من چند سال پیش یه بار تو کرج یه خانه ویلایی قولنامه ای خریدم و فروختم . روراست بگم باد هوا داری میخری. البته نمیخوام دلتو خالی کنم چون الان شاید نصف بیشتر زمینها و خونه های کرج قولنامه ایه و به مشکل هم نمیخورند اما اگه به مشکل بخوری حسابت با کرام الکاتبینه.
برای محکم کاری باید هرچی مدرک میتونی از فروشنده بگیری از اولین سند آپارتمان گرفته تا اسناد اجاره و قولنامه ها (در صورت چندبار خرید و فروش شدن) و کارت گاز (برای خانه های ویلایی) و ... هرسندی که نشون بده قبل از شما چه کسانی چه فعالیتهایی روی خانه یا آپارتمان شما انجام دادن.
اگه کپی بود حتما" ببر محضر برابر با اصلش کن.
خانه ای که من گرفتم 20 ساله بود نزدیک 35 صفحه اسناد داشت . اولین سندش دیگه تقریبا" چیزی ازش نمونده بود اما بنگاه دار میگفت همین رو داشته باشی بقیه اسناد حله.نزدیک 14 الی 15 تا مستاجر عوض کرده بود و حدود 7 یا 8 دست هم چرخیده بود که قولنامه ها و اجاره نامه های همه اشون بود.کارت گاز هم داشت که باز میگفتن وجود این کارت گاز که به نام یکی از فروشنده ها هم بود خیلی خوب و سند محکمیه.
اگر هم آپارتمانی داری میخری که قبلش خونه ویلایی بوده فروشنده موظفه همه این اسناد رو حالا یا کپی برابر اصل و یا اصلش رو بهت بده.
باز هم تاکید میکنم تمام اسناد از روز اول گذاشتن اولین آجر در آن خانه را باید داشته باشی تا اگر خدای نکرده مدعی برای خونه پیدا شد بتونی حرف خودت رو ثابت کنی. در غیر اینصورت صرف نوشتن یه قولنامه به هیچ دردی نمیخوره. ضمناگ مواظب کلاهبردارا باش که خونه قولنامه ای مورد دار رو بهت نفروشن بعد خودشون مدعی درجه اول بشن.
ختم کلام خیلی احتیاط کن