آژانس هواپیماییfootbal
nexpay

راهنماي فارسي براي MySQL

شروع موضوع توسط Behnam ‏13 ژانویه 2003 در انجمن PHP

  1. Behnam

    Behnam کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏18 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    42
    تشکر شده:
    3
    من براي كار با MySQL مشكل دارم و هيچ جا هم راهنماى خوب و كاملى براى كار كردن با اين نرم افزار ديتا بيس پيدا نكردم. نه به فارسي و نه به انگليسى.
    براي php هم فقط چند تا <a href=http://www.iranphp.com/articles.php>مقاله</a> تو iranphp.com هست كه بعضى هاش به درد كسايى كه ميخوان php نصب كنن مى خوره. من خودم هم ازشون استفاده كردم. هر چند مثالها از همون مثال مسخره’ Hello world جلوتر نميره(حتى تو سايتهاى انگليسى هم مثال بدرد بخورى پيدا نكردم.)
    نمىدونم شايد كاري كه من مىخوام انجام بدم زياد عادى نباشه ولى فكر نمىكنم اگه يه سايت html داشته باشم و بخوام به php تبديلش كنم، كار خيلي سخت و عجيبى باشه. :?
    فقط بايد 2 كار انجام بدم:
    1. صفحه هاى html رو وارد ديتا بيس - كه اينجا MySQL هستش - بكنم.
    2.يه صفحه’ php درست كنم كه اين صفحات html رو از ديتا بيس Query كنه و بفرسته براى Browser .
    من كار اول رو با دستور load data توى MySQL وارد ديتابيسى كه براي سايت ساختم، كردم - هر چند كه هنوز مطمئن نيستم كه اين كار رو كاملا درست انجام داده باشم -. ولي مي خوام بدونم چطور بايد يك صفحه php درست كنم كه صفحه هاى html رو از ديتابيس بخونه و بچپونه تو صفحه’ php .
    پس اگه كسي وقت و حال و حوصله و سوادش رو داره به اين 4 تا سوال من جواب بده:
    1.كجا يا كجاها ميشه راهنما يا Tutorial خوب و بدرد بخور براي كار عملى با php، چه به فارسى و چه به انگليسى پيدا كرد؟
    2.كجا يا كجاها ميشه راهنما يا Tutorial خوب و بدرد بخور براي كار عملى با MySQL، چه به فارسى و چه به انگليسى پيدا كرد؟
    3.آيا راهى هست كه من مطمئن بشم كه صفحه هاى html رو درست تو ديتابيس load كردم، يا نه؟ اگه راهى هست لطفا توضيح بديد.
    4.اون صفحه’ php رو چطورى بسازم؟
     
  2. ehsan

    ehsan Administrator

    تاریخ عضویت:
    ‏5 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    7,914
    تشکر شده:
    3,492
    محل سکونت:
    Internet
  3. knowhow

    knowhow مدیران قدیمی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    3,480
    تشکر شده:
    19
    سلام

    1- <a href='http://www.php.net/docs.php' target='_blank'>http://www.php.net/docs.php</a> در اين آدرس مي توني يك tutorial درباره php پيدا كني.
    البته به زبان انگليسي هم مي توني online بخونيش و هم مي توني download كني اين در واقع كاملترين tutorial هست. من از روي همين php رو ياد گرفتم. كليه دستورها و توابع رو آورده و مثال زده.

    2- <a href='http://www.mysql.com/documentation/index.html' target='_blank'>http://www.mysql.com/documentation/index.html</a> از اينجا هم مي توانيد manual براي mysql دريافت كنيد. كه البته براي كار كردن با mysql از داخل php نيازي به خواندن اين نيست چون خود toturial مربوط به php به طور كامل راهنمايي در مورد query ها كرده.

    راستي manual فارسي خوب من پيدا نكردم تا حالا اگه يافتيد به ما هم بگيد.

    3- من نمي دونم چرا مي خواهي اين كار رو بكني ولي به هر حال اگه اطلاعات رو از database بخوني و كاملا مثل اطلاعات ورودي باشه يعني درست انجام دادي.

