach to cosmology,
and new observations such as those made by satellites like NASA’s COBE
and WMAP, have brought us closer than ever to that single theory, and to
being able to answer those deepest of questions. And so Leonard
Mlodinow and I set out to write a sequel to A Brief History of Time to
attempt to answer the Ultimate Question of Life, the Universe and
Everything. The result is The Grand Design, the product of our four-year
effort.
In The Grand Design we explain why, according to quantum theory, the
cosmos does not have just a single existence, or history, but rather that
every possible history of the universe exists simultaneously. We
question the conventional concept of reality, posing instead a “modeldependent”
theory of reality. We discuss how the laws of our particular
universe are extraordinarily finely tuned so as to allow for our existence,
and show why quantum theory predicts the multiverse - the idea that
ours is just one of many universes that appeared spontaneously out of
nothing, each with different laws of nature. And we assess M-Theory,
an explanation of the laws governing the multiverse, and the only viable
candidate for a complete “theory of everything.” As we promise in our
opening chapter, unlike the answer to the Ultimate Question of Life
given in the Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, the answer we provide in
The Grand Design is not, simply, “42.”​

Dariush

Registered User
لایک‌ها
4
خب من فکر میکنم گفته ( یا شاید فقط منظورش این بوده که ) پیدایش جهان الزاما کار یک خالق نیست ( هر چند که میتونه باشه ) و اینکه خود هاکینگ قبلا نظرش این بوده که این جهان بدون شک توسط کسی و دستورش خلق شده ، الان داره میگه نه اشتباه میکردم ، پیدایش جهان اونطور که من فهمیدم بدون دستور خدا هم میتونسته به وجود بیاد . و از علم فیزیک خارج نیست .
اینا رو من از ترجمه هایی که از این خبر کردن استنباط کردم ، هیچ منبع معتبری نداره :D

حرف شما دقیقا درسته. ایشون فقط نتیجه تحقیقات و تفکراتشون در فیزیک رو بیان میکنند و هیچ کاری هم به فلسفه و الهیات ندارند. فعلا به این نتیجه رسیدند که لزومی برای وجود خالق نمی بینند. دانشمند باید همه احتمالات رو بررسی کنه و نظرش رو هم بدون تعصبات و تعلقات مذهبی بیان کنه.

Phantom Hive

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
Stephen Hawking and Leonard Mlodinow -- The Grand Design
How can we understand the world in which we find ourselves? Over
twenty years ago I wrote A Brief History of Time, to try to explain where the
universe came from, and where it is going. But that book left some
important questions unanswered. Why is there a universe – why is there
something rather than nothing? Why do we exist? Why are the laws of
nature what they are? Did the universe need a designer and creator?
It was Einstein’s dream to discover the grand design of the universe, a
single theory that explains everything. However, physicists in Einstein’s day
hadn’t made enough progress in understanding the forces of nature for
that to be a realistic goal. And by the time I had begun writing A Brief
History of Time, there were still several key advances that had not yet been
made that would prevent us from fulfilling Einstein’s dream. But in recent
years the development of M-theory, the top-down approach to cosmology,
and new observations such as those made by satellites like NASA’s COBE
and WMAP, have brought us closer than ever to that single theory, and to
being able to answer those deepest of questions. And so Leonard
Mlodinow and I set out to write a sequel to A Brief History of Time to
attempt to answer the Ultimate Question of Life, the Universe and
Everything. The result is The Grand Design, the product of our four-year
effort.
In The Grand Design we explain why, according to quantum theory, the
cosmos does not have just a single existence, or history, but rather that
every possible history of the universe exists simultaneously. We
question the conventional concept of reality, posing instead a “modeldependent”
theory of reality. We discuss how the laws of our particular
universe are extraordinarily finely tuned so as to allow for our existence,
and show why quantum theory predicts the multiverse - the idea that
ours is just one of many universes that appeared spontaneously out of
nothing
, each with different laws of nature. And we assess M-Theory,
an explanation of the laws governing the multiverse, and the only viable
candidate for a complete “theory of everything.” As we promise in our
opening chapter, unlike the answer to the Ultimate Question of Life
given in the Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, the answer we provide in
The Grand Design is not, simply, “42.”
آقا من مجرم رو پیدا کردم. (این جملۀ قرمز رنگ)

باز هم مثل همیشه آقایان بدون تحقیق و برسی یک چیزی به چشم شان خورد و دچار توهم شدند و شروع کردند و نتیجه گیری و ...

اینجا بحث جهان های موازی هست. فرض کنید شما صبح یا صبحانه می خورید یا اینکه عجله دارید و بدون خوردن می روید سر کار. طبق نظریۀ جهان های موازی دو جهان بصورت خرق الساعه تولید می شوند که در یک جهان شما در روز x ساعت y صبحانه خوردید، در یک جهان دیگر شما در روز x ساعت y بدون صبحانه رفتید سر کار و بهمین ترتیب بازای هر سلسله وقایع ممکن، یک جهان وجود دارد یعنی بی نهایت جهان در کائنات وجود دارند. (من خیلی از کیهان شناسی سر رشته ای ندارم، اگر مثالم اشتباه هست تصحیح کنید)

البته این مقدمه خیلی ناقصه ولی برداشت من این هست که هاوکینگ برای اینکه بگوید چرا قوانین طبیعت به این صورتی هست که می بینیم (مثلاً نیروی جاذبه وجود دارد و اجسام همدیگر را دفع نمی کنند)، معتقد است بی نهایت جهان وجود دارد که قوانین طبیعت در آنها لزوماً مثل هم نیست. حداقل در این مقدمه که هیچ حرفی از خدا زده نشده.

به هر حال باید کتاب رو خواند تا بتوان قضاوت درستی کرد ولی این که نظریۀ M رو هم وارد این قضایا کرده خیلی جالبه. امیدوارم کتاب رو زودتر ترجمه کنند یا وقت کنم انگلیسی اش رو بخوانم. :)

Dariush

Registered User
لایک‌ها
4
من شخصا قبل از اینکه برم دانشگاه شاید میتونستم در نقش خدا (قادر مطلق) در آفرینش جهان خلقت شک کنم! ولی بعد از پاس کردن 20-30 واحد مکانیک جامدات و تحلیل سازه ها و دروس مشابه + چند واحد فیزیک مغناطیس و کمی مطالعه در مورد فیزیک نو شکی برام نمونده که قادر مطلقی وجود داره که این جهان رو بر اساس برنامه فوق العاده دقیق و عظیمی خلق کرده و این جهان بر اساس همون قوانین اولیه داره به حیاتش ادامه! تازه حالا مسائل زیست شناسی و سیستم حیرت انگیز بدن جانداران بماند!

صادقانه در مقابل عظمت خداوند زانو میزنم و سجده میکنم و خودم رو بسیار حقیر احساس میکنم (الان که دارم اینو تایپ میکنم به حدی انگشتای دستام داره میلرزه که واقعا تایپ کردن سخت شده برام، ما از درک خداوند و قدرتش واقعا عاجزیم)

شما با پاس کردن 20 واحد همه معماهای خلقت رو حل کردید!؟:D

بیچاره استفان هاوکینگ کاش میومد دانشگاه شما اون 20 واحد رو پاس میکرد:rolleyes:

بالا