• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

جهان هستی خودبه‌خود به‌وجود آمده است!

Quen

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,806
شما با پاس کردن 20 واحد همه معماهای خلقت رو حل کردید!؟:D

بیچاره استفان هاوکینگ کاش میومد دانشگاه شما اون 20 واحد رو پاس میکرد:rolleyes:
مگه من ادعا کردم که همه ی معماهای خلقت رو حل کردم!؟ گفتم نقش خداوند رو در آفرینش هستی تردید ناپذیر می دونم.

برای اهلش یه نشانه ی کوچیک هم کافیه (برای فکر کردن و اندیشیدن...)

وای دارم از خنده میمیرم!
:)

Quen

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,806

bloody

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
17
علت اینکه شما , به پدیده ها و نیروها و موجودات مافوق طبیعی باور دارید اینست که :

از 3-4 سالگی , تحت تاثیر بمباران تبلیغی- خرافی, در خانواده , محله , تلویزیون , مدرسه ,

مجلات و ... قرارگرفته اید به نحوی که این خرافات درون ذهتان حک شده ودیگر هرگز نمی

توانید از خرافات رها شوید و استدلال ومنطق هرگز کارگر نخواهد بود.یعنی ذهن شما دارای

جهت گیری ها و پیشداوری هایی شده و شما همه چیزرا در 4چوبی میبینید که از

کودکی به شما آموخته اند!

و در واقع ایدئولوژی و جهانبینی ای را به شما آموخته اند که در راستای اهدافشان بوده

است و شما همان چیزی را تقلید می کند که از نیاکانتان به ارث برده و از بچگی در

گوشتان خوانده اند , فی الواقع شما از سنخ انسانهای تعصبی ای هستید که بسته به محل

زادگاهتان , بر روی یک تفکر خاص تعصب پیدا می کنید و آن را حق مطلق می دانید , مثلا اگر

در هند به دنیا آمده بودید هندویی متعصب می شدید!

خرافات کاهنان قبایل باستانی را رها کن و علم و منطق و بشرمحوری را سرلوحه قرار بده !
.
آقا اون تیکه تازی ها رو یادت رفت بگی. ..خوشم میاد سریع برای همه همین نسخه رو میپیچی...یه چیز جدید بگو جذابیت داشته باشه :D
خواهش میکنم بحث رو اینقدر پایین نیارید ;)

Quen

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,806
علت اینکه شما , به پدیده ها و نیروها و موجودات مافوق طبیعی باور دارید اینست که :

از 3-4 سالگی , تحت تاثیر بمباران تبلیغی- خرافی, در خانواده , محله , تلویزیون , مدرسه ,

مجلات و ... قرارگرفته اید به نحوی که این خرافات درون ذهتان حک شده ودیگر هرگز نمی

توانید از خرافات رها شوید و استدلال ومنطق هرگز کارگر نخواهد بود.یعنی ذهن شما دارای

جهت گیری ها و پیشداوری هایی شده و شما همه چیزرا در 4چوبی میبینید که از

کودکی به شما آموخته اند!

و در واقع ایدئولوژی و جهانبینی ای را به شما آموخته اند که در راستای اهدافشان بوده

است و شما همان چیزی را تقلید می کند که از نیاکانتان به ارث برده و از بچگی در

گوشتان خوانده اند , فی الواقع شما از سنخ انسانهای تعصبی ای هستید که بسته به محل

زادگاهتان , بر روی یک تفکر خاص تعصب پیدا می کنید و آن را حق مطلق می دانید , مثلا اگر

در هند به دنیا آمده بودید هندویی متعصب می شدید!

خرافات کاهنان قبایل باستانی را رها کن و علم و منطق و بشرمحوری را سرلوحه قرار بده !
.
من به خرافات اعتقادی ندارم اما اعتقاد دارم این جهان با اراده ی فردی به وجود اومده که مافوق همه چیز هست و بعبارتی وجود مطلق هست و در بند زمان و مکان هم نیست (زمان و مکان آفریده همون قادر مطلقه) من اسم این قادر مطلق رو میذارم خدا و احتمال اینکه این سیستم پیچیده ی خلقت خودبخود بوجود اومده باشه رو منطقا رد میکنم. بعبارتی منطقم میگه امکان نداره چنین سیستم هوشمندی خودبخود بوجود اومده باشه بلکه اراده ای قوی پشت این خلقت وجود داشته.

