• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دانستنی ها درباره چراغ زنون خودرو

yaldaV

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
26 نوامبر 2016
نوشته‌ها
33
لایک‌ها
9
سن
35
برخی از رانندگان به نور چراغ جلو خودرو خود اهمیت نمی دهند. مگر اینکه متوجه شوند که در طول رانندگی در شب دید خوبی در جاده ندارند. چراغ زنون نسبت به چراغ هالوژن ، نور بهتر و شفاف تری دارد. تفاوت چراغ زنون و هالوژن را میدانید؟ چراغ زنون چیست و چگونه کار می کند؟ و معایب و مزایای نصب آن در خودرو چیست؟



چراغ زنون چیست؟

چراغ زنون چیست و چگونه کار می کند؟



برخلاف لامپ هالوژن سنتی که گاز هالوژنی استفاده می کند، در چراغ های زنون ،گاز زنون بکار می رود. این یک المنت گازی ست که در صورت وجود برق، نوری سفید و شفاف از خود منتشر می کند. لامپ های زنون به لامپ های HID (High Intensity Discharge : تخلیه با شدت بالا) نیز معروف هستند. این مسئله به شدت بالای شفافیتی اشاره دارد که گاز زنون تولید می کند.

بی ام و سری ۷ ، اولین خودرویی بود که از سیستم چراغ زنون استفاده می کرد. از آن پس، سازندگان خودرو در وسایل نقلیه خود به نصب این چراغ ها پرداختند. این چراغ های زنون از سه بخش تشکیل شده اند:

  1. لامپ تخلیه در گاز: لامپ زنون حاوی گاز زنون و گازهای دیگر می باشد. وقتی که الکتریسیته به این بخش از سیستم می رسد، نور سفید شفافی را از خود ساطع می کند. این لامپ دارای الکترودهایی ست که از آنجا تخلیه شارژ انجام می شود.
  2. بالاست زنون: این وسیله ، ترکیب گازی داخل لامپ زنون را مشتعل می سازد. سیستم های HID نسل چهار زنون تا ۳۰ کیلو ولت می رسند. این قسمت وظیفه کنترل لامپ زنون را دارد و به آن امکان رسیدن به مرحله عملکرد بهینه را می دهد. وقتی لامپ نور شفافی منتشر می کند، بالاست نیروی برق را برای حفظ نور لامپ کنترل می کند. بالاست دارای یک تبدیل DC میباشد که ولتاژ لازم برای لامپ و سایر بخش های الکتریکی را فراهم می کند. همچنین دارای یک مدار پل می باشد که ولتاژ ۳۰۰ هرتز برای سیستم را تولید می کند.
  3. ماژول احتراق: همانطور که از اسمش پیداست، این قسمت باعث رسیدن جرقه به ماژول نوری می شود. به بالاست زنون متصل است و بر اساس مدلش میتواند دارای عایق فلزی باشد.
چراغ زنون چگونه کار می کند؟

چراغ زنون چگونه کار می کند؟


لامپ های سنتی هالوژنی با انتقال برق از طریق سیم تنگستن داخل لامپ، کار می کنند. از آنجایی که لامپ دارای گاز هالوژن است، با سیم تنگستن وارد فعل و انفعال می شود. سیم داغ می شود و نور می دهد.

چراغ های HID زنون به روشی کاملا متفاوت عمل می کنند. لامپ زنون دارای سیم برای عبور برق نیست. در عوض ، این لامپ با یونیزه کردن گاز زنون داخل لامپ کار می کند. در اینجا به طور شفاف تری به توضیح عملکرد لامپ زنون می پردازیم:

  1. احتراق: وقتی شما سوئیچ چراغ زنون را روشن می کنید، برق داخل بالاست جریان پیدا می کند و به الکترودهای لامپ می رسد. این اتفاق باعث یونیزه شدن و مشتعل شدن زنون می شود، و در همین حین بین الکترودها پل می زند.
  2. گرم شدن: یونیزه شدن ترکیب گازی، منجر به افزایش سریع دما می شود. در همان زمان، مقاومت بین الکترودها کاهش می یابد.
  3. نور شفاف: زنون بالاست برای لامپ نیروی ۳۵ وات تولید می کند. این باعث می شود لامپ در بهترین شرایط قرار گیرد و نور سفید شفاف منتشر کند.
مزایای لامپ های زنون
چراغ های زنون در مقایسه با لامپ های هالوژنی مزایای بسیاری دارند که در اینجا به مختصر توضیح می دهیم:

  1. نور طبیعی تر و شفاف تر: یک لامپ زنون ۳۵ واتی ، پخش نوری برابر با ۳۰۰۰ لومن دارد. یک چراغ هالوژنی تنها ۱۴۰۰ لومن قدرت پخش نور دارد. چراغ های هالوژنی نور زرد-سفید تولید می کنند ولی چراغ زنون دارای نور طبیعی روز می باشد.
  2. محدوده گسترده تر: چراغ های HID نه تنها نور شفاف تری تولید می کنند، بلکه محدوده وسیع تری از جاده را روشن می سازند. این چراغ ها میتوانند مسافت طولانی تری نسبت به چراغ های هالوژنی را روشن کنند و رانندگی ایمن تری را رقم می زنند.
  3. کم مصرف تر: حتما میدانید که لامپ زنون برای روشن شدن به انرژی بیشتری نیاز دارد. ولی بهتر است این را هم بدانید که نسبت به لامپ هالوژنی ، در طول عملکرد طبیعی، انرژی کمتری نیاز دارند.
  4. بادوام تر: یک چراغ هالوژنی متوسط بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ ساعت عمر می کند. ولی از طرف دیگر، سیستم های HID زنون تا ۵۰۰۰ ساعت عمر می کنند.
معایب چراغ های زنون
با این وجود که چراغ های زنون، نور طبیعی روز را تولید می کنند، ولی معایبی هم دارند که در اینجا توضیح می دهیم:

  1. گرانتر: چراغ زنون از چراغ هالوژنی گرانتر و نسبت به سیستم های LED ارزان تر می باشد. البته طول عمر چراغ های LED حدود ۵ برابر چراغ های هالوژنی می باشد.
  2. تشعشع قوی تر: چراغ های HID میتوانند نور خیلی شفاف و روشنی تولید کنند که میتواند برای سایر رانندگان خطرناک باشد. این تابش نور مانع دید رانندگان می شود و احتمال تصادف را افزایش می دهد.
  3. نیاز به گرم کردن برای تولید نور: به محض روشن کردن یک چراغ هالوژنی ، به سرعت نور کامل خود را منتشر می سازد. ولی چراغ زنون به چند ثانیه زمان نیاز دارد تا لامپ گرم شود و بهترین عملکرد را از خود نشان دهد.
 
بالا