    4- شايد اگه اون لينكهاي بالا رو كامل بخوني مشكلي نداشته باشي ولي به هرحال يه توضيح كوچولو مي دم.

    يه صفحه به اسم مثلا test.php بايد درست كني و توش اين ها رو بنويسي اگه سوال داشتي اون manual ها رو بخون.
    [code:1]

    &#60;?

    $mysql = mysql_connect&#40;&#34;YOURHOST&#34;, &#34;USERNAME&#34;, &#34;PASSWORD&#34;&#41;;



    mysql_select_db&#40;&#34;DATABASENAME&#34;&#41;;



    $query = &#34;select content from TABLE_NAME where id = PAGEID&#34;&#59;

    $result = mysql_query&#40;$query&#41;&#59;

    $page = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;

    echo $page&#91;&#34;content&#34;&#93;&#59;

    ?&#62;

    [/code:1]
    يا يه چيزي تو همين مايه ها . البته به جاي متغيرهاي من بايد متغيرهاي خودت رو بگذاري.
    حالا هر كي اين صفحه test.php رو میاره اون html تو رو که تو database بوده رو می بینه.

    امیدوارم کمکی کرده باشه.
     
  4. Behnam

    Behnam کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏18 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    42
    تشکر شده:
    3
    ممنون از راهنمايی‌هات.
    راستش من بعضی از قسمتای اون <a href='http://www.php.net/manual/en/' target='_blank'>PHP Manual </a>رو که فکر می‌کنم مورد نظرت بوده، خوندم. اگه بخوام دقيق بگم تمام فصل اول(Getting Started) و قسمتهايی از فصل دوم و سوم رو خوندم. و اگه منظورت از tutorial اون قسمت فصل اول باشه که اسمش هست: A simple tutorial به من که کمکی نکرد. حالا ممکنه اشکال از مخ من باشه ولی اگه منظورت همون Manual باشه و مثال ديگه‌ای توش هست که بدرد بخور هستش، اگه راهنمايی کنی که تو کدوم قسمت و فصل بوده، ممنون ميشم.
    از اينا گذشته مشکل من در حال حاضر بيشتر با ديتابيسه تا PHP. من فصل اول و دوم و سوم MySQL Reference Manual for version 3.23.54 رو هم خوندم. اتفاقاً اونجا هم يه مثال نسبتاً خوب هست که دربارهء درست کردن يه ديتا بيس برای حيوونات خونگيه. اينکه اسم اين حيوونا چيه؟ چه جور جونورايی هستن؟ صاحبشون کيه؟ جنسيتشون چيه و اين حرفا. ولی اينا که زياد بدرد نمی‌خوره. سوال من اينه که اگه بخوايم يه سري فايل مثلا html يا يه مجموعه عکس رو وارد ديتا بيس کنيم و بعد اون رو تو يه صفحهء PHP با query کردن وارد کنيم، چه دستورايی بدرد می‌خورن؟ و مهمتر اينکه چطوري ميشه اينجور اطلاعات رو تو ديتا بيس load کرد؟
    من کدی رو که برای صفحه نوشته بودی می‌فهمم غير از يه خط:
    [code:1]$query = &#34;select content from TABLE_NAME where id = PAGEID&#34;&#59; [/code:1]
    نمی‌دونم اين id = PAGEID اينجا چه معنيی ميده. آيا PAGEID اسم يکی از ستونهای table مورد نظر بوده؟
    خلاصه کمک؟!؟
     
  5. knowhow

    knowhow مدیران قدیمی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    3,480
    تشکر شده:
    19
    ببين منظور من از pageid این بود که شما مثلا 10 تا صفحه html رو ریختی تو یه دیتابیس.