Quen

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,806
هوشمندی و پیچیدگی مفهومی نسبی است تو هیچ جهانی غیر از این جهان خودمان را ندیده ای

خب پس به نظر شما اون جهان های هوشمندتر خودبخود بوجود اومده!؟

که بخواهی مقایسه کنی و درجه هوشمندی و پیچدگی جهان ما را بفهمی , شاید جهان ما بسیار کم هوش باشد !

میزان هوشمندی جهان ما، اصل و کلیت هوشمندی این جهان رو زیر سوال نمی بره، البته این جهانی که من دیدم اونچنان دقیق، هوشمند و برنامه ریزی شده هست که واقعا مغز آدم سوت میکشه! شما ببین تمام علوم مهندسی در دانشگاه یر اساس معادلات دیفرانسیل هست و شما امکان نداره بتونید ناهماهنگی بین ریاضیات و طبیعت پیدا کنید، ریاضیات هم منطقش قرصه! بنابراین جهانی که مطلقا قانون پذیره و براساس قوانین فوق پیچیده (رجوع کنید به کتابهای مهندسی و فیزیک) حرکت میکنه امکان نداره خودبخود بوجود اومده باشه.

Dariush

Registered User
لایک‌ها
4
مگه من ادعا کردم که همه ی معماهای خلقت رو حل کردم!؟ گفتم نقش خداوند رو در آفرینش هستی تردید ناپذیر می دونم.

برای اهلش یه نشانه ی کوچیک هم کافیه (برای فکر کردن و اندیشیدن...)

:)

اینها از کمبود اطلاعات هست. با 20 تال 30 واحد پاس کردن دروس مهندسی!!!! اومدید نظر استفان هاوگینگ رو نقد کنید!!!

خدا وکیلی بزارید علم راه خودش رو بره و تعصب و نظرات شخصی رو برای خودتون نگه دارید

Dariush

Registered User
لایک‌ها
4
خ البته این جهانی که من دیدم اونچنان دقیق، هوشمند و برنامه ریزی شده هست که واقعا مغز آدم سوت میکشه! شما ببین تمام علوم مهندسی در دانشگاه یر اساس معادلات دیفرانسیل هست و شما امکان نداره بتونید ناهماهنگی بین ریاضیات و طبیعت پیدا کنید، ریاضیات هم منطقش قرصه!

شما فقط اسم گذاری میکنی. دقیق، هوشمند، برنامه ریزی شده!!!

این تصور و تخیل شماست. این که مثلا شتر می تونه بدون آب چند روز تو صحرای زنده بمونه نظم نیست! این وفق پیدا کردن اون موجود با شرایط هست. کلا همین وجود نظم و برنامه ریزی و هوشمندی خودش اثباتش سخت تر از اثبات خداست. پیچیدگی هست ولی اینکه هر چیز پیچیده ای رو کسی طراحی کرده باشه پشتوانه عقلی نداره

Last edited:

Stephen Dedalus

Registered User
لایک‌ها
0
از فیزیکدان بزرگ و فرهیخته ای مثل استیفن هاوکینگ بعید بود این اظهار نظر! اصلا کاری به این بحث که واقعا جهان رو خدایی آفریده یا نه ندارم، اعتقاد خودم در این مورد هم بماند، ولی اینا بحث های حاشیه ایه، غیر قابل تجربه و آزمایش، و بنابراین غیر قابل اثبات یا انکاره، و اصلا ربطی به علم و فیزیک نداره.

اینکه انفجار بزرگ (در صورت وقوع) محصول قوانین فیزیکه رو که همه می دونیم. مگه خدا باوری به این معناست که خدا تک تک پدیده های مهم خلقت رو خودش با دخالت موضعی و شخصی رقم زده؟!

جهانی (جهان هایی) وجود داره، در تک تک موارد و بدون هیچ استثنایی بر اساس قوانین بدون خدشه فیزیک کار می کنه (در بعضی موارد قوانینی که هنوز نمی شناسیمشون)، آغاز و پایانش هم با قوانین فیزیک کاملا سازگاره. حالا اینکه خدایی این جهان رو آفریده یا نه دیگه در حیطه بحث های فلسفی می گنجه و نه فیزیکی.

