• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

رابرت دنیروی ایران: پرویز پرستویی

roozen

Registered User
لایک‌ها
1
کلا گذشته از کار بازیگریش ، کمی سر سنگین و مغرور به نظر می رسه.

ولی نقشهایی که در فیلمهای حاتمی کیا بازی کرده خیلی نزدیک به هم هستن، شاید بشه گفت همشون یکی هستن(حتی فرخ نژاد هم در ارتفاع پست همون اداها رو در میاره) که این البته ضعف بازیگر نیست و به شخصیت پردازی مربوط میشه.

ولی پرستویی ظرفیت خیلی بیشتری داره.

pilot

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
1,253
به نظر من حاج کاظمه آژانس شیشه ای ، به یادماندنی ترین نقش پرویز پرستویی است. و یکی از زیباترین ها در تاریخ
سینمای ایران. به نظر من بازی پرستویی در نقش حاج کاظم رو میشه با بازی شکیبایی در نقش حمید هامون مقایسه کرد.

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
به نظر من حاج کاظمه آژانس شیشه ای ، به یادماندنی ترین نقش پرویز پرستویی است. و یکی از زیباترین ها در تاریخ
سینمای ایران. به نظر من بازی پرستویی در نقش حاج کاظم رو میشه با بازی شکیبایی در نقش حمید هامون مقایسه کرد.
ajanse_shishei.jpg

Hadi Sedaghat

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
41
کلا گذشته از کار بازیگریش ، کمی سر سنگین و مغرور به نظر می رسه.

ولی نقشهایی که در فیلمهای حاتمی کیا بازی کرده خیلی نزدیک به هم هستن، شاید بشه گفت همشون یکی هستن(حتی فرخ نژاد هم در ارتفاع پست همون اداها رو در میاره) که این البته ضعف بازیگر نیست و به شخصیت پردازی مربوط میشه.

ولی پرستویی ظرفیت خیلی بیشتری داره.

دوست عزیز، تنها خصلتی که پرویز پرستویی نداره همین مغرور بودنه
نمیدانم شما رو چه حساب اینو میگید
همه ما به ساده و بی ریا بودن پرویز پرستویی شک نداریم
و اما در مورد حاتمی کیا و پرستویی،به غیر از فیلم موج مرده که شاید بشه گفت تکرار بازی پرستویی در آژانس شیشه ای بود البته در حد پایین تر، بقیه همکاریهای این دو هنرمند بزرگ یکی از همکاریهای بزرگ تاریخ سینمای ایران و رقم
میزنه(یکی کارگردان بزرگ و با ظرافت و دیگری بازیگری فوق العاده و بی نظیر)
نمیدونم بلاخره هر کس نظری داره.

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
دلیل شباهتهای نقشهای پرویز پرستویی در سه گانه حاتمی کیا دقیقآ همین سه گانه بودن فیلمهاس!
آژانس شیشه ای ، روبان قرمز (یک شاهکار دز نوع خودش به حساب میاد که بدون حضور پرستویی و کیانیان مسلمآ شکل دیگری داشت) ، موج مرده!
در مورد غرور هم که دوستان توضیح دادن قبلآ

نقشهای خیلی متفاوت بازی کردن مهم نیست! چه جوری بازی کردن مهمه!
وگرنه از نظر تنوع نقش فکر نکنم بازیگری به پایه اکبرعبدی برسه اما هیچکس اونرو بهتر از پرستویی نمیدونه!

roozen

Registered User
لایک‌ها
1
دوست عزیز، تنها خصلتی که پرویز پرستویی نداره همین مغرور بودنه
نمیدانم شما رو چه حساب اینو میگید
همه ما به ساده و بی ریا بودن پرویز پرستویی شک نداریم
و اما در مورد حاتمی کیا و پرستویی،به غیر از فیلم موج مرده که شاید بشه گفت تکرار بازی پرستویی در آژانس شیشه ای بود البته در حد پایین تر، بقیه همکاریهای این دو هنرمند بزرگ یکی از همکاریهای بزرگ تاریخ سینمای ایران و رقم
میزنه(یکی کارگردان بزرگ و با ظرافت و دیگری بازیگری فوق العاده و بی نظیر)
نمیدونم بلاخره هر کس نظری داره.

من نظر شخصی خودمو گفتم و فکر نمیکنم ریا با غرور ربطی داشته باشه. به هر حال همه چیز نسبی هست و هر کس یه برداشتی از پیرامونش داره .ولی کلا از این که آدم بی حاشیه ای هست خیلی ازش خوشم میاد.

