• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

دوغ

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
این تاپیک رو زدم برای علاقه شدید خودم به این نوشیدنی :D
بیاین تو این تاپیک مطرح کنید که شما چطوری این نوشیدنی رو درست میکنید تا ما هم امتحان کنیم:thumbsup:
همچنین یک سری اطلاعات در مورد انواع دوغ و خواص ان
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
اول یه مطلب از ویکی بزارم:
پیشینه

دوغ در گذشته یکی از فرآورده‌های جانبی کره محسوب می‌شد. برای تهیهٔ آن، ابتدا ماست پر‌چرب را با آب رقیق می‌کردند، سپس با استفاده از مشک، چربی آن جدا شده و باقی‌مانده بعنوان دوغ مصرف می‌شد.

امروزه با تغییر در روند تولید کره به لحاظ تکنولوژی، روش تولید دوغ نیز بعنوان نوشیدنی تخمیری شیری تغییر یافته است. تولید صنعتی دوغ بدون گاز و دوغ گازدار در ایران سابقه‌ای بیش از چهل سال دارد و با توجه به نحوه تولید این فرآورده، می توان آن را به انواع زیر تقسیم کرد:دوغ، دوغ گازدار، دوغ حرارت دیده بدون گاز، دوغ حرارت دیده گازدار.
گونه‌ها

دوغ فرآورده‌ای است که از اختلاط ماست با آب آشامیدنی با یا بدون نمک و افزودن اسانس‌های سبزیجات معطر از قبیل کاکوتی، نعناع و پونه تهیه می‌شود و در این نوع دوغ ممکن است با توجه به شرایط نگهداری و در اثر تخمیر طبیعی ناشی از فعالیت میکروارگانیسم‌های زندهٔ موجود در ماست اولیه تولید گاز شود.
دوغ گازدار فرآورده‌ای است که بعد از فرآوری به روش اول به آن گاز کربنیک تزریق می‌شود.
دوغ حرارت دیدهٔ بدون گاز فرآورده‌ای است که بعد از فرآیند آن به روش اول، برای افزایش قابلیت نگهداری و جلوگیری از تولید گاز تحت تأثیر فرآیند حرارتی قرارداده شود.
دوغ حرارت دیدهٔ گازدار فرآورده‌ای است که بعد از فرآیند آن مطابق بند سوم، برای ایجاد گاز در اثر تخمیر طبیعی، باکتری‌های ترموفیل مورد استفاده در تولید ماست (استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دبروکی بولگاریکوس ) به آن اضافه شود.

شرایط نگهداری

برای حفظ کیفیت انواع دوغ گازدار و بدون گاز و افزایش زمان ماندگاری آن بهتر است در یخچال و در مکانی به دور از تابش مستقیم آفناب نگهداری شود.
خواص

دوغ تأمین کننده یک چهارم نیاز روزانهٔ بدن به کلسیم و حاوی ویتامین‌های ب۲ و ب۶ و ب۱۲ است واز این رو قوی‌کننده استخوان‌ها می‌باشد.

وجود باکتری‌های مفیدی چون استرپتوکوکوس، ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگارس در دوغ اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش دارد و مانع رشد ارگانیسم‌های مضر می‌شوند.
 

imaneln

Registered User
تاریخ عضویت
31 می 2011
نوشته‌ها
415
لایک‌ها
45
محل سکونت
Basement
ابتدا شیر پر چرب و تازه می خریم
تبدیل به ماستش می کنیم ( ماست تقریبا ترش )
ماست رو به همراه کمی آب داخل وسیله ای میریزیم که مثل مشکه ، اسمش مشکـ ـدو ست و جنسش از رویه .
دسته های مشک دو رو میگیریم و تکون میدیم تا کره از ماست جدا شه و روی سطح اون قرار بگیره .
یه قالب بزرگ یخ توی مشک دو میندازیم تا تکه های کره کنار هم جمع بشن .
کره رو از دوغ نیمه آماده میگیریم .
باز مشک دو رو تکون میدیم تا دوغ آماده بشه .
دوغ رو میریزیم توی ظرفی که از قبل درش پونه + موسیر و کرفس کوهی ریختیم و خوب هم میزنیم .
در ظرف رو میبندیم و برای یک روز در جای گرم ، مثل نورگیر قرار میدیم تا ترش بشه و گاز دار .
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
برای بهتر گاز دار شدن هم می تونید یک حبه قند بندازید داخل شیشه
 