یاد قضیه داروین و نظریه تکامل افتادم که بدبخت جرات نداشت نظریه اش رو علنی کنه، از ترس واکنش متعصبان دینی. بعدش هم که کلا تحولی در باور خیلی از به اصطلاح دینداران ایجاد شد ... ظاهرا الان هم وضعمون از 200 سال پیش بهتر نیست ...

دنيل جان يه چيزي... هاوكينگ كه نگفته خدا نيست. ديد مذهبي‌ش هم بيشتر Pantheistic هست. اون گفته خيلي راحت با همه‌ي حالت‌هاي علمي ميشه گفت خدا نيست. يعني ديد خداناباورانه كاملا علمي شده. براي همه‌ي پديده‌ها ميتونه دليل بياره. پس نيازي به وجود خدا نيست. نميگه كه خدا نيست، ميگه نيازي به وجود حداقل علميش نيست.

اما يه بحثي كه هست وجود اخلاق‌مدارانه‌ي خداست. عقيده‌اي كه در مورد خدا هيوم و كانت و خيلي از فلاسفه‌ي 3 قرن اخير دارن. تصوري از خدا به عنوان يك تصور ذهني كه كاملا موجوديت داره(هيوم) چون اصولا همه‌ي دنيا ادراكات ماست(هيوم) و اينكه پندار خدا براي براي مسائل اخلاقي الزامي‌ست(كانت)

اما اصولا بحث فلسفي چيزي نيست كه هاوكينگ دنبالشه. هاوكينگ بحثش اينه كه بند بالايي كه من نوشتم و مباحث فلسفي هست اعتقادي است و هر كي اعتقاد خودشو داره و به اون مربوط نيست. اينو قبول داره. ولي در اصل چيزي كه گفته مبني بر اين سواليه كه در مناظره‌هاي تئيست‌ها و اتئيست‌ها مطرح ميشه و معمولا خداباورا ميگن. اگه خدا نبوده اون اول چي بوده؟ و اينكه به هر حال بايد يه چيزي باشه. هاوكينگ ميگه نه، ميتونه اون چيزه باشه ولي از نظر علمي لزومي نداره اون چيزه باشه و خب اينجا هم بر ميگرديم به مساله معروف راسل كه همون قوري سماوي هست ;)

راستي اينكه آخر حرفت در مورد داروين گفتي را نفهميدم.

ولی از این حرف ها گذشته، ناراحتی من بیشتر از واکنش های ایرانی هاست. متاسفانه توی ایران دو طیف هستن که خیلی به پر و بال دادن به این جور حواشی علاقه دارن، یکی اونایی که میخوان به هر قیمتی به همه بقبولونن که خدا هست و هر کی ضدش رو بگه کافره و جاش توی جهنم، یکی هم اون دسته که میخوان به همه بقبولونن که خدا نیست و هر کی خلافش رو معتقده مرتجعه و نادان. هر دو دسته هم دنبال بهانه می گردن برای کوبوندن هر کسی که مثل خودشون فکر نکنه، و این جور اخبار خوراکشونه. انقدر حاشیه دور این جور قضایا می سازن که آدم رو شرطی می کنن. البته منظورم به پست های این تاپیک نیست، منظورم بحث های مطرح شده توی سایت های دیگه اس و جنجالی که این خبر ایجاد کرده.

100 درصد موافقم. اينكه اشخاصي وارد اين بحث بشن كه اطلاع درست ندارن يا ديدگاه دگماتيسم دارن(مثل خيلي از مذهبيون) و يا اشخاصي كه دلشون از يه جاي ديگه پره سر يه بحث فلسفي خاليش مي‌كنن(با ربط دادن اين بحث فلسفي به دين و حتي آخوند) و اصولا وقتي خودشون نظري ندارن، نظراي ديگران را قبول مي‌كنن و خيلي از دسته‌هاي ديگه نشان‌دهنده‌ي اينه كه اين بحث با پيشينه‌هاي تاريخي بسياري سر و كار داره و خيلي مسائل ديگه.
البته اين مسئله درسته در همه‌ي دنيا هست ولي توي كشورهاي جهان سوم يا ديكتاتوري مذهبي به مراتب بيشتره و واقعا آفت پيشرفت فكري و فلسفي يه كشوره.

بالا