در مورد حاتمی کیا هم که باید گفت بله در این سالها تو نقطه اوج سینمای ایران بوده .
من نمیدونم اینجا باید بحث تکنیکی کرد یا بحث موضوعی ؟

در این که حاتمی کیا تکنیک خاص خودشو داره هیچ شکی نیست ولی متمرکز شدن و تعصب به خرج دادن روی سوژه ای که بخش بزرگی از اون به صورت دروغ به خورد مردم داده شده (جنگ) کمی منو آزار میده و ضمن اینکه به نظر میرسه این داستانها یه جورایی یکی به میخ میزنه یکی به نعل.

roozen

Registered User
لایک‌ها
1
دلیل شباهتهای نقشهای پرویز پرستویی در سه گانه حاتمی کیا دقیقآ همین سه گانه بودن فیلمهاس!
آژانس شیشه ای ، روبان قرمز (یک شاهکار دز نوع خودش به حساب میاد که بدون حضور پرستویی و کیانیان مسلمآ شکل دیگری داشت) ، موج مرده!
در مورد غرور هم که دوستان توضیح دادن قبلآ

نقشهای خیلی متفاوت بازی کردن مهم نیست! چه جوری بازی کردن مهمه!
وگرنه از نظر تنوع نقش فکر نکنم بازیگری به پایه اکبرعبدی برسه اما هیچکس اونرو بهتر از پرستویی نمیدونه!

موافقم روبان قرمز فیلم بسیار زیبایی بود.

من نگفتم که بازی کردن یک پرسوناژ خاص ضعف بازیگر هست .

ولی نقشهای متفاوت بازی کردن خیلی مهم هست البته به اضافه اینکه بازیگر بتونه قالب خوبی هم در بیاره.
وگرنه صرف اینکه کسی نقشهای متفاوت بازی کنه و بگیم به همین دلیل خیلی خداست خیلی مسخره به نظر میرسه.

دوستان اگر قرار اینجا فقط به به ... چه چه کنیم که ادامه نمیدم

ولی اگر قرار هست نقد و بررسی کنیم لطفا مطلق نگاه نکنیم .

Radiohead

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
184
من راستش زیاد سینمای ایران رو دنبال نمیکنم ولی... ولی... پرویز پرستویی رو دست نداره تو ایران!
21.gif
داره؟!

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
ولی نقشهای متفاوت بازی کردن خیلی مهم هست البته به اضافه اینکه بازیگر بتونه قالب خوبی هم در بیاره.
وگرنه صرف اینکه کسی نقشهای متفاوت بازی کنه و بگیم به همین دلیل خیلی خداست خیلی مسخره به نظر میرسه.

کاملآ موافقم!
من هم دقیقآ اینرو گفتم! ;)
قضیه به به و چه چه نیست!
نسبیه!
پرستویی رو با کل جامعه سینمایی ایران میسنجیم!
اما حرف حق رو میشنویم!

roozen

Registered User
لایک‌ها
1
کاملآ موافقم!
من هم دقیقآ اینرو گفتم! ;)
قضیه به به و چه چه نیست!
نسبیه!
پرستویی رو با کل جامعه سینمایی ایران میسنجیم!
اما حرف حق رو میشنویم!

ok
کاملا موافقم .

ممنون و دوست دارم این اشتراک گذاری افکار و اطلاعات ادامه پیدا کنه.

ایرانی آزاد

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
من نقش رضا مارمولک رو خیلی دوست دارم پرستویی از معدود بازیگرانی ست که از عهده هر نقشی برمیاد.

ایرانی آزاد

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
5
یه تاپیک هم واسه رضا کیانیان بازیگر محبوب من بزنید .چه کیفی داره فیلم روبان قرمز که دو تا بازیگر محبوب رو همزمان ببینی .

Hadi Sedaghat

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
41
مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر...پرویز پرستویی بهترین بازیگر مرد جشنواره بیست و چهارم
14325.JPG

Hadi Sedaghat

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
41
گفت وگو با پرویز پرستویی