    که دقیقا هر خط table شما اطلاعات مربوط به یکی از این صفحه ها رو ذخیره کرده.
    pageid رو می زنید که صفحه مورد نظرتون load بشه
     
  6. Behnam

    Behnam کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏18 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    42
    تشکر شده:
    3
    دوباره سلام
    من اون كد رو به اين شكل استفاده كردم:
    [code:1]

    &#60;? $mysql = mysql_connect&#40;&#34;localhost&#34;, &#34;behnamdaily&#34;&#41;;

    mysql_select_db&#40;&#34;ID_uk_db&#34;&#41;;

    $query = &#34;select content from blogpix where id = 10&#34;

    &#59; $result = mysql_query&#40;$query&#41;&#59;

    $page = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;

    echo $page&#91;&#34;content&#34;&#93;&#59; ?&#62;

    [/code:1]
    توضيح اينكه من يه فضاى مجانى از Lycos.co.uk گرفتم و با استفاده از راهنمايىهاى اين سايت - كه بعضىهاش خيلي بدرد بخورن - تونستم table مورد نظر خودم رو با دو ستون id و page توى ديتابيس، بسازم و صفحات html رو بذارم تو ستون page.
    توى او سايت توضيح داده شده كه موقع connect شدن به ديتابيس نيازى به password نيست، بخاطر همين پسورد تو كد بالا نوشته نشده - آيا آگه نيازى به password نباشه بايد قسمت password كاملا حذف بشه يا اينا: "" بايد بمونن؟ -.
    اسم ديتابيس هم مشخص شده كه تشكيل ميشه از ID ثبت شده بعلاوه’ uk_db_.
    ولى من وقتى اين كد رو مىنويسم و صفحه’ blogpics1.php رو load و ذخيره مىكنم، هيچ نتيحه اى از اين آدرس
    [code:1]http&#58;//.../blogpics1.php[/code:1]
    يا اين آدرس
    [code:1]http&#58;//.../blogpics1.php?id=10[/code:1]
    نمىگيرم. حتا يه error خشك و خالى هم نميده.
    مشكل چى ميتونه باشه؟ آيا بايد بجاى content اسم ستونى رو كه فايلهاى HTML توش ذخيره شدن، يعنى page رو بذارم؟ - البته من اين كار رو كردم و اتفاقى نيوفتاده -. آيا بايد يه query اينطورى بنويسم:
    [code:1]$requete = &#34;SELECT * FROM blogpix WHERE id=10&#34;;[/code:1]
    يا مشكل ديگه اى هست؟
     
  7. panypay
  8. knowhow

    knowhow مدیران قدیمی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    3,480
    تشکر شده:
    19
    سلام

    والا روشت كاملا درسته .
    من قسمت پسورد رو نمي دونم بستگي به سايت داره !َ شايد هم اينجوري درسته ولي مسلما اگه اشتباه بود حتما بايد يه error ی چیزی می داد.

    اصلا مطمئنی که php سایت کار می کنه .
    برای امتحان یه صفحه درست کن و بنویس

    [code:1]

    &#60;? phpinfo&#40;&#41;

    ?&#62;

    [/code:1]
     
  9. Behnam

    Behnam کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏18 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    42
    تشکر شده:
    3
    اون صفحه رو <a href='http://members.lycos.co.uk/behnamdaily/test.php' target='_blank'>اينجا</a> گذاشتم. فكر مىكنم مشكلى از اين نظر نباشه. لطف كن يه نگاهى بنداز.
    راستى php يا خود MySQL دستور يا function خاصى نداره كه بشه MySQL رو هم همين جورى تست كرد؟
     
  10. ehsan

    ehsan Administrator

    تاریخ عضویت:
    ‏5 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    7,914
    تشکر شده:
    3,492
    محل سکونت:
    Internet
  11. Behnam

    Behnam کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏18 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    42
    تشکر شده:
    3
    پس مشكل من چيه :( ...
     
  12. knowhow

    knowhow مدیران قدیمی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    3,480
    تشکر شده:
    19
    سلام .
    مي شه صفحه اي رو كه اونجا upload کردی رو هم بگذاری.
    یا اصلا uname & pass رو بده من برم چک کنم. چون خیلی عجیبه و من هیچ چیزی به ذهنم نمی رسه.
     

این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید

خرید بک لینکreviews عسل طبیعی و گرده گل ایرانی