دوستان، اولا كه وام گرفتن(تا خرخره) در اين مملكت بهترين كار هست. من خودم تا چند سال پيش ميگفتم از وام و قسط و ... بيزارم، ولي وقتي نرخ سودي كه وام ميگيري 14% و تورم بالاي 20% هست، وام گرفتن لااقل 10% سود داره. بهمين خاطره كه وام رو بايد بخري! اگر ارزش نداشت، ميرفتي بانك بدون اينكه صف وايسي يا منت سرت بگذارن، بهت وام ميدادن. الان وام سهميه بنديه.
ضمنا هر چقدر تعداد سالهايي كه وام ميدين بيشتر باشه، سود بيشتري بايد بدين. يك فايل اكسل بسازيد و خودتون حساب كنيد كه وام 4 ساله و 10 ساله، قسطشون شايد در حد 40-50 هزارتومن فرق كنه، ولي بهتره اون 40-50 تومن بيشتر رو بدين تا 6 سال اضافه تر قسط بدين!
اينها اصول فايننس هست و با يك كلاس مديريت مالي رفتن قضيه رو كامل مي فهميد. ضمنا اگر بجاي اينهمه معارف و ريشه هاي چرت و پرت اصول اقتصاد ياد مردم ميدادن كه توي حساب و كتاب ساختمونشون نمونن! وضع مملكت بهتر از اينها بود. بنظر من يك كلاس حسابداري و يك كلاس اقتصاد براي همه رشته ها(حتي پزشكي) واجبه. كشورهاي اروپايي و امريكا توي دبستان ياد ميدن اينها رو. اينجا حضرات مثلا دكترا دارن، از پس حساب و كتاب ساختمونشون بر نميان. خجالت آوره..
مثلا چه قدر وام بگیره؟ بازپرداختش ماهی چه قدر میشه؟اجاره ای که میگیره وام رو پوشش میده؟
خودتون حساب كنيد ديگه. من اصول رو گفتم. راهنمايي كاملي هم كردم. هر چقدر كه ميتونيد قسط بديد(بالاتر از اجاره) هم وام بخريد و خونه بهتري بخريد.
ضمنا خونه رو در هر جايي كه ميخريد، فروشش رو مد نظر داشته باشيد و خونه خوب بخريد. يعني در بهترين كوچه محل بخريد. نزديك جاي تجاريش بخريد. خودتون كه نميخوايد بشينيد، مستاجره. پس به فكر راحتي اون نباشيد، به فكر برگشت خوب سرمايه تون باشيد.