سوال: وضعیت فیلم به نام پدر در میان منتقدین زیاد جالب نیست. خودتان بهتر می دانید كه منتقدین این فیلم را از آثار متوسط حاتمی كیا می دانند و خیلی ها معتقدند كه فیلم حرف تازه ای نداشت و چندان هم راغب نیستند درباره فیلم حرفی بزنند، فكر می كنید این وضع را چطور می شود تحلیل كرد
پرستویی: من فكر می كنم كسانی كه در نقد این فیلم دچار مشكل شدند و می گویند چقدر از جنگ باید گفت دچار احوالاتی شده اند كه اعتقاداتشان دستخوش تغییر شده است و من هم گفتم كه اگر باز هم فیلمنامه ای به دستم برسد كه حرف آدم های جنگ را بزند، بازی خواهم كرد. البته من بازیگر نیستم و هیچ وقت دنبال این حرف ها كه هنرپیشه و بازیگر باشم نبودم. من از دوران كودكی یك بغض فرو خورده داشتم و بازیگری ابزاری بود برای اینكه من تخلیه شوم. در این نیم قرن زندگی هم چیزی برای باختن ندارم. در زندگی با غم دیگران غمگین می شوم و با شادی دیگران شاد. اگر این طور نبود من با ادعا این را می گویم در سینمای دوره ما من پركارترین بازیگر بیكار هستم. همه فیلم هایی كه به من پیشنهاد می شود و بازی نمی كنم را می روم و می بینم تا بفهمم كه چرا بازی نكردم و همه این كارها برای این است كه می خواهم یك جمله برای پیری و كوری داشته باشم و به همین خاطر است كه می خواهم كاری بكنم كه حرف ملت را بزنم. بنابراین حق ندارم در هر كاری حضور داشته باشم. به این خاطر كه انسانم و آدم هستم باید به تاریخ ام عمیق نگاه كنم. وقتی در حین فیلمبرداری آدمی را می بینم كه در جبهه بوده و پایش را از دست داده و در چله زمستان بخاری ندارد من موظف هستم كه حرف این آدم را بزنم. من اصلا زاده نشدم كه دنیای گل و بلبل سینما را جار بزنم، این كار را انتخاب كردم. نیامدم هنرپیشه شوم تا دیده شوم. حالا اگر آن دوستانی كه ابا دارند درباره این فیلم ها حرف بزنند، حرف نمی زنند، من نمی توانم حرف نزنم. حرف می زنم چون نتیجه این كار را دیده ام. خودم از خودم پرسیده ام كه چه تاثیری گذاشته ای. من تاثیرش را وقتی می فهمم كه راننده تاكسی كارت فرماندهی اش را نشان می دهد و یا كسی كه تركش خورده و هنوز مداوا نشده و درد می كشد از كار ابراز رضایت می كند. می خواهم ۷۰ سال سیاه یك سری آدم ها از حرف من خوششان نیاید و یا اینكه من حرف این آدم ها را نزنم مبادا اینكه در فیلم فلان كس به من نقش ندهند.

mori.54

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,675
پرویز پرستویی یکی از اسطوره های واقعی و به حق سینمای ماست، در این مورد تردید ندارم.
اتفاقا یکی از ملاک های مهم توانایی های یک بازیگر در عرصه ی بازیگری اینه که بتونه نقش های متفاوتی رو بازی کنه و از پس شون به خوبی بر بیاد، شما هر کس دیگه ای رو که این توانایی رو داشت شک نکنید که بازیگر قابل و زبر دستیه و الا تکرار یک سری نقشها کلیسه ای شدن رو به دنبال داره چیزی که قبلا در بزرگانی مثل جمشید مشایخی دیده ایم.
هیچ وقت یادم نمی ره، من بار اولی که یک نقش کاملا متفاوت رو از پرستویی دیدم بعد از سریال امام علی بود. پرستویی در امام علی نقش محمد بن ابی بکر فرزند خوانده ی حضرت علی (ع) که یک نقش کاملا مثبت بود رو ایفا کرد. مدتی بعد من فیلم آدم برفی رو در یک نسخه ی ویدیویی (چون اولش ممنوع بود) دیدم و پرستویی اونجا نقش جواتی لات ایرونی مقیم ترکیه رو بازی می کرد و با دیدن بازیش دهانم از تعجب باز موند!! با خودم گفتم این همونه؟؟!
بالاخره مدتی بعد فیلم بسیار عالی آژانس شیشه ای رو در سینما دیدم و بی اندازه از بازی اش و نقشی که ایفا کرده بود لذت بردم، چندین بار دیگر هم این فیلم آژانس رو دیدم و هر بار بیشتر لذت بردم....