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
26 جولای 2009
نوشته‌ها
20,098
لایک‌ها
23,611
سن
45
محل سکونت
طهران
دوغ خوب به نظر من كفير . ميخوري سر حال ميشي ولي هيچوقت مزه دوغ آبعلي كه شيشه اي بودند فراموش نميكنم

ny.jpg
 

nima_haji

Registered User
تاریخ عضویت
4 ژوئن 2011
نوشته‌ها
293
لایک‌ها
120
آره این بقالی سر کوچه ما قبل از این گرونی ها از کفیر های نامداران میاورد بسته بسته می خریدم روزی یدونه خدایی عجب حالی میداد ولی دیگه نمیاره می گه گرون شده خریدار نداره نمیارم
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
دوغ ترکی چی خوبه؟
راستی من وقتیکه بعضی از دوغ ها رو میخورم اسهال میگیرم دلیلی داره؟
یه جایی خوندم دوغ معده رو ضد عفونی میکنه
دوغ ترکی و کفیر فقط کاله
البته به نظر من
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
لفظ گرمادیده كه این روزها روی بطری برخی دوغ‌های صنعتی به چشم می‌خورد به این معناست كه دوغ حاصله بعد از آماده‌شدن دوباره پاستوریزه شده تا میكروارگانیسم‌های مایه ماست كاهش و دوغ ترش نشود. اغلب دوغ‌های معمولی این حرارت را نمی‌بینند. دوغ‌های سنتی از نظر بهداشت آب و مواد معطری چون سبزیجات و عرقیاتی كه به آن اضافه می‌شوند مشكوكند و موارد متعددی از آلودگی‌های میكروبی در آنها دیده شده است. بنابراین توصیه می‌شود كه دوغ را در بسته‌بندی‌های بهداشتی تهیه و به تاریخ مصرف و مجوز بهداشت آن توجه كرده و از خرید دوغ‌های بی‌نام و نشان اجتناب كنید.
 

™ASUS

Registered User
تاریخ عضویت
29 ژانویه 2012
نوشته‌ها
208
لایک‌ها
175
دوغ عالیس خوبه البته کفیر نیست.

-1-.jpg
 

jaido

Registered User
تاریخ عضویت
20 می 2010
نوشته‌ها
140
لایک‌ها
116
دوستان کسی طرز تهیه دوغ کفیر خونگی رو بلده؟
 

gheysar.

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
5 فوریه 2012
نوشته‌ها
2,975
لایک‌ها
4,507
محل سکونت
Ambushed area
اره خدا بیامرزه دوغ ابعلی رو:دی
اقا یه چیزی هستش به اسم یالُق (بعضی ها میدونن چی) این از پوست بز درست میشه در کل وقتی که دوغ یا ماست توش بمونه یه مزهای پیدا میکنه که خداوکیلی هیچ وقت ازش سیر نمیشین.
 

brainsore

Registered User
تاریخ عضویت
1 مارس 2008
نوشته‌ها
5,886
لایک‌ها
3,189
محل سکونت
دور
دوغ محلی، این کارخونه ایها بی خودن. از این کرفس کوهی ها هم بگیرید خشک کنید، برگ ها و ساقه هاشو خرد کنید بریزید توش بذارید 1 روز بمونه ببینید چی میــــــــــشه! الانم فصل همین کرفس هاست. اینجا (اصفهان) که تو جاده های حومه شهر زیاد میفروشن. از 4محال هم میاد ظاهرا.
 

خوشگل مو شرابي

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
30 آپریل 2012
نوشته‌ها
45
لایک‌ها
16
سن
46
محل سکونت
تهران
دوغ محلی، این کارخونه ایها بی خودن. از این کرفس کوهی ها هم بگیرید خشک کنید، برگ ها و ساقه هاشو خرد کنید بریزید توش بذارید 1 روز بمونه ببینید چی میــــــــــشه! الانم فصل همین کرفس هاست. اینجا (اصفهان) که تو جاده های حومه شهر زیاد میفروشن. از 4محال هم میاد ظاهرا.
من يكبار رفتم شيراز موقع برگشتن تو راهه شيراز اصفهان از اين دوغهايي كه ميگين خوردم خيلي خوشمزه بود
 

behnam69

Registered User
تاریخ عضویت
23 فوریه 2012
نوشته‌ها
86
لایک‌ها
51
اره خدا بیامرزه دوغ ابعلی رو:دی
اقا یه چیزی هستش به اسم یالُق (بعضی ها میدونن چی) این از پوست بز درست میشه در کل وقتی که دوغ یا ماست توش بمونه یه مزهای پیدا میکنه که خداوکیلی هیچ وقت ازش سیر نمیشین.

یه چیزی تو مایه های مشکه دیگه . پشم گوسفند رو میچینن پوستشو میکنن و برعکسش میکنن بعد توش دوغ و ماست و این چیزا میریزن . عشایر با تمام زندگیه نکبت بارشون لبنیاتشون واقعا خوشمزه است . البته خودم نخوردم شنیدم .

پ ن : دوغ فقط دوغ گازدار :wub:
 
بالا