ممنون از راهنماییتان
کمی تحقیق کردم و به این رشتهها رسیدم :
آیکیدو (البته در فیلم آموزشی که از آن دیدم بیشتر حرکات نمایشی به نظر میرسید)
هاپکیدو ( ترکيبي از فنون آیکیدو و جوجیتسو (شيوه هاي قفل مفصلي و پرتاب) و تکنيک هاي لگد زدن به سبک تکواندو ) البته کمی خشن است و http://forum.persiantools.com/newreply.php?do=newreply&p=2242688میتواند به طرف آسیب بزند
وینگ چون کونگ فو
تو تاپیک هنرهای رزمی درباره هاپیکدو و ایکیدو صحبت شده؛ مادر اصلی تکنیک های ایکیدو , دایتو ریو آیکی جوجیتسو یا به اختصار دایتو ریو هست ؛ هاپیکدو با اینکه هنر ترکیبی هست ولی اکثر افراد بر این نتیجه هستن که اساس اون نگرش کره ای به تکنیک های دایتو ریو هست و توسط شخصی کره ای که بعد از جنگ جهانی 2 به کره بر میگرده ابداع شده .
درباره اینکه ایکیدو نمایشی به نظر میرسه ؛ بله اکثر هنرهای رزمی ژاپنی به این شیوه هستن و از بیرون به صورت نمایشی دیده میشن ( کاراته که اوکیناوایی هست رو لطفا به حساب نیارید ) ؛ و خدمت شما هم عرض کردم مدت زمان طولانی تری میبره تا تکنیک های پایه اون رو بتونید اجرا کنید ( 1سال حداقل ) - تقریبا هر کسی میتونه درست یا غلط مشت بزنه ولی برای تکنیک های تای جوتسو ( هنر بدن ) و قفل مفصل که در هنر های رزمی ژاپنی به کار میره و اساس اونهاست ( مثل تکنیک های پایه ایکیدو یا جوجیتسو ) احتیاج به هماهنگی کامل بدن و ذهن دارید در قدم اول ؛ بعد هماهنگی با بدن حریف و سناریو های مختلفی رو باید در نظر بگیرید .
اساس اینگونه هنرهای رزمی ، حافظه ماهیچه ای هست ، یعنی در اثر تمرین زیاد به اصطلاح تکنیک تو بدن شما میافته و به طور ناخوداگاه قادر به انجام تکنیک هستید وقتی خطری ایجاد بشه ؛ مثل واکنش عصبی بدن وقتی به یک چیز داغ میخوره و بی اختیار خودمون رو عقب می کشیم .
من درباره هنرهای رزمی چینی زیاد اطلاعی ندارم ولی وینگ چون هنر رزمی برای درگیری های نزدیک هست بر خلاف هاپیکدو که درگیری های نزدیک و دور هست ؛ و حرکات ( و همچنین ضربات ) بیشتر بر خط مستقیم هست تا دوار شکل . تاکید اصلی بر راندمان ضربه هست و سرعت یکی از ملاک های مهمش هست ؛ هم چنین قفل مفصل و تکنیک های نگاه دارنده زیادی توش به چشم نمیخوره ( این نسبت در مورد ایکیدو عکس هست ) .
در مورد وینگ چون به دلیل نوع اموزش ان از زمان های قدیم ، سخت هست که یک خط یا به اصطلاح لاین اصیل به دست اورد ( منظور ارتباط استاد به استاد هست به بالا ) . برای همین در انتخاب استاد باید بیشتر دقت کنی و در اخر هم اینکه ، شتاب پیشرفت شما در ابتدا بیشتر از کسی هست که ایکیدو رو شروع کرده .
حملات ناگهانی به ما یاد میدهد که
هیچ وسیله دفاعی نمیتواند همیشه همراه فرد باشد
هیچ وسیله دفاعی نمیتواند به موقع استفاده شود
بهتر است خود فرد به تکنیکهای دفاعی مجهز شود
حرف شما کاملا صحیح هست ؛ چیزی که ادم باید بدونه اینه که سلاح فقط یک وسیله هست که شانس ما رو بیشتر کنه . شما بر فرض یک سلاح هم داشته باشی ولی نتونی بدن خودت رو حرکت بدی و از مسیر حمله بری بیرون یا اینکه سلاح رو با بدنت تکون بدی هیچ فایده ای نداره ؛ پس اصل اول یادگیری این نکات هست که تو هنرهای رزمی ژاپنی بهش میگن " تای جوتسو " یا هنر بدن . وقتی کسی تای جوتسو رو بلد باشه . تقریبا اکثر سلاح ها رو میتونه به راحتی استفاده کنه ( حداقل تکنیک های پایه ) چون اساس ضربه زدن با چوب کوتاه ؛ چاقو ؛ دشنه و ... همون اساس مشت زدنی هست که با حرکت کل بدن همراه .
با این نگرش هر چیزی که در دسترس ادم باشه میشه سلاح ، حتی جاکلیدی ، درسته که تاثیرش به اندازه بر فرض چاقو نیست ولی اثر ضربه با جاکلیدی به زیر گلو بیشتر از مشت و بسیار بیشتر از ضربه زدن با نوک انشگت به اون نقاط هست.
در ضمن وسایلی مانند اسپری فلفل در واقع باید با المنت سوپرایز همراه باشن و قبل از درگیری استفاده بشن وگرنه باید بعد از گلاویزی و کنترل نسبی حریف برای اروم کردن اون و جلوگیری از مقاومت بیشتر استفاده میشن
(البته کاربرد سوم هم توسط ارگان های مثل پلیس ضد شورش هست ؛ اونم نه پلیس ضد گروگان ؛ که در این حالت پلیس ضد شورش در نقش مهاجم هست و قربانی رو از قبل میشناسه و اینجا ابتدا سعی میکنه به صورت اشکار و نه با سوپرایز در برخورد نزدیک اسپری فلفل بپاشه و بعد حمله و طرف رو کنترل کنه )
امیدوارم مفید واقع شده باشه.