بگذریم... پرستویی نیاز به تعریف من (که صرفا یک بیننده ی معمولی هستم) نداره، او واقعا از بهترین های سینمای ایران در عرصه ی بازیگری بوده است. در مورد بحث غرور هم متاسفانه مخالفم. اینطور نیست، ما ها در خیلی از موارد وقتی یک نفر زیاد بزرگ می شه و چندین بار به عناوین مختلف اسمش در جامعه مطرح می شه و یا مثلا جایزه می گیره به نوعی یواش یواش فکر می کنیم داره خودش رو می گیره و یا با خودمون می گیم بسشه دیگه! و اون وقت تدریجا زمزمه های انتقاد که فلانی مغروره و فلان و بیساره شروع می شه. این مساله در مورد چهره های شاخص مملکت خودمون اتفاق می افته و به نظرم این مساله ریشه فرهنگی داره چون شما مشابه چنین قضاوت هایی رو مثلا در مورد بازیگران مطرح هالیوود کمتر می بینید، ما اونجا فقط محاسن مثلا رابرت دونیرو یا آل پاچینو رو می بینیم و توان بازیگری شون رو ملاک قرار می دیم، ولی اینجا زود می ریم سراغ یک سری حرف های بی اساس که گاهی از طرف منتقدین کم ظرفیت و شاید تنگ نظر گفته میشه و نهایتا مورد تایید ما هم قرار می گیره.

البته من نمی خوام با دوست خوب مون جناب roozen جدل کنم، چون به هر حال ایشون هم نظرشون رو گفتن و نظرشون هم مورد احترامه و ضمنا دلیلی نداره همه ی نظرات یکی باشه. من فقط خواستم بگم گاهی اوقات برخی انتقاد ها در جامعه بنابه دلایلی رشد می کنه که مبنای واقعی نداره.

این روزها هم با بازی فوق العاده ی پرویز پرستویی در سریال زیر تیغ صفا می کنم. مخصوصا در قسمت قبلی که پریشب پخش شد اون صحنه ای که رضا داشت توی دادگاه علیه اوس محمود حرف می زد نوع نگاه و لبخند تلخ پرستویی به اون بسیار هنرمندانه و عالی بود...
دمش گرم و سرش خوش باد!

raico

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
38
منم پرویز پرستویی و کارهاش رو خیلی دوست دارم.

Azhy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0

با اجازه دوستان منم نظرم و بگم راجع به پرستویی:

راستش تا اونجایی که من یادمه پرستویی نقش های متفاوت زیادی بازی کرده. یعنی هم نقش آدم جنگ رو بازی کرده هم نقش دزد رو بازی کرده هم نقش آدم بی کار و علاف هم نقش یه بدل کار سینما هم نقش یه کارگر امین هم نقش یه قهوه خونه چی متعصب هم کمدی هم جدی هم درام هم اکشن هم ..... و هیچ کدوم رو نمی تونی بگی که بد بازی کرده حتی اگه خود فیلم (مثل فیلم عزیزم من کوک نیستم) فیلم چرتی از آب در اومده باشه باز هم پرستویی توش خوب بازی کرده. من که یادم نمیاد فیلمی از پرستویی دیده باشم و بگم چقدر توی فلان سکانس فلان فیلم پرستویی بد بازی کرده و اصلا نتونسته احساسش رو منتقل کنه. توی همشون خوب بوده. اونقدر خوب که با اینکه سینمای ایران خیلی فاصله داره از سینمای جهان و اصلا قابل مقایسه نیست اما من می تونم به جرات بگم که اگه یکی از کارگردان های صاحب سبک دنیا میومد و واسه یکی از فیلماش پرستویی رو انتخاب می کرد حتما پرستویی واسه اون فیلم نامزد اسکار می شد. چون من حتی بین بهترین هنرپیشه های دنیا هم ندیدم کسی رو که به اندازه پرستویی بتونه حسش رو توی اون شرایط به حداقل من منتقل کنه. نمی گم پرستویی بهترینه چون او آموزش های خاص بازیگری که هنرپیشه ها بزرگ دیدن رو ندیده. او با احساسش بازی می کنه و نه بر طبق موازین استاندارد بازیگری ایی که هنرپیشه های بزرگ رعایت می کنن. اما به هر حال به شدن تاثیرگذار بازی می کنه.

یادمه سر همین سریال زیر تیغ بعد از اون دعوای کذایی من یه هفته عصبی بودم و نگران پرستویی (البته نقشش) اونقدر که تصمیم گرفتم دیگه نبینم سریال رو چون خیلی روم تاثیر میگذاشت. و مطمئنم که اگر کس دیگه ایی جای پرستویی بود عمرا من چنین حسی پیدا نمی کردم.

به هر حال اینکه پرستویی خودش دوست داره که بیشتر حاج کاظم باشه توی فیلم ها به معنای این نیست که او بلد نیست نقش دیگه ایی بازی کنه یا از پس نقش های دیگه بر نمیاد(این رو توی خیلی از فیلم هایی که بازی کرده نشون داده). خوب هرکس دوست داره یه جور زنگی کنه و پرستویی دوست داره این جوری باشه و من این رو عیب کار او نمی دونم.

بالا